3 Септември, 2020 17:55 3 539 29

След сина почина и съпругата на д-р Вакльов, покосен от COVID-19

  • белица-
  • covid-19

Жената бе в приета в интензивното отделение на "Пирогов" в тежко състояние, но за съжаление лекарите не успяха да ѝ помогнат

След сина почина и съпругата на д-р Вакльов, покосен от COVID-19 - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Коронавирусът взе поредната си жертва и почерни цяло Пиринско. Почина трети член на семейство Вакльови от с. Краище - медицинската сестра Ава. Тя загуби битката с коварния вирус дни, след като починаха мъжът ѝ - д-р Муса Вакльов и синът ѝ - д-р Емил Вакльов, покосени от COVID-19, пише struma.com.

Жената бе в приета в интензивното отделение на "Пирогов" в тежко състояние, но за съжаление лекарите не успяха да ѝ помогнат.

Новината за смъртта на медицинската сестра идва няколко дни, след като в родният край на семейството бе обявен ден на траур заради загубата на уважаваните лекари - баща и син Вакльови.

Пръв битката с безпощадния вирус загуби 60-годишният д-р Муса Вакльов, който до последно се грижеше за пациентите на няколко села в община Белица. Няколко дни след него, почина и кардиологът от благоевградската болница "Пулс" и негов син - д-р Емил Вакльов.

Едва на 37 години и без придружаващи заболявания, младият медик и колегите му от "Пирогов" не успяха да преборят вируса.

Двамата лекари бяха изпратени от стотици хора в последният им земен път. Ава Вакльова също бе отдадена на благородната професия и работеше като медицинска сестра в кабинета на съпруга си, обслужвайки над 4500 пациенти от няколко села.

Българският лекарски съюз изказа своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на починалите.

„За броени дни изгубихме прекрасни медици, посветили животите си на медицината и на своите пациенти“, споделят от БЛС и добавят, че и тримата са изпълнявали с достойнство своя професионален и морален дълг.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бог да ги прости

    55 28 Отговор
    и тримата. И малоумниците нека пак да разправят, че няма коронавирус. Има за съжаление и в рамките на десетина дни си замина едно семейство, все достойни хора, отдадени на професията. Поклон!!!

    Коментиран от #10, #28

  • 2 Грейс

    44 3 Отговор
    Бог да ги прости! Това е ужас.
  • 3 pbdan

    33 4 Отговор
    Явно Господ е решил да създаде нов, по-добър свят другаде и си прибира най-добрите и качествени хора за там, отчаял се е и той от сегашния свят. Бог да ги прости!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ехх

    38 4 Отговор
    Жалко!Как един дебил от властта не пукна от Корона-та,ходят без маски,никакво предпазване и нищо им няма,ами си отидоха хора полезни на обществото?

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 др Злобил

    14 8 Отговор
    Като ти боцна 3-4 вида антибьотици и никой бог няма да ти помогне.

    Коментиран от #22

  • 8 Логически, а не граматически

    21 10 Отговор
    Имам чувството че който доктор каже или не вярва че има вирус и го очистват за да останат само индоктринирани.
  • 9 Огромна

    23 2 Отговор
    трагедия ! Да почиват в мир !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Странно

    12 14 Отговор

    До коментар #5 от "Ехх":

    Защото няма корона, има много вируси от които може да си замине всеки, просто стана модерно последните месеци, всички да умират от някаква корона.
  • 12 Борсалино

    16 29 Отговор
    Спомняте ли си прослувутото интервю на Бенатова с Генерал Мутафчийски?
    Той остана обиден и се скри от медиите.
    Доста сайтове, телевизии , дадоха трибуна на това това интервю. Всички казваха , Бенатова го нареди тоя...само че спомнете си последното изречение на Генерала - ще се мре .... яко ще се мре.......
    Къде е Бенатова сега, къде се скри? Или когато фактите говорят , тази журналистка изведнъж се скри и по добре да замълчи, защото тя беше неподготвена за това интервю.
    Поклон пред паметта на тези достойни хора, дали си живота и заради тези , които не вярват че К 19 го има и че продължава , да отнема човешки животи...

    Коментиран от #13, #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 вирОс

    22 11 Отговор
    Стига с тоя вирус бе! Как не ви се втръсна вече?
    Два месеца в София протестират и не носят нито маски, нито си плакнат ръцете на всеки 5 мин.
    Знете ли ако имаше един ГРИПАВ. Да грипав от обикновен грип между тях, какво щеше да стане., бе ? Няма ше да остене един здрав между тия хора! Къв е тоя много опасен вирус, дето хората не се разболяват?!
    ВирОса го има само в тиквите на телевизоинерите!
    Хипохондрията е психичеко заболяване което е близък роднина с шизофренията!

    Коментиран от #21

  • 15 111

    22 13 Отговор
    Няма никаква корона. Най-вероятно са ги уморили в болницата за да дадат едно рамо на фалшивата пропаганда. Искат да ни затворят наново и си търсят повод. В момента е страшно да попаднеш в болница. Хора с други заболявания ги нарочват че имат ковид и не ги лекуват адекватно и си отиват като ги пишат от ковид.
  • 16 Ще ги помним

    21 0 Отговор
    Поклон пред паметта и делото на тези достойни хора!
  • 17 Отговор

    8 11 Отговор

    До коментар #12 от "Борсалино":

    За пет месеца около седемстотин починали със съпътстващо заболяване корона. Не мисля, че яко се мре. Няма статистика за починали само от короната.

    Коментиран от #23

  • 18 Бог да прости Хората!

    13 1 Отговор
    Достойните и качествени хора си отиват първи.За тези които чупят живота на другите,няма умиране..Те имат договор с дявола...После ще си плащат за този миг надмощие над добрите..

    Коментиран от #26

  • 19 сложат ли та на вентилация...

    4 1 Отговор
    близките да са сбогуват с тебе.....Тия вентилации стерилни ли са как ги обезпаразитяват и ефективно ли е....

    Коментиран от #27

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Малоумник, починалият

    7 5 Отговор

    До коментар #14 от "вирОс":

    60 годишен лекар е лекувал болни с коронавирус и е общувал с тях, може би още преди да се е знаели, че шивачките от цеха са с коронавирус. По 8 часа минимум на ден и най-вероятно само с маска. Едва ли всеки личен лекар стои по цял ден в пълен защитен екип. Скрий се с тъпите си протести. Хем са на открито, хем сте твърде малко... И освен тези по палатките, другите сте там за час-два. А и не може да си сигурен, че никой от протестиращите не е болен или, че няма да се разболее. Или ги познаваш всички поименно и се разписвате в листа на присъстващите или във ведомости някаква. Ами платените може и да се разписват някъде...
  • 22 Като боледуваха децата

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "др Злобил":

    ми като малки са пили понякога по няколко антибиотика.Слава Богу са живи и в добро здраве. А антибиотиците по принцип не лекуват коронавирус, а евентуално на сложила се към него бактериална инфекция. Племенникът ми го лекуваха с 3 антибиотика в болница във Варна още през февруари. Дали е бил с грип или с коронавирус никой не знае, понеже тогава нямаше тестове. Слава Богу е жив и здрав, но седмица беше в болница и още две се лекува в къщи.
  • 23 Ако умрат трима от твоето

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Отговор":

    семейство едва ли ще мислиш така... Не ти го пожелавам, но спрете да омаловажавате опасността. Съществува, абсолютно реална е, колкото и да не ни се иска. Слава Богу не е чак толкова смъртоносна както се смяташе първоначално, но и 3-4%от заразените да умират, не е никак малко. Особено ако са сред близките ни, роднини, приятели, колеги. А вече и доста лекари умряха и в България. За по света да не говорим...
  • 24 Проклинател

    6 5 Отговор
    Нямаме какво да губим, че да ни е страх от измисления и несъществуващ "ковид" - герберастите ни взеха и унищожиха ВСИЧКО - накрая и В ЗАТВОРНИЦИ вкъщи ни превърнаха! ОРЕВАВАЙТЕ ПОКОЙНИТЕ "коронясани" ПРЕД ОЯЛИ СЕ ГЕРБЕРАСТИ, МОЖЕ ПЪК НА ТЯХ ДА ИМ ПУКА - НА НАС ВЕЧЕ НЕ!
  • 25 120

    4 1 Отговор
    В Пирогов е касапница. Шансът на пациените в тази болница е минимален.
  • 26 Дедо

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бог да прости Хората!":

    Някакво проклятие има вероятно над това семейство??!! Знае ли човек?? Бог да ги прости!!
  • 27 111

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "сложат ли та на вентилация...":

    Защо се чувствате длъжни да пишете глупости? И запомнете,че обезпаразитяване се прави на домашни любимци!
  • 28 кичо

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бог да ги прости":

    Еми като има слагай шлема и ръкавиците и живей като плъх години наред, или ако искаш живей гордо и нормално колкото ти е писано!!!!

    Бог да прости хората от каквото и да са починали -мир на праха им!
  • 29 Деси

    2 0 Отговор
    През меаец февруари всички в семейството ми бяхме с температура и кашлица. Две седмици - беше отвратително. Не знам дали е било грип или модерния вирус...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове