Last news in Fakti

28 Август, 2020 16:50 3 812 28

Ренета Инджова: Ходът на ГЕРБ с Великото народно събрание е бутафорен

  • ренета инджова-
  • борисов 3-
  • правителство-
  • велико народно събрание-
  • конституция-
  • нова конституция

Бившият премиер определи кабинетът "Борисов 3" за абсолютно дискредитиран и пред България, и пред света

Ренета Инджова: Ходът на ГЕРБ с Великото народно събрание е бутафорен - 1

"Бутафорен е ходът на ГЕРБ с Великото народно събрание", каза пред БНР Ренета Инджова, служебен премиер на България в периода от октомври 1994 до януари 1995 година, във връзка с предложението на управляващите за нова Конституция и свикване на ВНС.

По думите ѝ българският народ вече няма да търпи, под предлог, че няма алтернатива, защото алтернативата ще е честото сменяне, докато се намери кой: 

"Никой в бъдеще няма да бъде оставян да управлява толкова дълго, още на третия ден ще бъдат сваляни властниците", заяви тя. 

Според нея следващото правителство няма как да е по-лошо от сегашното. Тя определи кабинетът "Борисов 3" за абсолютно дискредитиран и пред България, и пред света. Инджова призова за Велико народно въстание на 2-ри септември, когато е първият работен ден на парламента.

"Не сме изработили политически модел, в който алтернативно да се сменят управляващи и опозиция, напротив - те са си като братя близнаци. Смяната между тях обаче е абсолютно задължителна и колкото е по-честа, колкото и да струва това на обществото, това е единственият начин да се стигне до политическо умение да се избира правилното".

По думите на Инджова служебните правителства трябва "да разчистват терена", когато редовните правителства стигнат до крах:

"Когато една власт в погромите си и безчинствата си е стигнала до положението, в което сме - икономиката на страна е в режим на свободно падане, какво да стане, да дойде едно правителство, което да замаже нещата ли?".

Тя изказа предположение, че може и затова да не се стига до смяна на правителството, защото се търси "един удобен службаш, който да замете нещата". 


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    24 13 Отговор
    Ренета Инджова: Ходът на ГЕРБ с Великото народно събрание е бутафорен. Бутафорен е ходът на ГЕРБ с Великото народно събрание", каза пред БНР Ренета Инджова, служебНА премиерКА на България...
  • 2 1618

    59 8 Отговор
    Падането на диктаторското и мафиотско управление на Борисов вече е необратим процес. Той ще влезе в историята като най- мразеният диктатор в България с най- продължителните и масови протести обединили всички българи от България, Европа и Америка. Ще бъде запомнен с некачествените магистрали, полицейщината , корупцията, с кражбите на Европейски фондове, с преследванията , уволненията ,заплахите над журналисти и граждани критикуващи властта му, с икономика, която е в режим на свободно падане, със скандалните снимки от спалнята му, с просташките и нецензурни изказвания по адрес дори на хора от неговото управление, с къщата и бутиковия магазин на любовницата му в Барселона, с наглостта и пренебрежителното отношение към всички мирно протестиращи хора и не на последно място мутрите от различни силови групировки като мутрата Стъки, да го пазят от народния гняв! Това управление е тотално дискредитирано !
  • 3 бай Пердах

    25 4 Отговор
    "един удобен службаш, който да замете нещата". Ами ТЕ горе-долу ги заметоха под килима.
  • 4 А леле

    15 46 Отговор
    Още някой пенсионер от БКП няма ли са поканят за коментар?
  • 5 С ЧАША

    16 20 Отговор
    АМА АЛКОХОЛА Е ИСТИНСКИ.
  • 6 Иво

    16 45 Отговор
    До кога тая алкохолизирана баба ще дава съвети на правителството.?!
  • 7 Гостът

    43 6 Отговор
    Инджова! бутафорен е много мека дума, по скоро е циничен и нагъл. Не може обвиняеми да пишат конституция. Народът обвинява властта в корупция и некомпетентност.
  • 8 оня с коня

    7 36 Отговор
    СВЪРШИХА ли Политиците в БГ,че се вади тая Мумияот Нафталина - при това РЕДОВНО?Ама била приказвала "Каквото трябва"/и й се плаща "колкото трябва"/...така е,ама едно е да приказваш,друго е да те слушат!

    Коментиран от #11, #12

  • 9 Кур1954

    8 30 Отговор
    Знаете ли колко алкохол изпиха тази баба и архимадрид Дионисий, в офиса на Местан, на ул. Бачо Киро 30? Кашони.....
  • 10 малкия мунчо

    8 28 Отговор
    инджова пий си пиенето с отчето и не се занимаваи с политика водката повече ти приляга
  • 11 Опа

    32 4 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    За разлика от теб хората я слушат, а защо ли? Едва ли ще проумееш

    Коментиран от #13

  • 12 любопитен

    19 4 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Е не бе, Барни Ръбъл ли искаш?
  • 13 оня с коня

    5 16 Отговор

    До коментар #11 от "Опа":

    О.К. - има хора и които я Слушат и това са "ВАЩЕ ХОРА".Но те са КАПКА В МОРЕ ...ако ме разбираш:)

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 chi

    18 2 Отговор
    Цялото им управление беше бутафорно.
  • 16 Алтернатива

    6 6 Отговор
    Има, но не и служебно соросправителство,което би въвело нови мракобесни закони и удобен режим,което всъщност и сега се изпълнява,но бавно и замаскирано!
  • 17 КЛЪСТЕРА ГЕРП

    12 3 Отговор
    Една измислена партия !
  • 18 Гестапото.

    2 16 Отговор
    Гжа Минджова защо не си гледаш това което умееш най много последните 25 години. Не зная да има друга жена в Европа толкова често да страда от тротуарна екзема , мой савет, хвани попа за топа и си шоркайте на воля. Умните работи ги остави на тия гдето умеят. Не може един алкохолик да ръси акъли. Ти по добре разкажи преди месец какво се случи, както си варвиш по улицата асвалта как се надигна и те изпраска.
  • 19 месара

    1 14 Отговор
    тая кога дава интервюта , когато е пияна или когато е подпийнала ?!
  • 20 Ели Оригинал

    6 2 Отговор
    Разбира се, че е бутафоран.
    Разбира се, че зад протестите стоят определени сянки от миналото.
    Разбира се, че зад антипротестите също се стеле сянката на Мордор.
    Не е случаен фактът, че протестът е разделен на три, а най-малобройната и креслива част са Боец - които намирисват на откривен фашизъм.
    В същото време социалните искания на хората в лицето на Манолова са изтикани на заден план.
    Време е преди 2-ри, хората да разберат, кой стои зад протестите, и чии интереси защитава.
    Оказва се, че има доста интереси, както на честни хора, така и на външни сили.
  • 21 Кой68

    2 12 Отговор
    Поредната клакьорка......
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 10 Отговор
    Пълно игнориране на болните мозъци като тая...Това ще ги довърши.
  • 23 😃😃😃

    2 10 Отговор
    Откъде го изкопахте това зомби?
  • 24 Коментатор

    10 2 Отговор
    Абсолютно феноменално е, че се реагира по подобен обиден начин от доста коментиращи тук на изказването на г-жа Инджова. Някой не е съгласен, че предложението за ВНС е бутафория или че Борисов е компрометиран? Защо си чешем езиците по най-циничния и просташки начин за мен е неразбираемо. Изглежда профанизирането е достигнало такава степен, че не се слуша и чува какво се казва, а буквално се оплюва някой, защото го смятаме за несимпатичен или просто, за се направим на ''оригинални''...

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 урунгел

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Коментатор":

    Ама как да не ни е симпатичен! Тюленче легнало до чекмедженце! Барни Ръбъл направил нова Конституция за десет дни-сериозна работа, възхитени сме! Някой нарича някого ТКП-въодошевено ръкопляскаме! Къдрави магистрали-естетично и единствено-припадаме от възхита! Всички наши фирми вързани за еврофондовете, строим и веднага ремонтираме-уникално, тук трябва да изпитаме болезнен оргазъм! А ти твърдиш, че някой ни е несимпатичен!
  • 27 Светоний

    5 1 Отговор
    ЛОЙКО И БОЙКОВИЗМА НЕ Е ДИСКРЕДИТИРАН, ТОЙ Е ДЕГЕНЕРАТ!
    СЪГЛАСЕН СЪМ, ЧЕ ПРИ БОЙКО ВСИЧКО Е БУТАФОРИЯ, "ПУНТА МАРА".
    МУТРА И ЗАКОН ПО ДЕФИНИЦИЯ СА НЕСЪВМЕСТИМИ НЕЩА, ЕЛЕ ПЪК МУТРА И КОСТИТУЦИЯ - АБСОЛЮТНО.
    Аз мисля, че освен всичко друго Бойко е необходимия грешник, на който да се припишат всички злини. Ще отиде в затвора ...
  • 28 Дидо

    1 1 Отговор
    Дайте думата на хиляди млади хора с идеи и добро образование
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове