Last news in Fakti

10 Септември, 2020 18:01 1 696 24

Откриха запалителна течност в бутилки, иззети край протеста в София

  • протест-
  • запалителна течност-
  • бутилки

При засилени мерки за сигурност МВР откри няколко нередности

Откриха запалителна течност в бутилки, иззети край протеста в София - 1
Снимка: БГНЕС

В част от бутилките, които бяха открити от полицията в района на протеста в София, е имало прозрачна запалителна течност, съобщиха от МВР.

Както по-рано от СДВР съобщиха на брифинг, при полицейски обход и проверка на пространството около пл. "Независимост“, извършена тази сутрин, бяха намерени множество укрити предмети, сред тях - бутилки и 5-литрова туба с течност. Назначената и изготвена експертна справка сочи наличие на запалителна течност (прозрачна на цвят) в част от бутилките, съдържанието на тубата е полиуретан, има и бутилки с черна и червена боя, предаде БНТ.

Преди обяд на изградените филтровъчни пунктове бяха задържани и отведени в столичното Първо РУ петима мъже и една жена. При проверката у един от тях - 39-годишен мъж, бяха открити два водни пистолета и пепър спрей. След постъпили от вчера множество сигнали, че контейнерите на водните пистолети може да бъдат напълнени с потенциално опасни течности, е взето решение да не се допуска внасянето им в зоната на протеста.

От 24-годишен мъж са иззети противогаз и нож, а от чантата на 41-годишна жена - нож. Мъж без документи за самоличност и двама, обявени за издирване, също са отведени в полицейското управление. Там е изяснено, че издирваните са за установяване на адрес.

След съставяне на съответните актове за установените нарушения, шестимата са освободени.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калугин

    18 36 Отговор
    Великият всенароден метеж с 300 човека.

    Смешници.

    Черепче, едно смрадливо трио те измами.
  • 2 Кой

    9 3 Отговор
    надуши , той отпуши !
  • 3 така така

    20 8 Отговор
    Е още много неща им предстои да "откриват". Нали все пак агенция ПИК трябва да има за какво да пише...
  • 4 2loop

    25 10 Отговор
    Атомна бомба намериха ли?

    Коментиран от #24

  • 5 Жоро

    21 23 Отговор
    Омръзна ми от тия келеши.100 човека 50 пенсионера и 20 палячовци ще бутат държавата.

    Коментиран от #9

  • 6 бомж

    9 4 Отговор
    некой да ми е виждал стакана самогон?
  • 7 Хак да ни е

    12 8 Отговор
    ШОК И УЖАС ! Откриха наличие на мозъчни клетки в депутати, макар, че доказано 240 капацитета ползват с изключителни усилия едва 0.0001 % от мозъка си, Гешев и БАН отказаха коментар по случая, но са видимо уплашени от силата !
  • 8 ТОДОР СТОЯНОВ

    17 11 Отговор
    НЕКВИ ПАЧКИ, ЕВРАЦИ НЕ ОТКРИХА ЛИ???ДА ВА ЕВА В ЛЕВАЦИТЕ...
  • 9 Жоро

    10 8 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    Мен пък ми омръзна да слушам бртвежите на някакви дето като малки родителите им са им се изтаковали в главите. И сега този Борисов го ползва това да ги манипулира. Като им се прави на жесток но справедлив. Разбирам че сте свикнали да ви мачкат. Ама не всички сме така.

    Коментиран от #11

  • 10 Ахххаахх

    8 8 Отговор
    Водка? Ракийчица? А какво доказва, че ченгизите не са ги оставили предварително?!
  • 11 Жоро

    16 8 Отговор

    До коментар #9 от "Жоро":

    Ти внимавай като хвърляш павета да не си сецнеш кръсчето мили боецо докаран от село с автобус платен от летеца.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гуем смеф

    7 10 Отговор
    милиционерски гробарско-гешевски екшън!
    нагласиена робота ут тъпи милиционерски извратеняци!!!
  • 14 забавлявам се

    8 10 Отговор
    Забавно е как някакви си мислят че Борисов има шанс. Еи слушаите сега много внимателно.Борисов ползва много статистически инструменти. Ако е имал някакъв шанс за преизбиране до са да е дал оставка. Както го е правил други пъти. За да се върне като герой. На него реално не му дреме много за вас или за държавата. От вас се иска само да го избирате. Него са му важни структорите дето е създал. В момента всичко се разпада. Единственото което прави е да печели време.За да текат процеси дето не само аз но и вие и децата ви ще патим от тях. Лъже ви наи безобразно като ви казва че има дори и минимален шанс да задържи власта. Просто трябва да минат едни работи и се пенсионира човека. Партия герб ще я наследи някои перко. И ще бъде нещо като Бсп. Умираща партия с твърд но топящ се електорат от заблудени хора. Нали си давате сметка че такива има и вие сте един от тях. Да нали ако футболния отбор Левски направи партия и тои ще влезе в парламента заради такива. Но никога няма да управлява държавата.Герб е на власт единствено заради обикновенния човек. А точно тои сега иска да го разкара. Бъдете здрави и използваите главите си.
  • 15 Верни чекиисти

    8 10 Отговор
    Родната милиция всичко може да съчини , за да запази целоста на бостана с тикви !!!! Следващия път ще "намери" неутронна бомба !!!!
  • 16 Българин

    6 9 Отговор
    Полицаите могат да ползват водно оръдие, а протестиращите не могат да ползват воден пистолет. Полицаите са кучетата на власта.
  • 17 А във Варна

    5 5 Отговор
    няма и по внимание от великата революция 2,палатките от катуна са празни. Свършиха ли парите на черепа?
  • 18 а стига бе

    6 4 Отговор
    Да бе, то и на 2 ри нагласена, и това , че Бабикян наистина обяви свикване на Налоден съд - и то нагласено. И -Маджо ме праща - нагласено, и това че на Радев биячите от Боец спираха хората на Шипка - пак нагласено! Това че не пуснаха семействата с деца на 6 ти - пак нагласено!
  • 19 Хрис

    6 5 Отговор
    Какво означава това, при толкова много камери, под носа на полицията в района, да се складират бутилки и цели туби със запалителни течности, да се отварят за тази цел и комуникационни шахти????? Кой не си е свършил работата????
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Чики-Рики

    2 4 Отговор
    Който си ги крие,той си ги открива, много просто!
  • 22 КЛЪСТЕРА ГЕРП

    1 1 Отговор
    Ние ги криеме и после си ги намираме !
  • 23 chi

    1 1 Отговор
    Стига с тези ченгеджийски номера, ясни са за всички! Кога ще бъдат оповестени имената на биячите от полицията и какви наказания ще понесат за незаконните си действия?
  • 24 Олег

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "2loop":

    Не, кaпита ми пълен с течност намериха.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове