Last news in Fakti

19 Септември, 2020 16:56 111 092 66

Министър Вълчев с извънредна заповед за всички ученици

  • ученици-
  • поправителна сесия-
  • изпит

Учениците от 5-и до 12-и клас, които са получили оценка слаб 2 по някой от учебните предмети ще имат още един шанс

Министър Вълчев с извънредна заповед за всички ученици  - 1
Снимка: БГНЕС

Учениците от 5-и до 12-и клас, които са получили оценка слаб 2 по някой от учебните предмети от задължителната или задължително избираемата си подготовка, и не са успели да повишат успеха си на поправката ще имат още един шанс.

Това ще бъде възможно, след като от МОН разрешиха извънредна трета поправителна сесия за двойкаджиите, става ясно от заповед на образователния министър Красимир Вълчев.

В нея той посочва, че във ведомството са постъпили запитвания на родителите относно възможността ученици, които не са положили успешно поправителните си изпити за учебната 2019/2020 да бъдат допуснати по изключение отново до явяване на изпити.

Изглежда не всички ученици са успели да наваксат пропуските по време на дистанционното обучение след средата на март. Затова и от МОН са ще им дадат шанс да се явят на поправка, ако не са скъсани по повече от един предмет.

„С оглед мотивите, изложени в подадените молби и запитвания, и в интерес на учениците разрешавам по изключение да се организира и проведе трета поправителна сесия за учебната 2019/2020 година в срок до 12 октомври 2020 г.

Разрешението се отнася за учениците, получили слаби оценки на поправителните сесии на не повече от два учебни предмета от задължителните, избираемите учебни предмети или задължителната, задължително избираемата или профилираната/професионалната подготовка”, пише в заповедта Вълчев.

Според действащите наредби единствено учениците, които по здравословни причини, удостоверени с медицински документ, не са се явили на поправителни изпити на редовните сесии, могат да се явят на допълнителна поправителна сесия по ред, определен със заповед на директора на училището, но не по-късно от 10 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    131 26 Отговор
    Навремето играехме до победен гол. Браво Вълчев дай им още шансове.

    Коментиран от #10

  • 2 Така се...

    313 15 Отговор
    Притискат учители да не оставят да повтарят разни, които не могат даже да четат и пишат!

    Коментиран от #44

  • 3 hmhmhm

    194 26 Отговор
    на трета поправка да се носят по 1000лв или два свински бута или по две дамаджани сливова и пита кашкавал, може и да се комбинират!

    Коментиран от #7

  • 4 Боже, Боже!

    262 20 Отговор
    С две думи -поправки до дупка! Все някога могат да успеят! Жалък министър, прогнила система!

    Коментиран от #53

  • 5 Пурко

    260 15 Отговор
    Нали ви е ясно че целта е всички да минават нагоре, няма значение дали са грамотни или не.. Това е все едно да се печатат фалшиви дипломи, само че тези ги прави самата държава. Чакам подобна заповед и за висшето образование, така всеки неграмотник ще може да вземе кетап за виШо

    Коментиран от #11

  • 6 незнайко

    229 15 Отговор
    За двойкаджиите не трета а 33-та да насрочат все ще е същото !!! Циганите ще получат 3 за да мине НОМЕРА !!! После идва момента на изборите където тези ТРОЙКАДЖИИ ще се отблагодаряват !!! ОТВРАТИТЕЛНО !!!

    Коментиран от #27

  • 7 Лост

    52 13 Отговор

    До коментар #3 от "hmhmhm":

    А знаеш ли как е сега да се явиш за повишаване на оценка. Яваваш се на целият материал, но ако получиш по ниска от тази която имаш, ти пишат оценката която имаш. Така може да се явиш на късмет и да си я повишиш.
  • 8 Иван

    158 9 Отговор
    Да го питам тоя пишман министър защо изобщо има оценки в училище? Направо им давайте дипломите и да са живи и здрави да ви се отблагодаряват подобаващо!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дидо

    86 5 Отговор

    До коментар #5 от "Пурко":

    Във ВУЗ-овете също е така от ГОДИНИ!Галеници или креватни партньори имат 3 или 4 по даден предмет и после декан или зам. декани звънят на въпросния преподавател да им вдига оценките!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 111 Отговор
    МНОГО добър министър който мисли за УЧИТЕЛИ и УЧЕНИЦИ да е жив и здрав ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Нерон

    38 4 Отговор
    Това е за древните римляни. Хич не им е на гладия!
  • 15 незнайко

    41 2 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Много тъпа ирония.
  • 16 ☂♄☾

    145 4 Отговор
    Какъв е смисъла на училището ако не отсейва хората по интелект, а дава диплома на всеки ?После се чудите защо пълни тъпаци управляват страната , а тя е вечно бедна.

    Коментиран от #50

  • 17 Затъваме яко. Яко ще затъваме

    102 5 Отговор
    Въпроса е зелените гето бластери да могат да изкласят. Не забравяйте,че доста от тях дори не говорят грамотен български. Така е, когато оставяте нпо-та да стимулират директори и бюрократи в министерствата със семинари и пари по програми. Утре Асан, като почне да ви води лекции на ромалески в софийският, ще се усетите столичани, но ще е късно.
  • 18 Оня

    94 6 Отговор
    При сегашното ,ниво на образование,да получиш 2-ка и да не можеш да я поправиш,не знам накъде вървим

    Коментиран от #19

  • 19 Густо, майна! (peshovia)

    21 5 Отговор

    До коментар #18 от "Оня":

    Тука си прав брат ми, съгласи ме! Абе кво стана с коня? Не си ли вече на кон?
  • 20 За несведущите-

    58 2 Отговор
    тази непредвидена в закона " министерска" поправителна сесия е стара практика. Дали е законна , да кажат юристите. Но че е неморална, е безспорно. А и за какво да учат - я вижте процента на завършилите с висок успех престижни ВУЗ сред управляващите, а и сред политиците от всички партии...
  • 21 Анонимен

    79 4 Отговор
    Антрополог предложил на деца от едно африканско племе да играят в игра. Той поставил до едно дърво кошница с плодове и обявил: „Който първи дотича до дървото, ще получи всичко“. Когато им дал знак, децата се хванали заедно в ръцете си едно за друго и … започнали да тичат всички заедно, а след това всички заедно седнали и започнали да се наслаждават от вкуса на сладките плодове.

    Удивеният учен ги попитал, защо са постъпили така, та нали всеки един от тях би могъл да получи наградата еднолично. Децата му отговорили: „Обонато! Нима е възможно един от нас да бъде щастлив, ако всички останали са тъжни?“ „Обонато“ (или убунту) на техния език означава „Аз съществувам, защото ние съществуваме“.

    Коментиран от #22, #61

  • 22 Анонимен

    53 3 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    Убунту е африканско етично учение, хуманистична философия, мироглед, основано на доверието между хората и тяхната взаимна връзка. Това учение е устно, него го живеят и не го дискутират в пресата. Думата „убунту“ може да бъде преведена като „човечност по отношение на другите“, „вяра във вселенската сила на участието, обединяваща цялото човечество. Трудно е да се намери еквивалент на понятието „убунту“ в западните езици. Когато в Африка казват, че „Този човек притежава убунту“, това означава, че той е щедър, гостоприемен, дружелюбен, пълен с грижа и състрадание, дава от всичко, което има.

    Реплика: Това естествено (природно) отношение към себе си, обкръжаващите и света произтича от усещането на пълната взаимна връзка между всичко в света. Такова усещане са имали хората в света до проявата на егоизма в него, както е описано в Библията, до построяването на Вавилонската Кула.

    А след това хората са престанали да разбират един другиго, появили се различните езици. Егоизма, който нараснал до небесата като кула, отдалечил хората един от друг и те се разпръснали и заселили по цялата земя.
  • 23 ко?не.

    69 5 Отговор
    Образованието вече не струва. Всички кафяви ще продължават напред без да знаят нищо и ще получават дипломи.И това ми било министър. Оставка веднага.
  • 24 3ти,4ти поправите лен, затова министрите

    41 3 Отговор
    Ни така добре говорят чужди езици!! От много преповтаряне на материала, Примери, Бисери имаме достатъчно!!
  • 25 ТЕКЕЗДЕСАТ

    10 14 Отговор
    Аз по милост си вземах изпитите като оставах на изпит. Изключително благодарен съм:)
  • 26 хахаха

    40 2 Отговор
    а ако не се справят и на третата? Докога ще има поправителни изпити? докато изкарат тройки ли?
  • 27 5777

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    О Г Ъ Н.
  • 28 Чифликчия

    35 5 Отговор
    Е браво! Тиквите точно, вече ще уздреят!!!
  • 29 Горо

    43 10 Отговор
    Двойкаджията от едно време в училище Бойко Борисов не може да не прояви съчувствие към себеподобните си. Освен това на него и политиците у нас им трябват не умни, а прости хора, които да ги търпят на власт, каквото и да вършат!
  • 30 Ventura

    38 4 Отговор
    То така и бащами е завършил трето отделение, когато се е родил Симеон Кобурготски. Царска милостиня.
    Аве Боцко-еднокнижнико.

    Коментиран от #33

  • 31 Джули

    41 3 Отговор
    Пълно опростачване-с бързи стъпки се приближаваме към целта!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Вярно е,

    21 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ventura":

    А моят е минал със 7.
    На всички е добавена една единица..
  • 34 Ремзи

    4 0 Отговор
    Герги 💩- то
  • 35 Спри се

    35 2 Отговор
    Милост за учителите!!!

    Айде, стига, бе, алоууу министърът!
  • 36 Учетел

    28 1 Отговор
    Тази допълнителна сесия я има всяка година, все по изключение, все след запитване на родители......copy, paste.....
  • 37 ИВАН

    45 2 Отговор
    Фалшиви пари, фалшиви дипломи, фалшиви цици и фалшиви мини с три - купени предатели, заради които младите деградираха - насадиха им еврогейски ценности и готово - няма я България
  • 38 Затова, още дълги

    29 3 Отговор
    години, ще четем "гаранциЙ" и други феноменални драсканици от журналисти. Споко, кораба потъва нормално, има вода за всички...

    Коментиран от #51

  • 39 Учителка

    28 7 Отговор
    Това е все едно Бойко Борисов да се явява три пъти на изпит по английски и накрая да му дадеш диплома, и хоп, току виж разбрал какво си говорят в Европа другите министри и той проговаря...о,чудо, спират да ни подиграват!
  • 40 Над

    16 3 Отговор
    Завършила съм френско държавно училище. Годината се повтаряше доброволно по препоръка на учителския съвет и дори по желание на ученика с цел завъшване с конкренен профил. Освен това две слаби оценки по два предмета не водеха до поправителни изпити, ако останалите предмети бяха отлични, защото се гледаше цялостното представяне. По този начин нямаше бележкарство и лични конфликти с конкретни учители.
  • 41 Гечко

    10 3 Отговор
    Хубаво е винаги да има втори шанс нооо,това е вредно за обществото! Сега поне,поми ярите които са нямали втори шанс за двойките в училище са ограничени да изказват платени коментари в подобни сайтове където са спокойни,че са анонимни...и по-добре!
  • 42 Над

    13 2 Отговор
    Матура се държи по всички предмети, но се гледа средната оценка. Тези,които не получат средно "тройка" , повтарят целия 12ти клас и тва не необичайно или срамно. Дипломата си тежи
  • 43 Над

    1 5 Отговор
    Матура се държи по всички предмети, но се гледа средната оценка. Тези,които не получат средно "тройка" , повтарят целия 12ти клас и това не е необичайно или срамно. Дипломата си тежи
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 тирбушон

    8 1 Отговор
    вмирисан препариран варненски шаран
  • 46 Данъчен

    13 2 Отговор
    МОН-министеро: "Разрешавам извънредна трета поправителна сесия за двойкаджиите"! И после ги назначават за висши чиновнци на ГЕРБ! Както е назначен преди 2 години директорът на МОН-дирекция "Компютърни технологии" с двойкаджийски диплом от Вечерна Работническа Гимназия и след 12 годишно следване във ВМЕИ като раб-фаговец по специалност "Електрически мрежи" със среден успех, без да е работил и една минута като инженер!
  • 47 ПАРАЗИТ

    11 2 Отговор
    така е като искат ценз за шафиорска книжка , А ВЕЧЕ И ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА САМОЛЕТ ДО 250 ДУШИ , СПОРЕД ДОФТОРА НА НАУКИТЕ ОТ БАНКЯ - РОДНОТО МЯСТО НА ТИКВАТА !
  • 48 ТАРАБАТА

    10 3 Отговор
    НЕ МОЖЕ ЛИ ДВОЙКАДЖИИТЕ ДА МИНАВАТ МЕТЪР НАПРАВО С УКАЗ НА ТИКВОЧА ЕДНОКНИЖНИК , КАКТО ЦАР БОРИС НА ВРЕМЕТО
  • 49 БАЙ ВИ ГАНЬО

    2 3 Отговор
    "ОСТАРЯВАМЕ БАВНО , НЕУСЕТНО ПОЧТИ ! МНОГО ВИДИМО ТИ , ПО НЕВИВИДИМО АЗЗЗЗЗЗ!"

    БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ ЗА МИЛОСТТА !!!!
  • 50 ...

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "☂♄☾":

    Или "какъв е смисълът". Кой е бягал от училище и дава акъл?
  • 51 ...

    15 0 Отговор

    До коментар #38 от "Затова, още дълги":

    Кой потъва? Корабът. Какво е "корабът"? Подлог. Масово не знаете да членувате и падежите ги пишете на късмет. Чудесно е, че имате мнение.

    Коментиран от #63

  • 52 Ели

    5 9 Отговор
    Снощи гледах предаване за КАЛУДИ КАЛУДОВ, обясни как не е приет в музикалното училище, учил в техникум и винаги имал поправителни изпити по математика и технически предмети.Ако не е завършил средно образование дали щеше да пее по световните сцени? И ОЩЕ НЕЩО ЗА РАЗМИСЪЛ - КАТО НЯМАТ ДИПЛОМА С СРЕДЕН 3 ДАЛИ ПРОПУСКИТЕ ПО ИСТОРИЯ ИЛИ МАТЕМАТИКА ЩЕ ПРЕЧАТ НА ЕДИН СТРУГАР ИЛИ МОНТЬОР!
  • 53 Образован тулуп

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Боже, Боже!":

    Свинщина отвсякъде! Време е за разчистване на оборите!
  • 54 Дедо

    13 0 Отговор
    Г- н министър това звучи като: Поради ниската раждаемост да променим начина на забременяване
  • 55 Който успее да вземе изпит от 3тия

    10 0 Отговор
    Път става за Министър, особено ако испита е по Английски или Немски??? Който вземе испит по математика от третия път е готов за министър на финансите или на мястото на Мишока Константинов, там е по важно да можеш повече да лъжеш!!!
  • 56 хаха

    5 0 Отговор
    Ко се възмущавате, няма материал.
  • 57 Иван

    3 5 Отговор
    Какво искате от министъра???Не ви ли е срам,това което пишете , четат го и ученици.
    Мисля че е по образаван от някои от пишещите.
  • 58 Диана

    14 0 Отговор
    Това ,което са решили не е правилно.Децата трябва да се учат на дисциплина и да си учат уроците,а не да се правят компромиси с изкараните от тях слаби оценки.Доброто образование не позволява такива отстъпки.
  • 59 Аз съм

    2 3 Отговор
    Вие всички, щом имате образование, защо не управлявате?

    Коментиран от #60

  • 60 DerSiter

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "Аз съм":

    ще, ще
  • 61 Ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    Заедно с лилавите,с нежелаещите да учат,но желаещи да лапат ,хванати за ръчички,ще просъществуваме.ВЕРВАЙ СИ.
  • 62 Мари

    6 1 Отговор
    Те пък едни учебници , ужас. Първо се постарайте да преподавател истинската История на България , защото е интересна. Това което виждам аз , са пълни глупости. На това ли учите децата ни ?
  • 63 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "...":

    И както се казва:-И днес преживях поредният ден без синус и косинус.
    Та като правиш подобни забележки и отдаваш значение си казвай ако желаеш това,като може да се замести с още много излишни неща вкарани в главите ни без да са ни нужни.
  • 64 Педерастка с педерастка тъкава

    0 1 Отговор
    Пийте си хапчетата!
  • 65 Теди

    0 5 Отговор
    До 39
    Толкова ли ти пречи Бойко?Много от политиците не говорят езици.Това е по вина на вашта партия госпожо.Учехме руски.Но и не виждате какво се направи.Жалко!
  • 66 Панчо

    4 0 Отговор
    Еееееееееееее сасипаха я тая държава
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове