17 Септември, 2020 15:31 2 879 28

42-ма ученици са под карантина заради единайсетокласник с Covid-19

  • единайсетокласник-
  • covid-19-
  • карантина

Ученикът е в добро здравословно състояние няма и не е имал никакви симптоми

42-ма ученици са под карантина заради единайсетокласник с Covid-19 - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

42-ма ученици от Езиковата гимназия "Ромен Ролан" в Стара Загора са поставени под карантина от днес, след като вчера единайсетокласник от гимназията е дал положителна проба за коронавирус.

Ученикът е в добро здравословно състояние няма и не е имал никакви симптоми. Семейството му е пожелало да се тества, благодарение, на което е станало ясно, че е носител на вируса, обясни пред БНР директорът на старозагорската гимназия Теодора Николова.

"Факт е, че той вече е бил на училище през целия ден и в контакт с целия си клас", посочи Николова.

За 14 дни под карантина от днес е целият клас плюс 16 деца, контактни в смесените профилирани часове.

"Очакваме РЗИ и съответните органи да връчат документите на семействата. Късно снощи сме предупредили. В такъв случай училището организира обучение в електронна среда от разстояние", заяви директорът на старозагорската гимназия

Веднага са взети мерки за дезинфекция. Останалите класове ще учат нормално. Учителите няма да бъдат поставени под карантина.

В Математическата гимназия в Русе още на втория учебен ден се наложи да се карантинира цяла паралелка заради 16-годишен ученик, който даде положителен тест за коронавирус. Под карантина е и ученичка от девети клас, която е била контактна с момчето. Нейният клас засега не е под карантина. Директорката на гимназията Галина Бобева обясни, че след тържественото откриване на учебната година, след прибиране в къщи, един от учениците се е почуствал неразположен и е дал положителна проба за коронавирус.

"Още вчера сутринта от РЗИ получихме предписание и бяха карантинирани всички ученици от неговата паралелка", обясни Бобева.

По думите ѝ паралелката преминава на обучение в електронна среда, а всички останали продължават по алгоритъма с присъствената форма, при спазване на всички противоепидемични мерки. Класният ръководител на този клас е дал отрицателна проба на теста за коронавирус, на другите учители не се налага тестване.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирилиметоди

    8 1 Отговор
    Луд им е дедовия на учениците да ходят на училище.
  • 2 НЯМА КОРОНА

    24 3 Отговор
    СТИГА ЛЪЖИ ВЕЧЕ ВЕ! ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА НА МИРА, ЧЕ НЯМА ДА ВИ СТИГНАТ "полиционерчетата" ДА ВИ ОПАЗЯТ ПРЕСТЪПНИТЕ ВРАТЛЕНЦА ОТ ОРЕХОВИЯ КЛОН СКОРО! НЯМА "коронка"-вирОсТ!

    Коментиран от #6

  • 3 идиотия

    5 1 Отговор
    Много бързо ще им мине мерака да ходят и тогава познай...
  • 4 НАЙ БЕДНИЯ НАРОД

    16 2 Отговор
    Боко ти си за затвора! Гавриш се със децата
  • 5 Последния Софиянец

    5 4 Отговор
    Да затварят училищата.И без това при новите мерки станаха само за богатите.Само за кетъринг,закуски ,маски, дезинфектанти и тестове изчислих че трябват 600 лв.Една минимална заплата.А за другите неща?Аз мога да си го позволя но повечето хора в България не могат.

    Коментиран от #21

  • 6 офф

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "НЯМА КОРОНА":

    о, банално вече звучите, едно и също коментирате непрекъснато.Какво ще направите ако няма учители или откажат да работят, вие ли ще им станете учители, нищо общо нямат политиците тук, ама не може да ви уври тиквата.

    Коментиран от #7

  • 7 НЯМА КОРОНА

    17 2 Отговор

    До коментар #6 от "офф":

    ПАЛЯЧО, АЗ СЪМ УЧИТЕЛ. УЧИЛИЩАТА ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ, А ДЕЦАТА И ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ДА НЕ БЪДАТ МАЛТРЕТИРАНИ С МАСКИ! БАНАЛНО ЛИ ТИ ЗВУЧИ ЧЕ НИ ОМРЪЗНА ЖИВОТЕ СРЕД ПЛАТЕНИ ГЕРБЕРАСКИ КАЛИНКИ КАТО "вас"?!? БАНАЛНО,А? БОКЛУК.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 глупаво

    1 2 Отговор
    То ако не са искали да ходят на почивка, нямаше и да ги тестват. Глупаво беше да се вкарат разни предпазни половинчати мерки, без да има масово тестване. Просто е неглижиране на проблемите и замитане, така не може да се осигури спокойна работа в училище.
  • 9 леле

    3 7 Отговор

    До коментар #7 от "НЯМА КОРОНА":

    Браво, чудесно възпитание за учител. Явно вдигнаха много заплатите, ама качеството е същото. Пожелавам да избегнеш скафандъра, както и на колегите ти, не ми е ясно толкова политизиран и агресивен субект на какво ще научи децата...

    Коментиран от #11, #12

  • 10 проверки

    3 9 Отговор

    До коментар #7 от "НЯМА КОРОНА":

    Ей, какъв учител си ти бе? Ти веднага трябва да бъдеш изхвърлен, че насаждаш конспиративни теории. Ако беше в чужбина досега нямаше да си на работа вече. Няма значение какви убеждения имаш, трябва да работиш за предпазване на децата и за изграждане на уважение към авторитети, за какво си сложен там.

    Коментиран от #13

  • 11 НЯМА КОРОНА

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "леле":

    На какво ще ги науча ли? Ами като начало да мислят самостоятелно и ДА НЕ СА ПРЕТЕНЦИОЗНИ-ПСЕВДЕО"Е"НТЕЛИГЕНТИ-ПЛАТЕНИ-БЕЗГРЪБНАЧНИ-ГЕРБЕРАСТКИ ЛАКЕТИ като "вас". На'пример. За начало. За останалото си имаме учебен план.

    Коментиран от #15

  • 12 Тоя не е

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "леле":

    ... учител. Само си дава тежест за да е тежък и коментара.

    Коментиран от #14

  • 13 НЯМА КОРОНА

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "проверки":

    Какъв ли? 'Убав, здрав и кУрав. А не слабоумен гербопитек като "вас" и мутрата"ви" от Банкя.
  • 14 НЯМА КОРОНА

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тоя не е":

    А ти си един и същ герберастки платен трол, с различни никове, който публикува пропаганда навсякъде. А тежест - уви - не се налага да си пре/при-давам, 120кг. съм и ми стигат.

    Коментиран от #16

  • 15 престъпник

    1 9 Отговор

    До коментар #11 от "НЯМА КОРОНА":

    На какво ще ги научиш бе, затова ли има толкова заразени учители от втори ден? Никакви мерки не спазвате, дебили! Ще заразите децата, а те родителите,и дядовци и баби. заради такива като вас, накрая зимата ще си стоим у дома, ама не защото ни затварят, а защото няма да има места в болниците. За съд сте.

    Коментиран от #17

  • 16 хаха

    0 4 Отговор

    До коментар #14 от "НЯМА КОРОНА":

    Оле, че си и в застрашената зона , със затлъстяване... какво ги учиш точно , здравословно да живеят сигурно. Ох, дано да дойдат повече свестни хора да учат децата, че няма иначе оправия...

    Коментиран от #20

  • 17 НЯМА КОРОНА

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "престъпник":

    Правилен ник сте си подбрал, драги ми герберанчо - "престъпники". Нямало да има м'ста по болниците, както "яко ще се мре", а? А цяло лято, децата като играеха волно и заедно без маски, как така не "измрехме, ама яко не измрехме"? Но моля, уверен съм, че в дребната ви "банкя"-филска душуица още тлеят надежи за едни там военни камиони с чУвали, че и с трупове в тях най-вече.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Псевдоним

    1 0 Отговор
    Защо е решило да се тества това семейство?
  • 20 НЯМА КОРОНА

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "хаха":

    Е, че кой - на каквото си има, да ги учи децата сега де. М'чи нал'така. Явно ти на филациолофгия към властта си се специализиарал да обучавашщтд прогресивната герберистанска младЙеждт, а аз - на добра обгриженост и охолство. Всеки със специалността си. :)
  • 21 Оня с големия

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Дай ти го 1 път
  • 22 НЯКОЙ

    6 0 Отговор
    да се спрат тестовете и всичко ще се оправи
  • 23 странджата

    1 0 Отговор
    Време е за бой!Здрав бой за всеки които всява паника!Много пари се наляха в света да се всява паника,терор и разединение/удари от "мерките" търпят най-вече малките бизнеси и обикновенните граждани/ и които не е съгласен бива политически оплют от всички и отстранен.На никои не му пукаше 30 години за Беларус докато не се опълчиха срещу мерките сега са разпънати на кръст!

    Коментиран от #24

  • 24 antiman

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "странджата":

    Явно сме пренаселили земята и за да не се набиват на очи като Хитлер унищожават бедните,болните и психически нестабилните по терлички!Богатите и техният геноцид не можем да ги спрем така,че трнирайте,ходете,събирайте се с приятели за добри настроения и гледайте и слушайте по малко новини.Здрав дух в здраво тяло винаги ще намери начин да излезе от дупката!
  • 25 Бай Манчо

    1 2 Отговор
    Трябваше да искат отрицателни тестове на всички ученици и учители,така щеше да се разбере в кое семейство има корона вирус .

    Коментиран от #27

  • 26 ui testove

    1 0 Отговор
    Поредният послушен гербераст се изходи по въпроса. Браво, корончо, браво моето моче. Отивай си получи хонорарчето в "банкя".
  • 27 ui testove

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Манчо":

    Поредният послушен гербераст се изходи по въпроса. Браво, корончо, браво моето моче. Отивай си получи хонорарчето в "банкя".
  • 28 соцбг

    0 0 Отговор
    Целта е паника и да се правят тестове.Ако няма тестове всичко ще се успокои а който е болен сам ще отиде да се лекува в болница.Всичко е цирк.Това обаче с децата вече минава всички граници.Тези са за затвора.Съсипаха децата.Ако беше бай Тошо всички тия малоумници които причиняват това на децата щяха да са в Белене.Сега светва ли ви защо е имало Белене?За враговете на народа!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове