Last news in Fakti

18 Септември, 2020 14:16 5 647 112

Томислав Дончев: Ще имаме 30 млрд. евро от ЕС, за да се справим с последиците от COVID-19

  • томислав дончев-
  • заразени-
  • европейски средства-
  • европейско финансиране-
  • оперативни програми

Вицепремиерът взе участие в петъчния парламентарен контрол

Томислав Дончев: Ще имаме 30 млрд. евро от ЕС, за да се справим с последиците от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Общата сума, която ще е на разположение на страната ни от ЕС за преодоляване на последствията от пандемията от коронавируса е близо 30 милиарда евро. Това каза по време на парламентарния контрол вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на депутатско питане от групата на БСП, цитиран от БГНЕС.

Дончев обясни, че част от тези суми са по настоящия програми.

„Близо 9 млрд. лв. са по линия на кохезионната политика. Една голяма част са средства по линия на общата селскостопанска политика – имам предвид директни плащания както и инвестиционни мерки. Тези средства са програмирани през последните години“, посочи той.

Дончев поясни, че последният вариант на оперативните програми е бил изпратен до Европейската комисия през март 2020 г.

„На 20 октомври ще бъде изпратена доста по-зряла версия“, обяви той и посочи, че по отношение на програмата 2021-2027 г. се движим в първия ешелон държави в ЕС.

Той коментира, че разполагаме с огромен брой от нови инструменти за действие.

„Един инструмент е т.нар. фонд за справедлив преход, който трябва да финансира политиките по декарбонизация, той е на обща стойност 1.2 млрд. евро. Той е разделен на две части с различни срокове на разходване на парите. Едната част е до 2026 г. другата до края на програмния период 2027 плюс 3, т.е. до 2030 г.“, посочи той.

Дончев каза, че това, което коментират социалистите, е инструмента за възстановяване и устойчивост, който е на стойност малко над 6.2 млрд. евро.

„Тук напредъкът за всяка от държавите ще се окачестви под формата на план, който трябва да бъде представен на ЕК до 30.04.2021 г. Достъпът до финансиране зависи от качеството на направените предложения от самата държава-членка“, обясни вицепремиерът и подчерта, че националният план трябва да отговаря на няколко изисквания.

„Това трябва да бъде план, който на първо място да повиши капацитета на публичните системи, да реагират на шокове и рискове. Тук на първо място ще спомена здравеопазването, но това са и системите за сигурност и образование. На второ място това трябва да е план, който да подпомага икономиките и обществата на държавите-членки да възстановяват икономиките си“, коментира Дончев и добави, че в същото време този план трябва да бъде и за икономическо развитие.

„Благодарение на този план цялата икономика на ЕС трябва да стане по-силна, по-дръзка, по-бърза, по-амбициозна и да е в състояние да се състезава с нашите глобални партньори и конкуренция. И всичко това трябва да бъде съчетано с реформи“, заяви още той.

Дончев обяви още, че в момента тече свиване на рамката от проектни предложения, защото достъпът до финансиране е малко над 12 млрд. лв. 60-те проекта са на стойност над 20 млрд. лв. и трябва да бъдат селектирани най-качествените и с най-висока добавена стойност.

„Тези пари трябва да се инвестират в сфери за възстановяване, развитие и реформи“, коментира той и посочи, че всички мерки ще се случат като микс от грантово финансиране и финансов инструмент.

От думите му стана ясно, че ползването на средствата може да се случи по-скоро, ако държавата представи план и той бъде одобрен и призова да не чакаме крайния срок, който е догодина.

„Ние трябва да следваме по-амбициозната цел да представим плана в края на тази година, началото на следващата“, обяви вицепремиерът.

Дончев коментира и протестите у нас.

„Тази енергия, която има сред една част от българското общество, която е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Наша обща задача е това да го направим по най-добрия начин. Какво трябва да се промени – законодателната рамка, дори в конституцията, за да може държавата да е в състояние да изпълнява една от основните си функции – да въздава справедливост. Гневът идва от там, че една голяма част от българските граждани имат съмнение дали държавата е в състояние да въздава справедливост“, коментира вицепремиерът и добави, че когато няма усещане за справедливост гражданите не виждат смисъл от държавата./БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 chi

    175 2 Отговор
    Абе вие ще имате ами ние кво ще правим?

    Коментиран от #60, #81, #112

  • 2 Само да вметна

    170 7 Отговор
    Трябва да се спрът всички фондове на тези крадци

    Коментиран от #36

  • 3 ЗА ТЕБ И КИРО

    138 7 Отговор
    БЕСИЛКА. ЗА ТЕБ И КИРТАК АНАНИЕВ.
  • 4 да се чете

    139 1 Отговор
    Боко и брат му Шиши, ще имат !
  • 5 Гост

    142 0 Отговор
    томиииии, знаем че ВИЕ ще имате, а НИЕ /обикновените хора/, няма да имаме нищо
  • 6 Последния Софиянец

    124 0 Отговор
    Пролетта лев не взехме от бизнеса.Сега ще е същото ,ако не ги изринем.
  • 7 РЪМПЕЗИ

    99 0 Отговор
    ЗА ШКАФЧЕТА С ЕВРА КАЗА ЛИ НЕЩО...ИЛИ ТО НЯМА ТАКОВА ЗНАЧЕНИЕ...И БАЙ ХРИСТО НА СЕЛО ИМА ШКАФЧЕТА...Е ПРАЗНИ АМА ИМА ШКАФЧЕТА....НЯМАТ И СРАМ ОТ НИКОЙ....
  • 8 Сигурно

    107 0 Отговор
    Малии, много пара ще се окраде
  • 9 Ужасон

    81 0 Отговор
    Ще пълним гардеробииии, ихууууу
  • 10 честен ционист

    77 0 Отговор
    Последен бонус преди да се чупят по топлите морета.
  • 11 Пак ще си ги присвоят и усвоят

    100 0 Отговор
    Българите не видяха нито евро помощ или обещетение, освен дадените по 50 лв. на пенсионерите. Безработица и фалити има. В другите държави им плащаха заради принудителното затваряне по домовете. А тук спекула, платени тестове за аметка на народа, скрити спирт, маски и ръкавици, хаос и опашки в магазини и аптеки, паника, тормоз ежечасов (финансов и психически) върху хората - от деца до възрастни.

    Коментиран от #13, #15

  • 12 ужас

    76 0 Отговор
    Дончев, тези пари се дават по списък на калпак, не си приписвайте заслуги. Нямате ги.
  • 13 закривай

    67 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пак ще си ги присвоят и усвоят":

    За сметка на това неродените ви деца ще видат палавите лихви и рестото на Баце.
  • 14 Александър

    70 0 Отговор
    Ще умрат от преяждане вече!!
  • 15 Последния Софиянец

    79 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пак ще си ги присвоят и усвоят":

    Тия петдесет лева за пенсионерите ги извоювахме с кръвта си по площадите.Те са кървави пари.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 20м

    73 0 Отговор
    Бе вие ще имате милиарди, а ние ще трябва после да ги връщаме. Така че по-добре не ги взимайте.
  • 18 Котарак

    67 0 Отговор
    Колко от тези милиарди планирате да откраднете? За да не се случи това, решението е едно: НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!!!
  • 19 Каракачанов. ЕС оказва системен

    49 1 Отговор
    Натиск със всички средства срещу Крадците в България!!! Така е правилното изречение Каракачанов!!!
  • 20 456

    54 1 Отговор
    Защо ЛЪЖЕТЕ? 15 милиарда от тези пари са за ЗАТВАРЯНЕ НА РЕАКТОРИТЕ В АЕЦ????
  • 21 да ама не

    39 0 Отговор
    ще ми имаш ............. - квадратна главо - ще ви се
  • 22 Срам нямате ли? Стига вече!

    41 0 Отговор
    Къде са? Където са и всички милиарди, които откраднахте от държавата и хората по всички възможни принудителни начини, нали?!! Чак и снимки, факти и документи има тук и по света в офшорките ви и имотите ви.
  • 23 Каквото повикало, такова се обадило

    44 0 Отговор
    Не искаме милиарди, искаме адреси, телефони, пороци, номера на сейфове, коли, яхти, самолети. Ние ще свършим останалото. Взимаме си нашето, изработеното, чуждо не щем!
  • 24 Azz

    42 0 Отговор
    Ще падне крадене,опс усвояване...
    ще пълним чекмеджета...

    Коментиран от #30

  • 25 не те е срам бе

    40 2 Отговор
    математическа гимназия си завършил , пък ходиш по гайдата на един който е ЧЕЛ само ВИНЕТУ
  • 26 jorj

    6 40 Отговор
    За тези пари реват комунистите - терористи и резиденто - РЕШЕТНИКОВ вдига юмрук !!!!! Ще подпалят България, през трупове ще минат, само и само да се докопат до тях!!!! Но, докопат ли се до тях, ще ги гледаме през крив макарон !!!

    Коментиран от #28, #70

  • 27 Дончев е Лъжец

    36 2 Отговор
    23милярда под формата на заем+7милиарда обещетение за Ковида "безвъзвратно" И трябва да платим членска вноска на ЕС която е 1милярд годишно. Демек тез пари за Ковидо требе им ги върнем на ЕС за членска вноска. Ай честито.
  • 28 Актуална Антена

    22 4 Отговор

    До коментар #26 от "jorj":

    Най много ти че ревеш зимъска.
  • 29 Аман от Евро Съюза!

    37 3 Отговор
    Докога ще обогатяват БГ мафията? От тия 30 милиарда евро НИТО ЦЕНТ няма да видят пенсионери и бедни! Всичките пари ще отидат за държавни чиновници, политици и бизнесмени! Народът единствено ще връща тези 30 милиарда евро! Ето това е повод гражданите да излязат на протест, защото ще бъдат заробени с 30 милиарда евро, които ще ги връщат като им вдигат стажа за пенсия, намалят социални плащания, увеличават данъци и такси, както и като вдигнат цените на всички стоки и услуги!
  • 30 И бело,бело

    33 1 Отговор

    До коментар #24 от "Azz":

    Ще има и бел прашец за смъркане, нали томиславе. Жив. Наркоман си е тоя гробар,с изцъклен поглед, прави се на малкия капо си тути капи.
  • 31 Чичо

    26 1 Отговор
    Значи нищо няма да получим щото срока е до 30 Април, а вие след Март сте вънка, ама се натискате с вашите чекмедже проекти

    Коментиран от #92

  • 32 оня с коня

    6 34 Отговор
    ВИНАГИ когато Правителството съобщи Радостна новина че в БТ ВЛИЗАТ Европари,Руските мекеренца започват да реват че "ще падне голямо крадене".Когато пък тия Европари започват да се раздават на Населението и Закъсалите фирми,тогава същите Индивиди започват пък да оплакват Внуците си,че ще има да изплащат Дълговете на Борисов,независимо че Парите от Европа са БЕЗВЪЗМЕЗДНИ.Накрая обаче ПРОБУТВАТ и ОСНОВНАТА СИ Идея - че е крайно време ЕС ДА СПРЕ Финансирането на държавата ни...за да няма какво да се краде!/пост ном.2/.А каква е същността на Идеята им ли?Ами да излудее България от глад и да падне на Колене пред Матушка Рус да ни спасява,т.е. да ни ПРИЛАПА ТЕРИТОРИЯТА БЕЗ ОСТАТЪК.И тия хорица имат наглостта да се наричат "истински" Патриоти,както и да се оприличават с целия Бълг Народ?!!

    Коментиран от #57, #64

  • 33 БоШкоФ

    30 1 Отговор
    Чудя се да пускам ли видеото как 🎃 си брой откраднатите 💶 или още малко да го изчакам и изнервя?
  • 34 3.14К

    31 2 Отговор
    Бойко е хабилитиран лъжец сертифициран от трета инстанция на съда, но Дончев го бие, защото е по-умен и го прави още по-опасен. Пример е електронното му правителство и така и ненаписаната нова програма за икономическо развитие, обещана да е готова след европейските избори.
  • 35 Шопо

    32 0 Отговор
    ВИЕ ще имате, НИЕ ще имаме цървулите на босия...
  • 36 За Българите

    31 1 Отговор

    До коментар #2 от "Само да вметна":

    Те за това не искат да подават оставки. Има много още💰 за крадене.
  • 37 хайде честито

    23 0 Отговор
    Кохезионната политика представлява най-големият отделен източник на
    финансиране от ЕС за проекти, свързани с околната среда.
    Проектите помагат на всички държави и региони в целия ЕС да постигнат
    съответствие с разпоредбите, свързани с околната среда, и да изграждат техния
    капацитет в този сектор.

    не разбрах връзката е Ковид!?

    Коментиран от #53

  • 38 Нищо

    29 0 Отговор
    няма да имаш , с нищо не сте се справили до сега , толкова години вече ! Десетки милиарди от ЕС за България заграбихте и я направихте първа по бедност и смъртност ! А пък в твоя край що пари потънаха - не ща и да мисля ! Позор !
  • 39 jorj

    4 33 Отговор
    Заради тези милиарди се направиха фалшивите клипове и аудио - записи, за тях всеки ден се лее помия и мръсотия ПО ГЕРБ и Борисов, да не мислите, че от любов към народа са пощурели и правят циркове и побъркват българите всеки божи ден!!!!! За МИЛИАРДИТЕ от Европа комунистите - терористи ще ни побъркат, докато не се докопат до тях!!!!! ЩЕ ИМ ПОЗВОЛИМ ЛИ ДА НИ ОГРАБЯТ ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ!!!!
  • 40 СДС старото

    30 0 Отговор
    Г-н Дончев, Вие сте сериозен човек,как мислете-колко от тези средства ще се усвоят от ГЕРБ-предприемачи,конкретно в Пловдив, който имат около 20 фирми през които превъртат суми.Имената са Николай Бекиров ,Николай Петков, Емил Кабаиванов и други герои.Дали в Европа са наясно, какво става с парите им.

    Коментиран от #44

  • 41 Ще имаш ти...

    30 0 Отговор
    Имате вие! Дончев пак си спал на криво. Къде ги видя тия пари за България и в какъв период от време? Сега дръонахте колкото може за да за пълните нещо в Бюджета, че там няма никои от миналата есен. Праете сметка и колко ще лежите в затвора!

    Коментиран от #52

  • 42 3679

    24 0 Отговор
    В Бг се раздава "справедливост" само върху кварталния апаш, по- нагоре от това ниво НЯМА. От тия 30 млрд. народът няма да види и стотинка. Ще отидат там, където са отивали досега. Затова не подавате оставка.
  • 43 hmhmhm

    26 0 Отговор
    да краднете още малко , така ли ...
    махайте се !
  • 44 3679

    27 0 Отговор

    До коментар #40 от "СДС старото":

    Изобщо не разчитай на съвестта на Дончев или на който и да било от тях.
  • 45 Мимч

    23 0 Отговор
    Ами ,че при толкова много пари какво се притесняваме можем да направим 3 атомни централи и да ни артисат пари за почерпка,та дори и за някоя автомагистрала.Това заначи,че сме боба ок.....Блажени са верующите госп.Дончев....
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Безразличен

    28 0 Отговор
    Само ЛУД би си подал оставка при тази златна мина 😁 😂🤣😄
  • 48 Човек от село

    26 0 Отговор
    Радвам се, че ще имате.., а ние какво ще имаме?!!
  • 49 Престанете да давате още права на ЧСИ

    26 0 Отговор
    Те и сега са без контролни и правят каквото си искат, те са едни Озаконени Рекетьори и Мафиоти!! Кой предлага още Пълномощия на тази Мафия, предостатъчно са Колекторите, другата озаконено Мафия!!
  • 50 айде схемата

    22 0 Отговор
    Ке имате 30 милиарда евро да си ги делнете по братски, а именно 90% от сумата на бащицата, а останалите 10% у фонда секи при нужда си зима до 1% от тях, не по често от 2 пъти месечно! Всичко надлежно се описва и накрая общата сума от остатъка се връща до 10 години на бащицата с лихва от 10% върху главницата! А за последиците от ковида да плащат хората...
  • 51 Оракул

    24 0 Отговор
    Дончев,”Брашно на заем—тъпкано се връща”.
  • 52 3679

    20 1 Отговор

    До коментар #41 от "Ще имаш ти...":

    Те в затвора няма да отидат. Тях закон не ги лови. ЦЦ преди време каза: "Няма кой да ме осъди". Не сме го забравили. Законите са само за дребните крадци.
  • 53 Бачо Киро

    23 0 Отговор

    До коментар #37 от "хайде честито":

    Ми не е. Също така парите са за период от 7 години. Дрънка си колкото да не заспи.
  • 54 Кауш

    17 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „На 20 октомври ще бъде изпратена доста по-зряла версия“ Зряла толкова, колкото проектът ви за конституция.
  • 55 айдеее

    13 0 Отговор
    фъфльо....Вън от `хорото`......
  • 56 Точка

    2 12 Отговор
    Каквото и да правят русоидните шебеци, каквито и манипулации да правят с въстания и оставки не могат да заблудят народа, ще си останат малко на улицата.
  • 57 Бачо Киро

    18 0 Отговор

    До коментар #32 от "оня с коня":

    Кога викаш са дали пари за нуждаещите се? Искаш ли ей така, набързо, да съпоставим примерно какво дадоха гърците на хората и какво нашите? А? Или викаш няма да ти изнася? Въобще няма да говорим дори за останалите на запад... Раздавали били пари на населението и закъсалите фирми... Егати наглеца... На кое население е дал? На кои закъсали фирми? Гърците дадоха на безработните 5х400 евро + 10% за всяко дете, между 1100 и 2000 евра на едноличните търговци примерно, по 539 евро на месец за целия сезон на работниците в хотелите, които не са отворили и ги водят замразени, сега пак ще им дават някакви 500+, на пенсионерите по 800 и тн... Бойко кво раздаде? Заеми? Аре въри се крий в щаба на герП да се надлъгвате там...

    Коментиран от #61, #68

  • 58 Асен

    14 0 Отговор
    Да,да ще имате 30 млрд. евро за да напълнете чекмеджетата,а за народа нищо.Не се наядохте на пари,да ви приседне дано.
  • 59 така ли

    14 0 Отговор
    Чакат мангизи от тяхните гробарски последици?!Вън от властта ``гьотверени``....
  • 60 Ние ще трябва

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "chi":

    да се справяме без тях.
  • 61 Актуална Антена

    11 0 Отговор

    До коментар #57 от "Бачо Киро":

    Абе Коня може и да е облажил от Ковида. Оно нали е от Партията на Тиквите.
  • 62 провал

    10 0 Отговор
    Благодарение на този план цялата икономика на ЕС трябва да стане по-силна, по-бърза, а ние с Боко и компания още по-богати.
  • 63 Centurion

    14 0 Отговор
    Вие ли ще се справите ве крадци долни???Да изчезвате до къто сте още цели!Да е нагеците ви дае.Те опустошиха всичко ,щели да се справят.Утрепки!
  • 64 Rsdo

    2 12 Отговор

    До коментар #32 от "оня с коня":

    Русофилите одобриха заема от Русия за Беларус, но не споменаха кой ще ги връща, внуци ли ?

    Коментиран от #69

  • 65 мда

    13 1 Отговор
    тея няма да се махнат докато ЕС не ни спре кранчето
  • 66 НАРОДЕН

    4 7 Отговор
    ТЕ ЗА ТОВА ЛИ ПОЩРЪКЛЯХА ИЗГЛАДНЕЛИТЕ ДРУГРАКИ И ДРУГАРИ...
  • 67 любопитен

    12 0 Отговор
    До мен , колко ще стигнат , за да се справя с тези последици . 30 000 000 000 / 7 000 000 българи = 4285 евро . С тази сума в джоба , даже ще ПОВЯРВАМ в КОВИД19 .

    Коментиран от #111

  • 68 3,14К

    7 0 Отговор

    До коментар #57 от "Бачо Киро":

    Няма да те разбере! Сега идола му не прилича на кон, а на мравояд! А иначе си прав.
  • 69 Когато станат

    7 1 Отговор

    До коментар #64 от "Rsdo":

    една държава / а те вече са около 50% такава/, няма да има значение. А ние, децата и внуците ни ще плащаме на " братския" ЕС. Има разлика, нали? ще трябва да

    Коментиран от #104

  • 70 2344

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "jorj":

    Таблетката взе ли си ?
  • 71 гост

    12 0 Отговор
    А когато ЕС, попитат къде са производствата и проектите, за които са ни дали пари, ние какво ще отговорим!? На бостана за тикви!?
  • 72 ...

    12 0 Отговор
    Те ще ги имат на разположение, а ние гражданите нямаме нищо. В програмите участват само фирми на Пеевски, Цветанов, Марешки и прочие приближени да Бойко Борисов дори Миню Стайков и Божков , с които уж се мразят , но делят милиони всеки ден
  • 73 финал фентъзи

    4 0 Отговор
    плеш знаем много добре защо не подавате оставка и взимате кредити да вдигате заплати и пенции

    Коментиран от #100

  • 74 До трите трола на мутрата от сик

    12 0 Отговор
    Банкянския тиквопитек и айдук е пътник отвсякъде - физически и психически ! При смяна на властта - затвор заедно с каскета !
  • 75 x510

    11 0 Отговор
    Вчера взехте 5 милиярда заем сега искате от ЕС още 32 милиярда, за стравяне с Ковид 19, взели се до сега заеми над 25 милиярда. Абе Томи още 100 години ли се готвите да сте на власт. Вън народа ви иска и чака незабавната ви оставка .
  • 76 Ънчо

    12 1 Отговор
    Хората в бг нежелаят това правителство,а пък ес напук отпуска пари за управляващите.защото тези управляващи са удобни и послушници на фашистите от ЕС.
  • 77 Мзаа

    14 0 Отговор
    Те зи 30 милиарда ги дайте за нова АЕЦ, реакторите ги имаме, защото като спрат ТЕЦ-овете след 5 години, ВЕЦ-овете точат язовири и са БЕЗУМНО СКЪПИ, фотоволтоици и перки зима не рабятят.
    Газ се видя, че сте сключили безумни договори и цените на парно са непосилни, вървят нагоре.

    Тези 30 милиарда ги дайте за - канализация цяла БГ12 милиарда.
    Вода - цяла БГ нови тръби 12 милиарда. Европроекти - трябваше да ги има на масата.

    Едно нещо направете като хората 2 години ви седят реактори за диван чипраз, вместо да се ползват, никъде го няма това по света.
  • 78 Behemoth

    10 0 Отговор
    Късно е либе за китка!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 баба Люга

    10 1 Отговор
    Ето това ще бъде кражбата на века. До сега всичко що е крадено, ще избледнее пред това...!
  • 81 Баце

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "chi":

    ами вие с изплезени езици , като кучета пред месарница.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ИСТИНАТА

    11 0 Отговор
    Ще има и нови 3 млн.държавнс субсидия за федерацията по ММА от които 1)3 в джоба на рекетьора Станислав Недков Стъки за да е още по активен и заплашва народа и протестиращите
  • 84 antimafiq

    10 0 Отговор
    Този още ли си мисли , че може да манипулира съзнанието на нормалните българи ? Не ми се вярва ! Но до последно се правят на тапи и ще унищожат и изгонят и последните млади , кадърни българчета !
  • 85 Активист на БКП

    4 0 Отговор
    $$$$¢¢¢¢€€€€¥¥¥¥ в ЧЕКМЕДЖЕНЦЕТО!!! ЯКО !!!
  • 86 Баламурника

    5 0 Отговор
    Ураа скоро всички ще сме милионери
  • 87 българка

    10 0 Отговор
    Господине, къде са милиардите за електронно правителство, за въвеждането на което Вие лично носите отговорност? Няма ли първо да отговорите къде пропиляхте толкова много пари, а сега се готвите отново да крадете? Много "разумна" програма, ама кой ще ви контролира какви ще ги вършите? Толкова грозни неща надробихте, че народът се отвращава от вас. Какво още не ти е ясно, ТОМИСЛАВЕ?
  • 88 a bee

    7 0 Отговор
    5 милиарда (за 30години) заем изтеглиха през седмицата,
    ся 30милиарда за десет години и колко ще върнем + солидарността
    спрямо фалирали государства (със заеми поемаме изплащането на
    заемите на други от ЕС !
  • 89 boko

    4 1 Отговор
    За нас парите, за Вас шоуто!?
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Sali bat Sali

    6 0 Отговор
    Алоооо , дончев (с малка буква не заслужава .. )!
    На три смени ,на норма 545ЛВ. ЗАПЛАТА ! Аз ли
    живея в паралелен свят ?
  • 92 пфуй че гадост

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Чичо":

    Глупако, ако това стане, ще пикаеш газ, щото доходите ти ще се спихнат и храните, хвърлян на протеста ще витаят в сънищата ти! Ако не знаеш, от всеки лев0,80 лв са европейски и ще живееш с 20-те стотинки , тъпако с изпържен мозък!

    Коментиран от #95

  • 93 Пламен

    7 1 Отговор
    Томи, взехте каквото са ви дали. Те решават колко и на кого. Така че, те ви натиснаха да вземете нещо, от което, ние нямаме нужда. Кой ще плаща кво ти пука?
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "пфуй че гадост":

    Фани ма за 20сте стинки, мен ми плащат в биткойнЕ
  • 96 Tate

    4 1 Отговор
    Още ще грабите мамката ви гробарска ,да се задавите дано !!!!!!!
  • 97 Тунингован кон

    4 0 Отговор
    Прeд кoмпютритe cмe нoмeр eднo, гeрoи, хвaлипръцкoвци, нo кaтo дoйдe рaбoтaтa дo дeйcтвия ce криeм, кaтo мишoци. Кoлкoтo и дa нe ни ce иcкa , тoвa e гoрчивaтa иcтинa. Рaздeлeнo, cлaбo грaждaнcкo oбщecтвo, излишнo caмoчувcтвиe и чувcтвoтo чe eдни прoтecтирaщи ca пo-вaжни oт другитe вoди дo рaздeлeниe. Влacтимaщитe изпoлзвaт тoвa и умeлo прoтивoпocтaвят тeзи групи, вeрни нa мaкcимaтa , рaздeляй и влaдeй. Рeзултaтът e cтрaх, рaзeдинeнocт, нeдoвeриe, oмрaзa, нaциoнaлизъм ,нихилизъм и вcички пoдoбни oпрeдeлeния, кoитo прeчaт нa eдин нoрмaлeн и дocтoeн живoт в нaшaтa cтрaнa!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 ТОДОР СТОЯНОВ

    4 1 Отговор
    ТОМИ, ТИ СИ ЛЪЖЕЦ ВЕ МАЙНА!ТО НЯМА НИКВИ КИНТИ, ТОЙ ЩЯЛ ДА СМЯТА...АРЕ БЕГАЙ ВЕ!
  • 102 възмутен

    1 1 Отговор
    модератора, защо ми давате, че съм гласувал за статията ви като не съм я прочел. да не казвам, че + и - се контролират да са само в полза за хунтата
  • 103 пенсионер

    3 1 Отговор
    този господин 10 години отговаряше за електронното правителсто, а него още го няма. новите милиарди заем отново го активираха, много се пенеше при изказването си днес
  • 104 Rsdo

    1 2 Отговор

    До коментар #69 от "Когато станат":

    Само да не стане като брадска Украйна.
  • 105 Бурканбанк

    4 1 Отговор
    И тоя изрод е за затвора. Похарчи милиарди за "електронното правителство", което до ден днешен не е стигнало до никъде.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 ПАТРИОТ

    4 0 Отговор
    При пoлoжeниe чe Тoмиcлaв Дoнчeв зaявявa чe нa Бългaрия щe ce oтпуcнaт 30 милиaрдa зa cпрaвянe c пaндeмиятa.Cмятaтe ли чe в cтрaнaтa ни нямa дa имa втoрa, трeтa и eнтa вълнa нa вируca? Щe имa нe вълни увaжaeми cъгрaждaни a тaйфуни и цунaмитa щe ни връхлитaт eднo cлeд другo дoкaтo ce oкрaдaт вcички пaрички oт ГEРБEРACТИЯТA.
  • 108 БиБи кинг

    1 1 Отговор
    Ще има парички Томи за всички! За мен,за теб и за Стъки! За майките няма да има защото са циганки тъпи!
  • 109 роза гербева

    2 0 Отговор
    Сега ще се налапат ли най-после? Ще ли имат ....
  • 110 Ван дер Любе

    2 0 Отговор
    Доно ви няма тогава, че иначе поне 25 милиарда ще отидат в разни шкафчета
  • 111 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "любопитен":

    И аз ще съм на опашката , дано останат за мен !
  • 112 Гошко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "chi":

    Ние пак ще духаме супата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове