Last news in Fakti

10 Септември, 2020 11:11 6 545 28

Христо Иванов за корупцията, Росенец и защо му е звънял Борисов (ВИДЕО)

  • христо иванов-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • ахмед доган-
  • росенец-
  • прокуратура-
  • корупция

''Сърцето на този модел е прокуратурата. Тази точка е кабинета на главния прокурор'', смята лидерът на ''Да, България''

Христо Иванов за корупцията, Росенец и защо му е звънял Борисов (ВИДЕО) - 1
Кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

''Корупцията на нас ни казват, че е усещане. Корупцията има документални следи и измерения. И ние като политици трябва да ги назовем. Тази омерта трябваше да бъде счупена. Сърцето на този модел е прокуратурата. Тази точка е кабинета на главния прокурор''. Това заяви лидерът на ''Да, България'' и съпредседател на ''Демократична България'' - Христо Иванов, в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'', излъчващо се по ТВ Евроком.

''Нашата цел винаги е била такава. Ние се фокусирахме върху тези казуси, защото искаме да разкажем съдбата на България през тези имена и адреси, там на място с живо включване. Това не са предварително режисирани сценки. Ние не знаем какво ще стане, когато отидем там. В България има разследваща журналистика, но няма институции. Най-лесно е журналистите да се представят за маргинални и странни хора. Проблемът е, че това от години е на показ в сайтове, публикации и никой не реагира. Чудя се кога Корнелия Нинова ще назове това, срещу което се е изправила'', сподели Иванов.

''На Росенец нямаше смисъл да спират хората. Зад мен имаше 3 километра хора. Борисов ми се обади. Сметнах, че премиерът е дошъл на себе си и ми се обажда, че може да се случва нещо, което трябва да знам. И когато чух какво говори, аз му казах какво мисля. Не си давах сметка, че някой ме е записвал. Аз не бих го направил. Това не бе обаждане за пред камера. Той в рамките на този ден ми се обади два пъти още. Той ми се обади да ми каже, че Пеевски и Доган ще се откажат от охраната си. Но оттогава ние не сме имали никакъв разговор с него''.

Цялото участие на Христо Иванов в ''Честно казано с Люба Кулезич'' можете да изгледате след 11:50 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    41 4 Отговор
    Ако главния прокурор си върши работата политиците няма да крадат.
  • 2 Смешно

    26 29 Отговор
    Поредните лъжи на Пинокио. Точно на тебе само Маджо ти се обажда.

    Коментиран от #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 С ГОЛЯМОТО ЗНАМЕ

    12 4 Отговор
    КРИЯТ КАПАЦИТЕ НА ШАХТИТЕ -ТАМ СА БОМБИТЕ
  • 5 Оставка на Христо Иванов

    20 30 Отговор
    Оставка на Христо Иванов. Народът му даде Вот на Нефоверие. Този протест е Вот на Недоверие за организаторите и подстрекателите. Пълен провал за държавният преврат. Това е Вот на Недоверие за Румен Радев, Христо Иванов, Хаджигенов, Мая Манолова и Корнелия Нинова. Хората не им вярвам и затова на митинга има по-малко от 1000 души. Виждат се ултраси, мутри, хулигани и партийни кадри и някои граждани. Нямат никаква подкрепа. Народът не им вярва затова не е на улицата. Народът е с управляващите. Тези стари политически муцуни се провалиха с манипукациите и лъжите си.
  • 6 Джепето

    18 15 Отговор
    Ехх, Пиникио ,Пинокиооо ! Ненапразно ти е толкова дълъг носа.
  • 7 ТаУмВзе

    8 10 Отговор
    Абе Рататуи! КОЙ ТЕ ЯЗДИ БЕ? Гербераст долен, пребоядисан Пак!
  • 8 Hmmm

    19 15 Отговор
    Тоя смешник, финансиран от Прокопиев, Маджо и кой знае кои други /американски фондации/, ще ми говори за корупция...смея ти се с глас
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Madji i bojkata

    10 5 Отговор
    Дали ако си сложим наш премиер, ще можем да се върнем от Дубай и Кайманите...
  • 11 Гост

    7 10 Отговор
    Не трябва да се позволява на един коментиращ да се представя под 50 различни имена. До тук е коментирал само един човек и то с доста нисък интелект, което го издава.

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българин

    10 8 Отговор
    Христо Иванов, който работи за Божков, който е с 19 обвинения за нарушение на законите, естественоработи за пари..... Този човек да говори за корупция е меко казано НАГЛО!!!
    Христо Иванов, който се отчита на Маджо, другият престъпник който му плаща..... СИК и ВИС, за тези дето не знаят или са забравили, всеки, ама всеки бизнес, дори бутката за весници, ако не им плащаха рекет палеха офиси, чупеха крайници...
    И Христо Иванов да ми говори за корупция, човека ПРОДАЖНИК на България и на българския народ - това е Безгранична Наглост!!!!
  • 14 Този лъже повече от триото

    8 7 Отговор
    Този лъже повече от триото. Имаше около 100 човека протестиращи а той казва че имало 3 километра. Гнусна лъжа. Никой не му вярва на тоя. И протестите доказаха това
  • 15 Гертруд

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Смешно":

    Тулупио звъни на Пинокио след като на първия му е отказана адиенция при Доган. И от играчка стана плачка!
  • 16 Наблюдател

    6 8 Отговор
    Корупцията в България най-вече по "високите етажи на властта" се генерира от тандема Министър председател - Главен Прокурор! Първия е нейния координатор, а втория я закриля!
  • 17 Перо

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Това е самокритика!
  • 18 Азът

    9 0 Отговор
    То ясно, че строежът там е незаконен, но парите от къде са ще се провери ли?
  • 19 Абе

    7 5 Отговор
    Борисов добре ти се е обадил, ама я кажи Маджо обади ли ти се.
  • 20 Абе Христо

    12 3 Отговор
    Добре говориш,но да те попитам нещо конкретно: Нали декларираш,че Закона е над всичко, и всеки? Защо докато беше действащ министър на МП,с цялата произхождаща власт ,не обърна внимание,на огромния проблем свързан със прословутия чл.417 от закона за частното съдебно изпълнение.Нали страшно си загрижен за правата и законовата закрила на хората? Никъде в ЕС,( освен в Русия, която яко плюете,но копирате най нечовешките и практики- колектори,чси) няма такава практика: Да бъдеш осъден,без дори да си уведомен с призовка,и автоматично даден на чси.Който също така,автоматично ( блсгодарение на чл.417) ти блокира заплста,пенсия,цялото недвижимо имущество.И не само блокира,но директно източва всички сметки, от всички банкови инструменти до стотинка,дори от кредитна карта.Оставя те на минимален доход,и то- ако му отидеш на крака,и подпишеш споразумение.Тоест- признаваш се за виновен длъжник.Било закон! Ами променете го в тази част!Но там мълчиш,не смееш дори да надникнеш! За капак,преди да си тръгнеш,буквално в 12 без 5, подписа лиценз на още 128 нови чсита.Много си загрижен за народа бе!
  • 21 Кой68

    5 0 Отговор
    Тоя още не е разбрал че в основата си е -политическата корупция- и за нея е думата и всичко...Но умствения потенциал при такъв тип "хора" липсва....
  • 22 Политолог

    6 0 Отговор
    Христо, как ще коментираш, вашия ментор на партията ви, Иван Костов? ЗА КАКВО Е ПОЛУЧАВАЛ МЕСЕЧНО ПО 25 000 лв от КТБ-Цветан Василев? Дъщерята на Иван Kостов за каква дейност е получила огромния хонорар от КТБ?
    Стига си говорил само за корупцията на другите.
    Вземи кажи във ТВОЯТА ПАРТИЯ КАКВА КОРУПЦИЯ ИМА
  • 23 Евелина

    4 0 Отговор
    Корупция му е все в главата на Иванов. Обаче самият той съвсем не е такава божа кравичка, за каквато се представя. Май доста повече разбира от корупция, отколкото твърди.
  • 24 Генов

    3 0 Отговор
    Когато имаше възможност да направи нещо срещу корупцията и да заеме позиция - не го направи. Сега се е сетил да се обяснява, за пореден път се излага и доказва, че е некадърен.
  • 25 Рогати

    1 0 Отговор
    Много моабети , малко работа.
  • 26 Христо

    2 0 Отговор
    Росенец му беше част от сценария, който си е подготвил за да се представи колко подходящ е за нещо повече във властта. План, на който няма да се вържем.
  • 27 Стефан

    2 0 Отговор
    Иванов има поръчение от Прокопиев да влезе в голямата игра, където са парите, но като заложиш на куц кон не може да очакваш нищо.
  • 28 Толев

    0 0 Отговор
    Видяхме го колко струва Христо Иванов все пак беше министър на правосъдието и нищо не направи. Иначе на думи се прави на много велик, ама на дела никакъв го няма.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове