Last news in Fakti

16 Септември, 2020 17:42 2 930 19

Севлиево е във водна криза, граждани се срещнаха с президента

  • севлиево-
  • водна криза-
  • водоснабдяване-
  • румен радев

Има реална опасност водоснабдяването да се превърне от инцидентен в системен проблем за страната ни и случилото се с Перник да се повтори не само в Севлиево, а и в Добрич, Шумен и в градовете и селата по Черноморието, отбеляза Румен Радев

Севлиево е във водна криза, граждани се срещнаха с президента - 1
Снимка: Президентска пресслужба

Севлиево е на ограничителен режим на водата, а от три месеца снабдяването с вода на редица населени места в общината се осъществява чрез водоноски. За това сигнализираха на среща днес с държавния глава Румен Радев представители на Сдружение „Граждани за Севлиево“. На срещата на „Дондуков“ 2, която се проведе по молба на неправителствената организация, беше изразено безпокойство от дългогодишното бездействие на отговорните институции, които многократно са били сезирани за проблема.

Според представителите на сдружението единствените отговори на предприетите досега инициативи – гражданска подписка от 10 000 души, апели, мирни протести и публикации в местната преса, са неизпълнени обещания и призив гражданите също да търсят възможности за справяне с проблема.

Има реална опасност водоснабдяването да се превърне от инцидентен в системен проблем за страната ни и случилото се с Перник да се повтори не само в Севлиево, а и в Добрич, Шумен и в градовете и селата по Черноморието, заяви президентът. Румен Радев се ангажира президентската институция да остане ангажирана с този въпрос. По думите на президента огромните средства, които се заделят за управлението на водите, следва да водят и до очакваните от обществото резултати.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тея па!

    13 3 Отговор
    Държавата се клати, те вода искат...
  • 2 А къде

    17 2 Отговор
    потънаха 360 - те милиона € от ЕС , дадени за изграждане на водна инфра структура в страната ?
  • 3 Биби Кинг

    9 2 Отговор
    Проблемът е наистина голям и ще се задълбочава все повече а Пембен паша е до догодина!
  • 4 не УЧУДЕН

    6 17 Отговор
    След което г-н Вето наложи вето на безводието и се прибра при кака Деси.
  • 5 Ахахаха

    14 1 Отговор
    Махнете ВЕЦ-овете на Доган/Пеевски и всички подобни мафиоти от язовирите и ще имате вода! На тях не им пука за вас!
  • 6 Све

    9 3 Отговор
    Седете си в къщи.!!! Псувайте комунистите !!!!!! НИКАКВИ ПРОТЕСТИ !!! Иначе Тиквата ще подаде оставка, Шайката ще си отиде и....... Какво ще правим ????? Трагедия
  • 7 Точно така,

    8 5 Отговор
    Той ще ви прокара водопровод и ще имате вода Чакайте и се надявайте
  • 8 big

    4 3 Отговор
    Че те са върла герберска община, защо се оплакват на президента? Той с нищо не може да им помогне, парите са в Боко, но той сега е зает да си купува гласове! Така, че ще стоят на сухо!
  • 9 Кой68

    5 4 Отговор
    Ей сега Румен като грабне бъклиците......Това със водата в някои региони е от бай Тошово време.
  • 10 Някой

    6 3 Отговор
    Е чакайте метежник №1 да ви докара водата!Има да чакате,като сте глупаци.
  • 11 123456

    5 2 Отговор
    Севлиево е град с добри приходи от 30 години и срамно да търсят помощ от държавата. Държавата не е да сменя пампарси на всеки опуснал се.
  • 12 О. Ч. З

    5 2 Отговор
    Май половината не разбраха че хората са тръгнали първо от местната власт и са стигнали до него. Но за всичко е виновен бай ви Тошо този комунист ако на времето беше крал като хората сега половината населени места нямаха да имат язовири и водоснабдяване. И бат ви Боко вместо да тича със ножичката да открива заводи за които не е дал пукнат лев и те ща работят за износ и ще пребирах пари от тях да открива дефектни магистрали днез открита утре във ремонт. Можеше да погледне водоснабдяването здравеопазването и образованието. Но за него от тези неща пари няма иначе отдавна да ги е продал като всяко друго нещо във държавата
  • 13 Иванов

    5 3 Отговор
    Понеже много хора тъгуват по социализма- тогва имаше режим и на тока и на водата. Що не ходехте тогава при Тодор , да се жалвате?
    Аз ,като един дърт човек ,мога да ви дам само един елементарен пример- роден съм и съм израстнал по времето на социализма в голям български град.
    Като бяхме 5-6 клас, се събирахме по 8-10 деца от картала и слизахме на централния площад с колелета. Като ни срещнеше някой милиционер - спадаше на всички колелета и двете гуми и ни прибираше (конфискуваше ) помпите. Как ви се струва тва, уважаеми младежи, говорещи колко яко е било социализма ?
    А много хора, за разказан един политически виц , отиваха в лагер ,като някои не се върнаха никога.
    А тва как ви се струва?

    Коментиран от #15

  • 14 Другия с коня

    5 4 Отговор
    И пРезидента Румен Радев ги държи съчувствено за ръцете и плаче с тях...Той друга власт няма...Може да им Съчувства искрено и от цялата си Комунистическа Душа....После да си вземе заплата от 12 хиляди лева месечно и НСО да му доставят Минерална вода от проверен Източник.....Дерзайте Севлиево...Оплакахте се на Точния човек в подходящото време....
  • 15 О. Ч. З

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Иванов":

    И аз съм хванал малко от онова време само 9г и си спомням друго 15 до 20 деца на улицата игри и разговори до малките часове на ноща градът ни беше игралната площадка и беше весело. От 1991г до 1996 си спомням режим на тока водата и даже купони за хляб добре че 96 или беше 97г имаше мирен протест и тогава тия от парламента ги вадеха със автобуси. А сега като гледам децата ходят на училище със родителите и със тях се прибират по дискотеките други рани и пияни хлапета се правят на мъже по улиците са състезатели. И е така всички са хора на някой който плаща
  • 16 123

    3 0 Отговор
    То само с оплакване и говорене с президента Гората няма да се самопосади. Колкото и пари да вложи правителството във водопроводи и язовири, ще има много празни язовири и тръби, няма ли дръвета и гора няма вода.България погледната от въздуха прилича на Жълто кафява пустиня.
  • 17 Политолог

    2 2 Отговор
    Фатмака да ви намери вода, той освен да говори и заповядва като в казарма не може друго
  • 18 Мирко

    1 0 Отговор
    Какво стана с областната на Перник? Ами с министъра в ареста? Нищо нали? Безнаказаността води до безотговорност. Справка Боко тиквата.
  • 19 Неволята учи

    1 0 Отговор
    Единственият изход са сондажите. Ботевградчани така навремето си решиха проблема още преди 10 ноември. Д.Василев накара директорите на четирите големи заводи да използват само вода от сондажи. Двадесет и една сонди и Микроелектроника, КА "Чавдар", Пластхим и ЗРЧ грам вода не ползваха от питейната за хората.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове