Last news in Fakti

12 Септември, 2020 16:11 6 624 53

Бр. ген. Емил Тонев: НСО охранява българските държавници – независимо от техните възгледи и партиен цвят

  • емил тонев-
  • ген. емил тонев-
  • нсо-
  • национална служба за охрана

Националната служба за охрана отбеляза професионалния си празник

Бр. ген. Емил Тонев: НСО охранява българските държавници – независимо от техните възгледи и партиен цвят - 1
Снимка: БГНЕС

„Националната служба за охрана охранява българската държавност и българските държавници – независимо от техните възгледи, техния партиен цвят; независимо от тяхното поведение и политика; независимо от отношението на хората към тях и на отношението на политиците и държавниците към хората. Това е нашата работа“, заяви началникът на държавната охранителна служба бригаден генерал Емил Тонев в обръщение към служителите на НСО по случай празника на Службата.

На церемония в централата на НСО в столицата и в условията на противоепидемични ограничения НСО отбеляза 141 години от основаването си. На закритата церемония присъстваха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, ръководният състав на НСО, началници на службата през годините, ветерани. Тържествен водосвет за здраве и благоденствие на служителите на НСО отслужи Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим, Главен секретар на Светия синод на Българската православна църква.

Пред служителите на НСО бр. ген. Емил Тонев подчерта, че Службата не може да остане встрани от обществените процеси и трябва да се адаптира в условията на новите предизвикателства.

„Без воля да променим сами себе си, трудно ще получим подкрепа отвън. Ясно заявявам, че воля за промяна има. Посоката също е ясна: модернизация и вътрешна трансформация на Службата; разнообразяване и модернизация на учебния процес; засилване на дисциплината, лоялността и мотивацията на състава; ясни и твърди принципи при кариерното израстване на сержантския и офицерския състав; не на последно място – утвърждаване на публичния авторитет и подобряване на публичния образ на Националната служба за охрана“, заяви бр. ген. Тонев в обръщението си.

Началникът на НСО бе категоричен, че Националната служба за охрана има нужда от предвидима правна рамка. „Добър или лош, длъжни сме да спазваме и прилагаме закона, какъвто е и ще продължаваме да го правим. Категорично не трябва да позволяваме Националната служба за охрана да бъде въвличана в каквато и да е политическа аргументация и ще се разграничаваме остро от всякакви опити в тази посока“, подчерта още Емил Тонев.

В обръщението си началникът на НСО открои и постиженията на редовите служители на охранителната служба. Четирима от тях бяха отличени с предметни награди за съществен принос, за проявена висока бдителност, професионализъм и бързина при изпълнение на служебните задължения. „Имаме поводи за гордост. През изминалата година наши служители спасиха човешки животи. Минахме през не една и две кризи. Научихме много уроци“, заяви още началникът на НСО.

В приветствието си към служителите и ръководството на НСО президентът Румен Радев заяви, че Службата е подложена на сериозни изпитания и на открити посегателства към целостта и същността ѝ. „За тяхното преодоляване трябва ясно осъзнаване и ангажимент на политическата класа в посока на по-добра и адекватна на съвременните условия законова рамка, която да изчисти задачите, приоритетите, обхвата на действие, подчинеността и контрола върху НСО“, категоричен бе президентът.

По думите на Румен Радев е необходим и неотменим ангажимент на ръководството на Службата и на всеки служител, за да може НСО да се модернизира и да бъде на висотата на обществените очаквания. „Това означава ясна визия за развитие, ефективност в процесите на управление, на ресурсно осигуряване, на модела на ръководство, откритост на комуникацията, за да се гарантира прозрачност в дейността на Службата и високо доверие на българското общество“, заяви държавният глава.

Президентът Румен Радев поднесе венец пред Паметния знак на достойно изпълнителите дълга си служители. По повод празника на НСО венци бяха положени и от името на председателя на Народното събрание, министър-председателя и от кмета на Столична община.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    39 7 Отговор
    българските държавници ги пази прокуратурата. НСО ги пази от момичета с плакати на протеста

    Коментиран от #45

  • 2 Румен

    45 10 Отговор
    НСО охранява Мафиятааааа. Не се прай на интересен.А и по физиономия си гаден
  • 3 Последния Софиянец

    34 15 Отговор
    НСО да ми върнат знамето, свирката и стотинките дето ми взеха на 6 ти септември в Пловдив.Апаши!
  • 4 ГОРСКИ

    36 5 Отговор
    Който иска да го охраняват да си плаща????
  • 5 Значи сте съучастници

    26 5 Отговор
    И помагачи
  • 6 Настоятелен

    41 5 Отговор
    аз като данъкоплатец не съм се съгласявал държавниците да бъдат охранявани, ако ги е шубе от нещо да дават оставки или въобще да не се бутат за кадруване, тая охрана им даява допълнително чувство за произвл и безнаказаност, па и да плащам за това

    Коментиран от #7

  • 7 Последния Софиянец

    31 2 Отговор

    До коментар #6 от "Настоятелен":

    Абе уж народни представители ,а се плашат от народа.В Европа депутатите ходят с колело на работа,а у нас с бронирани коли на жандармерията.

    Коментиран от #9, #50

  • 8 верно ли

    7 1 Отговор
    Искаме тогава голи снимки като на баш шпионина на БГ
    https://afera.bg/%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb-%d1%88%d0%b5%d1%84-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d0%be-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%83%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bb%d1%8a%d1%81/
  • 9 Перо

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    В Европа не крадат,а в Ориента,това е спорт на властниците,манталитет!

    Коментиран от #20, #23

  • 10 До там ли я докараха...Че..

    15 0 Отговор
    Да ги е страх от Народа си?А кой плаща МУРАФЕТА на гавазите...?
  • 11 ТИАЗ

    20 0 Отговор
    НСО трябва да е само за тримата държавни, останалите не са държавници и които иска охрана имат си достатъчно пари от заплати и далавери да си наеме охрана ако го е страх от любовта народна.
  • 12 Така де

    5 12 Отговор
    Той и Радев ползва това НСО, но и лична охрана от Боец! Защо ли?

    Коментиран от #26

  • 13 Киро

    15 1 Отговор
    Закриване на шуро баджанаците и търтеи с големи пенсии
  • 14 Глог

    8 0 Отговор
    пистол:малка държава,срината икономика,многомилиардни външни дългове,корупция на макс,визия за бъдещето ни никаква,управление на държавата на автопилот,мошеници мултимилионери за 30г. Преход към небитието колкото искаш,държ. обвинение под критичния минимум и изведнъж,О гордост!НСО-то.Тез достойни люде,както ни се показаха от Сараите,катастрф. с ТКП,в годините назад произшествия с кортежите на Бойку и Гоце от Серещник.По тежкарене пез покритие просто сме Царе!
  • 15 като видя генерал

    5 3 Отговор
    Се сещам за Руския модел как ги правят генерали и министри.Тяхен сателит сме и едва ли тук модела е различен.
    https://rnbee.ru/post-wall/tut-v-techenii-nedeli-nam-popalos-petushinnoe-video-iz-mchs-otvratnoe-gavno/

    Коментиран от #25

  • 16 Тоя

    15 2 Отговор
    Поредния хрантутник който пие кръвта но народа и от народа
  • 17 размислител

    9 0 Отговор
    Или инак казано "ЕНИЧАРИ".
    Кво да кажеш повече?
  • 18 Батето

    15 0 Отговор
    Много вождове,малко индиянци.Що ходят с охрана тулупите ? Нали представляват народа ! Боклук държава сме,боклук ! За това ни на Запад,ни на Изток ни искат ! Във въшливата кочина ,всеки тулуп с охрана и имунитет !? Колумбия на Балканите !

    Коментиран от #49

  • 19 НА КЪВ СЕ ПРАИШ БЕ

    7 3 Отговор
    КЪВ Е ТОА? ДЕСА Е ШЕФ НА НСО.
  • 20 Ориент Експрес

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    Точно в ориента не крадат, щото накзанията са публичен бой с тояги, рзане на ръка и обесване с автокран. Можеш да провериш.
    Крадат в европа. Крали са стотици години и са издигнали империи на чужд гръб и на чужда мъка. Справка: Индия, Виетнам, Лаос, Япония, Сирия, а през последния век и началото на нови можем да включим България, Румъния и др. европейски държави.
    Опорката не минава. Лесно се оборва. Има много исторически документи, а хората могат да четат и мислят.
  • 21 кочо

    11 0 Отговор
    няма нужда от НСО.ТОВА Е ОТЖИВЕЛИЦА ОН КНЯЖЕСКОТО ВРЕМЕ.ДЪРЖАВНИЦИТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ ОТ ДЖОБА ЗА ЛИЧНА СИГУРНОСТ.ЗАЩО ИМА ПОЛИЦИЯ И ТО ДЪРЖАВНА.ТОВА ЗНАЧИ ЛИ ЧЕ ДЪРЖАВНИТЕ ХОРА НЕ И ВЯРВАТ.КАТО СТАНАТ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ И ХОП ОХРАНА.
  • 22 ЗАКРИВАЙ

    9 1 Отговор
    НСО е бившето УБО! Отживелица от соца! На Запад няма такива хрантутници!ЗАКРИВАЙ!
    Нереформираното огромно и централизирано шуро-баджанашко МВР е преторианската гвардия на Борисов и Пеевски!
    В Грузия за по-малко от месец МВР ги освободиха, кадрово го обновиха преструктурираха го, децентрализираха го и го рефорвираха! ЕЛЕМЕНТАРНО Е!

    Коментиран от #28

  • 23 Навсякъде

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    Навсякъде крадат. Но не се оливат както нашите.
  • 24 Васил

    13 1 Отговор
    НСО трябва да бъде закрито това е една ямя за наливане на пари за нищо охраняват мутри
  • 25 Генерал

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "като видя генерал":

    Така е. Сателит сме . Именно руските генерали избраха да купим от САЩ дърти изтребители, които дори все още не са изработени. Че и да ги платим в кеш с теглене на многомилиарден заем. Руските генерали искат да ни завладеят, щото им се иска да изплащат заемите на нашите калпазни.
    Лично ген. Решетников се разпореди България да даде въздушното си пространство на НАТО< за да могат да бомбардират Сърбия с обеднения и демократичен уран.
    Шойгу, пък гадината кремъска ни принуди да влезем в нато и европейския съюз.
    А пък Путин, тая пинтия, разпореди да приемем Кауфланд, Лидл, Пени маркет, МакДоналдс.....
    Собственика на фармацефтичните компании Байсеф и Монсанто е Медведев. Заради него ръсим хербициди и садим ГМО, защото Рузнаците имат изгода...
    Нали така, маймунке, тиииии ?

    Коментиран от #33

  • 26 Някъде

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Така де":

    Кой ти спусна тази опорка? Човек да се чуди дали не гледаш много фантастични филми!

    Коментиран от #32

  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор
    НСО ОХРАНЯВА МАФИЯТА
  • 28 ПасъмЯзе

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "ЗАКРИВАЙ":

    Я пак, я пак! На запад няма такива ли ? Ами какви са например "Сикрит Сървиз" и с какво се занимават? а, там един отдел на Скотланд Ярд, да не бида се занимават с хранене на лебедите в двореца?
    Не ставай смешен. Такива гавази имат всички "величия" и всяка държава.

    Коментиран от #48

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    БОРИСОВ го е страх от народната любов нсо го пази
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    а защо нсо избута грубо журналистката ВИЛДАН защото истината боли затова ли
  • 31 Турчина

    11 1 Отговор
    Само,че удобно се забравя спирането на лайв-стрийм на журналистката Вилдан Байрямова от страна на гардове на НСО,за да не задава неудобни въпроси на Борисoff!
  • 32 Така де

    5 4 Отговор

    До коментар #26 от "Някъде":

    Няма опорка тука - на Шипка много добре се видя , как от Боец блокираха достъпа , сред като дойде Радев! И не пуснаха хората да се качват! Също и когато мина през протеста, на път за Народното събрание - имаше около 8 човека от Боец около него!
  • 33 грешиш бре

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Генерал":

    Всички играят заедно ,но се карат за пред овцете.
    https://thebulgariantimes.com/%d0%9d%d0%b5%d1%89%d0%be-%d1%83%d0%bc%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bc%d1%80%d0%b0%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%be%d1%82-%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%86%d0%b8%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%81/
  • 34 адаша

    5 0 Отговор
    А какъв пост има Ахмед Доган в държавното управление? А?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Шантава работа

    13 0 Отговор
    Тези звания вече много олекнаха! Като се каже "генерал" човек си представя войници, дисциплина, казарми.... А в случая говорим за нещо имагинерно, за нагаждачи иб рикчии. С една дума - оставаш с усещане за горчилка, за нещо гнило!

    Коментиран от #47

  • 37 любопитен

    8 0 Отговор
    Че защо ги охранява и кой плаща тази охрана ??? Те да не са нещо повече от НАС , данъкоплатците ???

    Коментиран от #43

  • 38 даскала

    8 1 Отговор
    Кубетата , като мода бе въведена от др. БМБ през далечната 2001 г . От тогава , всички свързани с Властта и облажващи се от нея , са КУБЕЛИИ . Сериозен , възпитан , интелигентен и уважаващ себе си и околните мъж , никога не би ходил КУБЕ , даже и да е плешив .

    Коментиран от #40, #46

  • 39 chi

    10 0 Отговор
    Аз не съм съгласен с моите пари да се охраняват мутри и мафиоти! Закриване на службата!

    Коментиран от #42

  • 40 Защо

    8 0 Отговор

    До коментар #38 от "даскала":

    Знаете ли защо стрижат войниците - защото срамувайки се от голата глава, те ще нахлупят кепето! А този се гордее с кубето - на кого ли иска да подражава?
  • 41 Ай,сиктир !

    6 0 Отговор
    Тоз ми прилича на анадолски коняр !
  • 42 Смях

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "chi":

    Тка де - щото те и Радев охраняват!
  • 43 Умен по цялата глава

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "любопитен":

    Службата основно е Разузнавателна.Охраняват Политици и охраната прави и записи -видео и аудио файлове на личния им живот и разговорите.После се предават на Президента,който им е Началник и започва Изнудване на Политици...Партията е БСП,разбира се...Президента е Георги Първанов два мандата...Летеца няма да си признае,но най вероятно работи в схемата.....
  • 44 МОЧА трябва да се разруши!

    6 1 Отговор
    НСО си е съветското УБО. Съветска ни е прокуратурата, съветска ни е милицията ...
  • 45 Котарак,забеляза ли бе?

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    И този физкултурник Тонев също като предишните началници на НСО изглежда тъп. Бившият служител Николай Марков е прав - 80% от пазачите в слугинската служба на властта да мучащи малоумници и дебили.
  • 46 Даскала,да ти напомня:

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "даскала":

    Тези които са по-умни и интелигентни постъпват в Държавна агенция разузнаване или в ДАНС. Останалите тъпанари,които не стават за нищо друго започват като пазачи в НСО. Това никъде другаде го няма - офицер да стои на пост като войник. Портиерите на вратите на МС,Президенството и Народното събрание са офицери. Някои от тях даже са полковници(тези които вече са пред пенсия). Жалко,смешно и абсурдно.
  • 47 Шантава работа,уточнявам:

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Шантава работа":

    Това е резултатът от шуробаджанащината и калпавия кадрови подбор. Както отбеляза бившият служител полковник Николай Марков,събират всякакви отрепки от кол и въже(някои дори и с криминални регистрации!) и за една нощ ги правят офицери. Затова в тази служба има поръчкови убийци и малоумни изроди като оня гавазин на Доган в Росенец,който изхвърли българското знаме на боклука.
  • 48 ПасъмЯзе,невеж си

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "ПасъмЯзе":

    В България защо не е отдел към полицията както е във Великобритания. Може би нашите жалки и суетни управници са най-заплашените в целия свят? И по съветски образец са си създали отделна служба не само да ги пази,но и да им задоволява всички капризи и прищевки. Бюджетът на НСО е по-голям отколкото на разузнаването! Дали в друга държава има такъв позорен абсурд?
    А другарят Румен Грипенов защо не обясни редно ли е според него съпругата му да се вози в брониран мерцедес движещ се в насрещното платно,за да си пазарува дрешки в луксозен бутик.
  • 49 Батето,прав си,но

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Батето":

    се пише индианци,а не индианци.
  • 50 Последния софиянец,обясни!

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Кой е гласувал за тези отрепки,боящи се от собствения си народ - марсианците ли? Защо избирате такива управляващи?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Леле

    0 0 Отговор
    У нас държавници няма! Има играчи и селски тарикати, които могат да лъжат и крадат! Защо ги избираме за мен е загадка, но вие защо ги охранявате не разбирам!? Излиза, че избран е равно на държавник!? Значи Киро куфара, Лъчо мозъка, Гърневски, Марешки, ... са държавници???
  • 53 Вуйо

    0 0 Отговор
    НСО луксозното такси и прислуга
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове