7 Септември, 2020 16:37 11 854 55

Георги Атанасов: Готвят голяма коалиция ГЕРБ-БСП

  • георги атанасов-
  • коалиция-
  • политика-
  • българия-
  • герб-
  • бсп

Според урока на Класната Меркел, на която нашенският „полиглот“ се обяснява в сателитна любов под припева на „либе“, „либе“

Идеята на стратезите зад Бойко Борисов е да се подготви почвата за „Голяма коалиция“ между ГЕРБ и БСП по модела на комбината ХДС-СДП в Германия. Това посочва дългогодишният журналист Георги Атанасов в свой анализ, цитиран от Actualno.com.

"Според урока на Класната Меркел, на която нашенският „полиглот“ се обяснява в сателитна любов под припева на „либе“, „либе“. Евентуалният политически Франкенщайн ще бъде поднесен като върховна проява на „национална отговорност“, обилно поръсена с брюкселски подправки от Станишев, Ковачев и снахите Габриел и Майдел, а цялата алхимия ще има за цел да запази трона на Бойко Борисов, най-послушният ученик на даскалицата от Берлин.

За тази цел обаче Нинова трябва да бъде отстранена на всяка цена за сметка на „червените“ еничари“, смята Атанасов.

Вероятно по някаква неписана логика най-старата партия у нас се превръща в пионер на една не толкова често прилагана демократична процедура, когато всички членове на дадена политическа формация гласуват за това кой да ги води. Представяте ли си подобна история в корпорацията за осребряване на Властта, наречена ГЕРБ, иначе именуваща се „политическа партия“?!“, посочва той.

Опозиция срещу единствената опозиция?

„Що е това? Игра на думи, мистификация или поредният нашенски патент? А може би от всичко по нещо? Проследете лентата на събитията, личностите, интересите и зависимостите. За да получите що-годе ясна посока за ориентир в лабиринта. От три-четири години насам мишена №1 на слугинските медии, обслужващи ГЕРБ и лично Бойко Борисов, е Корнелия Нинова. По единствената причина, че тази жена вдигна БСП от будната кома, до която Столетницата бе докарана от Станишев, Миков и Ко и се превърна в трън в очите и петата на новата Партия-държава, притежавана от Пожарникаря.

В политиката, както и в спорта, играят само резултатите. А те категорично говорят в полза на Корнелия, особено на фона на нейните предшественици. За кратко политическо време тя успя да удвои парламентарното представителство на БСП, спечели с гръм и трясък президентския вот, сериозно подобри показателите на европейските и местните избори. Естествено, когато става дума за историческа партия като Столетницата винаги колективът е на първо място, но нали сега говорим за избор на лидер“, казва Атанасов.

Много лесно ще подредите доминото, като си припомните хрониката от последните три-четири години. Целият медиен и „експертен“ слугинаж на ГЕРБ бе впрегнат във войната срещу Корнелия Нинова, номинирана за враг №1 на ГЕРБ. Защо? Защото в прав текст, кратко, ясно, ударно и безапелационно тя формулира мафиотската същност на диктатурата. Наред с безпощадно вярната оценка за трагедията на Прехода, сполетяла мнозинството от българите. И точно по тази причина я нарочиха за враг, като същевременно пуснаха срещу нея Петата колона. Тоест, агентурата на Бойко Борисов на „Позитано“ №20. И тъй като човешката история е летопис на предателството, азбучникът на позора бе обогатен с нови имена“, заявява Атанасов.

За Георги Гергов

„Абсурдът се превърна в гротеска в стилистиката на Шекспир, когато Георги Гергов, започна да чете морала. „Червеният“ милионер от Пловдив, превърнал местната партийна организация в собствено феодално владение, яко нагазил в аферите „Панаир“ и ЦУМ, съзаклятнически премълчавани от обладаната Темида, бе избран от Бойко Борисов за таран срещу Нинова. Уви, Пожарникарят очевидно не е чел достатъчно извън Винету, защото иначе нямаше да забие толкова убийствен автогол в мрежата на своето протеже…

Всеки човек с два грама мозък в главата разбра, че „златната дупка“ на Гергов във Варна е напълнена с 43 млн. лева от Бойко Борисов. Това бе цената за атаката срещу Нинова и срещу БСП, единствената реална опозиция в парламента. По-нататък по веригата на интересите и зависимостите към Петата колона на „юдите“ около „Позитано“ №20 се присъединиха „пожизнените сенатори“ Дъбов, Божинов, Мерджанов, Найденов, които бяха извадени от парламентарната ведомост след като Нинова наложи лимит от два мандата“, казва още той.

„За веселяка от Северозапада Мишо Миков е ясно, че той не може да прости на своята наследница това, че тя му показа как се прави. А Сергей Станишев се присъедини към Петата колона на ренегатите по елементарната причина, че любимият „чистофайник“ на Буш-Бисквита има да връща ресто на Бойко Борисов заради това, че Началникът впрегна целия медиен ресурс на хунтата, за да изтика СС до Брюксел, когато Нинова бе вдигнала червен картон на застъпника на „джендъра“… И така в сектата на предателите се строиха, всеки със своя личен интерес, клиенти на Системата като Гергов, генетичен номенклатурчик като Станишев, отхвърлени „сиви кардинали“ ала Дъбов и Божинов плюс вечни „комсомолци“ от типа на Мерджанов. Да не пропусна и неколцина местни апаратчици, жадни за медийна слава. Всички те бяха обидени за нещо на Нинова, а последният мотив за тяхната вътрешнопартийна „алтернатива“ бе каузата на БСП. Напротив, водещият им импулс бе да обслужват Бойко Борисов срещу съответно ресто, когато му дойде времето…

И така „мъдреците“, спрягащи ценностите на Столетницата както Дяволът чете Евангелието, започнаха своя поход срещу Нинова, овъргаляни в краката на Бойко. Станишев даде тон на „свирките“ от Брюксел с алабализми за „национална отговорност“ и „израстване на Борисов“?! В същото време Свинаря обвини Корнелия, че не се кланя пред Вируса и не пее дитирамби на Спасителя от Банкя. Изпеченият полит-интригант Дъбов атакува президента Радев, като същевременно се вайкаше как така „генерал“ ББ е допуснал да му снимат Чекмеджето и патлака?! По успоредна писта Петата колона на новите „лукановци“ и „първановци“ отхвърли идеята на Нинова за всенародна подписка срещу Хунтата, а като компенсация опита да свика „пленуми“ без кворум, за да имитира късна опозиция срещу своя Началник от ГЕРБ. Ето така стоят нещата в навечерието на избора за лидер на единствената историческа партия у нас, обхващаща три века – края на XIX, целия XX и първите две десетилетия на XXI. Очевидно ще продължи и нататък във Времето, но въпросът е как?“, пита Атанасов.

Икономическите интереси

„Всичките тези абсурдни на пръв поглед изпълнения бяха организирани и платени от ГЕРБ. По известната система – за всекиго по нещо. За Станишев – многоцифрена рента от Брюксел, за Гергов – „златна дупка“ с 43 млн. лева в нея, за останалите – обещание за меко и топло кресло в бюджетната ведомост. Не е лошо, нали, особено, когато става дума за абсолютни политически лузъри от породата на Миков, Дъбов, Божинов, Мерджанов, които още искат да „оправят“ БСП, сякаш не им стига това, че докараха Столетницата до парламентарната квота на … ДПС?! Преди Нинова да се намеси и да удвои резултата, когато бойковистите на „Позитано“ №20 бяха на път окончателно да дръпнат шалтера на вековната лява партия. Отделна тема е амбицията и комбинацията на младия „червен“ милионер Кирил Добрев, идеално вписан в бизнес-клиентелата на ГЕРБ с „обществени поръчки“ и всевъзможни проекти, невъзможни без благословия от Банкя…


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комуниста

    54 9 Отговор
    Почнаха с интригите искат да мятат от лай*** по другите партии! Що ГЕРБ с ДПС скараха ли се?

    Коментиран от #19

  • 2 Последния Софиянец

    57 12 Отговор
    Каква коалиция бе!На изпадналите от парламента ли?Скоро ще имат общо 2 процента от гласовете.

    Коментиран от #41

  • 3 Смях

    53 17 Отговор
    Айдее, пак се почна! Първо сс ДПС, сега с БСП - утре ще кажат , че и протеста Бойко си го е организирал сам!!
  • 4 ГОРСКИ

    26 23 Отговор
    Комунисти във атака ха ха ха !
  • 5 1618

    57 25 Отговор
    Никога няма да има коалиция между ГЕРБ и БСП! Този човек говори преднамерени лъжи!Само, че самия той и ГЕРБ ще паднат и ще се оплетат в мрежата на лъжите си. Дори вече и в Европейския съюз заподозряха лъжите на Борисовото управление!
  • 6 Историк

    38 16 Отговор
    ТОВА СТАРО ЧЕНГЕ ОТ ДС се обади...
  • 7 Да размажем

    29 9 Отговор
    ХЛЕБАРКИТЕ ОТ ГЕП И БСП
  • 8 Хахаха

    58 8 Отговор
    Това няма да стане,докато Нинова е лидер на БСП.А и пак нея ще изберат.Отдавнашна мечта е на Борисов за коалиция с БСП,но уви само през трупа на Нинова може да стане.И ГЕРБ с ДПС ооотдавна са в брак- какво става сега?
  • 9 Ти как разбра бе

    19 10 Отговор
    Да не им светил та дрънкаш малоумщини.
  • 10 Грейс

    41 2 Отговор
    Дано тази мрачна прогноза не се сбъдне. Искрено се надявам пловдивските социалисти да не позволят отново да бъдат купени сега, както и верните хора на кариеристта и жадуващия истам конвенция станишко, както да осмисля и пиянката мишка и мутрохулигстстващия Кирчо, защото края на България ще бъде ясен.

    Коментиран от #48

  • 11 гжгж

    30 2 Отговор
    Може да се окаже и вярно. Нали всички партии са с произход бкп? А това ако се случи то ще е надгробната плоча на България.
  • 12 xaxa

    33 2 Отговор
    Дубрутрууууууу!

    Те са ясни там Прасьорги Гергов, стаМишев, Дрисил Добрев, Дрислян ПАаргов … все на Тиква-Имбецилка хора…
  • 13 м-р Костов

    13 36 Отговор
    Отдавна Нинова е член на ГЕРБ, а Борисов на БКП.
  • 14 ЮнаКанЮ

    25 26 Отговор
    На Георги Атанасов му се е сготвил мозъка, на каша е станал.
  • 15 адаша

    24 2 Отговор
    Ами защо не викнат и Симеон? Готина коалиция.
  • 16 Все

    21 4 Отговор
    са от БКП , трън трендафил не ражда !
  • 17 Все

    14 3 Отговор
    са от БКП , трън трендафил не ражда !
  • 18 James

    13 8 Отговор
    Дългогодишен журналист? Това е все едно дългогодишен лекар или адвокат. Дебили.
  • 19 защо

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    и марешки и волен златния пръст - вс са за орукване
  • 20 Перфектен анализ, господин Атанасов.

    37 8 Отговор
    Който има уши да чуе. Който има глава на раменете си - да мисли, ако има с какво.
    Отговорността е на тези хищници, които заради ненаситните си интереси за пари и власт са готови да унищожат не само партията си, но и народа си.
    Но този филм вече сме го гледали и, ако бъдем само пасивни наблюдатели на събитията, трябва да сме убедени, че ще станем отново жертви на кръволоците.
  • 21 Нинчето

    14 7 Отговор
    Хахаха това се знае от 8 месеца. Мисля, че много ги е страх!!! Ами сега..............🤷🏻‍♂️
  • 22 Е що бе

    10 1 Отговор
    Коалицията с патридиотите не работи ли?
  • 23 Бък

    14 6 Отговор
    Обективен анализ
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ВЯРНО ЛИ Е

    9 1 Отговор
    Те са едни и същи....от едно котило...но заблуждават народа. Помислете кого обслужват едните и другите и става ясно. Обслужват
    АДМИНИСТРАЦИЯТА ВОЕННИ ПОЛИЦИЯ КАТ и ТАКИВА ПЕНСИОНЕРИ .....това са над 1 милион гласове...Затова всичко е внос до доматите и тиквите....
  • 26 Курумпе

    11 0 Отговор
    Чичо Гошуууу, ма то коалицията си я има бре, та те са си едно и също бре!БСП-,ГЕРБ,СДС,НДСВ,ДПС„и сите..са едно ис ъщо котило - разклонения от един общ пън - от ДС организацията, дето създаде БГ демокрацията и нежния преврат на Тошаро!Е, вече 30 години всичко си е едно и също.., като предишните 45години..., е сега са унуците и децата на предишните, ма пак са си агенти на ДС..и кусат от една и съща каца с мед, дето им пълни раята с данъци,такси,акцизи,глоби..
  • 27 ОПААААААА...Я А ВИДИМ СА...

    12 8 Отговор
    И....ДОНОСНИКА ОТ "РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО"...АГЕНТ СТАВРИ (ЦИРЕЯ)...ИЗКОЧИ😂
    ОТЧАЯНИЕТО СРЕД ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ Е. ТОТАЛНО,..ВСИЧКИ ДОНОСНИЦИ ОТ ДС/БКП ,..ВЕЧЕ СА НА... БАРИКАДАТА!!✊😂
  • 28 nekoj

    14 13 Отговор
    Ако Нинова бе истинска опозиция - при толкова много гафове и престъпления които герб направи до сега - да ги е отнесла! Вместо това - тя яздеше кончета, срещаше се с баби и тупаше топката!

    Коментиран от #35

  • 29 ДЪРЖАВНА ТАЙНА

    6 0 Отговор
    НАЙ-ГОЛЯМАТА ! ТОВА Е БРОЯТ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ. КОЛКО Е ТОЙ ЗА ВСЯКА ПАРТИЯ - ТОВА Е ВЕЛИКАТА ТАЙНА!
    ДАЛИ ВЪВ ВСИЧКИ ПАРТИИ ЧЛЕНУВАТ 5 - 10 ХИЛЯДИ ДУШИ ИЛИ НЯМА И ТОЛКОВА ?
    И КАКВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ СА ЩОМ НЯМАТ ЧЛЕНСКИ СЪСТАВ ?
    НЯМАТ, НО ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ. И КОИ СА ТИЯ ДЕТО ИСКАТ ?
  • 30 Анонимен

    5 2 Отговор
    След 10 години ще се срещнем пак, както се пее в песните на любимката на пеевски. Свърши се с българското семе. Сее се в други извън бг държави. Живи и здрави
  • 31 Анонимен

    2 4 Отговор
    Кой може, докато е герб на власт, купувай недвижимо, след това продавай, дай боже да можеш двойни, тройно и бегай в големите градове. Така виждам нещата. Много прими народ се дяна от пирин и родопа

    Коментиран от #37

  • 32 КОЙ

    1 1 Отговор
    Отново излиза на дневен ред !
  • 33 пълен смях

    15 3 Отговор
    Чиста ченгеджийска пропаганда , интрига.
    Тези хора наистина се чудят вече как да се отърват от протеста, та започнаха да говорят пълни идиотщини.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 тактически ходове на корумпетата

    3 10 Отговор

    До коментар #28 от "nekoj":

    В момента Нинова и БСП на са на дневен ред. Това е за отклоняване на големия проблем ГЕРБ.
    На всички партии ще им дойде реда да се доказват, но когато падне ГЕРБ. А писаното горе е пълна глупост, за да отклонят вниманието на хората от корупцията в ГЕРБ и да вземат да се занимават с Нинова.
  • 36 бачо Илия

    3 4 Отговор
    Те от самото начало са си едно и също само че сега ще го обявят публично. Което ще доведе до невиждани досега протести и края на комунизма в БГ.
  • 37 айде бе

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Анонимен":

    Брокер ли си? Не ползвай форума за да мамиш хората.
    Продавам стара къща и двор на 10 км. от морето, ще я купиш ли за 100000 лв. После ако искаш я продай за 200000 или 300000 лв.
  • 38 Дарин от Академията на МВР лека му пръст

    2 3 Отговор
    Някой муе бил много ядосан, Самоубиват обикновено до Околовръстното или на Панорамния път под Витоша?? Интересни татуировки има на дясната ръка като на Петорианците, които пазят Бойко! Бог даго помилва, Младо момче,!!!!
  • 39 Ърп

    7 7 Отговор
    Тая коалиция може да се появи само в главата на много прост човек
  • 40 Пламен

    6 2 Отговор
    Жоре, пиши си за ЦСКА там ти е силата.
  • 41 Здравей

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Какво е станало снощи в Пловдив? Ако не ти се пише, ок
  • 42 Матей

    3 5 Отговор
    Едно БСП и лично К.Нинова ли се оказаха препъни-камъните за пълното господство на герберлъка?Другите ги купи боко,а Корнелия се опъва,непонятно,толкова ли е принципна?И как между-впрочем се надява тя или даже планира да издърпа килима изпод краката на боковци?С апаратни игри и парламентарни не става.Не мислили ли тя да накара Р.Радев да направи законен пуч на правителството като обяви военно положение,това ще е най-безболезнения вариант и същевременно безкрайно ефективен.Раз и готово,или се бои да обявят за Пиночет,в нашия случай няма соломоновско решение,трябва някой да поеме отговорността за пълен обрат в политиката и цялостната ориентация на България.
  • 43 Рап

    2 3 Отговор
    Това съм го казал много отдавна,не мислете ,че има някаква разлика между тези партии! Бсп1 и БСП 2! Xa честито и си живейте уродливия живот! Сега ли разбрахте,че това не са политици,а разбойници и то добре организирани!
  • 44 Пико

    8 4 Отговор
    Ако бламират Нинова ,още на другия ден да регистрирва нова лява партия за изборите.клубовете по места ги има.Ревизионистите на Станишев и Гергов няма да минат 4% така че язък за парите на тиквата.

    Коментиран от #49

  • 45 Другия с коня

    4 3 Отговор
    Бай Георги,ако напролет няма Коалиция на ГЕРБ с БСП ще се наложи да си обръснеш мустака.И без това закрива истинската ти същност на миризлив червен цървул...
  • 46 111111

    3 2 Отговор
    Нинова ще спечели отново.
    Жалко за К.Добрев, баща му бог да го прости сигурно се срамува от това в което се е превърнал сина му.
    Парите не са за всеки, на Добрев не му влияят добре, нещо се е взел на сериозно.
    АЛЧНОСТТА и ПРОСТОТИЯТА са свързани безвъзвратно..примери колкото искаш ..
    СТИСКАМ ПАЛЦИ НА НИНОВА ДА НЕ СЕ ПРЕДАВА ПРЕД ТЕЗИ МИШОЦИ..
  • 47 Куку

    3 2 Отговор
    Мнооого глупости на едно място!!
  • 48 Съвсем реална

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Грейс":

    В БСП от много отдавна има колаборационисти. Първо Луканов и Костов се договориха да катурнат Жан Виденов. После подизпълнителите Гоцко и Добрев направиха сделката с Костов. Последва колаборация с Мадридския крадец. Кат се пръкна Боко, го бяха записали как дума на Гоцко: "Ти дръж лявото,а аз дясното "- Боко ачик се договаряше да си играят на добро и лошо ченге. За беда на Гоцко БСП се срина на изборите и Боку ги отсвири. Сега Тиквата възражда проекта,защото го е страх и от Нинова,и от Радев,и от Демократична България ,и от Има такава държава. Бламират ли Нинова с БСП е приключено и опасността е съвсем реална.
  • 49 колчо

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Пико":

    давам още поне 100 плюса
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ливърпулчо

    1 1 Отговор
    Протест до ДУПКА (преносно и буквално)!
  • 54 Знаете си!

    1 1 Отговор
    10.09.2020 г.
    ОСТАВКА веднага!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове