1 Септември, 2020 18:48 2 381 61

Зам.-външният министър скочи на бесилките с висящи кукли и "Отровното трио"

  • георг георгиев

Омразата винаги е носила след себе си разруха и опустошение

Зам.-външният министър скочи на бесилките с висящи кукли и "Отровното трио" - 1
Снимка: БГНЕС

За българския народ демокрацията е най-висша ценност и достижение, заслужено и изстрадано след 45 години тоталитарен режим и комунистическа диктатура. Водено от това убеждение, правителството на премиера г-н Бойко Борисов по всеки възможен начин е защитавало и дори насърчавало всеки израз на активна гражданска позиция, а критиките винаги са били интерпретирани градивно, като инструмент и повод за подобряване на работата на държавните институции и техните представители. Това се казва в позиция на зам.-външният министър и национален координатор за борба с антисемитизма и езика на омразата Георг Георгиев.

Цивилизованите и законни начини, по които гражданите изразяват своето недоволство никога не са били обект на критика или каквато и да е санкция от страна на органите на реда, нито са срещали съпротива и опити да бъдат осуетени, а техните послания - игнорирани.

Продължаващите повече от 50 дни протести с искане на оставката на кабинета се и ще продължат да се ползват с уважението, дължимо на български граждани, които представят своите справедливи искания за каузи и политики, зад които и българското правителство непоколебимо застава и е превърнало в основни свои приоритети - борба с корупцията, утвърждаване принципите на справедливостта и върховенството на закона като стълбове на правовата държава, гарантиране на прозрачни и подчинени единствено на правилата и нормите публични процеси.

На фона на непрестанните опити да бъде запазена стабилността и добрия тон в обществото обаче, тази сутрин София осъмна с поредна нелицеприятна демонстрация на насилие - бесилки с висящи на тях кукли бяха провесени и издигнати по централни улици, булеварди, мостове и надлези.

В допълнение към тази „хореография“, собственици на автомобили, намиращи се в района на Орлов мост, намериха на предните си стъкла листовки, изобразяващи организаторите на антиправителствените протести, т.нар. Отровно трио, носещи ковчег пред сградата на МС. Текстът под снимките гласи „Оставка или ковчег“.

Като национален координатор за борба с антисемитизма и езика на омразата заявявам, че тази ужасяваща препратка, недвусмислено носеща белезите на послание и заплаха, е израз на тоталното отсъствие на мисъл и способност за формиране за съдържателни послания. Подобни прояви напомнят за сюжет от най-мрачните времена на световната история, когато репресиите са били норма, а човешкият живот - предмет в ръцете на диктатори и тирани.

Авторите на гореизброените прояви, както и онези, които разстлаха черни чували пред частен дом, сякаш се опитват да ни убедят, че достиженията на европейската цивилизация днес нямат място в българското общество, а правила ще бъдат налагани с цената на човешки животи. Привидни борци за морал, чест и справедливост боравят с най-циничен и неуважителен език, използвайки изразни средства единствено подчинени на груб цинизъм, насилие и погазване на всякакви общовалидни правила и норми.

Хора, наричащи себе си „отровни“, чрез действията си насърчиха улиците и площадите на София да станат сцена на безпрецедентен ужас. Бесила бяха окачени на централни места, по кръстовища в столицата, пред обществени сгради. Религиозни храмове и паметници на културата бяха поругани, а светини-символи на националната чест и достойнство на България бяха превърнати в заложници на натрапена политическа пропаганда.

Дълбоко толерантен, българският народ винаги е заставал зад лицето на мира.

Просперитет е бил граден чрез единение, а баланс в обществото никога не е бил търсен чрез отрицание. Омразата винаги е носила след себе си разруха и опустошение. Нетърпимостта към инакомислещия е белег на опасна душевна пустота, която в своята ескалация може да намери форми като вече изброените по-горе. Европейски град - символ на разбирателството и историческа арена на съжителството на различни раси, етноси, народи и религии от целия свят, не може и не трябва да бъде поругаван от представители на моментна конюнктура. Търсачи на сензация днес се опитват да привлекат към себе си внимание, но послания за смърт и репресии от средните векове не бива да остават незабелязани и не адресирани.

Историята ни е научила, че бездействието е най-прекият път към тържеството на злото и терора.

В дни на глобални предизвикателства и изпитания за света, потребността от сигурност и стабилност е онази, която трябва да направлява желанията на гражданите, а правителствата и управляващ те са длъжни да откликват и търсят инструменти за задоволяване на тази потребност.

Реализацията на обществения договор обаче не виси на бесило, не е положена в ковчег, не е побрана в черен чувал. Тя лежи като отговорност на раменете на всички нас като българи, като европеици, способни да сформираме собствен дневен ред, подчинен единствено на общите национални интереси, в условията на неотменими гаранции за човешкия живот и достойнство.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 2loop

    58 9 Отговор
    Е па колко да е скочил, утре ще подвие опашка, ще празнуваме новото освобождение на България

    Коментиран от #60

  • 3 Гошо заместника

    60 8 Отговор
    Тоя келеш за какъв се изживява? Вчерашен ...

    Коментиран от #59

  • 4 Хаха

    54 8 Отговор
    Този го бяха снимали как целува ръчицата на Тиквата. Така се става зам. министър в ГЕРБ!

    Коментиран от #5

  • 5 131345

    45 5 Отговор

    До коментар #4 от "Хаха":

    То да беше само ръчичката ...

    Коментиран от #22, #51

  • 6 Последния Софиянец

    35 10 Отговор
    Като не харесва куклата,него ще сложим на нейното място.

    Коментиран от #30

  • 7 София

    15 23 Отговор
    За 54 дена това можаха да измислят.Друга не можа да им роди техния ум.

    Коментиран от #14

  • 8 Офффф

    39 5 Отговор
    И тая калинка се показа:))) Да плямпа за демокрация. А предвид, че самата Герб е лидерска партия,т. е групировка която няма място в една демократична страна.... е занемела калинката. Каквото се спусне от вожда, калинката изпълнява, но иначе говори за демокрация.
  • 9 предложение

    13 17 Отговор
    На тримата от "Отровното трио" да се спре добавката от 50 лв. към пенсиятя им.

    Коментиран от #54

  • 10 Тоз

    30 3 Отговор
    и той с полуотворена уста като умствено изостанал !
  • 11 Тошко

    25 3 Отговор
    Оставка. Свобода за българския народ.
  • 12 КОТарАК

    34 3 Отговор
    как един пък гербер не коментира записите и снимките... ще ни разправят приказки от шехерезада...
  • 13 Лост

    21 2 Отговор
    Защо името ти не свършва с "и"? Това мое питане расистко ли е?
  • 14 Верно е

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "София":

    Не целуват ръка на Дон Корлеоне, като този горе на снимката.

    Коментиран от #41

  • 15 ФИЛМА НА ОТРОВНИТЕ

    5 22 Отговор
    С КОЛКО ЛИ МИЛИОНА БЕРЕКЕТ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ОТРОВНОТО ТРИО,ЗЕР СЕГА ИМ Е УРОЖАЯ,ВСИЧКИ АРЕСТУВАНИ КРАДЦИ И КАНДИДАТИ ЗА ЗАТВОРА ИМ ПЛАЩАТ,ЗЕР НАПЪНА Е ГОЛЯМ ,КАСАЕ СЕ ЗА ДЪЛГИ ГОДИНИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ,КЪДЕ ЛИ СИ ДЪРЖАТ ЗАРАБОТЕНОТО ОТРОВНИТЕ,ДА ИМ ГИ ЗАСЕЧЕМ И ОТКРАДНЕМ,ААА?!БАНДАТА НА ОУШЪН!!!СЮЖЕТ ЗА НОВ БЪЛГАРСКИ ФИЛМ,ЩЕ СЕ НАМЕРИ ЛИ НЯКОЙ КАДЪРЕН ДА ГО НАПРАВИ?!

    Коментиран от #32

  • 16 Чук и Гек

    31 1 Отговор
    👹 Гербераст да ви говори за морал, все едно чакал - веган! 🌿🍃
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 габровец от варна

    20 1 Отговор
    Подкрепата гербава много слаба по всички форуми... Нито фенове на Костя,на други индивиди...Явно кинтите вече не вършат работа,малко явно.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 оставка

    22 1 Отговор
    Охранено гербаджийско корумпе.
  • 21 Свинчо

    2 18 Отговор
    Ето какво готвят хората на фатмака,бесилки кофчези , Белене .Това ле ти е демокрацията бе червено тиквеник за това ли се борихме деведесете години .Гошо тъпото и тримата глопаци да ни връщат 50 год назад
  • 22 карамфила

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "131345":

    не пускайте вражески слухове че кмета на Симитли е ревнив когато се отнася за приятелките му.
  • 23 Морто

    5 20 Отговор
    Затвор за Б-Арман Бабичкян и другите две мутри.Получили са по 500000 евра отчерепухин
  • 24 оууу

    12 1 Отговор
    Криптоеврейчето, кой го натиска та звъни. След 09.09.44г. неговите роднини са били едни от най-активните при унищожаването цвета на нацията.
  • 25 Човек

    19 0 Отговор
    Момче младо, малко си живял и малко си видял, не се пъни и хаби да защитаваш, престъпници които биха продали и най-милото си само за да оснанат на власт. Не визирам никого, препоръчвам ти да следваш твоите разбирания и морал, на все още, надявам се "неопетнен"политик.
  • 26 Баи

    2 14 Отговор
    За тия бесилки да удьржьт добавката от - 50 лв кьм пенсията на хората от отровното трио
  • 27 ПРОСТ НАРОД

    3 1 Отговор
    НОВИТЕ КАНДИДАТ -УПРАВЛЯВАЩИ ГИ ХАРЕСВАТ.
  • 28 8888

    18 2 Отговор
    Ако имаше демокрация, г-н Георг, ти никога нямаше да си на този пост!
  • 29 Reinchard Heidrig

    14 2 Отговор
    Лицето да се въдвори в трудов лагер.
  • 30 166

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    ЯКО.Подкрепям горещо. Този е международен лизач от най долен вид. Обида за човешкия род.
  • 31 Серафим

    9 1 Отговор
    Тоя и с брада да се снима, и без брада, все на гугутка прилича ... Да не е обратен ?

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Северняк

    10 1 Отговор

    До коментар #31 от "Серафим":

    От третият пол ще да е, джендерас.
  • 34 Мда

    9 1 Отговор
    Добре че бяха протестите за да разберем, че някои министри и зам. министри съществуват и имат мнение! Де да бяха толкова активни и в работата си, колкото в защитата на бащицата!
  • 35 гост

    4 6 Отговор
    Ако превратаджиите се пробват да правят в София в нощта на 02.09.2020г. срещу 03.09.2020г. ,''Кристалната нощ' от 1938 г., спрямо животът на всеки непротестиращ софиянец, без значение от националността му, като започнат с насилие да влизат в собствените домове на гражданите, защото тези граждани не подкрепят незаконните им блокади и платените им протести, ще има действия по чл.12 ал.3 от НК. Нека се знае, че някои българи сме готови да ги поздравим със свинец-особено, когато трябва да защитаваме собственият си живот и живота на семействата ни, в собствените ни домове. Да се знае, че тогава няма да има никакво значение, че опитът за умишлено убийство е започнат от келе999ш на 19 или 45 години- законната самоотбрана ще се реализира срещу всяко лице, което е започнало опит за убийство, опит за грабеж, опит за каквото и да е насилие над мирни невинни граждани, само защото гражданите НЕ подкрепят държавния преврат, организират от криминалните елементи извън България+ мутрите- техни шефове+ мафията. Не забравяйте- насилието разжда насилие и смърт на невинните и от 2те страни!

    Коментиран от #38

  • 36 Стюарт

    10 0 Отговор
    Мръсен ционист
  • 37 Тиква

    9 1 Отговор
    Защо скачаш бре моме? Да крадете е редно, да сте в затвора, не е редно!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Калчо

    6 0 Отговор
    Омразата ни е дадена от Природата.Тя е имунната ни система към непоносимото и нежеланото. Кога носи лошо, кога добро но я има.
    Любовта и в частност толерантността донесоха разпад на нашата цивилизация и това е видно. Защото ако аз обичам ,тоя дето не знае, че омразата е зло, то аз оставам обезоръжен пред него.
    Така, че тоя зам министър да си завре омразата......
    Може би в тия бесилки вижда себе си? Може, но това си е заслужил.
  • 41 Ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Верно е":

    Този номер с прехвърляне на кирливите ризи се изтърка, хич не върви.
    Не този горе захрани с милиони сараите, а той и Христо огласиха схемите с които Баце захранва Теца Му и сараите.
    При Доган трябва да отидеш с дебели пачки да целуваш ръка, а тези пари ги имат само хората които крадат бюджета и еврофондовете.
    Оставка на мутрокорумпетата.
  • 42 Centurion

    8 0 Отговор
    Омразата и опустошението го донесохте вие в последните 10 г.А дали Бойко трябва да бъде обесен,лично аз няма да съм против!Но не само той,и ти трябва да овиснеш,както и още поне 5000
    от Герб и ДПС,гравитиращии около вас "бизнесмени и политици" ( откровен и крадци)
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Срам имате ли

    9 2 Отговор
    ВЪЗМУЩАВАТЕ СЕ ОТ ФИКТИВНИТЕ КОВЧЕЗИ И БЕСИЛКИ, КОИТО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ПОКАЗАХА ЛИ? А НЕ СЕ ЛИ ВЪЗМУЩАВАТЕ, ЧЕ НЕКАДЪРНОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ НАКАРАХА МНОГО МЛАДИ ХОРА ДА СИ СЛОЖАТ БЕСИЛКИТЕ ОТ ГЛАД И МИЗЕРИЯ, ЧЕ МЛАДИ ГИ ПОЛОЖИХТЕ НА БЕСИЛКИ И В ТАКИВА КОВЧЕЗИ? ЦИНИЦИ!
    ЗАЩО НЕ ГОВОРИШ ЗА РЕАЛНИТЕ БЕСИЛКИ И КОВЧЕЗИ, ЗАЩОТО НЕ ТИ ИЗНАСЯ ЛИ?
    АУУУУУУУУУУУ, КОЛКО СА ЧУВСТВИТЕЛНИ И КОЛКО СА ЗАСЕГНАТИ - БОГОИЗБРАНИТЕ, НО РЕАЛНО ОБЕСЕНИТЕ И ПОГРЕБАНИТЕ ЗАРАДИ ТЯХ....... ТЕ НЕ БИВА ДА ИМАТ ЧУВСТВА!!
  • 45 chi

    8 0 Отговор
    Всички мутри почнаха за демокрация да говорят...
  • 46 ПИТАМ

    10 1 Отговор
    ПРЕЯЛИТЕ И САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ С ВЛАСТ СЕ ВЪЗМУЩАВАТ ОТ ПРОТЕСТИТЕ С КОВЧЕЗИТЕ И БЕСИЛКИТЕ, ВЪПРЕКИ ЧЕ НАРОДА ФИКТИВНО ГИ ПОГРЕБА, НО НИЩО НЕ ГОВОРИ ЗА РЕАЛНО ОБЕСЕНИТЕ И ПОГРЕБАНИТЕ ЗАРАДИ МИЗЕРНИЯ ИМ ЖИВОТ, ЗАЩО?
  • 47 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    ВИЕ СПРЯХТЕ БНР!!!!!!!ТОВА и комунистите не го бяха правили!!!!ВИЕ заложихте ДЪРЖАВАТА за да ИЗГОНИТЕ Силвия Великова!!!!ВИЕ МУТРИ ТАКИВА...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    и ТОЗИ е завършил амерички колеж,и хиляди специализации пак там!!!!!Ама ,че ,,,елит,,!!!!!
  • 50 МММ

    1 0 Отговор
    Ако не ме болеше от създадената ситуация, ще гледам нов мач Левски ЦСКА
  • 51 Котарак

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "131345":

    Откъде пък изпълзя тоя плъх?? Дайте го насам!!
  • 52 1944

    4 0 Отговор
    все се чудя откъде хунтата изкопава толкоз утайки
  • 53 безсрамници паразити боклуци

    0 0 Отговор
    Туй тулупче що не скочи на избесилите се , по точно на тези дето ги довеждат до това състояние на самоубийство , пак жена се обесила в пловдивско от арен живот вероятно . Ей убийци сте бе , освен крадци. Лека и пръст на жената.
  • 54 Байко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "предложение":

    Чак да се чуди човек...що думи изходи та да се покаже подмазвача. Ами 55 дни търпяхме мирно и тихо, е време е. .. Тоталитарната Герб стожер на Демокрацията Ужас Не е за вярване що свинщини избълва тая калинка. Ами отива си и кука ли кука
  • 55 Hoho Boho

    3 0 Отговор
    Не бой се, бре...
    Всичко ще бъде законно...
    СЪД - ПРИСЪДА - ЗАТВОР
  • 56 Само да питам

    2 0 Отговор
    Като скача, може ли сам да си бие шамар? Аз само ще си държа ръката напред.
  • 57 Да попитам

    0 1 Отговор
    Нормално ли ви се струва това агресивно поведение на протестиращите.? Така ли се прави ? Нали са някакви си там демократи, как така не могат да понесат различно от тяхното мнение ? Някои от писалите по-горе се радват и подкрепят хора, които разнасят ковчези, кръстове, чували за трупове, та дори плашат с бесилки. В кои времена ни връщат и възможно ли е такава аротавтност в днешни дни, когато все повече се надяваме човечността да е водещ фактор в живота ни. Тези хора са плашещи с липсата на каквато и да била ценностна система. Какъв човек трябва да си, за да бесиш кукли ?!!! Трябва да внимаваме, хора !

    Коментиран от #61

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Какъв е този мишок

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "2loop":

    Това ли му е работата на този "заместник външен министър", кой го назначи на този пост ?
    - Този , неможе да раздели на две магарета сено , те го направили министър , за да да стане, за смях на цяла България и цял свят.
  • 61 българска полюция

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Да попитам":

    Нормално ли е държавата да се управлява от една мутра докарал държавата до всички черни клаСАЦИИ. В началото поротестите бяха мирни драги . Това се казва гражданско неподчинение . И по лошо ще стане . Дай боже да се намеси армията и да вкара еничарите на Тиквата в ред . Светна ли ти лампичката.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове