Last news in Fakti

16 Август, 2020 10:50 71 189 259

Доц. Мангъров проговори за починалите от коронавирус, тестовете и ваксината

  • доц. д-р. атанас мангъров

Цената на това да се открие един заразен с коронавирус индивид е около 3 000 лева

Доц. Мангъров проговори за починалите от коронавирус, тестовете и ваксината - 1
Снимка: БГНЕС

За тези близо шест месеца вече в страната са починали около 60 000 души от всевъзможни други заболявания. От или с коронавирус са починали 480 души, или по-малко от 1%. За какво увеличаване на смъртността става дума, заяви в интервю пред trafficnews.bg доц. д-р. Атанас Мангъров.

- Как анализирате ситуацията с коронавируса в България?

- Нищо особено не се случва. Откакто нещата започнаха, през март, досега процентът на положителните тестове е един и същ. Доколко те са верни и доколко положителните са новооткрити, а не са на хора, които лежат в болниците и им се правят контролни проби, това никой не може да каже. Интензивните също са сравнително еднакъв брой хора. Хоспитализираните са доста повече, но поради факта, че болниците са търговски дружества и трябва по някакъв начин да се издържат, те са заинтересовани всички положителни да ги вкарват в болница. Независимо дали имат нужда от това.

- Но смъртните случаи се увеличиха, ежедневно се отчитат по 7-8, дори над 10 починали.

- Повечето са възрастни, с куп придружаващи заболявания. Не трябваше да се гонят хора във фабрики и заводи, които са здрави и да се заразят, няма да им стане нищо, а се изпуснаха случаите в домовете за стари хора. Там опасността някой да се зарази и да му се случи нещо лошо е много по-голяма.

За тези близо шест месеца вече в страната са починали около 60 000 души от всевъзможни други заболявания. От или с коронавирус са починали 480 души, или по-малко от 1%. За какво увеличаване на смъртността става дума? Имаме ли нов вирус, със сигурност хора умират със или от него, в повечето случаи със. Но в никакъв случай не може да се говори за някакъв мор, освен ако не искаме да виждаме нещата по този начин.   

- В света отново има нарастване на новозаразените.

- Не виждам нещо такова. Просто нараства страхът и мисля, че този страх ще продължи да нараства и ще продължи да се вселява сред хората дотогава, докато не минат президентските избори в САЩ и на някои други места.

- Какво мислите за създадената в Русия ваксина срещу COVID-19?

- Твърде малко е известно за тази ваксина. Ако тя е направена, това е едно много сериозно постижение. Но за да бъде вкарана една ваксина в масова употреба, като оставим настрана всички стремежи за показване на превъзходство, на величие, тя трябва да бъде добре изпитана. Което все още няма как да бъде направено просто защото сроковете за това са твърде малки. Най-вероятно това ще стане в движение.

Но неслучайно една от най-големите фирми - "Астра Зенека", получи от Европейската комисия правото да бъде освободена от юридическа отговорност за евентуалните ваксини срещу COVID-19, които тя ще произведе. Това означава, че каквито и нежелани реакции да се получат след прилагането на една такава ваксина, която в случая с „Астра Зенека” още не е направена, фирмата ще бъде освободена от отговорност. В страна като Русия, където очевидно ваксината се произвежда от държавата, е много трудно държавата да бъде съдена и да ѝ бъде търсена някаква отговорност при евентуални нежелани постваксинални реакции.

- България трябва ли да направи някакви стъпки за закупуване на ваксина?

- Още е много рано. Ваксината не е вкарана в производство, не е изпитана. За да бъде вкарана една такава ваксина в нашата страна, при положение че ние сме част от Европейския съюз и в нашата страна важат всички регулации, които са в сила в ЕС, това няма как да стане. Лошото е това, което казах, че някои фирми производители вече вземат мерки да бъдат освободени от отговорност при евентуални нежелани странични реакции от техните ваксини. Което е обезпокоително.

- А как оценявате шансовете за ваксина на нашия екип от БАН?

- Нашите шансове са като да се класираме на Световното първенство по футбол. Имаме шансове.

- Ваши колеги предупредиха, че ще стане опасно наесен, когато сезонният грип се смеси с коронавируса. Споделяте ли това мнение и какво мислите за мерките, които се обмисля да бъдат въведени в училищата за новата учебна година?

 - Ще стане опасно, защото ние нарушаваме един основен принцип в медицината. Необходимо е в болници да влизат само хора, които са болни. Всички останали, на които им няма нищо, просто трябва да продължат да живеят нормално – да ходят на училище и на работа. А не да обикаляме и да изследваме здрави хора и според резултатите от изследванията да ги затваряме, да ги карантинираме. Ако на децата им няма нищо, те просто трябва да ходят на училище. Ако някой се разболее, трябва да си остане вкъщи, както се е случвало с всички подобни заболявания досега. Това, което се казва, че ако в един клас се установи дете, положително на COVID-19, класът ще бъде поставен под карантина, просто е невъзможно. Децата ще започнат да си търсят положителни тестове за коронавирус, както се е случвало винаги досега в училищния фолклор.

Предложенията, които се правят за новата учебна година, са пълно безумие. Сигурен съм, че е с добри намерения, с цел да се ограничи евентуалното разпространение на инфекцията. Но имам чувството, че то се прави от същите хора, които през март въведоха КПП-тата, които чакаха чувалите с трупове, хладилниците. Просто тези мерки няма как да бъдат въведени в училищата. Да се карат децата да ходят с маски в междучасието, в час да ги махат, различните класове да са в различен времеви график – който го мисли, никога не е ходил на училище и никога не се е занимавал с деца. Ако ще се действа така, това е един много хубав начин да се унищожи цялата учебна година. И ако ще се прави това, най-добре е да се обяви тя за нулева.

Не бива да се забравя, че децата са най-малко изложени на опасност да се разболеят тежко, когато се заразят. И всъщност те са тази част от населението, която трябва да се срещне с инфекцията, да я прекара. Всички мерки, които сега предлагат да бъдат въведени в училищата, нямат никакви медицински основания. И най-доброто доказателство е случващото се по време на протестите. Виждате, че хората по площадите не се разболяват. Нищо не се случи и с отварянето на детските градини. Крайно време е да се спре с насаждането на този страх и ние да се върнем към нормалния ритъм на живот, като се спазват най-елементарните предохранителни мерки.

Най-важното – да се спре с това безсмислено правене на тестове. Всеки ден се дават по 600 000-700 000 лв. за PCR тестове, с които се доказват около 200-300 души. Тоест, цената на това да се открие един заразен с коронавирус индивид е около 3 000 лева. Ние даваме 3 000 лева, за да открием, че някой, на когото в огромната част от случаите му няма нищо, е положителен за COVID-19. Какъв е смисълът на цялата тази работа? Ако хората са болни, те трябва да влязат в болница. Ако не са много болни – да си останат вкъщи. Но всички останали трябва да живеят, да работят и да учат нормално и да спрем да се изследваме. Много по-добре е парите, които се дават за тестове, да отидат за заплати. Една медицинска сестра получава 600-700 лв. заплата, в същото време, за да установим един положителен за коронавирус човек, ние даваме около 3 000 лева всеки божи ден. И като намерим някой положителен, го затваряме, затваряме фирмата, фабриката и това води до допълнителни щети. Просто няма никакъв смисъл, това е безумие.   


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 469 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    703 65 Отговор
    Когато Мангъроф говори и Боговете мълчат хихи :D

    Коментиран от #7, #10, #210

  • 2 CoV TV

    530 16 Отговор
    Начи ваксината на "Астра Зенека" няма да носи отговорност?! :\
  • 3 mom4eto

    269 14 Отговор
    С българските маски корона-вайроса няма шанс !!!
  • 4 недялко м цанев

    104 796 Отговор
    Доктор Смърт, според когото починалите са просто изгорели "сухи пръчки".

    Коментиран от #69, #167

  • 5 Аве Адолф Хайлллл

    106 888 Отговор
    Неистовата жажда за медийни изяви на този човечец, никога не свършва , няма значение , че повтаря едни и същи негови си съчинения .....

    Коментиран от #26, #37, #189, #194, #237

  • 6 qwe

    101 878 Отговор
    Винаги е забавно да му слушаш тъпотиите на този Мангалов.

    Коментиран от #20, #181, #182, #208, #245

  • 7 Ками

    138 32 Отговор

    До коментар #1 от "SARS":

    Гледайте филма по канал 3, дават интересни неща, току що изваждат мръсните ризи на прехода 10,56ч.

    Коментиран от #11, #19

  • 8 Миризлив пор

    92 574 Отговор
    Истината която този хубостник пропуска е, че здравеопазването може да поеме определена бройка хора, когато станат повече и не може да се осигури качествено и навременно здравеопазване за всички. Например един магазин - докато е нормален потока, на каса имаш по 3-4 човека чакащи. Ако потока рязко нарастне и чакащите вече са 20, не минаваш за 5 минути а за час. Човек може да издържи гладен 1 час, ама болен 2-3 седмици?

    Коментиран от #18, #36, #172

  • 9 ковидянец

    552 47 Отговор
    Браво, малко са нормалните не-психясали ковидянци :D
  • 10 Васил Левски

    685 56 Отговор

    До коментар #1 от "SARS":

    Много е прав човека.Просто казва истината.
  • 11 ххххх

    305 24 Отговор

    До коментар #7 от "Ками":

    кАНАЛ 3 на Пеевски не гледам, и какво ще извадят, нито дума за Шиши, Доган и Боко.
  • 12 бацила

    64 550 Отговор
    500 починали му се виждат малко на мангъсъра , догодина по това реме като са няколко хиляди пак малко ще му се виждат ...

    Коментиран от #34

  • 13 Така е

    587 51 Отговор
    Браво доцент Мангъров! На гербавите крадци им бъркате в празните кратуни. Те и затова не ви обичат. Борисов и крадливата му шайка, под прикритието на коронаистерията доокрадоха всичко в България.

    Коментиран от #251

  • 14 Последния Софиянец

    522 34 Отговор
    Два месеца на протест хиляди хора едни и същи и ни един болен.Приятел ми разправи че в Енергото дето работи ги пускат в отпуска по две седмици и ги пишат болни от коронавирус.Той отиде на море.

    Коментиран от #50, #143

  • 15 ПРАВ СИ БРАТО

    181 17 Отговор
    ДА....
  • 16 Бети

    241 19 Отговор
    Браво
  • 17 Брр

    59 487 Отговор
    Тоя е винаги след новините, абсолютен подлизурко който винаги намира грешки в другите и след това излиза и ги коментира като господ. Г-н Мангъров, обещавам че ако пусна детето ми на училище по вашите препоръки и нещо му се случи не ще ви .... ма...та та свят ще ти се извие.

    Коментиран от #27, #30, #42, #80, #169

  • 18 Дельо Хайдутин

    379 26 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    И как ги лекуват без лекарства и ваксини?Слагат ги на легло и чакат .И прибират 1200 лв.

    Коментиран от #109, #136

  • 19 Добре де,

    253 27 Отговор

    До коментар #7 от "Ками":

    Когато канал 3 обясни на хората, че най големите кражби в България са по времето на крадливото управление на Борисов, тогава ще почна да гледам тази телевизия.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Браво

    330 28 Отговор
    Точно така.Никой не вярва на глупостите за Ковид19.Морето и плажовето са претъпкани с почиващи и весели хора.Живота кипи и но повечеот преди.

    Коментиран от #99

  • 22 qwe

    53 181 Отговор
    В Тайван говорят как са си взели поука и са се подготвили след трагедията през 2003 при появата на САРС... когато са имали 73 жертви!
    А Ганьовците - "беееее тооооо мноу важно...сухи съчки някакви, придружаващи заболявания...щангисти разни...амитуренти непотребни"

    Хахахахахахаха! Е затова си имате Тиква Имбецилка, а онези са на едно много високо ниво на образование, научни постижения и.т.н.
  • 23 Маргинал

    65 16 Отговор
    Добре, че само тук има безумия. В другите сфери всичко е идеално.
  • 24 Гост

    70 359 Отговор
    Кой те направи професор и тебе бе. Хората с придружаващи заболявания можеха да си пият лекарствата и да си кретат с тях още 10 или 15 години. Можеха да се радват на внуците си, да ги видят как растат, как завършват, как се женят и как им раждат правнуци. Но заради вируса им се влошават заболяванията и всичко това не го доживяват. Явно още не си осъзнал кое е истински ценното в живота на човека. Може да си побелял но определено не си поумнял.

    Коментиран от #32, #81, #98

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 гери многовземска

    322 31 Отговор

    До коментар #5 от "Аве Адолф Хайлллл":

    абе друго си е да излезе Мутаφчийски с дизайнерската униφорма и лъснатата до блясък глава, внушаваща респект и излъчваща тестостерон от който дамите се подмокрят. И с еротично-мъртвешки, отработен φалцет да ни охлади-Яко ще се мре!

    Коментиран от #33, #259

  • 27 Bingo

    268 21 Отговор

    До коментар #17 от "Брр":

    Надявам се, че не държиш детето си цяла ваканция у дома за да не се зарази. Дае*а и издуханите ви типове.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Политиците в България опсихясаха

    226 15 Отговор
    Народа, така се Краде в неограничени количества и няма Свидетели!! "КУЧЕ ВЛАЧИ РЕЙС, ДИРЯ НЯМА" "!!! Много, Яко, ама Яко Крадене!! Колко има КВ 19 ще разбереме след време и колко Пари са успяли да Окрадът тези, които са били на власт също ще се Разбере! Само, че други прокурори и съдии ще ги СЪДЯТ, защото кражбите по време на Пандемия, бедствие се казват Мародерство, и тогава се съди по други закони!!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Дельо Хайдутин

    187 23 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Могат и да настинат и пак да умрат.За такива хора всяка болест е смъртоносна.Да си седят вкъщи и да оставят другите да живеят.

    Коментиран от #35, #148

  • 33 qwe

    72 55 Отговор

    До коментар #26 от "гери многовземска":

    Ганьо Ганьооооо... кух имбецил си беше, такъв си и остана! Който "не харесва" Мангалов, значи харесва онзи с униформата. Овцо овцоооооооо! Отивай си обратно в рекламатана пършевица!
    "който не е от левски е от цска"..."който не е от герб е от бсп"...ХАХАХАХАХА... "Размисли на елементарни и кухи тиквопитеци"
    Хахахахахаха!

    Коментиран от #38

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 xaxa

    16 70 Отговор

    До коментар #32 от "Дельо Хайдутин":

    Ти поне от енцефалит няма да се боиш! Няма "мозъчна тъкан" между ушите, а само ла.йна. Даже проверявай през ушите да не преливат. Го.внопитек!
  • 36 Pilot

    207 12 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Ти не виждаш ли човека ти казва, че има умрели много повече от други болести , а сега когато хората не се пазят статуса е същия като по време на карантината ! Какво не разбра ? Сега сме на площада всяка вечер и какво ?

    Коментиран от #124

  • 37 1118

    56 13 Отговор

    До коментар #5 от "Аве Адолф Хайлллл":

    Най-вероятно не подкрепяте и протестите.....
  • 38 гери многовземска

    43 22 Отговор

    До коментар #33 от "qwe":

    пий по едно лексотанче сутрин.за липсата на мозък не помага,но поне ще спреш да се плюнчиш.

    Коментиран от #45, #47

  • 39 Хер Езел Шванц

    158 20 Отговор
    Хахаа..Браво!Направо им го вкара квадратен в десятката!! Браво Мангър!!
  • 40 уточнение

    25 13 Отговор
    този човек вероятно досега си е мълчал
  • 41 незнайко

    215 24 Отговор
    БРАВО, за пореден път Мангъров доказва, че мисли трезво ! Всичко което е казал е самата истина ! Чест му прави, че е проучил колко са смъртните случаи за шесте месеца от годината и ги съпоставя с тези починали (поне по сведения )от коронавирус !!! Защо досега това не се казваше ??? За учениците и студентите няма нужда да се говори, или ще учат или както казва той, да анулират една година !!!
  • 42 Хахаха

    131 15 Отговор

    До коментар #17 от "Брр":

    В никакъв случай не го пускай на училище. Няма смисъл. Като виждам какъв си, ТО И ДЕТЕТО НИЩО НЯМА ДА НАУЧИ ТАМ. ДАЙ МУ ЛОПАТА ДА ТРЕНИРА.... КОПАЧИ, ПАЗАЧИ, БИВЧИ ВИНАГИ ЩЕ СА НУЖНИ ! А с късмет.... ВИЖ ТИКВАТА ДО КАКВА ПОЗИЦИЯ СТИГНА
  • 43 Верно ли

    152 14 Отговор
    Все специалисти гледам тука, най-вече по саморазправа и с много "високо" IQ. Вместо да плюете специалист в областта на инфекциозните заболявания (не, че сте наясно що е то), що не вземете малко да почетете, така и вашият живот ще се подобри, и ние няма да ви четем елементарните коментари. Пък ако не искате да се самоусъвършенствате - с противогаз и памперс в мазето, и тъй.

    Коментиран от #49, #139

  • 44 101

    20 88 Отговор
    Тази година образованието трябва да е дистанционно.Сега напъна е от страна на производителите и дистрибуторите на лекарства.Защото съд или без covid 19 училищата са сериозен инкубатор на зарази.Започва се със фарингити, ларингити лекуват се поне 2 месеца и по колко 500 лева лекарства.След интервал от 10 дни идва бронхита още 600 лева.
  • 45 qwe

    60 17 Отговор

    До коментар #38 от "гери многовземска":

    Тропкай по клавиатурката имбецилче, тропкай. И без това си кухо като Тиквата която си си избрало. Кухо и просто като Тиква МилицЮнерка!

    "Вие сте прости и аз съм прост ..."
  • 46 ГЛЕДНА ТОЧКА

    159 16 Отговор
    Уважаеми ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА К-19!
    ЦЯЛАТА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ПСИХОЗАТА ОКОЛО ТОЗИ ВИРУС Е БАЗИРАНА ИМЕННО НА ЛЕКОВЕРИЕТО И НАИВНОСТТА НА ХОРА, КАТО ВАС!
    ВИРУС - ИМА!!! ЕПИДЕМИЯ - НЯМА!!!!!!!!!!!
    Страх до дупка, както се казва!
    Ами СТЙТЕ СИ ПО КЪЩИТЕ И СЕ СТРАХУВАЙ ТЕ!
    ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПИША!
    ОТКРИТ ДЕБАТ С ФАКТИ И АРГУМЕНТИ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ! И ВСИЧКО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ!
    Явно ОБИЧАТЕ ДА БЪДЕТЕ ЛЪГАНИ! ДОБРЕ, НО ПСИХОЗАТА ЗАСЕГНА 100% от населението в Икономически, Здравен и Битов план.
    МОЖЕТЕ ЛИ ДА ПИЕМЕТЕ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОДДЪРЖАНЕТО НА ТАЗИ ИЗМАМА И ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ НЕЯ?
  • 47 qwe

    34 26 Отговор

    До коментар #38 от "гери многовземска":

    "Мутаφчийски с дизайнерската униφорма"

    Хахахахахаха! В празната тиква на мутропитека - това вирее. Гучи или Армани му е "дизайнерската униформа" ла.йнопитек?
    Хахаахахахахаха

    Коментиран от #54

  • 48 no name no face no number

    150 13 Отговор
    Човека казва много важни неща, докато болниците са търговски дружестеа здравеопазване няма да има, Големите начело със сащ имат полза да всяват паника те си знаят каква им е, Някаква си световно известна фирмичка е избранс от ЕС по странен начин даполучи една крупнс сума пари за продукт, който все още не съществуеа(явно са почерпили челен опит от мистър Боко и сделката с Ф 16) По зловещото е че тази фирмичка нямс да носи съдебна отговорност за жертвите от бъдещата им ваксина.Не на последно място човека казва, че някои имат интерес децата да не се учат ами да тъпеят в къщи.Много истини казеа човека БРАВО

    Коментиран от #53, #242

  • 49 xaxa

    13 114 Отговор

    До коментар #43 от "Верно ли":

    Кой е този "специалист" бе тиквопитек безполезен? ХАХАХАХАХА!
    академик Гълъбов? Кристиан Дорстен? Или вирусолога д-р Петър Марков?
    Доби.че слабоумно! Мангалов като стане "вирусолог"/"епидемиолог" ела ми се обади гомнояд !

    Коментиран от #88

  • 50 Оня с големия

    6 24 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Дай ти го ...само 1 път....да
  • 51 Алекс

    122 12 Отговор
    Докато има толкова заблудени и уплашени хора дотогава ще съществува коронавируса.Ако,беше останал щабът на доц.Мангъров,а не този на генерала,вече щяхме да сме забравили за вируса и Черноморието щеше да е пълно с чуждестранни туристи и нямаше да сме в черните списъци на всички държави.

    Коментиран от #221

  • 52 XVI Гибел

    46 4 Отговор
    ".... Обесиха го на касапницата.
    Тоя луд беше единственият човек, който се осмели да протестира.
     

    Одеса, 1888 г.

     ..."
  • 53 незнайко

    73 5 Отговор

    До коментар #48 от "no name no face no number":

    Точно така ! Глупавия и простия лесно се управляват !!!
  • 54 ветеринарен психолог

    36 6 Отговор

    До коментар #47 от "qwe":

    Здравеопазването ни е във възход!-Ето в Карлуково са ви купили лап-топ!
  • 55 Алекс

    121 13 Отговор
    Този който обикаля студията на всички телевизии и се е превърна в медийна звезда и продължава да плаши народа не е доц.Мангъров,а именно главния държавен санитарен инспектор доц.Кунчев.

    Коментиран от #131

  • 56 Тъп но приказлив

    18 94 Отговор
    Той не е проговорил! Той не е спрял да плещи простотии! Изживява се като шаман! Още по жалкото е че го прави по кремълска поръчка!
  • 57 Бенковски

    68 10 Отговор

    До коментар #25 от "До министъра на здравеопазването":

    Вереай на министъра, който говори за чували, хладилници и мор. Аман от централизирани психози.
  • 58 Антони

    82 14 Отговор
    Защо не дадете шанс на Мангъров за министър? Мисля, че доста добре разбира материята и предполагам и организационно ще се справи пъти по-добре. Много важна е и визията на интелигентен човек професионалист и не на някой интересен интересаджия.

    Коментиран от #119

  • 59 Я ...Я

    97 10 Отговор
    ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ 600, 700 ХИЛ. ЛВ. НА ДЕН. ЗА 3.МЕС.70 000 000 ЛВ. БЕЗ КОНТРОЛ ПАРИ. ЗА ГОД. 280 000 000. АКО Е ВЯРНО: ТОВА Е РАЗСИПИЯ. ПЛЮС ЗАТВАРЯНЕ НА БИЗНЕСИ. ПЛЮС КЛИНИЧ. ПЪТЕКА НА БОЛЕН ОТ КОВИТ 19 3 000 ЛВ. НЯКОЙ СТАНА МУЛТИ МИЛИОНЕРИ.

    Коментиран от #101

  • 60 Некой

    13 4 Отговор

    До коментар #25 от "До министъра на здравеопазването":

    Малииии колко си прост!
  • 61 Д-р Сибила Менгеле

    9 88 Отговор
    Скоро пак започвам подписка против този така наречен доцент Мангъров.

    Коментиран от #65

  • 62 волен сидеров

    87 11 Отговор
    СЛУШАЙТЕ ГО ТОЗИ ЧОВЕК--ЩЕ ГО ПРИЗНАЕТЕ ВСИЧКИ,НО ДАНО НЕ Е КЪСНО
  • 63 даскала

    80 9 Отговор
    Нищо ново не казво . Разбира се , че всичко е измама - шашкане , паника , вдигане на цените на хр. стоки и КОНТРОЛ над индивида . Цел - всяване на страх от НЕЩО в наивниците ..........а те са много .
  • 64 Боко Тиквата

    64 7 Отговор
    Всеки ден се дават по 600 000-700 000 лв. за PCR тестове,
    20% комисионна за мене - пачки требат ! :D
  • 65 До1

    26 3 Отговор

    До коментар #61 от "Д-р Сибила Менгеле":

    На мнението с подписка какво ще му се случи? Може ли да се дефинира целта на подписката или сме крайно неясни?
  • 66 Диверсант

    84 5 Отговор
    ДО ВСИЧКИ КОВИД ИДИОТИ..... Я ако обичате потърсете кой, кога и с каква цел е открил въпросните тампони с които търсят вируса днес и вижте какво мисли той. Какъв е ефекта.. После се съберете и може да качите Мангъров на клада ако изобщо имате 2 грама мозък
  • 67 Алекс

    94 8 Отговор
    Няма починал с коронавирус без придружаващи заболявания,а от грип -Б- и други вируси за 2018/2019 година без никакви придружаващи заболявания има починали 1500 човека и то повечето млади хора.Е,кажете сега кой вирус е по опасен?

    Коментиран от #86, #137

  • 68 Нормален човек

    19 98 Отговор
    500 човека Ви се виждат малко. И 500000ще ви се видят малко гадни егоисти. За един истински човек и една жертва е много и ще търси начин да я избегне. Божичко , само егоизъм лъха почти навсякъде.
    Интересно е кой е глупакът, който твърди, че от протестите няма нито един заразен и как го е установил. Та погледнете сттистиката по градове. То не е просто глупак а е: " ГЛООПАК!

    Коментиран от #83

  • 69 недялковото

    25 4 Отговор

    До коментар #4 от "недялко м цанев":

    а ти нядялко си със уникално промит мозък, много добре са се справили с теб, зарибили са те яко..хахахаха

    Коментиран от #145

  • 70 антимънгър

    27 49 Отговор
    Мангъра да каже защо не ни пускат вече в белите държави?

    Коментиран от #73, #79

  • 71 курнелия

    10 4 Отговор

    До коментар #25 от "До министъра на здравеопазването":

    по скоро да се убиват тъпаци като теб и да се спасят човешки животи
    жалък си...
  • 72 Антимилиционер

    81 11 Отговор
    Всички хипохондрици които го плюете.....вижте си минусите. Все по-малко телета оставате. Нормалните хора мислят като него!!!
  • 73 бай мангър

    35 3 Отговор

    До коментар #70 от "антимънгър":

    и да ти го каже няма как да го разбереш, за това се иска мозък а на теб очевидно ти липсва
  • 74 1111111

    86 11 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИЯ НОРМАЛЕН ЧОВЕК, СРЕД КУПИЩАТА ГАДОВЕ!!!
  • 75 Петър

    16 62 Отговор
    Този, като го слушате,мислите ли, че не му е наредено да прави такива изказвания, бройката на заразенитебързо ще нарастне и да не плачат после хотелиерите, че няма чужденци на плажа или пистата. Другите държави ще си затворят границите и ще се върнете преди 40 години назад.

    Коментиран от #94

  • 76 защо

    11 0 Отговор
    аз ползвам маска 255,255,255,0 :))))
  • 77 Емил

    84 12 Отговор
    Злостните коментари към доктора са герпаджийски тролове.
    Вируса има цел да стресира хората и да държи мутрите на власт!
  • 78 Реалист

    9 56 Отговор
    Пак ли ти бе мънгър.
  • 79 Диверсант

    57 10 Отговор

    До коментар #70 от "антимънгър":

    Аз ще ти кажа вместо него. Защото сте тъпи балкански овце и сте се оставили да ви манипулират една шепа разбойници за да си пълнят шкафчетата. С тия измислени бюлетини хората ги вземат за реалност, КЪВ ЧЕП ИСКАШ
  • 80 гост ха ха

    64 8 Отговор

    До коментар #17 от "Брр":

    Докторът не е подлизурку, като вас, защото не лиже властта!
  • 81 Родител

    18 51 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Осъзнал е много добре. 100 лв. за 2 минути консултация в мизерния му кабинет в Лозенец, което си беше пак същото бръщолевене за друг вирус, даже бях сама, без детето. Без касов бон, разбира се. Това е най-важното за него.

    Коментиран от #149

  • 82 Алекс

    65 7 Отговор
    Въведохте задължителното носене на маски когато бяха регистрирани над 200 заразени с Ковид 19.Една седмица сме под 200 и под 3% защо не отмените носенето на маски.И тази извънредна епидемиологична обстановка е безсмислена,хората дисциплинирани и могат да се пазят и без заповеди.

    Коментиран от #91

  • 83 11111

    12 5 Отговор

    До коментар #68 от "Нормален човек":

    ПЪЛЕН ГЪЗЗЗ СИ ТИ
  • 84 Петър

    21 68 Отговор
    Може ли Мангаров да обясни, защо от понеделник/утре, Хърватска е в списъка на държавите с висока опасност от заразяване, анулират полети и т.н.Ако беше всичко измислици, от вчера Париж и Марсилия , също са обявени за нежелани дестинации.Този , ролята му е да дестабилизира държавата и се чудя още как не са го подвели под отговорност.Като е толко отворен, що не направи една интубация на пациент с корона, ама без да си слага маска?!

    Коментиран от #96, #226

  • 85 Петър

    14 60 Отговор
    Може ли Мангаров да обясни, защо от понеделник/утре, Хърватска е в списъка на държавите с висока опасност от заразяване, анулират полети и т.н.Ако беше всичко измислици, от вчера Париж и Марсилия , също са обявени за нежелани дестинации.Този , ролята му е да дестабилизира държавата и се чудя още как не са го подвели под отговорност.Като е толко отворен, що не направи една интубация на пациент с корона, ама без да си слага маска?!

    Коментиран от #89

  • 86 До Алекс

    24 11 Отговор

    До коментар #67 от "Алекс":

    Питай Щерев старши, какви придружаващи заболявания имаше синът му

    Коментиран от #97, #102, #150

  • 87 Всеки

    66 6 Отговор
    Всеки ден се дават по 600 000 или 700000лв. за PCR тестове, за които има слухове, че се внасят от фирма на Домусчиев. И още, защо когато някой от санитарните служби ти каже, че си контактен, трябва сам да платиш 130лв. за тест? Защо по новите пътеки, за изследване в болница се отпускат 20 лв, а за мен ще струва 130 лв.

    Коментиран от #90, #123, #232

  • 88 Верно ли

    12 0 Отговор

    До коментар #49 от "xaxa":

    Как разбра, че точно за теб говоря? От епитетите, които ползваш е ясно що за стока си, но не очаквай да се обиждам точно от анаеробен организъм, като теб, нали :)))
  • 89 До1

    12 4 Отговор

    До коментар #85 от "Петър":

    Питай по центъра на София чужденците какво правят тук и може да стане ясно.

    Коментиран от #93

  • 90 Факт

    10 38 Отговор

    До коментар #87 от "Всеки":

    Тази информация е писана от мангъровци и лумпени.По тази логика 7млн българи, до сега да са им правени по 3 теста.
  • 91 Диверсант

    61 8 Отговор

    До коментар #82 от "Алекс":

    Защото бизнеса с тия парцали наречени маски трябва да върви и на тебе ли трябва да се обеснява. Боже какъв народ. Направо да го задължиш да ходи с маска от раждането си докато умре. Така няма да говори и яде, само ще плаща
  • 92 Гост 2

    56 2 Отговор
    Помните ли Ботев ? - " Свестните у нас считат за луди ... " . Четейки коментарите по горе , за съжаление свестните у нас са на изчезване ...
  • 93 Отговор

    18 1 Отговор

    До коментар #89 от "До1":

    Каквото и аз правя на своя глава във Франция.Всеки си носи отговорност сам.Разчиташ , че няма да се заразиш.
  • 94 До1

    15 0 Отговор

    До коментар #75 от "Петър":

    Ако се чете статията ще се забележи, че твърдението е за константно число на бройката.
  • 95 Гост

    17 30 Отговор
    А дали мнението на докторите които ЛЕКУВАТ хора заразени/болни от корона е същото? Дали не изпитеат страх от всеки един пациент доказан с корона вирус и настанен в дадената болница за лечение? Лесно е е да се говори само без да си виждал болен от корона камо ли пък да лекуваш такива пациенти( Мангъров сам си го казс , че е не влизал в cocid отделението на инфекциозна болница) .
  • 96 Диверсант

    44 2 Отговор

    До коментар #84 от "Петър":

    петърчо, какво знаеш за интубацията, защо в Италия ги преследват за умишлено убийство
  • 97 Алекс

    43 7 Отговор

    До коментар #86 от "До Алекс":

    Синът на Щерев е объркан в болницата.Станало е така защото са изпробвали ново лекарство върху него без да има разрешение за това.

    Коментиран от #100

  • 98 Отворко

    65 12 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    А тебе,кой те покани? Мангъров е доцент,между другото,което не го прави по-малко умен от професор.Човека повтаря от началото на истерията-Болните и старите в къщи,младите и здравите на работа!И колкото повече време минава ,толкова повече излиза ,че е прав.

    Коментиран от #146

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Гост

    17 30 Отговор

    До коментар #97 от "Алекс":

    Пълни глупости моя приятелка е от сестрите грижили се за него !! Престанете да се заблуждавате излишно! Вируса е факт ! Факт е , че едни няма да разберат , че са носители както и е факт , че заради вируса хора умират!!!

    Коментиран от #107, #227

  • 101 Мънгърчето

    6 0 Отговор

    До коментар #59 от "Я ...Я":

    Правилно пич,много точно АКО Е ВЯРНО,това са сакралните думички.
  • 102 Не коментирай като НЕ знаеш

    9 8 Отговор

    До коментар #86 от "До Алекс":

    Шмъркал ,пиел като вол....ама кВо ти разправям,ти си специалист,разбираш ги нещата!
  • 103 Пияницата Мангуров😀

    9 47 Отговор
    Този е такъв алкохолик, че не може да бъде! Пълна пръдня !
  • 104 Ппетров

    34 4 Отговор
    Положителни проби се отчитат няколко пъти на един и същи заразен, поради контролните проби. Статистиката в БГ не е вярна. Мангъров-“Доколко те са верни и доколко положителните са новооткрити, а не са на хора, които лежат в болниците и им се правят кон
  • 105 До кога

    68 8 Отговор
    Това е един от малкото последователни хора в подхода и изказванията си от началото. На някои може да не им харесва но човека е лекар има доводи и си подържа тезата на базата мед. опит. Само се чудя как още някой не го е притеснил за да спре да казва което мисли .,че ние тук в БГ истината не ни устройва.
  • 106 Годжи

    30 5 Отговор
    Цената на това да се открие един заразен с коронавирус индивид е около 3 000 лева
    1000 за Урсула - 1000 за Тиквата - 1000 за Бил Гея :)
    Доктора е на заплата :)
  • 107 Алекс

    36 2 Отговор

    До коментар #100 от "Гост":

    От грип -Б- и други вируcи зa 2018/2019 гoдинa бeз никaкви придружaвaщи зaбoлявaния имa пoчинaли 1500 чoвeкa и тo пoвeчeтo млaди хoрa.

    Коментиран от #147

  • 108 Тъп гласоподавател

    64 3 Отговор
    Докато болниците са АД, а държавата ЕООД - нищо няма да е наред. Факт е, че има вирус и от всички съществуващи вируси умират хора, но е факт, че голяма част от хората умират от глад, притеснение, безхаберие на институции и болници, лошо качество на живот и те са повече от починалите от вируса.
  • 109 Шекспир

    13 3 Отговор

    До коментар #18 от "Дельо Хайдутин":

    И парацетамол им дават.Витамин С.Колега нека сме по сериозни
  • 110 Ким ЧенУн

    10 61 Отговор
    Този трябваше отдавна да са осъдили за всичките глупости които сипе на периоди. Прост е на г*з, изкуфял и няма две мозъчни гънки! Вече и аз имам няколко познати на по 30-35 години които са преболедували и нещата въобще не са шега работа. Иначе ще бъде интересно да я тръшне и тая мумия вируса, че да видим. Ама се е консервирал някъде и не се показва, иначе много знае.
  • 111 До1

    15 0 Отговор
    Да, надявам се спазвайки основни правила за хигиена и предпазване. Вярата е хубаво нещо и да разчиташ на себе си и да поемаш отговорност за себе си и спрямо останалите също в смисъл да на се пречи и вреди. Никой нормален не е тръгнал да се заразява или да заразява. Е има и много ненормални и мисля, че сме свикнали вече да ги разпознаваме и предпазваме.
  • 112 чУвал или чувАл

    64 8 Отговор
    Мангъров пак казва истината право в очите на тъпите бойковци ! Браво ! Не клекна пред простака-вожд и да му целува задника !
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 а бе хоращо за чучело е това

    11 45 Отговор
    Тоя човек, странно че е доктор, така яко си противоречи - преди няколко месеца беше против затварянето на предприятията, сега пък против отварянето;по-горе каза,че нямало нужда болните да са в болница, а няколко изречения по-нататък, че трябва болните да са в болница!!!???Кое е вярното? Това поредният самовлюбен глупак ли е, жаден за слава? Или поредният идиот, на когото плащат да побърква хората с недомислиците си?

    Коментиран от #217, #218

  • 115 Госあ

    7 48 Отговор
    Тройкаджията от пловдивския МУ пак в проценти плещи. Чудя се дали поне проценти е научил да смята или му ги пишат на листче. На кой му е интересен тоя още ????
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 да бе

    13 39 Отговор
    А защо нищо не казва за тази ужасяваща смъртност сред колегите му? И тя ли е нормална и нищо особено - или и това си е в реда на нещата като при друг грип? Ами тогава да останим хората по къщите да си се заразяват и мрат, за да докажат тезите му,че не са болни от Ковид, а от обикновен грип или от всичко друго, но не и от него?
    Ложе господи, що за идиоти се въдят по нашите земи със самочувствие на всезнайковци от първа ръка?

    Коментиран от #211, #216

  • 118 Иванов

    54 12 Отговор
    Браво на доцента, единственият който говори точно за ковида
  • 119 да бе

    6 3 Отговор

    До коментар #58 от "Антони":

    ами да - тъкмо така да прореди нацията, та да останат само малко уплашени хора, които ще се управляват от лесно по-лесно
  • 120 Госあ

    6 3 Отговор

    До коментар #116 от "Недоктриниран":

    Аааа от изток ??? А не идват ли от запад ? Я пак си помисли ?
  • 121 Алекс

    49 6 Отговор
    Какво стана с така наречения летен грип? Защо всеки който вдигне температура и е с някакви симптоми трябва непременно да е с коронавирус?Всичко това е за да вземат болниците пари защото никой не плаща за летен грип.
  • 122 ВАКСИНАТОР

    13 39 Отговор
    НА ПСИХО Д-Р "МЕНГЕЛЕ" И ДА СТАНЕ КАТО В ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ ,САЩ,ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И Т.Н. ВСЕ ЩЕ СА МУ МАЛКО ПОЧИНАЛИТЕ. КОГАТО ЗАПОЧНАТ БЛИЗКИ ,МОЖЕ ДА ГО РАЗБЕРЕ.
  • 123 Предлагам

    12 35 Отговор

    До коментар #87 от "Всеки":

    Мангъров, като иска да докаже твърдението си , да отива в Ковид отделение на първа линия и там без маска да работи.Ако оживее ще го призная
  • 124 морски

    11 40 Отговор

    До коментар #36 от "Pilot":

    Този какво философства , в цял свят бизнеса е спрял заради този вирус! Ние от 1300 човека екипаж сме останали 80 и корпорацията има разходи 650 милиона на месец по корабите,ако беше така както казва този въобще да не сме спирали !
    И всички отворковци тука пишат глупости и фантазират, просто трябва да се спазват някои основни правила!
  • 125 ЧИЧО ГЕНЧО

    12 61 Отговор
    ГОСПОДИН ДОЦЕНТ,ЩЕ ВИ ДАМ ЕДИН СЪВЕТ,ПРИ ТОВА СЪВСЕМ БЕЗПЛАТЕН И С НАЙ ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ КЪМ ВАШАТА ОСОБА.ПРЕДЛАГАМ ВИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИТЕ КЪМ ,,ТРИМАТА ГЛУПАЦИ" ОТ ,,ОТРОВНОТО ТРИО".АКО ГО НАПРАВИТЕ,ПОЛЗИТЕ ЩЕ БЪДАТ НЯКОЛКО:1 ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМ ВИКАТ ,,ТРИМАТА ГЛУПАЦИ" , ЗАЩОТО ВЕЧЕ ЩЕ СТЕ ЧЕТИРИМА.2 ЩЕ СМЕНИТЕ ИМЕТО,КОЕТО ОТ ,,ОТРОВНО ТРИО" ЩЕ СТАНЕ,,ОТРОВЕН КВАРТЕТ" (НОВО ИМЕ, НОВ ИМИДЖ).3 ЩЕ ДАДЕТЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА ТРИОТО ДА СЕ НАДУЯТ,ПОНЕЖЕ С ПРОСТОТИИТЕ СИ СА УСПЕЛИ ДА ПРИВЛЕКАТ ЕДИН СУПЕР,,ЕРОДИРАН"ДОЦЕНТ И 4 ЩЕ ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ МНОГО ПО--ЧЕСТО ДА СЕ ПОКАЗВАТЕ И ДА КОМЕНТИРАТЕ В ПРОСТРАНСТВОТО,КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ ПОХДРАНВАТЕ СИЛНОТО СИ ЖЕЛАНИЕ ЗА ПОКАЗНОСТ И ИЗВЕСТНОСТ,А МОЖЕ ДА ЗАРАБОТИТЕ И НЯКОЙ ЛЕВ.ВЯРНО,ЧЕ ТОВА МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ САМО ДОКАТО ИМА ПРОТЕСТИ,НО ПЪК НИКОЙ НЕ ВИ ПРЕЧИ ДА ОПИТАТЕ.МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА.ТАКА ЧЕ ДЕРЗАЙТЕ!

    Коментиран от #161, #168

  • 126 имунизиран от джиросването

    42 9 Отговор
    Истината е , че ИСТИНСКАТА епидемия в България не е толкова КОВИД-19 , а БОЙКО - 20 !!!!!!! Вижте я как вилнее БЕЗНАКАЗАНО в РОДИНАТА ни вече 11 години и поразява и мачка всичко по пътя си !

    Коментиран от #132

  • 127 Антимафиоти

    36 5 Отговор
    Ако го нямаше пср теста щяхме ли да знаем за ковид19?

    Коментиран от #129

  • 128 Гост

    41 2 Отговор
    Добре де, аз все си мисля, не може ли да върнете 3 години, или 5 години назад, да видите за периода март-август колко са починали, извън катастрофите, и да се сравнят данните за тия 5 месеца, ако цифрите са едни и същи, значи има нещо гнило

    Коментиран от #178

  • 129 Госあ

    9 13 Отговор

    До коментар #127 от "Антимафиоти":

    Ако го нямаше pcr, нямаше да знаем много неща, много престъпници щяха да са на свобода за сметка на невинни и много бащи щяха да мислят че са биологични такива (което е най малкия проблем) А ако не бяха китайците, във великата сащ щяха да мислят, че близо 200 000 човека са умрели от електронните цигари. Всъщност, щяха да бъдат много повече.

    Коментиран от #138

  • 130 Политолог

    12 50 Отговор
    На тоя понеже не му дават думата и не зачитат мнението му (понеже глупостта му е безгранична), всяка нова изява за него е празник, независимо, че повтаря едни и същи заучени опорки. Единственият индивид във Вселената, който разби всички митове за вируса, разкодира го и вече го познава изцяло...Такъв елемент само в Ганьоландия може да вирее...Заедно с неговите поклонници, чието ,IQ е с отрицателен знак. Тоя, ако е доцент аз съм нобелов лауреат😂
  • 131 Ники

    41 6 Отговор

    До коментар #55 от "Алекс":

    Трябва да искаме оставката на щаба и на Доц.Кунчев главния държавен санитарен инспектор защото те докараха държавата до икономическа криза с техните лъжи за брой заразени с коронавирус и затвориха държавата за многобройните руските туристи по нашето черноморие.

    Коментиран от #155, #159

  • 132 Политолог

    8 2 Отговор

    До коментар #126 от "имунизиран от джиросването":

    С ганьовци само така трябва.
  • 133 МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН

    24 2 Отговор
    БРАВО
  • 134 Матей

    42 3 Отговор
    Да,безумие,ама скъпо платено и силово налагано безумие,своеобразен медицински фашизъм.След смяна на властта ,трябва да се ообърне сериозно внимание на медицината и да се върнат повечето от отречените практики от социализма,на първо място държавното финансиране,на 100% и закриване на здравната каса.
  • 135 Мир

    41 6 Отговор
    Явно българина не е узрял за свобода за истина за равенство. И не ни пука че ни управляват не умни хора и че ни лекуват не умни хора. Колко пъти дрябва да се каже или не се вижда. Последиците от вс това не са толкова от вируса а от безумните страхове и мерки. Ако всеки ден изнасям смъртност от някое рвзпорстранено заболяване няма ли да стане по актуално и страшно. Не може да искате да се затваряме и не знам до кога.ЖИВОТА ВИНАГИ Е ПО-СИЛЕН ОТ СМЪРТА.
  • 136 Мммм

    36 4 Отговор

    До коментар #18 от "Дельо Хайдутин":

    Няма как да ги лекуват. Ни лекарство има,ни ваксина. Просто прибират едни пари
  • 137 глупак беше и глупак си остана

    10 33 Отговор

    До коментар #67 от "Алекс":

    откъде го измисли това- виж статистиката колко от починалите от вируса нямат придружаващи заболявания - млади хора, на средна възраст и деца в други страни, също така в т.ч и доктори? При кой друг вирус има такава смъртност сред докторите при всичките мерки, които взимат

    Коментиран от #228

  • 138 Детектор за купени

    13 5 Отговор

    До коментар #129 от "Госあ":

    ПЛАТЕН! ЗАПОМНЕТЕ ГО ТОЗИ ПРОФИЛ!
  • 139 Дълбоко Виждащ

    41 7 Отговор

    До коментар #43 от "Верно ли":

    Когато говорите за ЕКСПЕРТИ И Специалисти не Убеждавате!Когато говори Мангъров не му трябва Титла ,защото говори Истината!Когато говори щабът и Генерал майор професор доффтор - всичките им титли правят ли изречените от тях лъжи за Истина??Не,нали!

    Коментиран от #174

  • 140 кл55

    31 5 Отговор
    Най ме кефи да гледам хипохондриците как усърдно защитават фалша с вируса.
    Те са като алкохолиците. Знае, че алкохола не му действа добре. Знае, че на другия ден ще му е гадно, но продължава да пие, защото за него да му е гадно е кеф.
    У хипохондрика живеят двама. Един Песимист и един Оптимист.
    Песимиста казва: По-лошо не може да стане.
    Оптимиста - Можеееее, може ( и се хили дяволито)
  • 141 Ковчо 19

    5 6 Отговор
    Едно си баба знае едно си бае ,ама ща опипам после друга песен ще пееш
  • 142 То пък един министър, мале, мале

    23 5 Отговор

    До коментар #25 от "До министъра на здравеопазването":

    Министърът на здравето е с лява резба. Той най обича да се гушка и мляска с красиви мъже. Някак си не върви такъв министър да търси отговорност от такъв уважаван от всички лекар, като доц. Мангъров.
  • 143 На последния софиянец баба му

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Ами как да ва хвани ва баба вий пиити по цял ден и нощ
  • 144 МАНГЪРА Е МНОГО УМЕН

    19 5 Отговор
    ПРАВ СИ МАНГЪРОВ, ХОРАТА МРАТ ОТ СТАРОСТ И БОЛЕСТИ, НЕ Е САМО К19. НО ХИЛЯДИ ЗАБОЛЕЛИ И ОЩЕ ЩЕ СЕ РАЗБОЛЯВАТ ОТ КИТАЙСКИЯ ГРИП, КОЙТО НЕ МИНАВА ЗА 2-3 СЕДМЕЦЕ А КАРА ВЕЧЕ 8 МЕСЕЦА, ЗАЩОТО НЯМА ЛЕК И ТАКА Е ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ. И ХУБАВО ЛИ Е ДА ТЕ НАДУВАТ С КОМПРЕСОР В НЯКОЯ БОЛНИЦА ЕДИН МЕСЕЦ, ДА ТЕ ТЪПЧАТ С РАЗНИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ЛЕКАРСТВА?

    Коментиран от #151

  • 145 чичо

    6 2 Отговор

    До коментар #69 от "недялковото":

    Само питам.Ти само идиот ли си или завършен идиот?
  • 146 Гост

    5 18 Отговор

    До коментар #98 от "Отворко":

    Абдал, това, че мнението му за уязвимите, че трябва да си седят в къщи и да се пазят не означава, че останалите му глупости също са правилни. Мисли и отсявай нещата! Не пускай и вълците покрай овцете!
  • 147 Гост

    4 18 Отговор

    До коментар #107 от "Алекс":

    Не коментирам този факт, а нечовешкото му изказване за починалите с придружаващи заболявания.

    Коментиран от #229

  • 148 Гост

    2 5 Отговор

    До коментар #32 от "Дельо Хайдутин":

    Те си седят и ви оставят да живеете. Вие не ги оставяте да живеят.
  • 149 Гост

    19 2 Отговор

    До коментар #81 от "Родител":

    Докторите касов бон не издават. Сметнал ли е някой, колко губи държавата от тяхната сива икономика, на година?
  • 150 АНОНИМЕН

    28 0 Отговор

    До коментар #86 от "До Алекс":

    Бог да го прости младежа!
    Като ще му ровиш в мъката да питаш Щерев старши, питай и заради каква "зоб" изхвърлиха Щерев младши от борбата! Те стероидите не прощават! Да си скапеш черен дроб, сърце и каквото се сетиш още за големи спортни постижения!! Стероидите са много по придружаващи от всякакви заболявания! Колко щангисти измряха млади?!
  • 151 злобар

    23 6 Отговор

    До коментар #144 от "МАНГЪРА Е МНОГО УМЕН":

    Според мен пък мрат от демокрацията , бедноста и хайдущината която СДС хунтата ни натресе .
  • 152 Оптимист

    10 3 Отговор
    Руският народ е най-здравия народ на цялото земно кълбо!

    Коментиран от #157, #171

  • 153 абг

    26 1 Отговор
    Не само тази фирма и не само за тази "ваксина" не носи съдебна отговорност, абсолютно всички фармафиотски корпорации не носят отговорност за нито една своя "ваксина". Нещо повече, на опаковката, която не ви дават да прочетете пише, че този който си поставя "ваксината" носи отговорността за евентуалните както ги наричат "странични", въпреки, че те са основни ефекти.
  • 154 Ивайло

    5 25 Отговор
    Този е за затвора!!!

    Коментиран от #166

  • 155 Руските тиристи

    6 9 Отговор

    До коментар #131 от "Ники":

    Не ги спира България а са в списъка на Европейския съюз за забрана за достъп в ЕС, а ние сме членове на ЕС... Ако не знаеш... Отдавна не сме в СИВ..

    Коментиран от #175

  • 156 Сандо

    42 4 Отговор
    Хрема, настинка, пневмония, всичко го водят Ковид 19. Чрез тази измама източват Здравната каса и то с милиарди. Потърпевши са пациентите, които ги настаняват в болница и ползват за опитни зайчета.
  • 157 Сандо

    6 0 Отговор

    До коментар #152 от "Оптимист":

    Защото пият здраво алкохол затова.
  • 158 Ще му повярвам

    8 23 Отговор
    На Мангъра ако в следващо телевизионно интервю си изяде дипломата публично като обеща, че ако короната не изчезне с лятото ще я изяде!
    Иначе прави само вятър по студията!

    Коментиран от #160

  • 159 АНОНИм

    33 3 Отговор

    До коментар #131 от "Ники":

    Това е директива на световно ниво! Трябваше да се направи световна финансова криза по какъвто и да е повод! Балона се надува от предната криза през 2008-2009 година! Коронавируса е повод и е иглата, с която пукат балона! Вируса го има - изкуствен или естествен по произход : все е тая!Някои го карат тежко и умират! Други не го и усещат! По страшна е и ще е финансовата криза! Много маймунки ще паднат от дървото! Някои ще забогатеят, някои ще обеднеят!

    Коментиран от #163

  • 160 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор

    До коментар #158 от "Ще му повярвам":

    Ако ставаше така няма да остане гладен депутат, политик........!Всъщност ти за кое интервю пишеш? Къде да го намеря и да го гледам?
    Щото нещо не ти вярвам! Нищо лично!
  • 161 Диверсант

    22 3 Отговор

    До коментар #125 от "ЧИЧО ГЕНЧО":

    С колкото и големи букви да пишете всички герберски тролове ще си останете тъпи, прости и неграмотни мутри

    Коментиран от #164

  • 162 ХА ХА ХА ХА

    4 21 Отговор
    ПАРАД Марширува рота войници, баба и майка гледат и коментират : Глей ма, глей, сички бръкат, само наш Иванчо е в крак ! Защо, дъщерята и жената на Мънгъров, ходят с маски !?!? За доцентура трябват около 15 публикации във различни научни издания, най-малко 3 във чуждестранни ! Колко публикации има Мънгъров за да стане доцент ??
  • 163 Ники

    33 1 Отговор

    До коментар #159 от "АНОНИм":

    Да,наистина всичко това с коронавируса е да се създаде изкуствена икономическа криза.Богатите да станат по-богати а бедните по-бедни.Ако нямаше тези PCR тестове никой нямаше да разбере за този вирус,щеше да мине като лек грип,защото всички тези бройки с болни и починали е абсолютна лъжа.

    Коментиран от #190

  • 164 ХА ХА ХА

    2 2 Отговор

    До коментар #161 от "Диверсант":

    Ти не си виновен, на мама квадратната главичка .

    Коментиран от #187

  • 165 111111

    15 0 Отговор
    много ми е гот как разумните хора им плющят минусите на кухарите:)))
  • 166 11111

    2 0 Отговор

    До коментар #154 от "Ивайло":

    а ти си за лудница
  • 167 А ти си

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "недялко м цанев":

    Господин страх,шала и маската и каската и айдеее у метро.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Дръж си детето в килера

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Брр":

    Оли,какво ти има бе?
  • 170 Алекс

    31 3 Отговор
    "Хaмбург и Мaгдeбург излязoхa нa дeмoнcтрaции cрeщу нoceнeтo нa мacки
    Oрaтoритe нa митингa зaявихa, чe мeркитe нa прaвитeлcтвoтo зa бoрбa c кoрoнaвируca нaрушaвaт някoлкo члeнa нa ocнoвния зaкoн нa cтрaнaтa"
    Крайно време е и ние да се надигнем,защото по конституцията на България и нашите човешки правила са нарушени.
  • 171 Оригинала е:

    3 1 Отговор

    До коментар #152 от "Оптимист":

    Светския болен е най-здравия болен в света!
  • 172 Иван

    35 2 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Да, здравеопазването може да поеме определен брой случаи. И?! Достигнати ли са тези нива, така че да липсват легла за болни от Ковид-19?! Виждаме, че няма кой знае колко болни, а трябваше страната да е потопена в карантина заради примерно 100 хиляди едновременни случая. Т.е. Не е важно дали харесвате Мангъров, но виждате, че до момента е прав! Ние трябва да свикнем да живеем с този вирус, за да върви напред икономиката, животът. Не можем да си стоим единствено в къщи, трябва да се работи, живее...

    Коментиран от #236

  • 173 Четох коментарите до едно време

    8 4 Отговор
    Изводът ми е ,че 80 процента сте идиоти.
    И такива ще си останете .Не може да ви промени и Господ.

    Коментиран от #250

  • 174 Верно ли

    15 0 Отговор

    До коментар #139 от "Дълбоко Виждащ":

    Далеч съм от идеята да убеждавам когото и да било. Хората имат право да се страхуват, ако искат и не съм аз човекът, който ще ги разубеждава. За съвсем друго говоря - за начин на изразяване, обиди и нецензурни квалификации. Не уважаваме мнението на събеседника си, не уважаваме правото на избор, ами само се плюем, обиждаме. Нищо хубаво не ни чака като нация и вече май си го знаем.

    Коментиран от #195

  • 175 Ники

    9 0 Отговор

    До коментар #155 от "Руските тиристи":

    Защо тогава разрешиха на гражданите на Молдова и Сърбия както и на Турция,да идват в БГ,те не са в ЕС.
  • 176 фффф

    7 25 Отговор
    изкуфял идиот...отивай ти да ги лекуваш 'сухите пръчки', а не да лекуваш хлапета, на които им минава всичко на 90% от случаите. Заради такива като гениален малоумник американци, италианци, белгийци и др. стигнаха до чувалите с трупове. галош...
  • 177 еййй

    3 24 Отговор
    Мънгър,пак ли ти ,бе ? Махай се ,че не мога да те гледам !
  • 178 Гост

    16 0 Отговор

    До коментар #128 от "Гост":

    Е ти пък сега много искаш! Това е табу тема, много изобличаваща информация за истинската смъртност от ковид- 19 ще излезе наяве! И балона повод ще се спука.
  • 179 минаващ

    4 29 Отговор
    Мангъров, хубаво ги говориш тези неща и успиваш хората. А отговорност за изказванията си носиш ли??? Защото вече и медици има починали, и млади хора, които ти повярваха, че няма страшно, и взеха, че се заразиха и умряха.

    Коментиран от #214

  • 180 профМалеев

    3 23 Отговор
    Манчъров, ти няма ли да починеш?
    Палячо
  • 181 Десо

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "qwe":

    По добре неговите,вместо твоите!
  • 182 Десо

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "qwe":

    По добре неговите,вместо твоите!
  • 183 ХоЙо

    1 12 Отговор
    Нека Бог те накаже, да те видим в какви % ще мреш!!!
  • 184 Николай Колев MD PhD

    23 3 Отговор
    По данни на Националния статистически институт, в периода 01.03 – 31.07 са починали 43 416 души през 2019 г., и 42 836 души през 2020 г. (данните за 2020 са предварителни). При население към 31.12.2019 г. - 5 125 407, ОБЩАТА СМЪРТНОСТ за посочения период е съответно 8,48‰ и 8,35‰. Броят на починалите с(от) COVID-19 в периода март-15 август 2020 г. (по данни на Националната информационна система на МЗ) е 495 души, което представлява 1,5% от всички починалите.

    Коментиран от #188

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 пенсионер

    16 0 Отговор
    до "миризлив пор"
    а на тебе кой те излъга, че в България има въобще здравеопазване?
    у нас тази дейност се "осъществява" от една "шайка", създадена да усвоява едни пари, населението си боледува и мре без участието на така нареченото здравеопазване.
  • 187 Диверсант

    1 0 Отговор

    До коментар #164 от "ХА ХА ХА":

    Абе цървул съдран, давам 100 € ако някой е разбрал тъпия ти виц отгоре. Псевдонима ти е показателен чия глава е квадратна, смеейки се сам на тъпите си вицове
  • 188 Диверсант

    7 0 Отговор

    До коментар #184 от "Николай Колев MD PhD":

    Ето тая статистика казва всичко
  • 189 Милена

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Аве Адолф Хайлллл":

    Просто го канят за интервюта.
  • 190 АНОНИм

    17 0 Отговор

    До коментар #163 от "Ники":

    Без тия тестове, някои щяха да си мислят, че са бащи макар да не са! Ама се отплесваме от темата!
    По-важното,
    НЕ НАЙ-ВАЖНОТО е :"нecлучaйнo eднa oт нaй-гoлeмитe фирми - "Acтрa Зeнeкa", пoлучи oт Eврoпeйcкaтa кoмиcия прaвoтo дa бъдe ocвoбoдeнa oт юридичecкa oтгoвoрнocт зa eвeнтуaлнитe вaкcини cрeщу СОVID-19, кoитo тя щe прoизвeдe."
    ОСВОБОДЕНА ОТ ЮРИДИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ!
    А троловете да си тролят на дребничко и да се плюват един друг за радост на НЕТ-трафикантите!
  • 191 Дядо Йоцо

    26 2 Отговор
    като гледам COVID19 се развива като ИДИЛ, важното е да има страх, причина и виновен и да се бори с много пари... ама много пари от всички
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 болна

    21 1 Отговор

    До коментар #5 от "Аве Адолф Хайлллл":

    Много е прав доцента, колкото и невероятно да ви звучи. Цялото ни семейство го изкарахме с лека температура и неразположения 2-3 дни. Аз, съпругът ми и двамата ни сина на 14 и 18 г. И ако не трябваше да правим изследване, нямаше да разберем че имаме вируса. Много по-тежки клипове сме боледували.
  • 195 Дълбоко Виждащ

    12 2 Отговор

    До коментар #174 от "Верно ли":

    В огромната си част хората са подражатели!Когато чрез средствата за масово възпитание се наложи определен модел-Те хората го следват без да се замислят!Мислещия човек ,когато коси тревата в градината си-1во оглежда за камъни и ла,,,а,когато открие без да дава приоритет на едните просто ги изхвърля и тогава започва да коси тревата!Голяма рядкост е мислещ човек да стане власт-имащ,но ако се появи такъв трябва да му се помага!Мислещ човек може да се появи според мен само от Панелно Жилище и никога от зимник на ДС!Грешка е да се съди за честноста и интелигентноста на човек по изказът му!За човек се Съди по Това дали може да се движи спокойно без охрана и дали защитава интересът на гражданите които са го сложили на поста му!Тоест -!1во Вродена Честност 2ро Придобита честност 3то-Принципна ,пунктоална Честност,следствие на първите две-Всичко друго се научава до 3г!Сега разбирате ли?Защо ДС не може да изкара читав политик??Защото читавите не се ръкуват с Дявола,на тях им е Достатъчно Божественното в Тях!Желая на Вас и Фамилията Здраве!

    Коментиран от #206

  • 196 измислени професори

    3 18 Отговор
    Тоя куфалник няма ли да се скрие вече?
  • 197 Истината от компетентно лице

    24 3 Отговор
    Човек, специалист и неоспорим капацитет, който не се стеснява от неудобната истина и не премълчава фактите. За щастие този поне не се кълне в думите на измислени идоли и не рабополепничи на господарите, които искат да чуват само определени заучени лъжи.

    Коментиран от #224

  • 198 Само простия пожарникар

    16 1 Отговор
    Бойко Борисов тиквеника иска да се вярва в труповете по улицата, че ще ни заливат и няма да стигат найлоните, за да може да крадне още няколко милиарда и да разпределя пачките да ограничава хората и свободите като междувременно рекетира народа с глоби за ....неносене на маски. Уродливата конспиративна схема която доведе до самоубийствата на много повече млади хора от депресия и изолираност от колкото на реално починали млади хора.
  • 199 Корона тест

    21 1 Отговор
    PCR тест в Турция до мин. седмица 20-25лв. а у нас 125лв. Сега Турците го вдигнаха на 40лв. А у нас освен един голям и дебел .!. по давление от Борисов и правителството на малоумни министри.
  • 200 Светльо

    13 3 Отговор
    Тъпи ковид идиоти ще има до октомври- изборите в Америка. След това сите идиоти ще тръгнете да коментирате и надувате поредната идиотия, която ще измислят демократите- педофили или бойковисти или които ще да са. Просто си има достатъчно на брой хора правени чрез анален секс и те никога няма да пукнат нито от корона, нито от нещо друго, защото са част от света както е тинята, помията и л@йн@т@. На тези хора искрено и с най- топли чувства им пожелавам първи да се ваксинират, даже по два и по три пъти, само за да се докаже биологичния принцип, че съдбата и на най- миризливото л@йно е да спре да мирише и да се превърне в тор за доматите ми.
  • 201 SARS

    12 2 Отговор
    Адекватен отговор даден от специалист в областта.
    Цинизми, обиди, дискредитация и негативно говорено само от специалисти и башмайстори на ГЕРБ.
  • 202 един християнин

    5 17 Отговор
    Господина Л(М)ангърова - айде марш в дрънголника, за това че се още лекар наричаш и защото трябва да си платиш за безотговорните ти приказки с управниците срещу здравето на хората !

    Коментиран от #204

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 АНОНИМЕН

    10 0 Отговор

    До коментар #202 от "един християнин":

    И ти се наричаш християнин? Ама сериозно!?
  • 205 Сандо

    17 4 Отговор
    Лекари, сестри и медицински работници крият истината за измамата Ковид 19, което ги прави съучастници в това престъпление срещу човечеството.
  • 206 АНОНИм

    4 0 Отговор

    До коментар #195 от "Дълбоко Виждащ":

    Прав си естествено, но голяма част от изявяващите се тук не четат писанията ти! Какво остава и да ги разберат!
  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 C19

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "qwe":

    Щото са истина нали неверни ко манипулиран
  • 209 ИВА

    18 4 Отговор
    Напълно, вярвам на доцент Мангъров Да можеше да има повече достойни, знаещи и честни лекари като него! Желая му да бъде винаги здрав и професионално удовлетворен!

    Коментиран от #212

  • 210 Не разбра ли SARS

    2 18 Отговор

    До коментар #1 от "SARS":

    Мангъров е изкуфял и шантав,тоест леко му хлопа дъската.А дали само леко?...
  • 211 Анонимен

    5 1 Отговор

    До коментар #117 от "да бе":

    Според теб от вируса ли умират повече или от стреса и напрежението?
    Ако умират доктори,които лекуват хора по методи научени в системата не е ли нормално да се замислим,че подхода начина явно не лекува и е нужно да се търси алтернатива?
  • 212 Ива грешиш

    2 19 Отговор

    До коментар #209 от "ИВА":

    Доцент Мангъров е побъркан.Това личи дори от интонацията,жестовете,и начина на изразяване.
  • 213 ОЧЕВИДЕН ФАКТ

    2 19 Отговор
    Доцент Мангъров е откачен и вманиячен психопат.
    Или казано по нашенски ХЛОПА МУ ДЪСКАТА.
  • 214 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #179 от "минаващ":

    Ако медици умират не е ли знак,че методите им на лечение не работят?
    В какви времена живеем?
    Масово рекламите по медиите са за лекарства,напреднал технически прогрес,здравни каси и осигуровки и за капак като най-добрата реклама на Здравната система здравето видимо липсва.
    Това какво ще рече?

    Коментиран от #223

  • 215 Доцент Джангъров

    3 16 Отговор
    Лудият доцент трябва да лекува болните от коронавирус в Карлуково.
  • 216 Храна за размисъл

    10 2 Отговор

    До коментар #117 от "да бе":

    Информират ли хората за задаващ се грип по медиите?
    Кой и как го вижда този грип?Като прогнозата за времето ср получава.
    Какво се получава когато масово хората започнат да мислят и вярват в дадено нещо?
    Рекламите какво целят?Защо малките деца стоят като хипнотизирани като тръгнат реклами по телевизията?
    Преди вириса върху какво бяха насочени мислите ви и как протичаше живота ви?
    Някой интересуваше ли го колко медици умират?
    Забелязвате ли как се говори за пари,за много пари?
  • 217 Джем

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "а бе хоращо за чучело е това":

    Четене с разбиране му викат...
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 ХП1984

    5 14 Отговор
    Мангъров е толкова смешен и жалък лекар, че нямам думи ... Лично аз прекарах този вирус и бях на ръба ... и в началото, когато му се обадих, да му споделя, че съм приет в Инфекциозна болница и да дойде и ме види, той възкликна, че знае, че не съм социално слаб, защо съм се обадил на джипито, вместо на него, че той щял да ме лекув вкъщи ... Само да Ви кажа, че в болницата, след престой 30 дни, щях да умра. Вкъщи, нямаше да имаше шанс за оцеляване. Така ча, Мангъров е много жалък и смешен ... Знаете ли, че той се страхува да ходи при болните, да не би да се зарази ... Това е истина ...
  • 220 Д-р Гей Билтс

    4 0 Отговор
    Ще се мре яко, яко ще се мре. Боц.

    Коментиран от #222

  • 221 Това е пълна малоумщина

    1 8 Отговор

    До коментар #51 от "Алекс":

    което си го написал. Бройката на "коронясаните" по никакъв начин не зависи от това дали Мангъров или някой друг ще е начело на щаба. А точно този "умник" отначало призоваваше да се правят огромен брой тестове. И то не PCR, а от онези, които даваха 40%грешка.За някои неща може и да има право. Но да обясни как да не се изтърва случаи в старческите домове като тестването си е скъпо, а в тях работят много хора, които се прибират в домовете си, пътуват, срещат се с други хора. И естествено, че някой безсимптомен от тях попада сред старците. И колкото повече стават заразените сред населението, толкова по-голяма става и вероятността да пламне по този начин и някой старчески дом. Иначе свижданията в тях са забранени(за добро или зло не се знае). Защото старите хора в тях имат потребност да общуват с близките си, но от друга страна трябва да бъдат пазени от вкарване на външна зараза. В Италия (Падуа) има интубиран 5 годишно дете с ковид. Така че за съжаление и деца се разболяват тежко понякога. Макар и много рядко. Мен ме възмущава изключително високата цена на тестовете. Тя не е висока само в България естествено, но на фона на доходите не е нормално един тест да струва колкото 1/5 от минималната заплата. Никой не е наясно каква би била картината ако не се карантинираха контактни на заразени лица. Дали нямаше да има повече заразени и съответно и повече починали. Мангъров толкова непремерено груби и цинични неща каза, че дори когато има по-логични разсъждения много
  • 222 ΞLΞVΛTΞ

    8 0 Отговор

    До коментар #220 от "Д-р Гей Билтс":

    ТОЧНО! Наномагия за всеки! На властта й харесва послушанието на хората в затвореност и изолация. На нея не й трябват хора, а лесно управляеми бройлери.
    Човечеството лесно се поддава на психози и лесно се управлява чрез панически внушения
    Шарани се ловят в мътна вода. Публични средства се източват в смутни времена.
    Подложени сме на нов вид тероризъм - медицинско медиен.
  • 223 Медиците са хора

    6 0 Отговор

    До коментар #214 от "Гост":

    като всички останали, а не безсмъртни. Никой не е казал, че медицината прави чудеса. Има предостатъчно заболявания, пред които е безсилна. След като средната продължителност на живота в света като цяло расте, а не намалява значи медицината е постигнала доста успехи. Че има корупция, че болниците са превърнати в търговски дружества, че част от хората в бели пресилки(призвани да лекуват) са се превърнали в мафия, готова на всичко за печалба и пари е съвсем друг въпрос. При фармацевтичната индустрия нещата са още по-зле. Там печалбата е издигната в култ, но с рекламите им се финансират телевизии, медии и т. н. Свекърва ми с мизерната си пенсия се лишава от храна, но си купува разни хранителни добавки. Може и да има някаква полза от "диетата", защото е на 87 и в доста добро здраве и кондиция. Но и цял живот е била изключително активна физически. Така че едва ли е заради "хапчетата", по които се е зарибила последните 10 години...
  • 224 Малко по нормални

    2 4 Отговор

    До коментар #197 от "Истината от компетентно лице":

    станаха изказванията му. Но нека да обясни как да не се изтърват случаите в старческите домове без да се правят тестове. Персоналът работещ в тях, трябва да е заточен в тях за постоянно, докато съществува ковид-19 ли? Нали някои от възрастните хора боледуват, попадат в болница и после пак ги връщат в старческите домове. А в болницата може да се сдобили също с ковид. Лекари също ги посещават в старческите домове, а може да са безсимптомни също. Не може през ден да се тества целия медицински персонал в болниците и хората в старческите домове. Мангъров се изказва от позицията на човек, който не носи никаква отговорност. Не е в НОЩ, където да трябва да контролира нещата да не станат наистина зле, не се занимава с лечение на възрастни и болни, а на деца, които по-рядко и по-леко, често почти безсимптомно карат ковид-19. Но пък за сметка на това много лесно могат да заразят 50-60 годишните си баби и дядовци. Които ако са с придружаващи болести вече са в по-сериозен риск. Мангъров дава оценки(къде верни, къде не), но не предлага конкретни решения. И най-вече грам отговорност не носи в случай, че не е прав в изказванията си. Отговорност носят тези, които под силата на различни обстоятелства, данни и от други държави, мерки взети навсякъде по света се мъчат да правят нещо(понякога с грешки, понякога с прекомерна предпазливост). Но когато човек носи отговорност е длъжен да е по-предпазлив. Мангъров съветва, дава акъл, но не посочва никакви решения. А и не се занима

    Коментиран от #225

  • 225 Дълбоко Виждащ

    5 0 Отговор

    До коментар #224 от "Малко по нормални":

    ОТ Време ОНО Царете имат Изгода да Избиват възрастното население!Всеки по реда си ще отговаря, пред Закона-наближава и това време!
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 азбуки

    5 2 Отговор

    До коментар #100 от "Гост":

    Аз мисля че лъжеш. Няма начин твоя приятелка да ти е казала такова нещо, без да ти е казала от какво точно е умрял, освен ако не е много заблудена. Защото аз от всички умрели не съм видяла ниго един дет да не му е имало нещо друго и то сериозно. Почти няма сестра или лекар да не са наясно че цялата тази история си е просто излишна истерия.
  • 228 куку

    3 1 Отговор

    До коментар #137 от "глупак беше и глупак си остана":

    Да бе, няма, левкемия, рак, цироза, хемодиализа, лекарски грешки. Хич няма. За разлика от теб аз обичам да чета.
  • 229 1234

    5 0 Отговор

    До коментар #147 от "Гост":

    Ми значи не си си имал работа с лекар. Това си е просто статистика. В една определена болница миналата седмица умряха 3 с инсулт, 5 с инфаркт, 2 с остър корем, още няколко не знам от какво и 1, повтарям 1 с коронавирус.
    Ония другите умрелите, дет не са от корона, за тях нема ли да плачем?

    Коментиран от #239, #246

  • 230 ЧУКУ

    8 0 Отговор
    ПОСТАВЯНЕ НА ЗДРАВИ ХОРА ПОД КАРАНТИНА - НА ХОРА БЕЗ ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ Е РЕПРЕСИЯ,ОГРАБВАНЕ НА ЧОВЕШКИ ПРАВА И ДИКТАТУРА.

    Коментиран от #235

  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Нещо не си ли сбъркал

    2 1 Отговор

    До коментар #87 от "Всеки":

    нулите. И в дните с най-много тестове трябва да са с една по-малко. Ако приемем, че 100 лв е цената, по която се плащат в лабораториите, а не е такава само за тези, които се тестват по желание. Или по принуда, но си плащат от джоба. Като бяха малко ревяхте, че не се правят достатъчно. Включително и Мангъра в първите си изявления още февруари, март. 100-120,че и повече лв за експресен PCR си е доста висока цена. Предполагам, че в Турция са разработили свой тест и затова цената е около 40 лв. В Китай пък е още по-евтино, защото те си ги произвеждат със сигурност. У нас трябва да има контрол върху дейността на вносителите на тестове.В държавите от ЕС цените са приблизително еднакви, поне според информацията, която е достъпна.
  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Може и да си прав

    4 0 Отговор

    До коментар #230 от "ЧУКУ":

    Но ежедневното тестване на хиляди контактни у нас е невъзможно и поради посочените от Мангъров разходи за тестове.А ако скочи броя на заразените рязко какво правим? Ще скочи и този на тези с тежка симтоматика... Ти ли ще ги лекуваш? Всички "тъпи" и крайно неприятни мерки са единствено, за да няма рязък скок на истински болните, а не на безсимптомните. Но като расте общия брой на заразените расте и този на тежките случаи. А безсимптомните също заразяват ако не си чул. За това е нужно това презастраховане и карантиниране на контактни лица без симтоматика. Още повече, че симптоми се появяват обикновено няколко дни след контакта със заразен(средно 5-6),но може и 10-14.Как си представяш да тестват всички контактни лица на 200-300 заразени? Колко ще струва това? И ако на 3-я де са тествани отрицателно, дали на 8 няма да са с положителен тест, дори ако не са реално много болни и се чувстват добре, за да ходят на работа, по магазини, ресторанти и т. н.
  • 236 Имахме шанса

    3 2 Отговор

    До коментар #172 от "Иван":

    Ююче при нас дойде през пролетта и преди лятото и топлото време, което е една естествена бариера, но сега идва есен и след това зима, а това са студени и влажни дни, които са рай за вирусите по принцип. Трябва само да погледнеш какво се случи в страните от южното кълбо при все, че те нямат такива студове, като при нас и въпреки всичко литнаха в заразени и починали. Така, че при нас тепърва предстои трудната борба с този вирус.
  • 237 Пацул Халил

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Аве Адолф Хайлллл":

    Виж само как си се кръстил и след това коментирай.. Предлагам ти името което съм си написал заради теб за да ти сляза на нивото
  • 238 Грую

    3 0 Отговор
    Вече и разни ходжи и гадателки срещу 1000 лева взеха да лекуват коронавирус по телефона т.е. и последните манипулатори и измамници се закачиха на опашката на далаверата!
  • 239 Не става въпрос за плач,

    2 4 Отговор

    До коментар #229 от "1234":

    а за смърт. Ако засегне много стар или изключително тежко болен човек смъртта може да е и избавление. Но умират и млади хора и такива на средна възраст. Както и от рак(някои видове рак доказано се предизвикват от вируси, но инфектирането, не е по въздушно капков път и т. е. може да заразиш евентуално сексуалния си патньор(партньори). Такъв е ракът на маточната шийка. Мъжете пренасят заразата на партньорките си, но за тях самите не представлява опасност(освен за рак на език, гърло при орален контакт). 90%от населението сигурно са носители на човешкия папиломен вирус, но за малка част от тях е смъртоносен. Две познати имам, които починаха на 42 и 45 от този рак. Ако не е било страшно в Китай нямаше да затворят провинция Хубей и Ухан за месеци и да построят 2 огромни болници за отрицателно време. У нас подобно по мащаби заразяване е трудно да се получи, защото населението е много по-малко и няма огромни предприятия, където да работят хиляди хора едновременно. Но и здравната ни система и финансовите ресурси на държавата са твърде ограничени, за да се изпада в крайности като неглижиране на здравословния аспект на заразата или прекалено вторачване в това за сметка на икономиката.

    Коментиран от #240, #241

  • 240 1234

    5 1 Отговор

    До коментар #239 от "Не става въпрос за плач,":

    Мога ти кажа със сигурност, че млади хора без сериозни заболявания от тази болест не умират, това не го говоря наизуст а си имам вътрешна информация. Най младите дет умряха бяха със затлъстяване 3та степен, сърдечна недостатъчност и диабет и в един случай левкемия. Не говоря за детето в Търново, там се касае за груба лекарска некадърност, небрежност или направо злонамереност, надявам се на има наказани в тоя случай. За бореца, не знаеш какви заболявания е имал и как са го лекували, така че това не е доказателство. Медицинските лица които умряха също са имали придружаващи заболявания и са имали лош късмет, а и не са били в първа младост. А и е добре известно че и те умират млади, я от инфаркт, я от мозъчен кръвоизлив, я от рак. Познавах не един обещаващи млади лекари и сестри, които си отидоха така нелепо. Не е рядко явление. Вирус кат вирус. Ама пъзлювците ги е страх и от въздуха. Ние в здравеопазването сме виждали къде по-лоши неща, това не може ни уплаши.

    Коментиран от #247

  • 241 1234

    5 2 Отговор

    До коментар #239 от "Не става въпрос за плач,":

    И за Китай не ми говори, там е зверски тоталитаризъм, там те следят и на улицата. Не е случайно че точно в Хубей започна всичко, това е най непокорната провинция и започна след размириците в Хонг Конг, мисля че следващите размирици щяха да са точно в Хубей, и т. нар. епидемия им дойде като по поръчка, колко странно нали? Храна за размисъл.

    Коментиран от #248

  • 242 Бай Манчо

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "no name no face no number":

    Браво за коментара , няма какво да се добави , вирус има , лекарство няма ама ги лекуват :)))) ей това как става не го разбрах . Вече има ваксина патентована от Русия за тези които желаят да се ваксинират , но ние понеже сме полит коректни , ще чакаме демократичната американска такава (ако и там не сме платили без да е готова) . Аз лично няма да се ваксинирам .
  • 243 Дани

    7 0 Отговор
    Прав е Мангъров, но народът е психясал. Мое би защото не знаем какво значи епидемия, живеем твърде виртуално и здравият разум заема много малка част от живота ни.
    Връщам се от планината. На хижите спахме по 10 човека в една стая, непознати. На никой нищо му няма.
    Не казвам, че изобщо няма такъв вирус, но определено не е толкова силен, колкото психясват народа.
    Вероятността да умреш от него е по-малка от тази да те блъсне кола. Спираме ли да вървим по улиците?
    Безумие е всичко!
    Този вирус е нов на първо място, защото има политически характер. Затова и доста трудно ще му намерят ваксина.
  • 244 Положителната на Ковид

    3 0 Отговор
    Аз да питам колко точно струват на държавата всички тестове, които се правят и хората си ги плащат? От тези 5000 дневно съм убедена, че минимум 4000 си ги плащат хората.
  • 245 Ох на батко

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "qwe":

    Момци като ви е страх от covid-19 слушайте си хирурга, който разбира от вируси повече от вирусолога! Защо всички не се затворите в къщи и не спрете да си показвате тъпите мутри щото така ви каза Мутафчийски! Мангъров си е много прав човека и си разбира от работата, а не като оная търновска п...ка мореща хората в Търновско!
  • 246 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #229 от "1234":

    Напротив, плачете и за тях. Но не хулете и онзи, починал от корона. Защо не разбираш какво ти се говори и извърташ казаното?
  • 247 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #240 от "1234":

    А за момчето от морето, което си отиде от този вирус без други заболявания? Там каква ти е теорията? А това, че хора с придружаващи болежки можеха да си кретат на лекарства и да се радват на живота още поне 10 години, ако не беше този вирус? Или на тебе ти е все едно, защото са чужди хора, а?
  • 248 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #241 от "1234":

    Тоталитарният Китай беше адски заразен и сега е почти изчистен от вируса. А Боколандия едвам я допря вируса и не само, че още не можем да се очистим, ами все повече заразени имаме, че и дневните случаи станаха колкото месечните, за нама и половин година.
  • 249 Бай Цвятко

    0 3 Отговор
    Лежали сне при тоя тип. Този е бай х. й, нищо от това, което казва не е хуманно, просто гробар. Не се самизагвайте,той не е панацеа, просто професионална деформация! Обърмете ми внимание, потърпевш от това, което той смята за целесъобразно и аз не съм ок. Става дума за дете! да се е. е в гъ. а. Не се увличайте! Този е деформиран лекар. Поздрави!
  • 250 Веско

    1 1 Отговор

    До коментар #173 от "Четох коментарите до едно време":

    Аз пък забелязвам, че 80% от хората съзнават прееспонирането на риска от вируса.
  • 251 Не е така

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Така е":

    Кое му е бравото на Мангъров?Не прочетох нито едно практично предложение .Само неизпълними глупотевини.Както и от селянина от Славяново.Злобен, разведен, Деса не знае кога да говори и кога да мълчи.Проста жена.
  • 252 бачо Илия

    5 0 Отговор
    Евала докторе! Сега разбирам защото си номер едно като здравен експерт и специалист.Здраве и дълголетие ти желаем.
  • 253 Бачо Иван

    0 4 Отговор
    Изключителен малоумник!
  • 254 Шменти Капели

    4 0 Отговор
    Мангъров го каза косвено , всичко е една гигантска манипулация която цели всяване на страх и пасивност в народа ! Управляващите искат само едно , вечно да са на софрата с безплатната лапачка ! Човечеството се изроди тотално !

    Коментиран от #255

  • 255 kur40

    3 0 Отговор

    До коментар #254 от "Шменти Капели":

    Ей страхливи и тъпи ИДИОТИ,които пишете срещу доцента-ПРЕСТАНЕТЕ И СЕ ВСЛУШАЙТЕ .
  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 ДНК проби

    1 0 Отговор
    Основната цел на Ковид не е "ваксината" а вземането на ДНК проби.
    Затова толкова много настояват на тези тестове.
    Това са инструменти за ДНК проби - бокални, кръвни
  • 258 Милко

    1 0 Отговор
    Мнението на доцент Мангъров е много точно, но за медийно промитите мозъци(както се вижда от коментарите) то няма по голяма тежест от политически наложеното. За съжаление „противопандемичните“ мерки не се препоръчват от вирусолози а се налагат от политици. Мнозина им се връзват, особено ако извличат финансова полза. Най зле са повярвалите в световната пландемия целяща принудителна ваксинация и чрез нея – намаляване числеността на населението на планетата нанасяйки стерилност, аборти и преждевременна смърт. Приемайки и пропагандирайки истината за ,Теории на конспирацията“ спомагат за собствената си вреда.
  • 259 Звездоброец

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "гери многовземска":

    Не всички, не всички дами. Само разни комплексирани нещастници се подмокрят. Жените, които уважават себе си, много добре разбират какво представлява т. нар. генерал...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове