Last news in Fakti

8 Септември, 2020 12:38 3 184 5

Обективно: Аудиоинтервю с Мариан Колев

  • хиполенд-
  • мариан колев

Интервю със собственика на "Хиполенд"

Обективно: Аудиоинтервю с Мариан Колев - 1
Снимка: Архив

Във връзка с отразяването на казуса "Хиполенд" и интервютата със собственика Мариан Колев, и направени относно тях внушения от страна на Ивайло Мирчев, член на ръководството на „Да, България”, касаещи собствеността на изданията от групата на Кмета.бг и манипулация на информацията, бихме искали да заявим изрично: Порталът „Кмета.бг” и в. „Кмета.бг” са изцяло собственост на „Бранд Медия България”, която е собственост на издателя ни Боян Боянов Томов. Както изисква Законът за депозиране на печатни и други произведения, всяка година собствеността на медиите се обявява публично до реален собственик. И ние, придържайки се към законите на Република България, го обявяваме ежегодно.

Изданията на „Бранд Медия България” работят, спазвайки изрично журналистическата етика, стандарти и добри практики относно поднасянето на информацията - на първо място точност, обективност и достоверност.

Като независима и професионална медия, се обявяваме против подобни внушения и опетняване на професионализма на медията ни и медиите изобщо, и заявяваме, че работим единствено в интерес на аудиторията по приетите световни стандарти в журналистиката.

Позволяваме си да споделим и пълните записи на проведените интервюта със собственика на верига „Хиполенд” Мариан Колев, които „Кмета.бг” публикува, и които бяха цитирани от множество други медии, за да избегнем всякакви спекулации относно достоверността на информацията и различните внушения.

И занапред в работата си ще продължим да спазваме изцяло професионалните журналистически стандарти и ще се противопоставяме на опити за дискредитиране на медиите ни!

Ето и интервюто:

Г-н Колев, обаждам се от Kmeta.bg по повод пост във фейсбук на Ивайло Мирчев от „Да, България“, публикуван на 6 септември. В него той твърди, че казва истината по случая "Хиполенд" и че тази истина я знае лично от Вас. На 5 септември Вие заявихте, че Александър Сталийски не е идвал при Вас с предложение да Ви закупи бизнеса, но на 4 септември във видео от Ваш офис Мирчев казва, че Сталийски е идвал при Вас с предложение да купи бизнеса Ви за Пеевски. Каква е истината?

Това са пълни глупости. Аз вече няколко пъти казах, включително и по телевизия „Евроком“, че Александър Сталийски никога не е идвал при мен, не съм го виждал. Казал съм, че при мен е идвала жена, която се е представила за негов съдружник. На 4 септември, когато започна проверката, при мен дойдоха от няколко телевизии и една от тях беше „Евроком“. Попитаха ме дали могат да правят клип как данъчните правят проверка и аз разреших. Истината е, че в този ден ми се обадиха 500 души и нямам спомен с кого точно какво съм говорил. Бях афектиран и не мога да предам точните думи, но във всеки случай не съм заявявал, че Александър Сталийски е идвал при мен. Мисля да се обадя в „Евроком“ и да свалят репортажа, който излъчиха, защото влизам в обяснителен режим и твърде много се оплитаме и изместваме темата. Когато съм напрегнат, не намирам точните думи.

Пред bTV казахте, че съдружничка на Александър Сталийски е дошла с оферта да Ви купят бизнеса. В Търговския регистър обаче не е отбелязано Сталийски да има съдружници. Коя е тази бизнесдама?

Може би не съм се изразил добре, но в други медии вече споменах, че става дума за подставено лице на Сталийски, което е служител в една от фирмите, в които той участва чрез други лица. Жената, за която говоря, не е директен сътрудник на Сталийски, а на негов подчинен.

Т. е връзката е косвена?

Не, тя е свързана директно, а не косвено, но просто в Търговския регистър това име не излиза. Ако влезете в Търговския регистър с името на другата голяма фирма за играчки, ще видите кой е собственик. Разгледайте другите фирми на този собственик и ще се ориентирате. Не искам аз да съобщавам името. Има две големи фирми за играчки, но няма да съобщавам име умишлено, защото нищо не мога да докажа.

Каква е била офертата към Вас?

Предложението беше не за пари, а за дялове. Тя ми каза, че ще ми дадат 50% от тяхната фирма за играчки срещу 50% от моята. Но на мен не ми трябва техния бизнес.

Документиран ли е този разговор?

Нямам никакви доказателства – нито писмени, нито запис. Всичко е дума срещу дума и тъй като не съм сигурен, че моята дума е по-тежка, не искам да задълбавам повече по темата. Ако имах писмено доказателство, щях да започна да говоря много по-рано. Истината е, че не бях подготвен за този разговор и за това предложение, но съм сигурен, че другата страна има пълната документация.

Ето и аудиозаписите:


View on Vocaroo >>


View on Vocaroo >>


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реда

    13 2 Отговор
    Така е в БГ, мафиобг действа и така ще е още малко.
  • 2 радефф

    9 8 Отговор
    За да си бизнесмен като хиполен трябва да си мутра.
  • 3 стоян

    2 3 Отговор
    Голям бизнесмен -купува китайски нискокачествени играчки по 50 стотинки и тук продава по 5 лв =В квартал Столипиново е пълно с такива бизнесмени

    Коментиран от #4

  • 4 много си зле стоянчо

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "стоян":

    Купувай и ти и продавай. Изказването ти е много тъпо, защото със същото се занимават 80 % от крупните бизнеси в цял свят. Китай се наложи на световния пазар именно с евтината работна ръка и стоки.
    Оказа се по време на ковит епидемията , че в цяла Европа няма производство на най -елементарното - маски.
    А стоката в Техномаркет на голееемия бизнесмен Пеевски да не би да не е китайска.
  • 5 Банков инспектор

    2 0 Отговор
    Господин Колев, по колко контейнера месечно с играчки внасяте от Китай без данъци и такси? Само не ми казвайте, че всичко ви е законно. Аз поне знам 5-ма митничари, които редовно ги подкупвате и прескачате митата и таксите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове