7 Септември, 2020 17:12 7 777 23

Жена загина при катастрофа на "Марица", затвориха магистралата

  • загинала-
  • катастрофа-
  • ам марица

Инцидентът е станал в района на 68-я километър, при отбивката за Харманли, в посока София

Жена загина при катастрофа на "Марица", затвориха магистралата - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Жена е загинала при катастрофа на магистрала "Марица", а спътниците ѝ са в болница. За това информират от пресцентъра на МВР.

От ведомството поясняват, че инцидентът е станал в района на 68-я километър, при отбивката за Харманли, в посока София.

По първоначални данни около 14.45 часа по неизяснени засега причини лек автомобил със старозагорска регистрация се е преобърнал.

При инцидента е загинала една жена, пострадали са и пътниците – с различни наранявания те са откарани в болница за преглед, като видимо състоянието им не е било тежко.

Магистралата в този участък е затворена. Движението временно е пренасочено през Харманли и при Симеоновград се включва отново на магистралата.

Екипи на „Пътна полиция“ регулират трафика.

БЛИЦ припомня, че в днешния ден трафикът е изключително натоварен. Няколко катастрофи вече създадоха тапи на различни места по магистрала "Тракия", а по данни на МВР при пътни инциденти са загинали трима души през изминалото денонощие.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неизвестни причини?

    32 5 Отговор
    Известни са, в 3/4 от случаите некачествени пътища, на няколко места особено на мостовете си има готови трамплини, малка кола дори и със 140 и ако шофьора е неопитен ....

    Коментиран от #14

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 1 Отговор
    БОГ да я прости
  • 3 Строител

    16 2 Отговор
    При магистралите един от проблемите им в българия е, че не се проучва движението на въздушните маси-ветровете, най вече тези който са ниско долу,. В съчетание с лоша настилка и неопитен (не задължително) водач води до... А лошо качество не е задължително да е видимо нагънати или с дупки, има други много по опасни инженерни грешки който водят до...

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Стрител-Бог да прости

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Строител":

    Загиналите по пътищата
  • 5 Ддддд

    9 4 Отговор
    Има всичко, но стария автопарк в съчетание с неопитни водачи и евентуално проблемна настилка или други проблеми е равносилно на катастрофа.

    Коментиран от #6, #22

  • 6 Centurion

    22 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ддддд":

    Това ,че автопарка е стар не е проблем.Проблема е когато не се поддържа.Автомобилите от 90 те години са достатъчно сигурни ако са в кондиция.
  • 7 Баш Батка

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Строител":

    Сложи и старите консерви които го карат - гуми на 20 години, спирачки я има я не, окачването чука и не коментирай. Въздушни маси тея черните братя подиспълните, които сипват асфалт с лопата дали са чували?

    Коментиран от #10

  • 8 Ше се оправи жената

    6 7 Отговор
    И нема да прави така вече
  • 9 азсъмшофьор

    13 4 Отговор
    На магистрала да се обърнеш е неграмотност. Колкото и да е зле проектирана. Като не можеш са караш - четвърта и със сто в дясната. Другите, 90% са били нашорани и са дали на трезвената да кара. И става белята. Жена ми с книжка пусна чистачките вместо мигач...едно гадже се опита да ни очисти...влезе в дълга локва само с левите на мост, карайки с два пръста...пак, че хванах волана.

    Коментиран от #18

  • 10 qwerty

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "Баш Батка":

    днес специално се загледах в поне 5 “гъзарски” жипа от сорта на х5 и лр-рейндж р: ами те хората си карат със зимните гуми в края на лятото.... повече какво да пиша???

    Коментиран от #13, #19

  • 11 Задръстен

    9 0 Отговор
    Аз като не знам къде да карам спрях карам. И без това съм дезориентиран и се страхувам от такива инциденти...

    Коментиран от #16

  • 12 Румпелщилцхен

    17 0 Отговор
    Всеки ден катастрофи на тия магистрали и затваряне на движението с часове. Нещо не е наред в тази картинка.
  • 13 Ами така е...

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "qwerty":

    Купуват се скъпите кочини, след като предишния собственик им е взел душата и после неа кинти за гуми, па окачването си е брало лайката... ама е гъзар...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Asdfg

    10 1 Отговор
    Така наречената “магистрала” “Хемус” е в ОТВРАТИТЕЛНО СЪСТОЯНИЕ! И НОВИТЕ УЧАСТЪЦИ СЪЩО! УЖАС Е! Само пари се крадат! Яко!

    Коментиран от #21

  • 16 Asdfg

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Задръстен":

    Евалла пич! Кефиш ме!
  • 17 Иванов

    10 1 Отговор
    Психически здрав човек няма как да се обърне на магистрала. Психически здравият човек вижда обстановката, знае възможностите си и съобразява движението си и скоростта си със всичко това. Като не можеш - карай си със 100 в дясно, натискай спирачка ,като видиш ,че колата пред теб и светнат стоповете и няма как да се обърнеш. Проблемът е,че повечето хора в БГ са психически НЕздрави, а конкретния случай, най-вероятно се касае за поредната кифла с купена книжка , изкарана със секс кола и гигантско просташко самочувствие.
  • 18 Иванов

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "азсъмшофьор":

    Ти си един от много малкото нормални хора тук.
  • 19 Иванов

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "qwerty":

    Ако караш разумно и нормално ,няма никакъв проблем да си със зимни гуми лятото. Не забравяй,че има и всесезонни, които на вид ,често приличат на зимни, но не са. Много собственици на "джипове" избират всесезонки- няма нужда да ги сменяш 2 пъти в годината и да поддържаш 2 комплекта гуми. Зависи за каво и колко ползваш автомобила си. Имам Мазда 3 -от 4 години карам със всесезонки и зима и лято - Тойо. Не съм закъсвал ,не съм имал инциденти. Всичко зависи , колко сиво вещество имаш в главата.

    Коментиран от #20

  • 20 Петров

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Иванов":

    На всесезнни гуми доверие нямам, карам внимателно, доколкото мига и въпреки това поне няколко пъти в годината ми се налага да набия спирачки на магистралата. С летните гуми досега съм спирал на достатъчна дистанция, но за всесезонните и зимните през лятото не знам дали в неочаквана ситуация ще са достатъчни.
    Все пак човек като си знае възможностите на колата с каквито и гуми да е, ако си съобрази гумите с тях ще избегне инцидент породен от тях.
    Разбира се има инциденти, който просто не можеш да избегнеш, като това да те ударят отзад, а да няма накъде да идеш, дори да виждаш че колата те доближава.
  • 21 Иванов

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Asdfg":

    Съгласни сме , но това ,че магистралата е зле, значи ли ,че трябва да се надуваш със 160 и като стане проблема -да псуваш асфалта?
    Нормалните хора съобразяват скоростта с пътната обстановка- това може да е клише, но спасява жовоти. А който е толкова прост,че е тръгнал да се самоубива- не мога да му помогна - живота не е съдба, а поредица от избори. Ако си умен-имаш голям шанс да живееш по-дълго. Ако си прост- доста малък шанс.
  • 22 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ддддд":

    Не евентуално,а настилката е под всякаква критика от разклона с тракия та до края...
  • 23 кочо

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИ ЗАБРАВЯТЕ ПРАВИЛОТО--ТРЪГВАШ ОТ Т. А СТИГАШ ДО Т. В И ОБРАТНО СЕ ВРЪЩАШ ЖИВ И ЗДРАВ. НЕ НЕ БЪРЗАЙ.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове