Last news in Fakti

18 Август, 2020 14:40 3 425 20

53-годишна и 58-годишен без заболявания станаха жертви на COVID-19

  • жертви-
  • починали-
  • covid-19

Починалите лица, при които е бил потвърден новият коронавирус, са 512

53-годишна и 58-годишен без заболявания станаха жертви на COVID-19 - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

135 са новодиагностицираните с COVID-19 лица за последните 24 часа, съобщиха от Министерството на здравеопазването. 

През изминалото денонощие са направени 5252 PCR теста. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е както следва: Благоевград - 12; Бургас - 1; Варна - 13; Велико Търново - 3; Видин - 1; Добрич - 12; Кърджали - 3; Кюстендил - 3; Пазарджик - 3; Перник - 1; Пловдив - 14; Разград - 4; Русе - 3; Силистра - 9; Сливен - 2; Смолян - 6; София град - 25; Стара Загора - 9; Хасково - 8; Шумен - 1; Ямбол - 2.

Случаите на новия коронавирус, потвърдени в България, са 14500. От тях активни са 4546. Излекуваните лица са вече 9442, от които 256 са регистрирани през изминалите 24 часа.

Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 768. От тях 56 са настанени в интензивни отделения и клиники.

Според Националната информационна система у нас медицинските служители, при които е констатиран COVID-19, са 803. Новите случаи, регистрирани през последното денонощие, са шест. Четири от тях са установени при лекари, а два - при медицински сестри.

Починалите лица, при които е бил потвърден новият коронавирус, са 512. Новите случаи от изминалото денонощие са 14.

Починали са мъж на 58 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, жена на 67 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 70 г. с диабет, мъж на 84 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, жена на 79 г. с пневмония, жена на 90 г. със сърдечно заболяване, жена на 77 г. със сърдечно, онкологично и хронично хематологично заболяване, жена на 53 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания, жена на 68 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 79 г. със сърдечно и хронично бъбречно заболявне, мъж на 79 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 69 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 64 г. със сърдечно заболяване, жена на 63 г. с пневмония.

Изказваме съболезнования на семействата и близките на починалите.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    5 14 Отговор
    има области кадето остастват заболели примерно пазарджик хубаво е че има превециа носат се маски хората вече имат колтура вав магазина не пускат бес маска

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Ggggg

    8 3 Отговор
    Паник-бутон
  • 3 Дельо Хайдутин

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    И в Столипиново има голяма превенция и няма болни.ха ха ха

    Коментиран от #6

  • 4 Мутафчийски

    21 5 Отговор
    От утре всички вкъщи с намордници.Яко ще се мре!

    Коментиран от #5

  • 5 Мутафчийски

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мутафчийски":

    П.П.Аз отивам на море.Не ме търсете.
  • 6 мечо

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Дельо Хайдутин":

    марш отука коментарите са да кажеш мнение не да се заязждаш
  • 7 Hhĥh

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Не можеш да пишеш,не можеш да се изказваш.Пет изречения,сто грешки.Направи си тест за ковид,за интелигентност сам си избери

    Коментиран от #8

  • 8 Дельо Хайдутин

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Hhĥh":

    При ковид губиш обонянието и акъла си.
  • 9 Грейс

    12 5 Отговор
    Само питам, от вирусна пневмония и двустранна всички ли оживяват или се случва да дадат фира особено ако докторите ги лекуват дистанционно? Стига ни стресирахте. Вие джурналисти те не се ли стресирате, или имате спусната цел?

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Дельо Хайдутин

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Грейс":

    Във Франция за юни и юли са умрели 6 000 от пневмония и 2 000 от коронавирус.
  • 11 big

    3 2 Отговор
    Бог да ги прости и лека им пръст, но това, че не са диагностицирани, не значи, че нямат съпътстващи заболявания! Направете им аутопсия ще се види причината за смъртта им! За съжаление има забрана за такава, затворен ковчег и истината потъва в земята! От силен страх и стрес от коронавируса също се умира, най-вече когато не ходиш на лекар заради него.

    Коментиран от #14

  • 12 Све

    4 1 Отговор
    Стига с тия идиотозми
  • 13 Ами посред лято

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Грейс":

    двустранната пневмония през лятото май поне в 3/4от случаите на ковид се дължи През зимата може и на грип, свински, тип B или друг, но през лятото не върлуват.Иначе може и от зверска простуда да получиш пневмония. Майка ми преди 17 години се беше качила сама да си ремонтира покрива(да подменя счупени керемиди) в дъжда. И лежа 3 седмици в болница с тежка двустранна пневмония. Стана кожа и кости, но оцеля след лечение с 3 антибиотика, беше и на системи 10 дни. Не беше пила никакви лекарства преди този ден. Ама абсолютно никакви. От тогава се позадъхва и се уморява по-бързо, но вече е на 87 . В болницата тогава я караха да се изследва за туберкулоза, защото дробовете и изглеждали ужасно на снимката. Никой от лекарите не вярваше, че ще оцелее, но явно има много здрав организъм, а и късмет.Не всеки има обаче и затова трябва да се пазим без да изпадаме в крайности. Бог да прости починалите. А живите да са малко по-отговорни и разумни.
  • 14 Няма подобна забрана

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "big":

    Но е изключително опасно за здравето и живота на патоанатом, който би изследвал подобен труп. Може и да са имали придружаващи болести, за които самите те не са знаели. Но това се отнася и за безкрайно много хора на подобна възраст, които се чувстват добре и не си правят редовни профилактични прегледи. Ако не им го изисква работодател или личен лекар. Подобни хора също са заплашени да изкарат тежко заразата с ковид и дори да умрат. А обикновено младите и здравите, които макар и рядко също умират от ковид не страдат от лош имунитет, а от свръх реакция на имунната система-т. н. цитокинова буря. Тя води до интоксикация на организма и нерядко до полиорганна недостатъчност и смърт. Млади и здрави хора спортисти с висок хемоглобин и хематокрит на горна граница могат да получат инфаркт или инсулт заради инфекция с ковид, защото той повишава съсирваемостта на кръвта. Нищо не е толкова просто и елементарно и вярвай ми една дисекция на труп на ковид пациент нищо съществено няма да докаже или промени. Само излишен риск за здравето на екипа. А патоанатомите са изчезващ вид, особено в България. Защото труповете не плащат, за да ги изследват. Плащат живите на ортопеди-травматолози, кардио и онкохирурзи, на пластични хирурзи, офталмолози, УНГ, на акушер-гинеколози...

    Коментиран от #18, #19

  • 15 Алфа Ромео

    3 3 Отговор
    Др. Първанова каза че от септември болниците ще гледат да приемат възможно най-много болни от ковид щото били празни Търговските дружества-болници и нямали приходи. Ще има увеличение на болните по план, внимавайте кат ходите на лекар щото може да ви натикат в болница без да има нужда.
  • 16 Спрете

    4 3 Отговор
    вече с тези лъжи и манипулации! Ковид, ама друг път!
  • 17 Дълбоко Виждащ

    2 0 Отговор
    58г без заболявания???На кой ги разправяте??Това че не е ходил на лекар не значи че е бил здрав!от мен съвет минете ли 50така всеки ден по един аспирин протект и някакъв Статин или повече чист домашен ябълков оцет!Иначе както сте здрави ще легнете някоя вечер,,,, и ако се събудите със силна болка в гърдите пак добре особенно ако имате да си пръснете ИЗОкет-по вероятно е да гушнете букета и да ви пишат Ковид 19 с опция безплатно погребение!Мъжа между 50 до 58 прекарва климакс ,но никой не ви Казва ...който оцелял оцелял!Таквиз работи как Сийке!
  • 18 Искам да запитам

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Няма подобна забрана":

    -има ли разлика между " няма информация за други заболявания", както е написано в съобщението, и " без заболявания", както е в заглавието? И коя е причината за предлаганата некоректна синонимика?
  • 19 big

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Няма подобна забрана":

    Това е забрана от СЗО, която стриктно се спазва по света, ако не греша в Италия са я нарушили и резултатите не са така страшни и плашещи. Относно този "вирус", досега няма категорично доказано: как и по какъв начин се разпространява! Няма и методика и лекарства с които да се лекува, как ще лекуваш нещо, като не го познаваш? Ако приемем, че първоначалните зарази на медиците са в резултат на липса на предпазни средства, тогава каква е причината сега? Защо болниците и старческите домове, месеци след началото на тази "пандемия", продължават да са огнища? Нима лекарите не си мият ръцете? Много въпроси, но няма адекватни отговори, които да ни убедят!
  • 20 С три думи

    1 0 Отговор
    ЛЪЖА И ИЗМАМА!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове