20 Септември, 2020 08:46 4 043 39

Христо Иванов: Не аз и Борисов казваме кой ще управлява

  • христо иванов-
  • бойко борисов-
  • дпс-
  • демократична българия

В момента има две ясни формации - „Демократична България“ и ДПС, смята бившият правосъден министър

Христо Иванов: Не аз и Борисов казваме кой ще управлява - 1
Снимка: БГНЕС

"Това правителство и Народно събрание са изпразнени от смисъл и доверие и дори не могат да вземат решение без да предизвикат нов скандал", каза лидерът на „Да, България“ пред Дарик радио. По думите му трябва бързо да се обнови доверието и мандата на парламента.

„Няма доверие в това управление да организира изборите. Те в момента, сега, на тъмно, започват да правят в последния момент, както винаги, изменения в Изборния кодекс“, посочи Иванов и допълни, че това също се превръща в скандал - „те в момента започват да раздават пари, като всяко раздаване на пари се превръща в скандал.“

Той коментира, че в момента ни трябва управление, което да проведе честни избори с минимално недоверие, както и управление, което да може да се справя с икономическата криза.

„Тази икономическа криза ще отключи глобален икономически преход. От нея света ще излезе с преструктурирана икономика заради технологичните революции, които се случват“, отбеляза Христо Иванов.

По думите му страната ни трябва да се подготви за един нов икономически модел - глобален. „Тя трябва бързо да започне да си възстановява институциите, трябва бързо да инвестира в човешки капитал - в образование не просто на младите, на всички, които са на пазара на труда“, посочи той.

Лидерът на „Да, България“ заяви, че многократно е призовал президента да поеме много ясен ангажимент за обхвата на дейност на служебното правителство: "Служебното правителство трябва да дойде с много ясен ангажимент от страна на президента, че никакви външнополитически действия сериозни няма да бъдат предприемани, че няма да бъдат предприемани никакви действия, които могат да повлияят на нашата геополитическа ориентация."

Кой ще управлява - казва избирателят, не аз. И нека свикнем с това. Не казва Бойко Борисов кой ще управлява, посочи Христо Иванов.

Той коментира, че в момента цялата българска политическа система се променя: "Не знаем с каква програма, с какви хора ще се появи и ще излезе от своето мълчание Слави Трифонов, не знаем как ще изглежда БСП след гражданската война, която минава в решителен етап там, не знаем как ще започне да изглежда Мая Манолова - какви хора и каква програма ще застане зад това нещо, Цветан Цветанов знаем ли как ще изглежда неговата формация".

По думите на Христо Иванов в момента има две ясни формации - „Демократична България“ и ДПС: „Всичко останало е или в ремонт, или в много сериозно метаморфоза, или в процес на възникване“.

„Ние сме готови да бъдем една изключително ефективна опозиция - по една проста причина - в момента ние сме извън парламента и предизвикахме най-голямата криза в съществуването на този парламент“, каза лидерът на „Да, България“.

Българският главен прокурор трябва да бъде поставен обратно в онази система, при която власт власт възпира, коментира Христо Иванов и добави, че решението е главният прокурор да стане подотчетен на парламента, без обаче да става част от изпълнителната власт - да бъде избиран с мнозинство в парламента, да бъде освобождаван и да се отчита пред парламента за прилагането на държавната наказателна политика.

Ние сме само за машинно гласуване, при много ясни гаранции за външен контрол за това какви машини, какъв софтуер, как точно се прилагат, каза съпредседателят на „Демократична България“.

"В зависимост от това как се прилагат могат да се превърнат в решение или в следващ проблем", посочи Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    18 39 Отговор
    Само моя лидер Борисов може да каже кой ще управлява

    Коментиран от #4, #5, #6, #7, #21

  • 2 Прав е

    35 14 Отговор
    Това го определят Маджо-вци Череп-и Шиши-та и т.н
  • 3 Осман ага

    8 51 Отговор
    Мисля че само ДПС е нашата надежда да спаси България
  • 4 Шуайип

    14 20 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    И аз така мисля Асан иначе сме за гибелта бещ Борисов сме нищо
  • 5 Таджи Армутлу

    5 19 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    И аз така мисля Асан!
  • 6 Ферат Яракбаш

    4 19 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Подкрепям те
  • 7 Гн Спиридонов ортопед-травматолог

    3 18 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Подкрепям те
  • 8 Бай Ху (By Who)

    25 22 Отговор
    Целокупният български народ казва кой ще управлява, така че си налягайте парцалите и чакайте редовните избори. Там всеки ще получи това, което му се полага. Стига бълнувахте за служебно правителство, няма да ви огрее.
  • 9 мусайбе

    13 17 Отговор
    “Бългaритe ca кaтo итaлиaнцитe и гърцитe - oплaквaт ce мнoгo. Oплaквaт ce oт държaвaтa. Oплaквaт ce oт прaвитeлcтвoтo. Нe вярвaт нa пoлитичecкитe пaртии, изпитвaт aнтипaтия към вcички пoлитици”, кaзвa Диoн и дaвa двe oбяcнeния зa тeзи нaглacи. Първoтo oпрeдeля кaтo “cиндрoм нa пeрифeриятa”, a втoрoтo - кaтo принципeн прoблeм нa рaзвититe държaви.

    Диoн cпoдeля, чe прeз пocлeднитe дeceтилeтия e пътувaл мнoгoкрaтнo дo Бългaрия. “Бил cъм cвидeтeл нa хипeринфлaциятa прeз 1990-тe, нa пълния кoлaпc нa финaнcoвaтa cиcтeмa, a cлeд тoвa нa икoнoмичecкoтo и пoлитичecкo възcтaнoвявaнe, зaвършилo c влизaнeтo в EC. Нaричaм гo “бългaрcкoтo икoнoмичecкo чудo”, зa кoeтo oбaчe мoитe бългaрcки приятeли ми ce пoдигрaвaт. Рaзбирaeмo e вcъщнocт: труднo e дa видиш нeщo, кoeтo e пoд нoca ти", кaзвa финaнcoвият eкcпeрт.

    Диoн твърди и тoвa: дoкaтo aмeрикaнcкитe пeнcиoнeри нe мoгaт дa cи плaщaт нaeмa, пoчти вceки бългaрcки пeнcиoнeр притeжaвa coбcтвeн дoм. "Зaщo бългaрcкитe пeнcиoнeри, кoитo cрeщaт зaтруднeния, нe прoдaдaт cвoитe къщи и aпaртaмeнти, зa кoитo бихa мoгли дa пoлучaт ceриoзни cуми?", питa Диoн. Cпoрeд нeгo, нaй-ceриoзният прoблeм прeд Бългaрия e cвързaн c дeмoгрaфиятa. “Нe e труднo дa cи прeдcтaвиш кaк щe ce oтрaзи тoвa нa държaвния бюджeт. Cитуaциятa нaпoмня тaзи в Япoния, къдeтo зaпoчнaхa дa внacят рaбoтнa ръкa oт чужбинa.”

    Коментиран от #14, #18, #24, #26

  • 10 ГОРСКИ

    20 6 Отговор
    На Борисов много ще му е мъчно за къщичката???
  • 11 РИСТООО

    8 12 Отговор
    а кой казва кой и къде ЩЕ КРАДЕ БЪЛГАРИЯ , ЩЕ СТРОИ САРАИ И ЩЕ ПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТА
  • 12 Абе

    21 16 Отговор
    Ристе, къде е Маджо бе
  • 13 Не знам кой е този Дион

    25 3 Отговор
    но ако българският пенсионер си продаде покрива, парите ще свършат и тогава ще стане бездомен, пенсиите не могат да осигурят жилище, за пенсионерите къщичките, които имат са сигурност, нищо повече - така, че сравненията между държавите са пълна глупост
  • 14 един от стадото

    22 3 Отговор

    До коментар #9 от "мусайбе":

    италианската баба и гръцкия пенсионер да не ревът много, щото кой им чисти задниците. И плащат от пенсиите си за слугиня от БГ. Ще ги призная за бедни, като дойде гъркинята да се грижи за баба Пена и тя задели от мизерната си пенсийка и плати. Ония теглят заеми, ама стигат до народа, ние правим борчове и все тая.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 антисоросоид

    14 5 Отговор
    Па тебе кой та пита бе сороски слуга ?ще видиш власт ама през крив макарон
  • 17 Стефан Стефанов

    4 2 Отговор
    Г-н Иванов, брокерско предложение- направете министър зам. шефа на СДС Емил Кабаиванов, и получавате 10 милиона кеш зелено комисион.Малко джобни разходи за скръндзата.............
  • 18 Бачо Киро

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "мусайбе":

    Твоя Дион е баят зле. Българите са на светлинни години от гърците. Онея стачкуват, блокират, не мрънкат само пред телевизора... Колкото до апартаментите, защо българските пенсионери да ги продадат, вместо да получават полагащото им се за 45+ години труд? Онея американски пенсионери, които нямат какво да ядат, не са бачкали 45 години или са им изяли фонда за пенсия както на българите. И според него правилното не е да бъдат наказани виновните и възстановени щвтите, а пенсионерите да гладуват или да си продадат жилището? Само пълен и.д.и.о.т може да тръсне такава простотия...
  • 19 Иван

    6 6 Отговор
    А ти кой си???Комунистическо изчадие.
    Ти ли ще управляваш България???
    Напиши колко трудов стаж имаш,какво си направил за тази държава?? Не можете с лъжи, не ви вярваме.Не се показвай по медиите.
  • 20 Е и кои са избирателите

    5 0 Отговор
    "Кой ще управлява - казва избирателят, не аз."
    Не е ли това най-важният въпрос - кой ще избира, и как ще се следи честния избор? Може ли да ни избират парламент, турците от Турция? Американците от Америка и т.н. Докога ще търпите тази лъжа, намеса в живота на българите? Това че сте демократични, не значи че трябва да допускате всеки да ни се качва на главите и да ни ограбва. Хората следят дали сте българи в действията си!
  • 21 Димитър

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Много е опасно машинното гласуване щом за него настояват от руската партия Бсп. На последните избори в Холандия отмени ха машинното гласуване и минаха на ръчно поради голямата опасност от руска хакерска намеса. А като се знае от голямото влияние и присъствие на Русия в България опасността е още по голяма от хакерска намеса и манипулиране на изборните резултати. До кога ще вярвате на най старите кагабейски партии в европейска България Бсп, Дс и Дпс. Как Христо Иванов ще вярва на президента Радев Решетников като той и комунистическия му екип са московски бесепари и руски слуги.
  • 22 Госあ

    3 2 Отговор
    А образование, за к'во ? В банановите републики образование не е необходимо.
  • 23 Кои сте ти бе простак?

    2 0 Отговор
    Защо говориш от името на българския народ никой не те е упълномощил ! Освен Цар Киро никой няма да гласува за теб , това си ти а ние ние сме българският народ!спирай че омръзна на всички!
  • 24 Стига копира

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "мусайбе":

    Един и същи коментар под всяка статия!! Днес за трети път същия коментар го виждам под различни стотии . Негромотник !
  • 25 Адвокат

    3 0 Отговор
    Мразите Гешев защото се страхувате и то с право че ще ви арестува престъпници мафиоти измамници и дроген барони!
  • 26 Стига

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "мусайбе":

    Копира този коментар ще те блокираме негромотник!
  • 27 Пацо

    5 0 Отговор
    Хората от Велинградско посрещнаха сърдечно Борисов.Ето това е народа,а не джендар софийските организации финансирани от мафията.
  • 28 Динозавър Карабаджаков

    0 0 Отговор
    НЕ БО/го/ЙКОХУЛСТВАЙТЕ !?!
  • 29 Сега ли го разбра

    0 0 Отговор
    Това
  • 30 Политолог

    5 0 Отговор
    Христо, вие нищо не решавате. Всичко решават Иван Костов и ген. Атанасов. А Христо Иванов само го съобщава
  • 31 Извънредно

    1 0 Отговор
    Най-добре деца под 15 годишна възраст да кажат кой да управлява България !
  • 32 BGЭХП

    1 0 Отговор
    ПРАВ СИ МАДЖО НИЕ ХОРАТА ДАВАМЕ НА бат БОЙКО 11 ПОРЕДНИ ПОБЕДИ.
  • 33 Мимето

    0 0 Отговор
    Абе, мечтател и фантазьор, само като те видя и прочета какво говориш и обратно се влюбвам в Бойко Борисов!
  • 34 Дарина

    3 0 Отговор
    На Иванов много му се иска той да управлява, ама не му и много стиска, щото знае, че ще се сгромоляса с гръм и трясък. То управлението не е като да си опозиция и само да се чудиш кого да оплюеш и да вадиш кирливи ризи. Тогава почват твойте да вадят.
  • 35 Ivo

    2 1 Отговор
    Именно като ти, Иванов не определяш - време е спрешда се месиш където не ти е работа. Ама то е ясно, че обичаш да си медийното пространство, да показват колко "отговорен" си, за да трупаш точки на изборите. И ти се целиш, ясно ни е къде.
  • 36 Петър

    1 0 Отговор
    Думите на Христо Иванов нямат значение, точно както и делата му.
  • 37 Емо

    0 0 Отговор
    Леле, леле... и тоя не го слуша главата вече
  • 38 Дренски

    1 0 Отговор
    Иска му се на Христо Иванов да управлява, но това няма как да се случи. Марионетки на олигарха Иво Прокопиев нямат място в управлението на България.
  • 39 Токин

    1 0 Отговор
    18.09.2020: Христо Иванов: Ако някой си позволи управление на промяната без нас - ще му се стъжни животът! - 20.09.2020: Христо Иванов: Не аз и Борисов казваме кой ще управлява! - Вече сериозно започвам да се съмнявам, че Христо Иванов страда от раздвоение на личността или просто не помни какво казва!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове