Last news in Fakti

23 Август, 2020 15:09 15 145 32

Млада жена загина при инцидент с джет в Балчик

  • балчик-
  • джет-
  • далян-
  • рибарски мрежи

Моторната машина попаднала на необозначен далян, а туристката паднала

Млада жена загина при инцидент с джет в Балчик - 1
Снимка: БГНЕС, архив

27-годишна жена е загинала при инцидент с джет в късния следобед вчера. Драмата се разиграла в морето източно от централния плаж в Балчик, предаде БНТ.

47-годишен мъж управлявал джета си, на който се возела и жертвата. По време на движението си джетът попада на необозначен далян с рибарски мрежи. Младата жена пада от джета и загива. Пострадал е и водачът на джета. Мъжът е настанен в болница без опасност за живота.

Следователи от Окръжната прокуратура в Добрич са установили, че далянът за улов риба започва от края на буната и продължава на около 90 метра навътре в морето. Изпратено е запитване в Изпълнителната агенция по рибарство за собственика на даляна, на който липсват задължителни маркировки и обозначения.

Разпитват се свидетели, които са видели трагедията, разиграла се пред очите на плажуващите на централния плаж в Балчик.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    70 7 Отговор
    БОГ да я прости ДАМАТА съболезования на семейството и
  • 2 Преди месец

    68 4 Отговор
    писах тук коментар по повод управлението на джетове от случайни граждани без документ и опасността от даляните. Коментарът беше изтрит от модератор. Е , ако го бяха прочели имаше вероятност и да се избегне фаталният край...

    Коментиран от #28

  • 3 Будалата

    35 14 Отговор
    Както се трепят по пътищата така е и в морето. На пътя асфалта виновен, а у морето мрежите.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Даляни си

    58 5 Отговор
    има от стотици години . Управлението на 200+ к.с. джетове без квалификация , правила и документ е опасно и престъпно.

    Коментиран от #20

  • 6 Мисля

    48 4 Отговор
    Ами спрете се с тея джетове вече по плажовете.Те по земята се спъват като ходят кусур ако няма селфи на джет.

    Коментиран от #18

  • 7 Вероятно

    36 3 Отговор
    гонещия 50-те е искал да се изфука пред момичето и друго не го е интересувало ! Нелепо !

    Коментиран от #30

  • 8 Кмета на град Балчик

    22 1 Отговор
    За какъв Грездей е ? Да лющи Кадастъра или да Регулира, Управлава, Контролира, Санкционира, Гарантира - Законността в поверената му община ! Не той лично да бъде навсякъде а екипът му. Да, но "екипът" му екип ли е или приближен "бандерол" от конфеднтен състав с тесни цели ? В Балчик Кмета не е Кмет а Фигура Заемаща Длъжността с Коефициент на Обществена Ефективност 2:10 в полза на "Бандерора" в Ущърб на Обществото ! Съдебната власт в града работе на ниски обороти и кокошкарски и семейни раздори инедуразумения . Полицията пък гледа да не вдига прах и прави вълни в залива на Румънската кралица ! Системата е "ПЕРДЕ" - нисък " Чумбер"! Ни чул , ни видял и карай по "сценария" на шоуто "Демократичен Бардак "! Тази луди ДЕМАГОГИЯ на истински КРИМИНАЛИЗЪМ ! P.S. Наблюдавай как Правовластната , Изпълнителната и Съдебната власт ще си "измие ръцете " ! Ти само стой и гледай !

    Коментиран от #19, #27, #31

  • 9 Ако има в селото " Кучета"

    10 0 Отговор
    Да поставят Разпоредбите над всички , ще има и Даляни и Джетове и Наслада и Удовлетворение че такава държава има ! Ама " органа" орган ли е или "Топографски знак" ! Иде ти да виеш от безсилие че се гаврят с онези дето им пускат бюлетините за да имат после, НЕ ПРОСЕКЮТОРИ а Екзекютори ! А това е чиста ГАВРА !
  • 10 Народа наивно вярва че някой го е

    25 0 Отговор
    Еня за него ! Не ! Социализма ни научи да вярваме на администрацията а тя в същност се преобрази в днешният легален , брутален и нагъл - Криминален Капитализъм!
  • 11 Ония

    36 1 Отговор
    Незаконна сеч, бракониерство, незаконен риболов. Въобще, в тази държава, някой спазва ли закона. И органите, най вече, вършат ли въобще някаква работа???

    Коментиран от #13

  • 12 Администрацияна не е ли контролирана от

    8 1 Отговор
    Избирателите и' - тя ще "разиграва" коня както си ще ! НАРОДА трябва организирано да ОТСТОЯВА спазването на ЗАКОНА от всички ! Защото ако си "кротко магаре" , всеки ще те яха ! Събуди се българино и не бъди малко и добродушно магаре а си защитавай правата на достоен ЧОВЕК в достойно Общество ! Никой не плаче на чужд гроб , днес младата жена а утре кой знае ще да е следващият. Злополуки се случват но в случая има престъпно Бездействие с предоставени Права, Власт , Задължения и Отговорност от страна на официалната власт в Кметсво Бачик ! И КМЕТА на първо място !
  • 13 Боби

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ония":

    Само мафията я узакониха за жалост.
  • 14 Кмета е маскирал се законно и легално

    5 0 Отговор
    Криминал, на когото всеки прави както по турско - Метан ! Всеки отлично знае това ! Приказката знаем за : "Царят е гол " ! Но народа мълчи ! Тогава кой е виновен за изядената баница ? Спи града и наивниците в него ! До кога бе джанъм ?
  • 15 Демокрация ?

    2 0 Отговор
    Или завоалирана Криминализация ?
  • 16 Общината на града Балчик

    10 0 Отговор
    Трябва да се подведе под Съд за нехайно отношение към обезпечаване безопастност на предоставените за публично ползване райони и територии ! Проблемът не е едноличен но главният отговорник за предпоставките и последствията е институцията с предоставената и власт и отговорност - сиреч Кмета и неговите лакеи !
  • 17 Народопсихология

    9 0 Отговор
    Българина чака всичко на тепсия да му бъде поднесено вкъщи, а той да се назландисва и да намира кусури. Ще ходи да протестира ли, че всичко и без него се надява да мине. Баламите да си губят времето по протести, а той на дивана вкъщи с бира в ръка да одумва всички..

    Коментиран от #23, #24

  • 18 Млад боклук

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мисля":

    На джет??, абе стига бе селяни
  • 19 Кмета

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Кмета на град Балчик":

    Е онзи със служебно БМВ за стотици хиляди, кражби, корупция, разпределение на европейски средства на наши хора. Но не го разследват, защото Баце е гъст с тимаджиите.
  • 20 Некой

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Даляни си":

    Има даляни ,обаче често са браконерски и поплаваците им са на 50см.под водата.Случвало ми се е с ветроходна яхта да се закача и да се налага да режа мрежи за да я освободя.Иначе нали трябваше да има места обозначени за джетове?

    Коментиран от #21

  • 21 Далянът

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "Некой":

    е мрежа опъната между колове побити в дъното , които над водата са фиксирани със стоманено въже помежду си. Точно там си режат главите и то не за пръв път. Поплавъци няма .С яхта не се минава изобщо пък.
  • 22 Джаго

    5 0 Отговор
    Тая вчера се обезглави, какво падане ви гони
  • 23 Де го чукаш, де се пука ? От 300 партии

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Народопсихология":

    Нито една от тях, не се о обявила и Посветила да работи в Името на Социална Справедливост т.е. Да служи Народ и Родина ! НИТО една партия ! Ти познаваш ли своя Народен Избранник ? То идва ли често за среща в Избирателните секции с избирателите в присъствието на Регионалния и Общински представители на партията му ? ТИ ГИ ВИЖДАШ САМО НА АФИШИ, залепени по стената на трафопоста ! И след четери години - Я камилата , Я камилара я ги има , я ги няма ! За коя партия ТИ РАТУВАШ - отвори и на нас очите ? Коя е тя ? Всичките са една и съща банда но под различна команда ! Всеки гони тесен партиен интерес , А НА НАС НИ ТРЯБВА Национален и Социален Интерес ! Такава Партия с такава Програма и Лидер НЯМА ! Ти знаеш ли я тази партия, че да дойда да крещя с теб? Щото днес всичко се свежда - да слезе Генчо че да се качи Пенчо ! Като кучето гонещо опашката си дорде умалее ! Ти ако си Шаро - аз не !
  • 24 Тежко е да си свиня и да няма кой да ти

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Народопсихология":

    ЗАБЪРКА ! Всеки ден Избори да има - ще е все същия Праз ! Съдържанието на Програмата и Целите не са ли НАРОДНИ , Социални и Държавни цели ! Не ме търси на протеста ! Народа не е прост , той знае песента : " ПРЕМЕНИЛ се е Илия ама пак в тия !" А ти щом искаш, върви и викай !
  • 25 В кметството на Балчик

    2 0 Отговор
    Има доста Криминални прояви и актове , които основателно биха представляват интерез за Прокуратурата и Съда , НО НЕ ЗА ДНЕШНИТЕ ТАКАВА !
  • 26 ААА

    10 0 Отговор
    Още по времето на комунизма , имаше подобен случай . В яхт-клуба в Слънчев Бряг имаше бързи катери , да теглят ски , парашути . тогава този бизнес беше държавен И един новобранец от клуба , качва след работно време две германки , всичките пияни. Казват че имало и лека мъгла , и газ на Меркурито колко може. Той видял проволката в последният момент , навел се под нея , в същото време извикал и на тях да се наведат , те естествено не се навели по разбираеми причини , и главите им паднали в коритото. После имаше дело , и лежа в затвора няколко години. Буди недоумение , че за едно корито над 3,80 , което се движи със 5 -6 възела искат капитанско свидетелство , а за корито което лети с над 100 километра в час не искат нищо, и най често се кара от хора , които хал хабер си нямат от море.

    Коментиран от #29

  • 27 Бай Иванчо

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кмета на град Балчик":

    Дежа Вю! Ексминистър Московски (и случаят с моторната шейна)!
  • 28 Иванов

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Преди месец":

    Не знам,защо въобще се занимаваш да пишеш коментари.
    Първо- тук пишещите са в мнозинството си прости на галош и второ- модераторите тук са по- сдухани и от комсомолски секретари. Избирателно трият ,щото гледам ,че много псувни си стоят и не ги трият, а други изказвания са изтрити по неясни причини.
  • 29 Африканец

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "ААА":

    Брато, да не си некой стар кадър на Балкантурист?
    Ееее, Балкантурист... какви спомени имам...
  • 30 80годишен

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Вероятно":

    Ей бастун, ша станеш и ти на 50 и тогава друга песен ще пееш. Келеш
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 свидетел

    4 1 Отговор
    ИМАШЕ ПУЛС като я изкараха от водата! Линейката се забави, после я паркираха на 100-150 метра от момичето, лекаря слезе след 2 мин, вървя бавно към нея, а всички викахме да бяга, НЕ Й ПОМОГНА ДА ДИША, НЕ Я ИНТУБИРА, не й оказа първа помощ....а накрая я качиха в линейката на земята, защото нямаха втора носилка, а на първата седнал стоеше мъжа! После ги оставиха сами отзад в линейката, защото имало Ковид... лекарите я погубиха, ако беше дъщерята на дежурния, а не нечия чужда дали нямаше да е друго ... щеше да тича, а не върви, да й направи дишане уста в уста, първа помощ да окаже, да я интубира, да не я остави на пода в линейката, да остане отзад при нея, а не да й остави главата под седялката...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове