14 Август, 2020 11:51 4 530 37

Незаконни постройки в сараите на Доган - 6-годишната битка на НФСБ за парк "Росенец" се увенча с успех

  • росенец-
  • доган сарай

Прокуратурата и РДНСК-Бургас си свършиха работата – сега на ход са кметовете

Незаконни постройки в сараите на Доган - 6-годишната битка на НФСБ за парк "Росенец" се увенча с успех - 1
Снимка: БГНЕС

Битката на НФСБ от 2014 г. срещу незаконното заграбване на парка Росенец и така наречените сараи на Доган се увенча с успех. В продължение на шест години от партията на Валери Симеонов сигнализират за изграждането на незаконни постройки и незаконен кей там.

Днес прокуратурата съобщи за установени множество нарушения в Росенец и в местността Буджака.  Стана ясно, че постройките, за които сигнализират от НФСБ в Росенец са незаконни и подлежат на събаряне.  

СКАТ и НФСБ подават многократни сигнали, че на Росенец се строят незаконни обекти до кмета на Община Бургас, РДНСК и Прокуратурата още през 2014 г.  По сигналите нямаше никаква реакция. Други бяха времената.

През август 2015 депутатите от НФСБ Валентин Касабов и Христиан Митев опитват да влязат в обекта през незаконно построена бариера на общинския път до имота, но не са допуснати. Нямаше телевизии, обществено недоволство, протести. Други бяха времената.

Въпреки това, след подаден сигнал до прокуратурата и месеци парламентарен натиск от НФСБ през декември 2015 г. бариерата на общинския път бе премахната. Отново никой не отрази събитието. Други бяха времената.

Същите действия сега повтори Христо Иванов и със съдействието на всички медии обществото научи за забатачените с години закононарушения на Росенец. И слава богу днес има резултат:

Основната сграда, която се ползва от Доган, но се води Водно-спортна база(!?!), заедно с басейна и  помощни постройки са законно изградени, но нямат Акт 16. Т.е. те не могат да бъдат обитавани и ползвани. Единствено прилежащият трафопост е с Акт 16 и е въведен в експлоатация, съобщи шефът на РДНСК-Бургас Милен Ненчев. Предстои кметът на Бургас да предприеме нужните действия по закон – да се узаконят или премахнат сградите.

Втората група строежи, проверени в Росенец, са 8 на брой помощни постройки – за охрана, оранжерия и др. За тях няма никакви строителни книжа и те нямат акт 16. Две от постройките са в така наречените сараи на Доган. Останалите са в съседните терени - частен и държавен.

От РДНСК-Бургас е изпратено писмо до кмета на Бургас с искане за предприемане на действия за забрана на достъп и ползване на имотите.

Незаконно обитаваните сараи трябва да бъдат опразнени, тъй като не са въведени в експлоатация и до законното им въвеждане в експлоатация там трябва да бъдат спрени тока и водата. И всички обитатели, и персонал трябва да бъда изведени от обекта, ако трябва – принудително. НФСБ ще следи дали това ще бъде изпълнено.

Последната група проверявани имоти са мостикът и кейовата стена. Мостикът е описан като съоръжение при една от продажбите – на пенсионните фондове на „Лукойл” на частното дружество „Стрийт лайн”. Проблемът тук е кейът, за който няма яснота как от 50 метра е станал 200 метра. РДНСК-Бургас подхваща и този казус, за който НФСБ сигнализира – вече е изпратено писмо до Община Бургас със запитване. Предстои кейът да бъде премахнат, както настояваше Валери Симеонов преди месец.

Прокуратурата установи нарушения и в местността Буджака, където имоти имат медийният олигарх Иво Прокопиев и неговите съдружници.

Прокуратурата и РДНСК-Бургас си свършиха работата – на ход са кметовете на Бургас, Созопол и Обзор. Призоваваме ги, съобразно своите правомощия, да си свършат работата и пристъпят към събаряне на незаконните постройки, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    66 5 Отговор
    Хаха, Винкела какво е свършил по въпроса, ако не беше Христо Иванов да направи десант, нещата щяха да си останат потулени.

    Коментиран от #7

  • 2 Гост

    58 0 Отговор
    Чудя се на българските мюсюлмани, като му виждат сараите на тоя, и като знаят, колко трудно си изкарват те хляба и си поддържат панелките, как още му вярват на приказките и гласуват за него? Ние се вдигаме и протестираме срещу подобни дерибеи, а родните ни мюсли си продължават да си ги хранят и да им вярват.

    Коментиран от #23, #27, #28

  • 3 1234567899

    35 1 Отговор
    СЪБАРЯЙ.....ВЕДНАГА......

    Коментиран от #12, #31

  • 4 Падишаха

    31 2 Отговор
    Ми докато уредим нещата отивам на вилата на Боко на Посиди, пък и в Гърция никой няма да ми подскача по оградата!
  • 5 Пълна

    27 0 Отговор
    ревизия и на село ! Нечувано грабене и наглост !
  • 6 Сатаната

    24 0 Отговор
    Ще рече, лапаха и си мълчаха, и заплатката си тече.
  • 7 00000014

    31 2 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    Лъскат имиджа на ръждясалия Винкел, че падна в киреча на следващите избори.
  • 8 Бачо Киро

    13 1 Отговор
    Даже и тея неща са нечувани - някой призна нещо. Но много ме съмнява да се случи нещо след това... От 1000 кладенеца вода ще донесат сега...
  • 9 аса

    31 0 Отговор
    Точно тия ПАТРЕоТЕ си мълчаха и сега си приписват заслугите

    Коментиран от #13

  • 10 Doni Brasko

    24 0 Отговор
    Поредните мисирки са си получили хонорара да напишат тези измислици.
    Всички видяхме как за 36 дни под натиска на протестите и призивите за затвор, една малка част от администрацията може да работи. Изводът е че това е начинът.да успеем
  • 11 ГешеФ

    13 1 Отговор
    Пълни глупости,всичко е законно.Освен това дУган беше ни казал,че ще строи..Това е достатъчно.
  • 12 456

    24 1 Отговор

    До коментар #3 от "1234567899":

    Защо да се събаря? Конфискация в полза на държавата, а тя от своя страна може имота да бъде превърнат в дом за деца, възрастни, или други. Вече е изграден и относително добре е направено.

    Коментиран от #32

  • 13 Васил Левски

    23 1 Отговор

    До коментар #9 от "аса":

    Далавери СимеоноФ е турски слуга на хунтата,тоя първи трябва да увисне на стълбовете..
  • 14 Факт

    13 0 Отговор
    Ако Доган беше редови сиганин, отдавна да са му съборили колибата. Ама нали е патрон у нас за милиони няма закони .
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дааа!

    13 0 Отговор
    Но не, Г-н Симеонов, времената след 2014 са си същите, все ГЕРБ владее Бургас и черноморието!
  • 17 Късно,много късно за Патриотизъм...

    11 0 Отговор
    След като татарина Винкел стана съдружник на гробарите се спотайваше и повече не се закачи с Доган бей!Сега като видя ,че потъва в фекалиите на орташкият си живот с Тиквун и накрая на мандата си се сети да се прави на ,,патриот".Много късно, а и мирише на забрава завинаги на продажните патриоти..
  • 18 Не съм мусли

    6 0 Отговор
    А ми те ако тръгнат по къщите около градовете те 90% нямат акт 16 аз извадих на моята къща за една година и то ме игаха в гърба
  • 19 Ел Диабло

    11 0 Отговор
    Винкело,тоя не прикрит пен.дел нищо не е свършил,ако не беше Хр.Иванов
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Уточнител

    4 1 Отговор
    Изземане и депортация. Събарянето после.

    Коментиран от #30

  • 22 ЗА ПРЕД НОВИНИТЕ

    5 0 Отговор
    НО ИСТИНАТА Е ЧЕ МУ ПОДАРИХА ПРИСТАНИ БЕЗ ДА ПАЩА НАЕМ ПРЕД ТЕЦ ВАРНА
  • 23 Юки

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    От колко години никой не гласува за него, човекът се оттегли от политиката.
  • 24 Behemoth

    4 0 Отговор
    Леле вече всички са опозиция ...даже и Баце на себе си....
  • 25 Браво на далавери

    5 1 Отговор
    Сега сараите набързо ще бъдат узаконени....каквато и беше целта на мероприятието
  • 26 Тук

    7 1 Отговор
    Факти, излагате се!!! Ако НФСБ като участник в управлението на България искаше, досега можеше да сравни сараите със земята. Какви са тези лъжливи заглавия ?
  • 27 Алфа Ромео

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Има страх там, не че му вярват много, струкурите на ДПС на местно ниво държат електората на къса каишка и ги заплашват ако трябва.
  • 28 Тебе като истински християнин

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    При това дълбоко вярващ не би трябвало да те интересуват материалните блага защото в Библията пише, че те са от лукавия. Та не виждам за хрислитата скачате срещу тези които материално са поч-добре от вас. Не се поддавайте на изкушенията на дявола, гледайте спасението на душите.
  • 29 ХиХи

    6 1 Отговор
    Валери Симеонов ли дебаркира там и той ли беше блъскан от мутрите-охранители? Тия 4 години управляват и не са си мръднали пръста.
  • 30 Багерите са нашето спасение

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Уточнител":

    Събарянето веднага!Малко закъснение и ще бъде узаконено с печатите на Путин и Ердоган..Всичко което е крадено,присвоявано,незаконно,трябва веднага да се изравнява със земята.Вижте сърбите те разрушават бързо всичко на мутри.мафиози и бандити.После бандита пак идва на власт и си възстановява краденото.Само изравняване със земята.В Испания е така...
  • 31 Това е решението

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "1234567899":

    Веднага да се изравни със земята!По най бързият начин -изравняване и засипваме с пясък и сол...
  • 32 Тъпо много тъпо..

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "456":

    Оставили се Сарая,след месец,два ще бъде пак на Мафията...Само изравняване и засаждане с тикви шампионки...
  • 33 Гнида

    1 1 Отговор
    Тулупите от нфсб се крият и ибрекчийстват на доганя ! Нищо не са свършили , правят се на луди ! А сега искат да се окичат с чужди лаври !
  • 34 Добре де Доган

    2 0 Отговор
    толкова ли е глупав? Всички го превъзнасят какъв стартег бил, как дърпал конците на цялата държава а и пари има. И да не вземе да си купи законно един имот и да си строи на него каквото си иска. Но явно лакомията е голяма.

    Коментиран от #35

  • 35 Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Добре де Доган":

    Значи, не е, че не са крали достатъчно, не е, че са прекалено тъпи, просто са изнагляли толкова много и са свикнали да не плащат като нормалните, че даже да е супер лесно да са законни, те пак няма да го направят.
  • 36 неграмотен

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Предстои кейът да бъде премахнат...
    Марчееее,кой ти даде диплома за 8-ми клас?
  • 37 Токин

    1 0 Отговор
    Ще доживеем ли и незаконните постройки в сараите на Иво Прокопиев да бъдат съборени и да бъде възстановен достъпа до плажа на Буджака?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове