Last news in Fakti

14 Септември, 2020 11:40 5 903 52

Любен Дилов-син: Глупаво е да има предсрочни избори, абсурд е БСП да изпревари ГЕРБ

  • любен дилов-син

Това, което наблюдаваме, са първите естетически и етически протести в България, каза писателят-сатирик

Любен Дилов-син: Глупаво е да има предсрочни избори, абсурд е БСП да изпревари ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Нищо страшно няма в това да има избори, но е глупаво три месеца преди редовните да отидем на предсрочни. Няма да е първата възхитителна глупост, която сме направили, а може пък да е полезна. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия писателят-сатирик и киносценарист Любен Дилов-син.

„Това, което наблюдаваме, са първите естетически и етически протести в България. Хората, които са на площада, не са нито гладни, нито безперспективни. Очевидно животът им е доста по-добър от този на онези, които очаквам да видя по площадите през февруари и март. Те не стоят добре на едно и също селфи с властта. Това е тяхното усещане. Няма ясно формулирани политически противопоставяния както през 2013 г.“, добави той.

„Накачиха се обаче много политици на протеста. Нормално е като има суматоха да се възползват много хора“, коментира шоуменът.

„Правителството се вкара в един капан, от който не може да излезе. Борисов и да иска не може да подаде оставка в момента“, добави той.

„Ако имаше хора, които просто недоволстват от Бойко Борисов, той щеше да си тръгне досега, но там се пренесоха в някаква сфера, която предстои да видим през тази седмица. Има скрити интереси зад част от протестиращите“, заяви Дилов-син.

Лъжата, че ако я няма една политическа партия всичко ще се срине, е тъжна, каза пък експертът по комуникации Любомир Аламанов.

„За мен нещата са много прости. Хората, които протестират, просто не искат да живеят повече така. Моделът на централизираното управление, т.е. имаме император - Слънце, който с помощта на малки императорчета – Слънца управлява и казва кой какво да прави, раздава пари и определя живота, е хубав, но е от времето на феодализма при Кралят Слънце - Луи XIV“, добави той.

В нормалните държави хората определят една администрация и институции, които работят независимо от политиците, обясни Аламанов.

„Хората искат нормална държава. Те се надяват, когато има престъпление, главният прокурор да го разследва, а не да отказва и да няма сила, която да може да му въздейства. Народът иска публичност и отговорност. На нормалните хора им омръзна да живеят в ненормална страна“, добави той.

Свикването на Велико народно събрание е огромна необходимост, каза пък Дилов-син.

„Избирателите на ГЕРБ са стъписани от протестите, но това не ги прави по-малко. БСП не може да изпревари ГЕРБ. Това е абсурдно. Лявата партия с всеки изминал ден губи подкрепа“, добави той.

„Пред 1989 когато махаме комунизма, никой не ни питаше какво предлагате, защото всички се бяха изпокрили от страх. В момента има много готини хора, които са се скрили, защото не искат да бъдат очернени по медиите или да им бъде пратен прокурор, да им бъде разсипан живота“, каза още Аламанов.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    145 11 Отговор
    Продажниците избълбукват един по един. Тоя не беше ли водещ на шоута, но разбиращ от политика. Обикновен клоун.
  • 2 Последния Софиянец

    109 17 Отговор
    ГЕРБ отиде на боклука.Западните господари и Путин ги жертваха за да им изпълнят договорките.Сега си правят нови проекти.Слави и Цветанов.Тоя пак е изостанал в политиката.
  • 3 Трезво мислещ българин

    41 93 Отговор
    Не, че ще ги изпревари, ами никога БСП не трябва да стига до властта , ако народа е умен.

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мамона

    110 11 Отговор
    фъфлещия - поредния напазарен
  • 6 Даааа

    81 11 Отговор
    Кажи бе Излишък!
  • 7 Ахахаха

    92 9 Отговор
    Радвам се реално на такива очевидно меркантилни изказвания! Доказват колко сме прави всички ние, които сме се изправили срещу тази мутрочума. Няма да е лесно, но си мисля след месец или два как тези същите ще обърнат палачинката, както са го правили многократно в миналото. Това са комунистическите изчадия, правещи се на големи демократи, но ние добре знаем от къде са се пръкнали и какво правят! През комунизЪма тези нямаше как да имат този статус ако не бяха “човек на някой”. Просто им игнорирайте бъртвежите!
  • 8 Дилов

    91 12 Отговор
    е поредната подлога! Много боклуци са на държавната хранилка и ядат нашите пари! Това трябва да се спре!
  • 9 Грейс

    85 13 Отговор
    Възхитителната глупост е Герб да правят избири! Е умнико затова са протестите!

    Коментиран от #16

  • 10 Абе

    41 12 Отговор

    До коментар #3 от "Трезво мислещ българин":

    започнал си от сутринта!
  • 11 Миризлив пор

    18 54 Отговор
    Черепа не му пука кой ще управлява стига да паднат ББ и каскета за да не му пречат на бизнеса. БСП са на ясно че честни избори няма как да спечелят но пък летеца може да им нареди служебно правителство, като добавим и извънредно положение заради ковид тези ще управляват поне 1 година.

    Коментиран от #23

  • 12 любен дилoff червен

    71 9 Отговор
    Изглежда че бутиковата партийка "Гергъовден" с точни трима члена се кани да влезе в коалиция с ГЕРБ и тоя фъфлещия да стане депутат.
  • 13 3.14К

    66 9 Отговор
    Дилов да се погледне в огледало и като доказан естет да каже какво вижда без да лъже. Би трябвало да се уплаши! Това, че баща му е фантаст, не му дава право да е лъжец.
  • 14 мъка мъка

    47 9 Отговор
    тоя да неприема желаното за действителност
  • 15 да да

    57 10 Отговор
    А тоя по некое време ми беше симпатичен... Неадекватен човек.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 chi

    53 9 Отговор
    Този нещастник е пълна скръб!
  • 18 Долапшкафов

    40 8 Отговор
    интересен е единствено заради фъфленето, а и да се беше погледнал в огледалото - плашипу.............ник
  • 19 гост

    36 9 Отговор
    ОХЛЮВ, ПЪРВО СИ ОПРАВИ ГОВОРА ПА ПОСЛЕ ДЪРЖАВАТА.
  • 20 АС/DC

    39 6 Отговор
    Когато "махахте" комунизма защо сложихте на власт национални предатели и крадци?Защо не си виждате грешките? Като не можете да помогните поне не пречете!
  • 21 Аве Адолф Хайллллл

    11 30 Отговор
    Е той главния прокурор точно и съвестно си гледа работа - има престъпление и влиза в президентството , събира доказателства и Радев и компанийка се разследват , а след мандатчето - съд и пандиз......

    Коментиран от #24

  • 22 Dilov sin

    32 4 Отговор
    Някои хора са се представяли толкова дълго в обществото, че вече е трудно да бъдат възприети без старите си дела и петна. Даже няма да чета какво е написал този хамелеон. Да подбираш това което четеш също е важно.
  • 23 Искаш да ми кажеш,

    26 5 Отговор

    До коментар #11 от "Миризлив пор":

    че ГЕРБ печелят с честни избори? Ами кажи ми и че " изборите" в София бяха честни? По колко честно заработиха избирателите от Орландовци например - след 16, 30 часа мизата се вдигна...
  • 24 Веществено доказателство-

    19 5 Отговор

    До коментар #21 от "Аве Адолф Хайллллл":

    текст от БТА. Който чете БТА, е шпионин! На това юридическо недоразумение му бе дадена заповед да окепази Президента, ама и за тази дейност се иска акъл поне около санитарния минимум. Тестът показа, че този минимум не е достигнат.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Крис51

    22 4 Отговор
    Като гледам, повечето са прочели внимателно само бръщолевенията на Дилов-син. Прочетете думите на Аламанов, който е експерт с международен престиж, работил дълго в Ню Йорк. Много ми хареса как преди седмици много фино, обаче категорично, постави очилатата професорка Христова на мястото й по бТВ. Струва си да четете публикациите му във фейсбук. Страхотен е. Напълно споделям думите му. Браво на него!
  • 27 българка

    20 3 Отговор
    Поздравявам г-н Аламанов, защото изказванията му са ерудирани и пробългарски. Г-н "-син" не заслужава внимание.
  • 28 На фъфлюто му навиха пружинката....

    23 3 Отговор
    Този се появява само за да дразни и без туй крайно изнервеният народ...Явно са му пуснали катма от шкафчето и сега си изпълнява заданието по правилата на плужека....
  • 29 Любен Дилов--син Дали е глупаво една

    21 4 Отговор
    Мафия с Ортаците си да краде народ и България, това НЕЕ Глупаво, това е добре работещ умен механизъм за Крадене, Яко Крадене, Любен!!!! Къде е твоята Хранилка, защо плашиш с БСП, много партии ще ВЛЕЗАТ в следващия Парламент!!! Няма да има партия, която да се упран лява от един човек, а той да бъде и Премиер!!! Това няма да се повтори, да има Авторитарен Режим,, ЛЮБЕНЕ!!!! Предполагам, че никой не те кани, не те хваща вече никаква БОЯ!!!!
  • 30 Фактолог

    18 5 Отговор
    "Злословието и клеветата нямаше да имат такава сила, ако глупостта не им проправяше път." – Александър Дюма–баща...
    Така че, наистина за този екземпляр Дилив-син, нещата са много прости – не може да напише "Граф Монте Кристо", но може да натрака статия за Бодигаррд Бойко Борисов...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 КЛЪСТЕРА ГЕРП

    13 5 Отговор
    Наш трубадур !
  • 33 А..Б.Е

    12 2 Отговор
    ФЪФ... Щ НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ СЪС ОПОРКИ. ТЕБ ТЕ МИСЛИХ ЗА УМНО СЕЛО. ЩЕ СЕ ПОХАБИШ...
  • 34 въпросче

    10 5 Отговор
    „Избирателите на ГЕРБ са стъписани от протестите, но това не ги прави по-малко." ПО-МАЛКО КАКВО?
  • 35 богомил райнов

    14 4 Отговор
    Този се превърна в изкукуригал пенсионер с дух на малко дете - шарен папагал и дрът пергиш

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Чалгакултуртрегер

    11 4 Отговор
    И този е от отиващите си клоуни. Гледащ тъжно с червен нос и оранжева перука. Защото никой не му се смее вече, а само го съжаляват.
  • 38 Мутри ни управляват фъфлю защитава

    11 3 Отговор
    Фъфлека и той защитава мафията и олигархията.Фъфлека защитава статуквото на Разбойко и папа от ГЕРБ.Продажник!
  • 39 Олюбен вДилов Внук

    9 2 Отговор
    ояден гузоли.зец на властта, то е ясно че всичко дет клати клона ще ти се струва меко казано "глупаво", боклук.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ЛАПАЩИЯТ ФЪФЛЬО

    6 3 Отговор
    ПАК СЪ ПРАИ НА УМИН И ИНТИРЕСИН, АМА НЯМА КОЙ ДА ГО ЦЕНИ, ОСВЕН СТРАХЛИВИЯТ ПОР - МУТРА!
  • 42 Centurion

    8 3 Отговор
    Аз пък мисля,че разни фъфлещи коуни нямат думата.
  • 43 Цяло щастие, че не е станал юрист

    7 3 Отговор
    Само срами баща си...
  • 44 миш

    4 3 Отговор
    БЕЗ,ТОЯ ДЪРЖАВАТА СЕ ЗАТРИ.Кой,па си ти?
  • 45 Чичо

    2 6 Отговор
    БСП не може, ма твоя прЕател Славчо може
  • 46 МИЛЕНЕЕЕ МИЛЕНЕЕЕ

    4 2 Отговор
    КЪФ Я ТОЯ ГАНЬО ГОРЕ НА ФОТОТО?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 БЪЛГАРЧЕ

    4 3 Отговор
    Що се правиш на убита лисица.Ако наистина не ти е ясно защо се искат предсрочни парламентарни избори ще излезе вярно твърдението че си ГЕРБЕРАСКА ПОДЛОГА.
  • 49 Народа

    2 0 Отговор
    и ти ли БРУТЕ.
  • 50 Домакин

    0 0 Отговор
    Кажи един от протеста да не е простак /избутахте младите и наи некъдърните го оглавиха позор/ тези хора ли ще управляват българия или божков и василев радев е бётер тях
  • 51 Песан

    2 0 Отговор
    Любчо , закъса ли бе , че се чекнеш за някой левче от хранилката. Жалка работа но от дребни люде. Дерзай....
  • 52 Емо

    0 0 Отговор
    Дилов е поредната жертва на "Чекмеджето". Тези който обичат България, живеят в нея. Тези които имат съвест, морал и вяра в Бог. Помислете, искате ли да продължавате да живеете така. Сега може да сте добре и да имате сигурност. Помислете за милионите които не знаят към кой да се обърнат и да поискат помощ. А може един ден да сте на тяхно място. Помислете за живота. Колко приятели, близки, обичани артисти, музиканти просто така са си отишли от този свят. И какво остава след тях. Помислете за какво живеете. Нормално ще кажете за децата си. Помисли за тях!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове