Last news in Fakti

11 Септември, 2020 14:15, обновена 11 Септември, 2020 14:34 8 987 35

Жена загина при тежка пътна злополука в Айтос, много ранени

  • айтос-
  • катастрофа

ТИР е ударил пешеходка и седем автомобила, чакащи на светофар. Починала е пътуваща в една от колите

Жена загина при тежка пътна злополука в Айтос, много ранени - 1
Снимки: Facebook, Христо Минчев

Тежка пътна катастрофа е станала на улица "Хаджи Димитър" в град Айтос, предаде БНР. Това е главният път, по който се движат автомобилите от Руен към кръговото кръстовище на града.

Водач на тежкотоварен камион е загубил управление над машината, блъснал е пресичаща на пешеходна пътека жена. След това 51-годишният шофьор от Несебър се врязал в колона от 7 автомобила, които чакат на светофара.

Вследствие на удара се е самозапалил лек автомобил, а пътуващата на задната седалка 28-годишна жена от Търговище е загинала. Към УМБАЛ - Бургас са откарани множество пострадали, чието здравословно състояние е в процес на изясняване.

Жена загина при тежка пътна злополука в Айтос, много ранени

Отсечката от Автогарата в Айтос до кръговото кръстовище е затворена за движение. Пътният трафик в посока от и за Руен се извършва през обходен маршрут.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Осама

    1 16 Отговор
    #нацелата газ
  • 2 Емо

    2 36 Отговор
    Всеки селяк вече кара цип Тойота.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Criminal

    46 2 Отговор

    До коментар #2 от "Емо":

    Ко общо има с мелето, кой какво кара..........важното е глупости да се драскат............
  • 5 Явор

    19 9 Отговор
    След асфалтовите кражби на Бойко – Асеновград на протест заради разбити пътища, които трошат колите на народа

    Коментиран от #12, #29

  • 6 Истината

    16 59 Отговор
    Това е България на Румен Радев

    Коментиран от #21, #22, #24

  • 7 Грешна система

    25 1 Отговор
    Както има изискване от ДАИ за възраст на таксиметровите и учебните автомобили, защо няма за товарните въведена максимална възраст? Знаете ли колко барутници на над 15 години се движат двойно претоварени по "прекрасните" ни пътища. В случая този може би е от тях. Да не говорим колко още ГАЗ-ки и ЗИЛ-ове по на 50 години се движат на магия? Един камион навърши ли определена възраст е редно да се бракува(изнесе за Ирак, Африка примерно). За едни може, за други - не. Иначе в едно гърне пърдят. Жалко за момичето, загинало заради немарливостта на някой "бизнесмен"
  • 8 Морето

    19 0 Отговор
    Това е пътят за влизане в града след прохода Провадия-Айтос. Минава се покрай Автогарата,която се пада отдясно и покрай бивше военно поделение,и следва спускане към кръговото,където надясно е пътя за Карнобат и Петолъчката,а наляво е за Бургас. Преди години тази отсечка бе от павета,но сега е асфалтирана. И впрочем-там е изключително натоварен трафик-за Руен и прохода,водещ към Северна България. Най-вероятно шофьора е прегрял спирачките,има около 6-7 км спускане,преди да се влезе в Айтос. Жалко за пострадалите хора.

    Коментиран от #10

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 2 Отговор
    БОГ да прости загиналата жена дано няма повече жертви
  • 10 Criminal

    19 1 Отговор

    До коментар #8 от "Морето":

    Ами като знам нашите "съвестни" работодатели, какви ги вършат......да докараш камиона от Германия и да му махнеш ретардера, че струвал 3000лв и после да претовариш камиона и накрая шофьора виновен..........

    Коментиран от #14

  • 11 Дано се оправи жената

    2 5 Отговор
    И да кара пак
  • 12 Хак да ни е

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Явор":

    България има най-много МПС-та на глава от населението, предимно трошки, скрапове и разпадащи се боклуци, но все някой друг ви е виновен. Засилили са се да карат с 120 по двулентов път с Х5-ци на 25 години и реглаж последно правен преди 10, всичко пука треска и трещи и се разпада ...

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    20 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хак да ни е":

    Те затова си увеличават чалгарската музика, за да не чуват как им дрънка каруцата.
  • 14 А пък

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Criminal":

    като гледам на снимките пътната настилка, и това е главен път.

    Коментиран от #19

  • 15 Бегето територията гробище😂😂

    0 1 Отговор
    Това е страхотно това е суперско
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ше права погребална фирма

    3 0 Отговор
    В бегето само тва процъфтява😂😂😂
  • 18 г-н Робот

    5 0 Отговор
    Бог да прости и нека виновните си получат заслуженото.

    Коментиран от #20

  • 19 Criminal

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "А пък":

    А това не си е за коментиране даже...........
  • 20 г-н Робот

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "г-н Робот":

    КЪМ МОДЕРАТОР: моля прегледайте коментар №16, какво по точно там не съвпадна с политиката на този сайт, за да бъде премахнат?
    До колкото ми е известно се "публикуват широка гама от мнения", но ми се струва, че някои се предпочитат пред други, дори в тях да има вложен смисъл и неутралитетен извод( за разлика от много други, които не се премахват, а съдържат вулгарност и цинизъм)
  • 21 Javor

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Това е България на такива примата гласуващи за Герб....
  • 22 Дедко

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Порастни бе!
    Румен Радев ли обира България 12 години?
  • 23 Има решение на проблема

    4 2 Отговор
    Да задъллжат спирачките да са като на Камаз. Няма въздух няма тръгване. Спукване на маркуча камиона сам спира .Ама тъпи калинки ни ГЕРБ значи разруха.
  • 24 ares

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    НА ПУЧА РАДЕВ
  • 25 Шаран БГ

    2 2 Отговор
    От 13 броя коментари до тук, точно 8 /осем/ нямат нищо общо със случилата се трагедия в Айтос. Бог да прости загиналата ! В България до там се докарахме - дори да си свръх дисциплиниран водач, не знаеш къде и как ще те убие друг.
    . Чакал е, като малко дете на зимна пързалка, където го /шейната/камиона закара и където вече спре.Можел е преди това да свие на ляво или дясно, да изкърти 3-4 крайулични дървета и да спре, а не да стига до кръговото крастовище. Дори ми се струва, че там, на кръговото не е задържал волана направо, а е завил към чакащите на светофара в този момент автомобили , за да избие хората и потроши машините им !!
    Разследващите ще си кажат думата, но за мен това не е шофьор, защото не е направил всичко възможно да спре камиона, преди да предизвика този сакатлък !!!

    Коментиран от #26, #31

  • 26 Мафиото разбоико

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Шаран БГ":

    Отказали спирачките ей факти лъжливи.Тоя идиот ги избил нарочно.
  • 27 обикновен човек с трезво мислене

    6 0 Отговор
    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАВОДСКИ ДА СЕ МОНТИРАТ ЧЕРНИ КУТИЙ ВЪВ ВСЯКО ЕДНО МПС.Нека се знае преди настъпване на ПТП,какво е правил до последно водача и дали има техническа нейзправност.
  • 28 ПСР

    3 0 Отговор
    Пълен ужас.Петък е,все лято е и погромите по пътищата са тотал Трима край Н.Загора.Тук,една жертва.Прекрасни пътища,великолепна работа на КАТ,невероятни шофьори,изрядни МПС-та.А това са резултатите. Жалко.
  • 29 Роската

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Явор":

    Не пишете глупости без да сте наясно ! Тази отсечка ( от пазара до колелото ) е с перфектен нов асфалт ! Тираджията е карал като луд по наклона. Прави ми впечатление, че тираджиите като цяло ( не всички разбира се ) карат много бързо по този път. Има и много турски камиони. Бог да ги прости жертвите, но за съжаление много хора си отидоха заради малоумни шофьори на камиони, особено турските ! Както казваше баща ми-Като не става нищо от теб, ставаш тираджия....Сори !

    Коментиран от #32

  • 30 Боже, Боже!

    4 0 Отговор
    Ужасно нелепо и както чета можело е да има повече жертви! И за пореден път се питам не може ли да се ограничи движението на тея тежкотоварни камиони и тирове и да има някакви обходни маршрути щото правят много бели????
  • 31 СИТ

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Шаран БГ":

    Има доза истина в твърдението ти накъде да завие и какво да направи. Да предположим,че спирачките са отказали и камиона се е движил с около...60км.Отзад в ремаркето,ако е бил натоварен,е имало 12-14 тона товар. Познавам пътя много добре и ето какво мисля: товара отзад бута напред доста силно,при слаби или отказали спирачки,при наличие на други МПС-та наоколо,три пешеходни пътеки,тип Зебра,доста хора от двете страни на пътя,защото там е и местният пазар,при известна паника от страна на водача,какво е направил той....кого да запази-работата си,товара,камиона,или човешкият живот?! Не се знае в кой ТОЧНО момент е разбрал,че не може да спре преди светофара,може изобщо да е нямал време за реакция-нека компетентните органи разберат.

    Коментиран от #35

  • 32 СИТ

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Роската":

    + без коментар.
  • 33 Ей избихте се а още не. Е 13.

    0 0 Отговор
    при която камион, натоварен с над 30 т жито помете коли на ул. „Хаджи Димитър“, предаде Флагман. ПРетоварен камион с отказали спирачки.

    Коментиран от #34

  • 34 Факти гола вода

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ей избихте се а още не. Е 13.":

    50-годишният Кольо, който по-рано днес помете с тир 12 автомобила в Айтос, е дал положителна проба за употреба на метаамфетамин. Това каза току-що директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, който пристигна на мястото на трагедията. Заедно с него разследването наблюдава и окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. По думите му, от инцидента са нанесени щети по 12 автомобила, пострадали са 6 души, има и една жертва. Той посочи като вероятна причина за касапницата високата скорост, с която се е движел водачът на тежкотоварния камион, превозващ десетки тонове зърно.НАРКОМАН!!!
  • 35 Бърт

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "СИТ":

    12-14 тона...смях.Никой не кара такива товари особенно зърно.Две години работих за известна всекиму фирма и ако натовариш по-малко от 40 тона чисто следва едно мрънкане,че не излизала сметката.Съответно отнасяш глоба.Никога не е било да се товари по-малко от 42-43,най-често 45 тона.Този тонаж заедо с композицията(влекач,гондола),която тежи обикновенно около 13-14 тона общия тонаж отива около 60 тона.Наистина наклона преди да влезеш в Айтос е много стръмен и ако по някаква причина не си използвал ретардера или той не работи спирачките не прегряват,ами светят в червено.Нашите камиони и гондоли бяха почти нови и със дискови спирачки както на ДАФ-овете така и на гондолите и пак като прегреят почти не спира.Представям си със 60 тона и 6 барабанни спирачки на гондолата пак ще спре този тукмак.Просто и феродото,ако е фалшиво(и най-вероятно е),като знам какви ментета се продават на БГ пазара уж за по-евтинко.И белята е налице.Чудно обаче е друго,ако спирачките бяха прегрели от стръмния наклон ТИР-а щеше да се вреже или в на Марешки бензиностанцията или нямаше да може да вземе острия десен завой преди автогарата.А преди десния завой има и два легнали полицая.Как чак на кръговото прегряват,не става ясно,като до там така или иначе има много коли и пешеходци и се кара бавно щеш нещеш!До кръговото спирачките би трябвало малко да са се охладили.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове