Last news in Fakti

10 Септември, 2020 07:15 1 925 5

Три жени и един мъж са новозаразените с COVID-19 в Русе

  • коронавирус-
  • мерки-
  • русе

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво

Три жени и един мъж са новозаразените с COVID-19 в Русе - 1
Снимка: БГНЕС

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани четири нови случая на коронавирус, съобщи сайтът "Дунав мост".

Става дума за три жени на 24, 55 и 56 години, както и 32-годишен мъж. Всички те са от Русе и са в добро общо състояние. Не проявяват сериозна симптоматика и затова са оставени под домашна изолация.

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 360, като активните случаи са 65. От тях 18 са на болнично лечение, а 47 са под домашна изолация.

От активните случаи 40% са мъжете, а жените са 60%, което като бройка е съответно 26 и 39. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 209 са жените, а мъжете са 151 което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и осем пациенти с вече отрицателни PCR тестове след боледуване, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 276. Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“, където излекуваните са 84 души, от които 74 са обитатели на социалното заведение, а останалите десет са от персонала, работещ там. Няма промяна в епидемичната обстановка и в детска градина „Мечо Пух“. Там заразените с коронавирусна инфекция са 14 души, като 9 от тях са персонала, а другите пет са деца.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутафчийски

    9 4 Отговор
    Яко ще се мре!(От глад.).

    Коментиран от #5

  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    7 2 Отговор
    Всички вкъщи с намордници и никакви протести!
  • 3 Отровното трио българка

    3 3 Отговор
    Почва Велико народно читалище 2 бира скара пърдене по образа на Бойко Светла му памет
  • 4 5ко

    9 0 Отговор
    За "достоверността" на "тестовете" вижте изказването на президентът на Танзания в "тубата" относно този карамбол. За тези престъпници от планетарен мащаб трябва втори Нюрнбергски процес..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.