Last news in Fakti

25 Август, 2020 15:16 11 588 112

Висшият адвокатски съвет попиля проекта на ГЕРБ за нова Конституция

  • висш адвокатски съвет-
  • адвокати-
  • вас-
  • конституция-
  • демокрация-
  • нова конституция

В идеите на управляващата партия се съдържат твърде спорни предложения, отклонения от основни принципи на конституционното право и немотивирани предложения за промени в демократичните инструменти

Висшият адвокатски съвет попиля проекта на ГЕРБ за нова Конституция - 1

Проектът за нова конституция съдържа твърде спорни предложения, отклонения от основни принципи на конституционното право и немотивирани предложения за промени в демократичните инструменти. Отстъплението от достиженията на конституционализма са тревожни.

Това е позицията на Висшия адвокатски съвет за предложения от ГЕРБ проект за нова конституция. Адвокатурата призовава депутатите да подходят разумно, отговорно и достойно като задълбочено анализират документа и проведат широко обсъждане на проекта, преди да решат дали да се променя сегашния основен закон на държавата или да се изработи нов.

„Освен грешки и неточности, проектът съдържа отклонения от основни принципни на конституционното право и немотивирани предложения за промени в демократични инструменти, традиционни за най-новата история на България, чиято полза и значимост е доказана през годините и които са в унисон с най-добрите европейски образци. Това отстъпление от достиженията на конституционализма у нас Висшият адвокатски съвет счита за изключително тревожно", се казва в позицията.

Според висшите адвокати проектът на ГЕРБ "съдържа твърде спорни предложения, свързани с мястото и ролята на основните права в бъдещ нов конституционен модел, със спазване на принципа на разделение на властите, с правото на законодателна инициатива, с механизмите, които се очаква да усъвършенстват дейността на съдебната власт, с реда и начина, по който индивидуалната конституционна жалба ще бъде въведена у нас, и най-вече с предлагания механизъм за изменение и допълнение на новата конституция и на основни положения в нея, свързани с нейната конституционна идентичност“.

В проекта не са засегнати много важни други въпроси, които се обсъждат в правната и академична общност и в обществото. Те са свързани с действието на решенията на Конституционния съд, с изричното конституционно закрепване на правото на справедлив съдебен процес, както и „съобразяването на конституционните разпоредби с практиката на Европейския съд за защита правата на човека по ключови дела, по които България е осъждана, което от дълго време се очаква да бъдат предмет на конституционна промяна“.

Затова висшите адвокати призовават всички депутати да извършат задълбочен и експертен анализ на проекта, да проведат широк обществен и професионален дебат с участието на академичната общност, адвокатурата, омбудсмана, синдикати и работодатели, представители на институциите и на гражданското общество. 

„В рамките на този дебат следва най-вече да се отговори дали изобщо са необходими промени в конституцията, дали предложените промени не са от компетентността на обикновено Народно събрание да променя действащата конституция и дори да се окаже необходимо да бъде свикано Велико народно събрание – да има ясен обществен консенсус дали неговият мандат да обхваща създаването на изцяло нова конституция или да е само за промени в конкретни разпоредби на сегашната", се казва още в позицията. 

От адвокатурата заявяват, че внимателно ще следят всички предложения за промени в конституцията.

„Обществото извървя твърде дълъг път в демократичното си развитие, насочено към постигане върховенство на правото и укрепване на конституционните ценности. Всяко отстъпление от постигнатото е немислимо, защото би отдалечило България от общността на европейски държави, а евентуалните промени в конституцията могат да бъдат подкрепени само ако отстраняват констатираните недостатъци в уредбата и приближат българския конституционен модел към най-добрите европейски образци“, завършва позицията.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 98 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    33 202 Отговор
    Още една платена тендециозна статия.

    Коментиран от #34, #63, #88

  • 2 БРЕЙ..ПОПИЛЯ

    73 12 Отговор
    ДА НЕ БИ ДА ЧЕТА "ПИК"..
  • 3 ДДД

    27 132 Отговор
    Това е ПРОЕКТ, ВНС ще я пише и поправя за който не е разбрал.

    Коментиран от #16, #20, #46, #47

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Asdfg

    192 21 Отговор
    ГЕРБ = КАЛИНКИ! Какъвто ТИКВАТА, такива и всички останали мисирки около него! НЕГРАМОТНИ, но МНОГО КРАДЛИВИ!

    Коментиран от #7, #11, #99

  • 6 да де

    140 14 Отговор
    Как да се получи нещо читаво след като Барни е основното острие на гербавите в писането на предложенията за поправки???
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Генералът

    107 11 Отговор
    Спорни предложения? Не, въобще не са спорни. По всяка вероятност са щели да бъдат в полза на мутрите. Но няма да минат
  • 9 захарий ст

    100 14 Отговор
    11 години БМБ гази основния закон като луда крава телето си. Като как така ще започне да зачита една нова конституция?
  • 10 ДОКОГА

    28 81 Отговор
    когато адвокати пишат закони - последствията са трагични!
    законите трябва да се пишат от съдии и прокурори, а не от адвокатска паплач!
    естествено , че няма да им харесва !

    Коментиран от #38, #44, #50, #56, #78, #81

  • 11 езиковед

    72 13 Отговор

    До коментар #5 от "Asdfg":

    Тиквата е благороден и полезен плод. За такива празноглавци се казва куха кратуна!
  • 12 Аз от народа

    60 9 Отговор
    БКП = БСП , СДС , ДПС , НДСВ , ГЕРБ , ОПИТОМЕНИТЕ ПАТРИОТИ .ВСИЧКИ СА ОТ ЕДНО КОТИЛО И РАБОТЕХА ЗА ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ. МОРАЛ И ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА ТРЯБВА.

    Коментиран от #54

  • 13 Майна

    66 18 Отговор
    РЕСПЕКТ КЪМ АДВОКАТИТЕ И СПЕЦИАЛНО КЪМ АДВОКАТИТЕ ОТ ПЛОВДИВ
  • 14 КОКО ДРИЛО

    16 47 Отговор
    КОМУНИСТИ ПРОВОКАТОРИ НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ - НЕЩАСНИ СА ....
  • 15 Кarosel

    17 59 Отговор
    Масирана атака по властта, надминаваща всички морални и правни норми. Не е дадено като пример нищо конкретно, посочено е само, че имало някакви си пропуски. Да ги покажат и да помогнат да се поправят. Всеки дава "миродавно" мнение от последна инстанция!

    Коментиран от #27

  • 16 жжж

    67 12 Отговор

    До коментар #3 от "ДДД":

    Проект за печелене на време, никога няма да съберат 160 предатели, просто 4-5 месеца ще тупкат топката за печелене на време, да добутат до организирани от самите тях манипулирани избори. Служебно правителство, машинно гласуване, честни избори, това е най ужасният кошмар за Тулупа, въпреки че си държи пищака на щкафчето.
  • 17 ТаУмВзе

    52 10 Отговор
    Как да не може мутряка да е законен диктатор? Нечувана наглост. Има си чекмедже и чифте, както и тоталка е приключил с Реалността. Мхахахха
  • 18 ЛЮДМИЛ

    64 10 Отговор
    1. Оставка 2. Върховенство на закона. 3. Прозрачни избори. 4. Реална конкуренция. Всичко това ще доведе до достоен живот ( висок стандарт ) 850 лв минимална пенсия и 1200 лв минимална заплата. Реалната конкуренция ражда високо и качествено производство.

    Коментиран от #30

  • 19 Майна

    40 11 Отговор
    ГУНЧЕВА, РЕСПЕКТ И КЪМ ТЕБ!!

    Коментиран от #26

  • 20 аман от глупави опорки

    46 12 Отговор

    До коментар #3 от "ДДД":

    Ами като е проект, по добре да дадат една празна тетрадка та да пише ВНС. Какво тогава ще тупкат топката и ще ни занимават с гербаджииските си простотии.
  • 21 Емил

    18 53 Отговор
    Щом адвокатите плюят нещо, значи е много добро! Те си вадят хляба от извъртане на закона и мамене на клиенти, не им харесва - не подлежи на извъртане!

    Коментиран от #65

  • 22 дедо от село

    35 6 Отговор
    бате, они толко си можат

    Коментиран от #37

  • 23 бисмарк

    50 9 Отговор
    гербави плазмодии не се напъвате - пари няма, и няма и да има от ЕС - да ви е честито новото дърво - ха ха ха аре с здраве
  • 24 Коко

    43 4 Отговор
    При ВНС не се приема едно предложение за конституция, а се спори, обсъжда и се приема най доброто от всички предложения. Но явно няма желание за нова конституция сред политиците, а всичко е само пушек за пред хората.
  • 25 qwerty

    45 7 Отговор
    Много ми харесва призивът за задълбочен експертен анализ! Не помня обаче кой юрист спомена, че това Народно събрание е с най-нисък експертен потенциал в тази област от много време насам.
  • 26 Емил

    8 26 Отговор

    До коментар #19 от "Майна":

    Май не разбираш понятието респект?! Ползваш го като "Лопе де Вега" от популярния в миналото виц!

    Коментиран от #41, #49

  • 27 че и нагли

    39 6 Отговор

    До коментар #15 от "Кarosel":

    От къде на къде ще им помагат. Нали всички които мислят различно от тях са лумпени и екстремисти, платени от Божков. Кога крадат не искат помощ , сега да им помогнат та да измислят умните , как да оставят вечно на власт корумпетата и мафията.

    Коментиран от #35

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 xxx

    7 37 Отговор
    декларация писана на пияна глава. знаем го морала на адвокатите - хаджигеновци
  • 30 Емил

    9 36 Отговор

    До коментар #18 от "ЛЮДМИЛ":

    Людмиле, ходи си в Москва! Роднините на майка ти те чакат!
  • 31 Бългaрин

    47 7 Отговор
    Оставка на герб и Гешеф - повече не се иска от вас, драги управляващи !

    И е спешно! За да може президента Радев да назначи служебно правителство. То тябва да осигури честни медии и честни избори.

    СЕМ и медийните олигарси - Пеевски, Прокопиев, Домусчиев - да се махат!

    Коментиран от #55

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Doni Brasko

    31 7 Отговор

    До коментар #1 от "ДДД":

    До първите четири коментара.
    Взели сте си поука и успяхте този път да о акате коментарите.
    Защо веднага се скача на президента? Къде в статията се каза нещо за него?
    Прозрачни сте. Но грозно прозрачни.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Кенеди

    2 21 Отговор

    До коментар #22 от "дедо от село":

    Този В.А.СЪЮЗ КАКВО СЕ НАПЪВА ДА КАЖЕ, НО И ДА НЕ ЗАСЕГНЕ МУТРАТА ББ. ГЕРБ Е ОВЛАДЯЛ И АДВОКАТСКИЯ СЪЮЗ. ТОВА СЕ ВИЖДА И ОТ КОСМОСА
  • 38 много ти здраве

    22 6 Отговор

    До коментар #10 от "ДОКОГА":

    Щом се твърди, че промените се предлагат заради гражданите, точно адвокатите са специалистите, които гарантират опазването на гражданските права.

    Коментиран от #69

  • 39 Пейо

    20 6 Отговор
    Нали точно това е идеята, да има обсъждания, протакания, връщания та толупа да се закрепи възможно още по-дълго.
  • 40 k1 profesional

    23 8 Отговор
    Не се ли разбра ,че предложението за промени в конституцията е димка за прикриване на други действия , целящи оставането на власт до провеждане на редовни избори , подготвени , организирани и реализирани от управляващите с логистиката на Информационно обслужване. Крайната цел , коалиционно правителство ГЕРБ- БСП . Честито.

    Коментиран от #45

  • 41 Майна

    8 4 Отговор

    До коментар #26 от "Емил":

    РЕСПЕКТ Е УВАЖЕНИЕ , ЕМИЛЕ!! ПОНЕ В ГЕРМАНИЯ!!! НО ТАЗИ ДУМА Е ЗА ХОРА, ЗАСЛУЖИЛИ ГО...
  • 42 ПИТАЩ

    10 12 Отговор
    кои са пък тия?? аха , дето бранят убийци и престъпници за много пари !!!

    Коментиран от #110

  • 43 Кой ги пита адвокатите.

    9 11 Отговор
    И аз смятам , че след стажа преди да им дадат дипломите трябва авансово да постоят в затвора, щото после ще си го заслужат, ама и мен никой не ме пита.
  • 44 Много си зле

    19 6 Отговор

    До коментар #10 от "ДОКОГА":

    Типично за калинка от ГЕРБ Е ИЗКАЗВАНЕТО ТИ
  • 45 Не се разбра!

    3 4 Отговор

    До коментар #40 от "k1 profesional":

    Други неща се разбраха.
  • 46 ДГД

    22 6 Отговор

    До коментар #3 от "ДДД":

    Бягай на сбирката на ГЕРБ, да ти ръкопляскат, тук такива тъпотии не аплодираме!!!

    Коментиран от #51

  • 47 Май нищо не си разбрал

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "ДДД":

    Прочети тази конституция поне отгоре отгоре да разбереше 121 гласа за внасяне за разглеждане в това народно събрание и 2/3 или160 гласа за промяна от обикновенно ОН с изключение на законите за които се изисква ВНС.
  • 48 не те понасям

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "ФАТМАК КРЕТЕН":

    браво гошо колко красиво си го подредил
    само за на ВВ шлифера се дръж, и каквото се покаже голо,целувай........
    там всичко е демократично, дясно
  • 49 гледай си

    13 5 Отговор

    До коментар #26 от "Емил":

    боковите мисирки и тупани....
  • 50 Абсолютно!

    6 9 Отговор

    До коментар #10 от "ДОКОГА":

    Адвокатските закони ще са като " порта у поле" , както казва народа- отвсякъде може да я заобиколиш.
  • 51 Знаем,

    3 2 Отговор

    До коментар #46 от "ДГД":

    за такива не ви плащат!6483
  • 52 trucker

    18 4 Отговор
    Kaзах го и преди, ГЕРБ нямат място в управлението .
  • 53 АНОНИМЕН

    8 1 Отговор
    “Човек и добре да живее, умира и друг се ражда. Нека роденият по-късно, като гледа този надпис, да си спомня за оногова,
    който го е направил.”

    Времето и хората ще ги съдят според направеното! Ще е добре да премислят пет пъти преди да пишат и гласуват! Щото новия
    властник след тях ще ги мери с тази новата от тях самите изработена мярка. А хората, колкото и да забравят - не прощават!
    Абсолютния контрол е невъзможен!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ПСР

    19 3 Отговор

    До коментар #31 от "Бългaрин":

    Точно така.
    И да не успее Баце Банкянский да окраде всичката останала мазнинка.Браво на ВАС.
    Прочете ли,ЕК,по колко на човек/население,е отпусната на БГ?За КВ19 кризата.От 27,сме пак на последното 27-мо място!
    Защото Баце е велУик!
    Тези, заедно със Шкембели войвода и Далавери, Основен Закон щели да сменят....ВЪН!
  • 56 Наблюдател

    7 10 Отговор

    До коментар #10 от "ДОКОГА":

    Глупости... Съдии и прокурори.. Просто едни .. Администратори
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хунтата иска Гражданска война

    19 6 Отговор
    Не трябва да се допуска престъпници да пипат Конституцията.
    Става страшно ГЕРБ, ВМРО, Воля, НФСБ искат Гражданска война.
    Така стават революциите.

    "Когато един Закон е Несправедлив, задължение е да не го спазиш"
    Т. Джеферсън
  • 59 JY Moineay

    18 5 Отговор
    НЕ ПИПАЙТЕ КОНСТИТУЦИЯТА!!!
  • 60 Чепа

    7 1 Отговор

    До коментар #57 от "КОКО ДРИЛО":

    Питах Бацо - казА, че нЕма.
  • 61 Лост

    16 3 Отговор
    Барни си мисли, че като съчетае Кон и Институция се получава Конституция.
  • 62 ха ха ха ха

    15 2 Отговор
    Не забравяйте,че тези предложения ги е писал Барни ръбела;))))
  • 63 ннннт

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "ДДД":

    Отивай в ПИК и ДИР. Там са удобните ваши статии. Никой не те държи насила във Факти.

    Коментиран от #74

  • 64 Соросоид

    12 4 Отговор
    Тогава ВАС трябва да се закрие. Не може да са толкова нагли. Това са гадове, саботират Вожда от Банкя (да се свети Името МУ). Единствено в Белия Хакер Дани Кирилов, който джурка файловете и Яни Янев е истината за конституцията. Още повече, че Дани Кирилов обеща, че повече няма да пише във Фейсбук, а ще използва цялата си мозъчна гънка за новата конституция.
  • 65 ха ха ха ха

    10 2 Отговор

    До коментар #21 от "Емил":

    И как нЕма да е добро,след като го е писал Барнито ха ха ха
  • 66 Може би

    18 2 Отговор
    Целта на ГЕРБ е да си напише такава Конституция, с която няма да им се търси отговорност за кражбите, злоупотребите, продаване на независимостта на България, Конституция за лична употреба на Борисов и сие.
  • 67 Питанка

    15 1 Отговор
    Може ли да се надяваш на правосъдие, когато правосъден министър е Дани Кирилов - с прякор от университета Дани Тъпото ??? Мистър Бийн има по интелигентно излъчване .
  • 68 Я... Я

    15 3 Отговор
    ТОВА Е ПРОЕКТ ЗА КОНСТИТУЦИЯ!!!!! НА БАРНИ РЪБЪЛ(ДАНАИЛЧО) И МНОГО ДР. КАПАЦИТЕТИ ОТ ГЕПИ"ГЕРБ" НЕ СТАВАТ.
  • 69 Да!

    6 2 Отговор

    До коментар #38 от "много ти здраве":

    Много правилно!
  • 70 оня с коня

    8 11 Отговор
    В Правораздавателния процес Адвокатът Е НАЙ-НИСШАТА БРЪНКА - и стои мааалко по-високо от Портиера пред Съда.Авторката обаче е решила ТОЧНО ОТ това Съсловие/адвокатското/ да приема Акъл и да го раздава на НЕВИННИТЕ Читатели с пълни шепи.Някъде в средата на Статията Авторката пише:"Висшите адвокати" призовават всички Депутати да извършат задълбочен и експертен анализ..." и т.н.И да обясни Авторката на Статията:КОИ според нея са "ВИСШИ АДВОКАТИ" и КОИ - "НИСШИ"?И понеже НЯМА Определение за това,НЕ ПРОЯВЯВА ЛИ АВТОРКАТА "РАСИЗЪМ" спрямо Адвокатската Гилдия,разделяйки я на "Читави" и "Боклуци"?И след публикуване на подобни Изцепки ако пак някой се Изреже че в БГ няма "Свобода на словото"...Здраве да е!:)

    Коментиран от #71

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 мечо

    2 5 Отговор
    маика ти щте еа се цигните виновни а ти не си
  • 74 Манги

    4 0 Отговор

    До коментар #63 от "ннннт":

    Да ама там никойне влиза че и да коментира. Само редовните кибици. Не еинтересно..
  • 75 big

    7 3 Отговор
    Как да отсъдят правилно, като нямат юридически капацитет и нищо не разбират! Топ юриста от НС и бивш председател на правната комисия, сега министър на правосъдието е автора на това недоразумение! Така или иначе ще гласуват като овце, каквито са всъщност.
  • 76 Марешки подстрекава към гражданска

    14 3 Отговор
    Война, насъсква Българи срещу Българи, няма ли прокуратура, полиция или Психатри да го прегледат и лекуват!! Този човек е опасен за гражданския мир в България!!! Има някакви фикс идей в главата си, опасен е за обществото!!!!

    Коментиран от #80

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Адвокат, ама не ми стига акъла!

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "ДОКОГА":

    За сведение: Адвокатите са юристи, както съдиите и прокурорите. Без адвокатите, гражданите биха останали без ефективна защита срещу всякакъв произвол и беззаконие. Всички ги хулят и ненавиждат, но всички тичат при тях, когато напече "жегата". Хората със свободни професии, в това число и адвокатите станаха първите жертви на пандемията във финансово отношение. Българските адвокати нямат финансови резерви, подобно на хората на изкуството, културата и други, с малки, много малки изключения! Мразят ги, защото са смели, свободни и умни! Мразят ги и тези, които са загубили битките си в Съда, заради добрата работа на адвоката на насрещната страна.
    Има една сентенция, която се споменава в адвокатските среди и тя се признава за достоверна и от някои професионалисти- не адвокати:
    Адвокатската професия е висш и последен стадий в развитието на всеки юрист!
  • 79 да де

    5 1 Отговор
    ТО ЗАТОВА Е И ПРОЕКТ - ТЪКМО ИМА БАЗА ЗА ОБСЪЖДАНИЯ И ПРОМЕНИ, АКО СЕ СТИГНЕ ДО ВНС! И ВМЕСТО САМО ДА КРИТИКУВАТЕ, ДАЙТЕ СИ ПОДБОРНО ПОЗИЦИИТЕ И ВИЖДАНИЯТА ЗА ОБСЪЖДАНЕТО - В ДИСКУСИЯТА СЕ РАЖДА И ИСТИНАТА!
  • 80 ха ха

    6 3 Отговор

    До коментар #76 от "Марешки подстрекава към гражданска":

    А ПРОТЕСТЪРИТЕ ДА НЕ БИ ДА СА НЕВИННИ АНГЕЛЧЕТА ОТ ДЕТСКАТА ЯСЛА?
  • 81 ИВАН ИВАНОВ

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "ДОКОГА":

    Обратното!
    По причина на това, че от години участието на адвокатурата в законотворчеството е неглижирано, резултатите са плачевни в много случаи! Адвокатите са "вътре в кухнята" и в "окопите" при боравене с правото, респективно Закона, като цяло. Те най- добре научават слабостите на Закона и какво трябва да се измени или допълни в него.
  • 82 ВСС

    2 2 Отговор
    НАЛИ СЕ НАПЪВАТ ЗА АДВОКАТСКО ПРАВОСЪДИЕ.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Историчка

    5 2 Отговор
    Като гледам юридическата мисъл на Хаджигенов и Минчо Спасов тия адвокати са много зле. По тяхната логика атентата през 1925 г. може да се счита и за мирен протест, както е и саботажа в метрото!

    Коментиран от #92

  • 85 българин

    1 0 Отговор
    30 години всеки ден смент точки запетай .точка първа става точка втора и други простотии ,тотални мошеници в костюми в тоя прогнил парламент .
  • 86 Буревестников

    3 2 Отговор
    Как няма да го попилее, щом Бай Ганъо(Борисов),Гочоолу(Каракачанов),Дочоолу(Марешки),Данко Хаирсъзина(Валери Симеонов)и Гунъо Адвокатина(Даниел Кирилов)пишат проекта.
  • 87 Измисления моторис

    1 3 Отговор
    Снимката на кортежа е на детелина та за Калотина, пишеКалотина55км, какъв подбалканси път??? Кортежите се движат със включени светлинни и звукови сигнализации???? Не видях дали е президента, но сигорно е той, скалъпена новина, моториста е наше момче от групата, която се събира в Банкя, спазвай знаците и сигналите на колите с особен режим на движение, и не измисляй истории, от разклона за Калотина, Шипка е в обратната посока!!!!!
  • 88 ДДД ВЪГЪЗЪ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДДД":

    Платен трол, изкара ли стотинки за баничка
  • 89 30 г стигат

    3 0 Отговор
    Ами какво има толкова за мислене , краде се всичко ама иначе една свястна конституция не можем открадна . Копирайте гръцката та белким ги стигнем някога по стандарт, ама не , не става само с "ядене" !!!
  • 90 Барселонската Меркел

    5 1 Отговор
    Абе протакам докато дойдат еврата от Европа, после с 200 и дим да ме няма.....
  • 91 Ръбъла

    4 3 Отговор
    Отделих от живота си 25 минути да я пиша, докато бях в тоалетната и вложих целия си експертен потенциал. Какво не й харесвате? Вдигаме летвата и ставаме все по-добри, а вие само се заяждате.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Така де

    3 2 Отговор
    Не знам какво не са харесали, ама честен адвокат няма!
    Има експерти, дето да гледат и да пишат, не адвокати и политици!

    Да не говорим, че тия дни едни адвокати протестираха - искали да участватват в избори на прокурори и съдии!
    Представете си картинка в съда:
    Прокурор и съдия избрани от адвокати и адвокат, участвал в избора им!
  • 94 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор
    герб мафия ГЕШЕВ имитира борба с престъпноста мутри вън
  • 95 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор
    кога герб ще идат в небитието гербери болшинството хора не ви искат

    Коментиран от #97

  • 96 ЗА АДВОКАТИТЕ

    3 1 Отговор
    НА МАФИЯТА ЛИ ?НИЩО НОВО !
  • 97 Град козлодуй хвани ме за.....го.шлифер

    6 6 Отговор

    До коментар #95 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Погледни колко шушлека са излезнали на протеста , в защита на престъпници като божков ,и пак си помисли дали всички в държавата искат оставка на ГЕРБ !

    Коментиран от #98

  • 98 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #97 от "Град козлодуй хвани ме за.....го.шлифер":

    герб ГЕШЕВ БОЖКОВ в затвора мутри вън

    Коментиран от #100, #102

  • 99 ГЕРБ

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Asdfg":

    Че сам си пукаш плюсове е ясно ,дай да видим друго
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Политик членуващ в партия

    3 5 Отговор
    Толкова са и завършили адвокатура като ''Калинки'' и четат законите по интернет! Ще има избори и cлeд кaтo Вeликoтo Нaрднo Cъбрaниe избрaнo oт нac мнoзинcтвoтo прoмeни Кoнcтитуциятa, oщe нa другия дeн нeгрaмoтния пилoт, кoйтo cигурнo и кoпчeтaтa нa caмoлeтa нe знae къдe, кoe зa кaквo e кaктo и Кoнcтитуциятa, дa бъдe ocъдeн мoмeнтaлнo зa държaвнa измянa и лoбирaнe cрeщу зaплaщaнe oт врaжecкa Руcия!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Нарцис

    3 2 Отговор
    Има една поговрка в САЩ: "Моля не стреляйте по музиканта! Той толкова си може." За конкретния случай: Премиер Боце, Цв.Караянчева и Каскета толкова си могат. Ама се натискат и с позволени, и с непозволени средства да останат на власт... Боцето вече навършва трети мандат, но драпа и за четвърти, пожарникарът му с пожарникар!
  • 105 Sssr

    1 2 Отговор
    Нова конституция с цел гешефти.
  • 106 Аве Адолф Хайлллл

    2 2 Отговор
    ГолЕм смях е тая статийка - "попиля" - да не би да ви ги спускат от някоя партийна централка тия статии ,готови по образец и с "блестящи" изрази в тях .......
  • 107 Лумпен

    2 1 Отговор
    Не разбирам троловете, мисирките и паткарите които в купом защитават старото и празното с цел " пак да ни има " или да "тупкаме" топка за време! Времето изтече безвъзвратно, ходете си!# ОСТАВКА! Какво не е ясно?!

    Коментиран от #109

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Аве Адолф Хайлллл

    1 1 Отговор

    До коментар #107 от "Лумпен":

    Ама как точно си се самоопределил в измисления си ник ......
  • 110 Юридическо лице

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "ПИТАЩ":

    По - добре не дърпай дявола за опашката, че утре ако направиш ПТП, което е непредумишлено престъпление и те осъдят, че по твоя вина е реализирано - какво качество придобиваш в съдебния процес, май като подсъдим или по - лошо осъден?! Тогава мили ми ПРЕКРАСНИКО - ТИ вече си в графата ПРЕСТЪПНИК искаш или не искаш!!! Затова по - добре си затваряй устата и недей да дрънкаш глупости, защото ще тичкаш с 200 км/ч., за да търсиш услугите на тези, които говориш против тях!!! Разбра ли п.л.и.т.к.о.у.м.н.и.к.о?
  • 111 ОФФФ

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "1234578":

    ПАЗИ БОЖЕ!
  • 112 бахо

    1 0 Отговор
    ГерП=БМБ и спазване на Конституцията,върховенство на закона,право на гражданите е някакъв оксиморон.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове