Last news in Fakti

15 Август, 2020 08:53 3 484 60

Остават блокадите на три възлови кръстовища в София

  • софия-
  • протест-
  • бойко борисов

Затворени за движение са районът между Министерския съвет и президентството и кръстовищата на Орлов мост и при ректората на Софийския университет

Остават блокадите на три възлови кръстовища в София - 1
Снимка: БГНЕС

Антиправителствените протести продължават и днес. Остават блокадите на протестиращите в столицата на три места.

Затворени за движение са районът между Министерския съвет и президентството и кръстовищата на Орлов мост и при ректората на Софийския университет.

Ситуацията на трите възлови кръстовища в момента е спокойна. Демонстрантите разказаха, че нощта е преминала без напрежение и провокации.

По бул. “Цар Освободител“ вече има пешеходци, а край шатрите на протестиращите са разпънати транспаранти с надпис – “България не е каквато трябва да бъде“.

Придвижването в центъра на столицата и днес ще остане затруднено заради издигнатите трайно блокади.

Движението в района на румънското посолство тази сутрин се осъществява нормално. Снощи кръстовището беше блокирано от демонстранти за кратко. Блокадите отново станаха четири, но към настоящи момент са редуцирани до три затворени възлови кръстовища.

Участниците в блокадите заявиха решимостта си да продължават докато не получат исканите от тях оставки – на премиера и на главния прокурор.

Антиправителствените демонстрации продължават и днес. За 19.00 часа е насрочен 38-ия протест.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да блокират още

    33 39 Отговор
    Да блокират всички кръстовища та да се сетят някои хора че трябва да си ходат

    Коментиран от #5, #47

  • 2 Миризлив пор

    32 18 Отговор
    Полицаите да спрат нощно време да пазят празни палатки! Ако наистина протестират и са убедени в правотата си да си стоят по палатките. Ако няма хора пък защо бивака затрудняващ движението да не бъде разтурен?

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Рап

    24 18 Отговор
    Пак не разбраха,че каквото искаха го получиха! Ама раздавани пари за нищо работа си е работа.... Много сме жалки за 50 или 100 лв.си сваляме гащите групово... Така ставаме за смях пред целия свят! Платени протести! Смях в залата.....
  • 9 В затвора

    18 7 Отговор
    Чакат министри и депутати!
  • 10 димка

    12 14 Отговор
    онзи ден тес сащите са прибили журналиската ива николова сас яица и домати жената отразявала сабитие и си трагвала вече а те я нападнали един час преставете си всяка жена може да е на ваше миясто дори и аз и да пострада като журналиската

    Коментиран от #11

  • 11 Ива Николова

    13 6 Отговор

    До коментар #10 от "димка":

    Не е вярно бях клекнала зад храста и един и сложа един домат отдолу
  • 12 Петьо Петров

    15 18 Отговор
    Когато слагаш комфорта си пред Свободата означава само едно,а именно робско мислене.Ако комфортът ви е по-важен от това ,доказан престъпник и слугинажа му да управлява държавата и е еталон за вас ,означава,че заслужавате съдбата си.
    Но когато дойде момента и ножът опре до вас,ще пищите от ужас,но ще сте сами,защото свободните хора презират страхливците!

    Коментиран от #13, #56

  • 13 Миризлив пор

    16 12 Отговор

    До коментар #12 от "Петьо Петров":

    Когато протестираш срещу някой, то му създаваш ядове на него. В случая тормозите обикновените хора, които не са ви виновни! Начело на държавата колкото и цинично да звучи стои човек без повдигнати обвинения, този който плаща за протестите има обаче 18! Целта е само служебно правителство и оставки някои хора да ги пуснат и да си приберат парите. На никой не му пука за хората и какво ще остане.

    Коментиран от #17, #18

  • 14 Шуши

    12 9 Отговор
    Бацо от БКП ще катастрофира с 200
  • 15 Ххх

    9 10 Отговор
    Мечо, да не са ви увеличили социалните помощи и детските надбавки, та постоянно се слагаш на управляващите ?
  • 16 УЧАСНИЦИТЕ

    17 14 Отговор
    В БЛОКАДИТЕ СА ХОРА БЕЗ ГРАМ СИВО ВЕЩЕСТВО В ГЛАВИТЕ ХОРА КОЙТО НЕ ЗНАЯТ И ТЕ КАКВО ИСКАТ ХОРА КОЙТО ВЪРВЯТ КАТО КОНЕ С КАПАЦИ ПРОСТО ТАКА СЛЕД. НЯКОЙ СИ
  • 17 Петьо Петров

    9 12 Отговор

    До коментар #13 от "Миризлив пор":

    В две американски независими и авторитетни лаборатории доказаха автентичността на записа,чието съдържание е престъпление.Това,че нямаме правосъдие не прави Борисов невинен. Божков,ако намеквате за него също трябва да отговаря по всички повдигнати обвинения. Опорките за плащания вече толкова време,отдавна са смешни.А протестите не са срещу ,както ги наричате "обикновените"хора,а за тях,но те не могат да го проумеят по две причини.Или са на държавна хранилка или са роби по призвание.
    Бъдете здрав!

    Коментиран от #20, #24

  • 18 Ххх

    6 12 Отговор

    До коментар #13 от "Миризлив пор":

    В случая обаче тормозят и такива като тебе, благодарение на които толупът от Банкя ни управлява вече десет години. Колкото и цинично да звучало, начело на държавата стоял човек без повдигнати обвинения. Ами цинично звучи, но не само цинично. А и умствено несъстоятелно. Кой да разследва и повдигне обвинения на господина ? Цацаров ли, или Гешев ? След като и за двамата има достатъчно сериозни съмнения, че действат поръчково и конците им се дърпат точно от Борисов.
  • 19 Протестер

    15 9 Отговор
    Вчера така се напих и напуших... Събудих се от страшен кошмар - - сънувам, че Бойко дал оставка и аз останаш без кинти, безплатна пиячка и дрога си събирам палатката... Ужас...
  • 20 Ххх

    12 3 Отговор

    До коментар #17 от "Петьо Петров":

    Твърде благородно се отнасяш към миризливците. Такива от благородство не разбират. Такива подвиват опашка само като ядат дървото.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 С протестиращи не се преговаря

    13 3 Отговор
    А ето какво пише в НПК нa Републикa Бългaрия Чл. 95. (Дoп. - ДВ, бр. 50 oт 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 oт 1998 г.)

    Кoйтo c цeл дa бъдe cъбoрeнa, пoдрoвeнa или oтcлaбeнa влacттa в рeпубликaтa учacтвувa в извършвaнeтo нa oпит зa прeврaт зa нacилcтвeнo зaвзeмaнe нa влacттa в цeнтърa или пo мecтa, или в бунт, или във въoръжeнo въcтaниe, ce нaкaзвa c лишaвaнe oт cвoбoдa oт дeceт дo двaдeceт гoдини, c дoживoтeн зaтвoр или c дoживoтeн зaтвoр бeз зaмянa.

    70%-80% oт хoрaтa Нe oдoбрявaт прoтecтитe нa 2-3 % крecливи лумпeни и Действията на протестиращите вече преминават всякакви граници на търпимост..!!! Полицията да се взема в ръце и трябва да започне да действа с тях, така както се действа с терористи, защото ако в началото блокираха само две кръстовища, днес на няколко десетки протестиращи им е позволено безнаказано да блокират движението и по международни магистрали за да създават БЕЗРЕДИЦИ и хаос в движението , А утре в отчаянието си че брoят нa протестирaщитe вce пoвeчe намалява и прoтecтитe не успяват, може да започнат да взривяват и мостове и тунели по магистралите за дa блокират още повече движението И ЗА дa ТЕРОРИЗИРАТ ГРАЖДАНИТЕ и ДЪРЖАВАТА...!!!

    Коментиран от #25, #26

  • 23 Николай Колев

    2 8 Отговор
    Знам, живее на Земята нация една,
    Кумчо Вълчо да я пази, си избрала тя!
    Трябва ли и́ десет лета, за да разбере,
    че Вълкът май не я пази, ами я краде.
    „Хей, Вълчане, хай ходи си! – каза му днес тя!
    А пък Кум Вълчан се прави, че не я разбра..
    И със пет жълтъка цели гърло си проми,
    и запя със нежни трели „Ето ви пари!”
    Нацията пък не вярва на вълчи лъжи,
    и по стъгди и мегдани „Оставка” крещи!
    Хитрият Вълчан се върна цял покрит с брашно,
    и лъжи пак заприказва, знае си едно:
    „Ще си ходя, ама трайте, имам си мандат,
    и за теб съм, калпазанке, Божа благодат.
    Кой без мен ще те опази в тоз опасен свят,
    вирус и парична криза ще те победят!”
    …….
    Аз не зная що ще стане – кой е крив, кой прав –
    Вълчан кожата си сменя, не и своя нрав….
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Петьо Петров

    4 11 Отговор

    До коментар #22 от "С протестиращи не се преговаря":

    Блокадата на „Орлов мост“ по-скоро нарушава комфорта на придвижване, но в името на голяма политическа цел. Няма доказани актове на непровокирано насилие. Затова държавата, ако е правова трябва да толерира такъв тип протести, които дори формално да нарушават Закона за движение по пътищата и някои разпоредби на Закона за местното самоуправление и местната администрация, защото целят възстановяване на Конституцията в България.

    „Нарушението на Закона по пътищата се прави в името на упражняване на конституционно право, тогава това не е неправомерно деяние. Друг е въпросът, че малко от съдиите са независими , или незапознати с тези правни принципи идващи от правото на ЕС и от Конвенцията за хравата на човека. Все пак се надявам на независимост и ерудиция в нашите магистрати, колкото и рядко да се среща в комбинация.
    Адвокат Михаил Екимджиев
  • 26 Петьо Петров

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "С протестиращи не се преговаря":

    Това важи и за всички пътища и магистрали.
  • 27 Динко

    8 3 Отговор
    Съгласен съм,че всеки има право да протестира ако не е доволен от властта.Но начина ви е грешен,много по голям успех и симпатии от народа ще съберете ако блокирате Бойко да не може да си излезе от резиденцията или ако го хванете на път с джипката и го блокирате да си седи там едни 24 часа.
  • 28 БСП София

    8 5 Отговор
    Другари! Да подкрепим революцията! Че там хептен издишат, има по трима на кръстовище, и още трима дето претичват!
  • 29 3967

    7 8 Отговор
    Хора, прочетохте ли какво е написала оная кифла Калина Андролова в 24 часа (брой от 14.08.)? Хвалби до небето , отправени към диктатора. Ето , това е то, ако не сте се осъзнали по-рано, това е типичен пример за платена к.рва! Долу диктатурата на Борисов!
  • 30 ОСТАВКА

    10 13 Отговор
    БРАВО БЪЛГАРИ! МУТРИ ВЪН! ОСТАВКА!
  • 31 Хора,

    6 3 Отговор
    Четете Факти, Дневник, Сега, гледайте БТВ! Това е типичен пример за платена и зависима журналистика!
  • 32 НПК

    14 5 Отговор
    Да се оставят блокадите на три възлови кръстовища в София е бездействие от страна на властта и полицията, защото в НПК на Република България ясно е посочено в Чл. 107.:

    " Кoйтo c цeл дa oтcлaби влacттa или дa и cъздaдe зaтруднeния рaзcтрoйвa или пoдрaвя дейността на ... ТРАНСПОРТА в държавата , кaтo го възпрeпятcтвувa , ce нaкaзвa зa Врeдитeлcтвo c лишaвaнe oт cвoбoдa oт Три дo Дeceт гoдини, a в ocoбeнo тeжки cлучaи - c лишaвaнe oт cвoбoдa oт Пeт дo Пeтнaдeceт гoдини"....!!!
  • 33 1-20

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "мечо":

    Мале, колко си неграмотен!
  • 34 Оставка съд затвор

    6 2 Отговор
    за престъпниците

    Коментиран от #36

  • 35 Гост

    9 1 Отговор
    Те и едни други 96-97 обещаваха много неща ! И едни други доста повече от 20 човека които сега блокират блокираха цялата държава! В крайна сметка какво стана? Може би е време тия 18-20 годишни които протестират да почетат малко за ония времена
  • 36 Фен

    15 4 Отговор

    До коментар #34 от "Оставка съд затвор":

    Да! Радев - оставка и съд, Божков, Василев, Прокопиев и т.н. - съд!
  • 37 Просттестер

    8 3 Отговор
    Ами сЯ? Бойко ни завря на кучето в ....Како Кури лельо Лая чичо Мунчо кво праИм? Звънете на големите шефове. Да докарат поне един дето може да мисли и да говори. Ние ще го разкарваме от кръстовище на кръстовище....А и го поизмийте.
  • 38 Европа

    7 12 Отговор
    Браво юнаци!
    Мутрите вън!
  • 39 одесос

    8 2 Отговор
    А ето какво пише в НПК нa Републикa Бългaрия Чл. 95. (Дoп. - ДВ, бр. 50 oт 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 oт 1998 г.) Кoйтo c цeл дa бъдe cъбoрeнa, пoдрoвeнa или oтcлaбeнa влacттa в рeпубликaтa учacтвувa в извършвaнeтo нa oпит зa прeврaт зa нacилcтвeнo зaвзeмaнe нa влacттa в цeнтърa или пo мecтa, или в бунт, или във въoръжeнo въcтaниe, ce нaкaзвa c лишaвaнe oт cвoбoдa oт дeceт дo двaдeceт гoдини, c дoживoтeн зaтвoр или c дoживoтeн зaтвoр бeз зaмянa. 70%-80% oт хoрaтa Нe oдoбрявaт прoтecтитe нa 2-3 % крecливи лумпeни и Действията на протестиращите вече преминават всякакви граници на търпимост..!!! Полицията да се взема в ръце и трябва да започне да действа с тях, така както се действа с терористи, защото ако в началото блокираха само две кръстовища, днес на няколко десетки протестиращи им е позволено безнаказано да блокират движението и по международни магистрали за да създават БЕЗРЕДИЦИ и хаос в движението , А утре в отчаянието си че брoят нa протестирaщитe вce пoвeчe намалява и прoтecтитe не успяват, може да започнат да взривяват и мостове и тунели по магистралите за дa блокират още повече движението И ЗА дa ТЕРОРИЗИРАТ ГРАЖДАНИТЕ и ДЪРЖАВАТА...!!!
  • 40 Софиянецът

    4 10 Отговор
    Смели българи!
    Блокада докато мафията не си подаде оставка от властта!
  • 41 ОСТАВКА

    3 10 Отговор
    Стига с мутренския режим!
    При това жестоко крадене и назначение на послушни калинки следва ОСТАВКА и то веднага!
  • 42 ТИ защо

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Махайте се":

    си мислиш че имаме дом?? А от квартирите ни гонят. Лоши хора даже и пари ни искат. Ние сме ".умни и млади". даже имахме и една красива ама забегна с некъф софийски богаташ......
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Така е

    4 2 Отговор
    Цяла Европа се тресе от бунтове и протести, защото Демократична, Обединена и единна Европа е кошмарът на Путин и ужасът за РУСИЯ...!!!
  • 46 трагедия

    1 2 Отговор
    Хората са ок да са куч.. на мутри стига да могат бързо да стигат до каторгата. За да си изплащат още 30 години заема. Това са роби станали сме роби.
  • 47 аврамъ бакалинъ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Да блокират още":

    Май вас вагабонти трябва да блокират в бамбука или 15 дни в тухларната както правеха вашите хора на времето та да ви дойде акъла ако има такъв ще е най-справедливо според изтормозените граждани които искат нормален живот на който имат право по принцип хашлаци с хашлаци..!
  • 48 предай нататък

    3 2 Отговор
    Цитирам пост, който е много точен

    Като отговор на поредната порция безпочвени и недоказани мантри обвинения, които изсипа президента със злобен поглед и се измете, както винаги да не би някой да му зададе въпрос - ето този път малко истински факти за него самия.

    • Може ли президент, грубо нарушаващ конституцията, в която се е клел да говори за спазване на конституцията?
    Моят отговор е НЕ!
    • Може ли президент, издигнат от руски шпионин и посочен като фигурант на престъпните групировки да говори за национално достойнство, липса на зависимости и да му се има доверие да състави компетентен и независим служебен кабинет и да проведе честни избори?
    Моят отговор е НЕ!
    • Може ли президент, който има съветници, които наричат 80% от българите дебили да има правото да говори от името на народа?
    Моят отговор е НЕ!
    • Може ли президент, който за пет години не е дал едно интервю с журналисти от всички медии, без предварително да са подбрани и не е дал един отговор на неудобните му въпроси, който притиска БНТ със заплашителни писма и праща агитки биячи за физическа саморазправа с телевизията да говори за свобода на словото?
    Моят отговор е НЕ!
    • Може ли президент, който има съветници от бившата ДС да говори от името на младите за скъсване с порочното и престъпно минало?
    Моят отговор е НЕ!
    • Може ли президент, който поставя под съмнение евроатлантическата ориентация на България да претендира да бъде лидер в промяната към по-добро бъдеще на страната?
    Моят отг

    Коментиран от #58

  • 49 аврамъ бакалинъ

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Рокер":

    Крайно време беше , другарите си мислят че само те имат право а хората да ги търпят вечно но иде техния край бавно но сигурно .! Каквото почукало такова се обадило е народна поговорка - сееш вятър жънеш бури.!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Софийски гражданин

    3 0 Отговор
    Грaждaнитe дa ca пoдгoтвeни и във вcякa кoлa пo eднa бухaлкa.Вeчeр нa блoкирaнитe кръcтoвищa тия кoитo тeрoризирaт нac грaждaнитe дa бъдaт oбcтрeлвaни c яйцa,дoмaти и c прaшки,кaктo oбcтрeлвaхa нa Дoндукoв 1 гeрбa нa Бългaрия.Тoвa e eдин oт cимвoлитe нa Бългaрия и тия лумпeни гo ocквeрнихa.Прoкурaтурaтa нaй-пocлe дa ce caмoceзирa и дa ги вкaрa в дрнгoлникa.

    Коментиран от #53

  • 52 мусайбе

    5 0 Отговор
    „Абсурдно е един президент да подстрекава протестиращите да атакуват институциите“. Това мнение изрази проф. Георги Близнашки в сутрешния блок на Нова ТВ и допълни: "Колкото пъти си отвори устата, толкова пъти се нарушава Конституцията. Да разделяш нацията, да ги призоваваш да атакуват институциите е абсурдно и не се е случвало досега".!!!
  • 53 мусайбе

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Софийски гражданин":

    А така, крайно време беше !
  • 54 Чочо

    3 1 Отговор
    Полицията да се изтегли и да ги утепаме с камъни.В съда,ако някой се оплаче че е ударен няма как да се докаже чий е бил камъка Блокадите ще паднат за два дена.Зареждайте багажниците на колите с камъни
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Маркиз дьо Отзад

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Петьо Петров":

    И ти си прав, но на първо място се показва и доказва ЕГОИЗМЪТ на българското общество, като цяло! Смея да твърдя, че по-големи егоисти от българите няма в целия свят - затова няма и Гражданско общество, и обединение, затова и само българите на вън не поддържат сплотени общности! Затова съм и учуден, че все пак тези месеци хората заедно излязоха на вън - смятай колко ножа е опрял в кокала! Но, както винаги има доста..индивиди..които ореваха орталъка, чеше трябва да обикалят с 6-8км повече, че ще загубят 10-15мин повече за да заобиколят блокадата - ТОТАЛНИ ЕГОИСТИ, които мислят само и единствено за собственият си гАз, безполезни за обществото твари!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Активист на БКП

    1 1 Отговор
    Оставка,съд, затвор и конфису на имуществото на всички от хунтатата ГЕРБ-Суджук !!!
  • 60 Гестапото

    1 0 Отговор
    Тази вечер ченгетата ще почват и Рокерите ще ходят на гости при алкохолиците, утре ще се чюдят защо след като са се нафиркали както те си знаят сутринта главата не ги боли а само точката отзат и се Успокуяват че то до 5 дни не се брои
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове