Last news in Fakti

12 Септември, 2020 15:25 4 886 39

Румен Петков: Свидетели сме на най-жалкия период в историята на МВР

  • румен петков-
  • мвр-
  • христо терзийски

Председателят на АБВ с 6 въпроса към вътрешния министър

Румен Петков: Свидетели сме на най-жалкия период в историята на МВР - 1
Снимка: АБВ

Румен Петков изпрати писмо по заявление за достъп до обществена информация до министъра на вътрешните работи. С неговото съдържание Петков запозна медиите в Плевен на пресконференция.

В писмото си Петков има 6 въпроса към вътрешния министър. Сред тях са дали МВР е използвало външни услуги от частни охранителни фирми, лицензирани по реда на ЗЧОД, за обезпечаване на дейностите по охрана на протестите в столицата. Той настоява и за подробна разбивка по дни за периода от 1 до 11 септември. Петков пита още какъв е численият състав на участвалите в дейностите по охрана лица, които са извън структурите на МВР, кои са частните охранителни фирми, участвали в обезпечаването на дейностите по охрана, както и какъв е общият числен състав на служителите на МВР, ангажирани по обезпечаването на охрана на масовите мероприятия и какъв е размерът на сумите, необходими за изплащане на възнагражденията за допълнителен труд и командировъчни на ангажираните служители на МВР.

„Държим да получим договорите, които са сключени с тези фирми за охрана. За мен е принципен въпросът какъв е общият числен състав на служителите на МВР, ангажирани по охраната на масовите мероприятия. Защо въпросът е принципен? Защото по информация са ангажирани 15 хил. служители, при 35-37-хиляден състав на полицията. Това означава, че България няма полицейско покритие. Борисов връща жеста на бандитите като закарва цялата полиция в София и им казва: „Момчета действайте. Вие ми помогнахте на изборите, аз ви връщам жеста сега“, посочи още Петков.

Той коментира и охраната на Народното събрание.

„Откакто стартира работната процедура в парламента от 9 до 13.00 ч. сградата на Народното събрание - ясно, че говоря за бившия партиен дом, е плътно оградена от полицаи. Това е едно безсмислено концентриране на полицейски сили. Ако имаме българско Народно събрание, което ще работи, плътно оградено от полиция, няма нужда от други аргументи то да се саморазпусне. В мига, в който народните представители излязат от сградата, полицейският кордон около събранието просто се разтегля. Това са неща, които няма защо да бъдат обяснявани. Те се виждат от всички“, каза Петков.

Той попита какъв е размерът на сумите, необходими за допълнителен труд на служителите на МВР.

„Това ще е най-скъпия период в историята на МВР. Всички си спомняме 90-те години. Тогава имаше протести по 80 - 100 хил. души и никога не е имало такова съсредоточие на полиция. Тогава също имаше напрежение, много остра конфронтационна атмосфера. Такова преиграване не имало“, коментира той.

Според него се създава впечатлението, че някой целенасочено слага прътове и тръби, за да дискредитира протеста.

„Това е най-жалкият период в работата на Министерството“, изтъкна той. Румен Петков визира непредоставянето на съда кадрите от камерите, които ги има, които са се показвали в телевизии и които ги има в столичната дирекция.

„На 3-ти предупредих, че няма да има нито един от тези ,които реално извършиха престъпленията, с повдигнато обвинение и онзи ден съдът за съжаление потвърди това, което съм прогнозирал на 3-ти“ ,посочи Румен Петков.

„Това означава, че Борисов е извикал тези типове. И няма кой друг да им осигури влизането през кордона. Единственият, който има интерес да окървави и дискредитира протестите е министър-председателят“, подчерта още Румен Петков.

Лидерът на АБВ коментира и темата за наркотиците.

„На 26 май в София бяха задържани 40 кг кокаин, на 27 май 320 кг. След това бяха освободени шефът на БОП-а Иво Спиридонов, достоен офицер, човек, с изключително добра кариера, беше освободен шефът на отдел наркотици и служителите, които участваха в задържането. Беше освободен министърът на вътрешните работи. Нищо друго за тези 360 кг кокаин не се чу, което ме кара да си мисля, че министър-председателят на България не е безучастен към трафика на този наркотик. За това трябва да е ясно, че вътре БОП-а полицаите са демотивирани и деморализирани“, каза още Петков. Той обърна внимание, че това е така, защото тези, които са направили възможна реализацията по задържането на кокаина, са ги изхвърлили.

„Някой трябва да излезе и да каже къде е наркотикът. Не да излязат след време, че е унищожен, а той да е продължил междувременно предварително планирания път. Това са много сериозни неща, които покрай протестите не бива да бъдат пропускани. Режисираните мероприятия , с които се издигат този и оня, които вършат грозни политически услуги, имам предвид министър Терзийски, не са лицето на МВР. Една част от протестиращите ходеха да викат на Младен Маринов: „Оставка“. Той не беше лош министър. Бих казал беше добър министър на вътрешните работи. Една от причините да си отиде беше, че няма да допусне насилие срещу журналисти и мирно протестиращи граждани. Същите тези, на които Терзийски направи грозна, но изключителна услуга. Днес не говорят за оставка на министъра, не говорят за гражданите, за оня клетник представителя на ЮНЕСКО, за оставката на Терзийски говорим само ние от АБВ ,защото той свърши великолепна работа на трима души: Бойко Борисов, Ахмед Доган и Христо Иванов. Днес всички те му се отплащат за услугата, която му направиха. Най-грозното нещо, което се е случвало с вътрешно министерство“, каза още Румен Петков.

Румен Петков изтъкна, че на обществото е обяснено, че Младен Маринов е освободен заради случая в Росенец.

И този, който ръководеше полицейските сили в Росенец – Терзийски, беше направен министър. Що, щото организираше шоуто“, изтъкна още Петков.

Лидерът на АБВ коментира и темата за разделянето на протеста. „Последно по разделянето на протеста. Почти всяка вечер съм на площада пред президентството. Никога не тичам на първия ред, защото знам, че не ми е там мястото. Трябва да има мярка. Тези, които тръгват да разделят протеста, обслужват само и единствено Борисов. Той в това успя - раздели протеста. Противопостави ненужно хора. Много се надявам да се сложи край на политическото яхане на този граждански протест. Да се опиташ политически да яхнеш недоволството на хората е уродливо явление“, подчерта още Румен Петков.

Според него с голямо закъснение ЕП показа,че знае какво се случва в България.

„Не знам защо трябва да чакаме 23 септември и да чакаме октомври, когато ще бъде следващата дискусия“, каза той. Според Петков е достатъчен фактът, че целият политически спектър в ЕП е дал много ясен знак, че разбира мотивите на протеста.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    36 39 Отговор
    Пак ли се е напил и не е намерил фонтан? Та успя да изприказва толкова глупости.

    Коментиран от #4

  • 2 Петя

    34 30 Отговор
    Той като беше министър, сигурно министерството работеше по ноти. Трябва да намали алкохола. Забравя от него.

    Коментиран от #5

  • 3 Ха-ха

    28 27 Отговор
    Пак ли пиян
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чучура

    26 13 Отговор

    До коментар #2 от "Петя":

    Тролчеъс тук ли сте? Май не ви харесват въпросчетата
  • 6 Чучура

    23 12 Отговор
    Тролчеъа тук ли сте? Май не ви харесват въпросчетата
  • 7 Последния Софиянец

    24 17 Отговор
    Те момчетата в МВР са смели.Снощи им беше много неприятно да охраняват плъх като Сачева дето бяга през задния вход на телевизията.Пуснаха ни през кордона без да ни пипнат.Май им идва акъла.

    Коментиран от #16

  • 8 ха ха

    23 21 Отговор
    По-ниско от бойковската диктатура сме падали само по времето на тройната ламя начело с БСП.
  • 9 да де

    22 16 Отговор
    Ходи да пълниш фонтани бе смешник егати спеца по МВР стана и тоя друг въпрос е, че и МВР са си гола вода.
  • 10 Перо

    21 11 Отговор
    Може да е прав! Няма правителствен бандит или бандитски трол,като # 1,2,3,който да смее да каже,че е истина. Всички престъпници,около главната мутра,първи ще му бият дуспата и ще се пишат “активни борци”,като му дойде времето и работата стане дебела,както вървят нещата.
  • 11 Аве Адолф Хайлллл

    23 14 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Румен Петков: Свидетели сме на най-жалкия период в историята на МВР - Казано от един престъпно обвързан с криминалния свят комунистически измамник , направо си звучи ,като виц .......
  • 12 Баба WC

    17 7 Отговор
    Има кенефи за тази цел бе Руменчо Не пред децата и техните майки в шадрафаните
  • 13 Перо

    12 13 Отговор
    Клеър Дейли: Борисов и Гешев са бандити!

    Коментиран от #21, #23

  • 14 Челко

    21 5 Отговор
    Много си прав Петков. Но и по ваше време беше същото и Вие нищо не променихте. И със старите и новите ..рви, бардака ще бъде същия. Спри да даваш акъл.

    Коментиран от #27

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 един от стадото

    9 6 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    до някъде си прав. Няма специализирано поделение никъде по света да допуска татуировки, особено по ръцете. Ясно е, че не беше само народна милиция на кървавия протест. И защо не бяха с тениските на Делта гард, а носеха национални отличия. Частна армия, Блекуотър, Вагнер. Кой казва, че я има само по света.

    Коментиран от #30

  • 17 Трезво мислещ българин

    10 4 Отговор
    Жалко е ,когато на министър на вътрешните работи му откраднат камерите пред собственият му дом. Жалко е ,когато той изобщо коментира нещо.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 един от стадото

    9 4 Отговор
    ..и докато частните армии правят безчинствата си по света, и правителствата им се правят че не знаят, тука някой ги допусна до народа си, и то скрити под символите на държавата.
  • 20 Спри се

    10 2 Отговор
    До кога ще лъжете? Българския народ отдавна не ни слуша и не ни гледа!!! Омръзна ни от борба между партиите само за пари а какво ще стане с българския народ с пенсиите с бъдещето на нашите деца ??? Всяка партия прави коментари с които искат да откраднат повече пари!Достатъчно спрете се не ви слушаме и се задремете алчни партийни мижетурки.
  • 21 Фани се за палците

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "Перо":

    Това може да го изтърси леsbийка, която не е виждала и нищо не знае за Румен Петков!
  • 22 Дебърски

    8 3 Отговор
    Може да е пиян,но въпроса е сериозен и иска отговор!На няколко пъти се конфискува голямо количество наркотик и после,ни лук яли ни лук мирисали!Където има правосъдие и става въпрос за такива количества се проследява,какво се случва с наркотиците!
  • 23 M M

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Перо":

    На татуираната комунистка от ИРА не може да се вярва....
  • 24 Златен период в историята на МВР

    8 3 Отговор
    През последните 30 години пратиха на " ГОЛЯМАТА ЕКСКУРЗИЯ " 3 МИЛИОНА българи.
  • 25 Венков

    8 5 Отговор
    Борисов служеше(и продължава да служи) на други, чуждестранни господари. И на тях се отчиташе(и още се отчита). Та нали наскоро той сам си призна, че партията му ГЕРБ е замислена, създадена и финансирана от Баварската фондация „Ханс Зайдел“(Ханс Зайдел е нацист ,който след 1944 год като вижда дебелия става американски шпионин и така оттървава дръвника ,фондацията всъщност е изкуствено създадено НПО от ЦРУ за контрол и финансиране на политически инженеринг в Европа, Борисов е техен кандидат и сътрудник от август 2005 год., а Цветанов е закачен паралелно с него…
    Фондация Ханс Зайдел е на ХСС, който пък е основан след Втората световна от бивши офицери от хитлеровия вермахт. Дълги години почетен председател на ХСС бе Франц Йозеф Щраус, личен приятел на Тодор Живков. Всяко ходене в Германия на Цецо е свързано с гостуване на „Ханс Зайдел“. Изглежда от там са и хонорарите, чийто източник той не пожела да разкрие. Направете връзката сами, дори по линията на Сакс Кобург Гота. А в България е пълно с калинки, запленени от спортните умения на Боко и Цецо. Покрай връзките с американците, предполагам ЦРУ стои зад фондация „Ханс Зайдел”)
    - действие, по същество криминално, защото е в разрез с конституцията на България, в която ясно се казва, че българските политически партии нямат право на финансиране от чужбина. ГЕРБ ще си останат орда с главатар, който обича себе си, но не и държавата си. Главатар, който не може да довърши нито един даден му от избирателя мандат. Гла
  • 26 Малко соомени

    10 2 Отговор
    Петков ти ходи ли при Маджо да плати тока на Позитано.
    При операция Респект през 2006г баретите пратени лично от министъра на ВР /Р.Петков/ пребиха ли хора в дискотеките Бургас и Варна.Имаше ли живо предаване при Милен Цветков в което пострадали се оплакваха. Милчо Енев извършваше ли проверка в тази връзка.Дали заради него Борисов напусна МВРи го принуди да влезе в политиката/Благодарение на неговите действия той ни го докара/
  • 27 гега

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Челко":

    По времето на министър Румен Петков останаха много кадри в МВР и службите назначени още по времето на СДС от Иван Костов. Същите тези кадри след това целуваха и ГЕРБ, някои даже още са по върховете не, че беха некакви профисионалисти , заради целуването.
  • 28 При Петков

    7 1 Отговор
    МВР-то цъфтеше та върза! И престъпността пребори. Хайде наздраве! Сипи по една водка и пускай помпата.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Смях

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "един от стадото":

    Така ли специалистче - я отиди да видиш в щатите примерно - техните SWAT колко татуировки си имат! И какви разкошни бради! Че и в Делта си отглеждат бради!
  • 31 Яяяяяяя

    10 0 Отговор
    Пикаещият във фонтани се Изсрананетеното! ТЕБ не бяха ли те снимали как си пиеш кайвето с „братя Галеви”?А иначе навремето в градинката на Кристал доста ни биха.Ся им направили захват на врата по хамерикански методи и ореваха орталъка!
  • 32 нещастник

    8 1 Отговор
    Нещастник,забрави какво правеше по твое време полицията?
  • 33 chi

    5 3 Отговор
    Всички на високи постове в МВР са мутри! Мутрите превзеха държавата за това ТОТАЛНА ОСТАВКА!
  • 34 Кр Велчев, питай Каракачанов и

    2 1 Отговор
    Министрите преди него, кой е разграбва армията, питай ген Попов, може и той да знае нещо??? Излага се Велчев, излага Амияцията, беше "станал летец" в техническото училище Богдан Хмелницки в Украйна, което обучава само техн. Кадри!?? Или стана летец на селскостопанската площадка в с. ЕРДЕН Монтанско???? В Политиката трябва и малко почтеност, с Радев и двамата сте Летци, имай малко Колегиалност!!!
  • 35 Авиацията към з4

    0 1 Отговор
    Авиацията
  • 36 Аз ......

    1 0 Отговор
    Нека да коментират офицерите и трифазните от МВР и жандармерията.
    Не цивилни!!! Тоест.......
  • 37 Мисля че

    4 0 Отговор
    трябва да попитаме "МОНТЕРЕЙ" какво мислят 🤔 Защо не поемат никаква отговорност за 30г преход . ИНТРИГАТА около АБВ и МУТРИТЕ ,не си ли играят пак на доброто и лошото ЧЕНГЕ при положение че имат общ създател и ЗАКРИЛНИК 🚷⛔"МОНТЕРЕЙ" 🚷⛔ 🤔🧐🇧🇬
  • 38 Радев

    5 0 Отговор
    Тоя забрави кога пиеше и се срещаше по басейните с братя Галеви. Тогава не се знаеше кой бандит, кой полицай.
  • 39 Тракиец

    0 0 Отговор
    Лимонада на Маджо пита!А бегачи бе хайдук ти си същия като Блоковата банда.До стената АК-47 и като Чаушеску.Хайдуци ненаситни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове