Last news in Fakti

20 Септември, 2020 13:42 2 306 30

Панчугов: Българинът повярва, че може да промени нещо

  • христо панчугов-
  • политолог-
  • мандат-
  • протести

Завършването на мандата не е политическа цел, а политическо его, смята политологът

Панчугов: Българинът повярва, че може да промени нещо - 1
Кадър БНТ

Българинът си повярва, че може да промени нещо. Над 60% от българското общество одобрява протеста. Българските граждани започват да мислят. Второ - постави се морална граница - поставиха се в напрежение политиците. Има напрежение, протест, сблъсъци. Но това не доведе до разместване на пластовете, заяви политологът Христо Панчугов пред БНТ.

Има легитимно зададени въпроси. Тези снимки не доведоха до нещо. 70% от българските граждани не смятат, че решенията се вземат от българските политици. Така че според тях механизмът за управление не съществува. Това е криза на легитимността, посочи Панчугов.

Завършването на мандата не е политическа цел, а политическо его. Колкото повече продължава тази ситуация, толкова по-невъзможно е да се води разговор.Протестът излезе и каза, че ДПС управлява вместо Борисов. Два месеца по-късно ги смени. Значи са министри на ДПС. Задавам въпроси, на които трябва да отговори българският премиер.

Големият въпрос е, защо се стигна до тази промяна. Всеки момент главният прокурор може пак да се занимава с политически неща. Прокуратурата като цяло е изпълнител на политики. Прокуратурата провежда наказателна политика. Но заданието се дава отгоре. Гражданите трябва да имат контрол над институциите, обясни той.

Няма как да очакваме следващият парламент да е стабилен. Чака ни доста странен парламент. Опасявам се, че в следващия парламент нито един от политиците няма да иска да си говори с Борисов. Обществото има нужда от промяна. За отбелязване е, че над 50% не знаят за кого ще гласуват. Това е някаква алтернатива. За добро или лошо ни чакат серия от избори. Ще се формира парламент, но няма да е траен, смята Панчугов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЕВ БГ

    21 7 Отговор
    Заедно сме сила! ЛЪВОВЕ!
  • 2 Ок ок

    13 11 Отговор
    Аман от селски клюкари. Този за кой се мисли
  • 3 El boko

    10 6 Отговор
    Не е малко 60% :)

    Коментиран от #12, #28

  • 4 Последния Софиянец

    20 3 Отговор
    Политиците трябва да ги е страх от народа,а не обратното.Ние сме им работодателя.Аз в мойта фирма крадци и мързеливци уволнявам моментално.И новите управници ще ги мачкаме докато почнат да работят.

    Коментиран от #11, #13, #29

  • 5 МАФИЯТА

    13 8 Отговор
    КЕ ПАДНЕ. ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР.
  • 6 Някой

    9 11 Отговор
    Панчугов,нали не си вярваш,а се опитваш да ни заблуждаваш?!Убеден съм,че Харизанов добре ти го каза.
  • 7 ха ха

    8 11 Отговор
    Панчугов.... българинът може и да те намери.... знаем че преподаваш в Нов български...
  • 8 РЕАЛИСТ

    6 4 Отговор
    Страхотен коментар на Велизар Енчев във Фрогнюз. Струва си да се прочете.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 НИКОГА ВЛАСТ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП

    15 9 Отговор
    МОЖЕ С ИЗБОРИ....А НЕ С ВДИГНАТ ЮМРУК ПО ПЛОЩАДИТЕ...ТОВАРИЩИ

    Коментиран от #19

  • 11 Простутиращ

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    А сега, пак сме фирмадижия
  • 12 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    11 7 Отговор

    До коментар #3 от "El boko":

    А НА ИЗБОРИТЕ, БАЦЕТО ПАК РАЗМАЗВА
  • 13 Бабикян

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Ристо купи ли ти баничка з буза сутринта
  • 14 МЕТЕЖНИЦИТЕ.....ИЗМЕТЕНИ ОТНОВО

    12 6 Отговор
    НЕ Е ВАЖНО КВО КАЗВА ПРОТЕСТА, А КВО КАЗВАТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ........ПАНЧУГОВ

    Коментиран от #18

  • 15 НИКОГА ВЛАСТ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП

    8 6 Отговор
    ПАК САМО ТЕОРЕТИЦИ, КОЙТО СА ДАЛЕЧ ОТ РЕАЛНОСТТА.....ПАНЧУГОВ
  • 16 Така е,така е...

    6 1 Отговор
    През 7-8 години го прави. Вярва ли вярва, а през това време ,животът си върви. И сега няма да е различно.
  • 17 Интриганта

    3 3 Отговор
    Харизан пак си намери майстора. Все пак ... друго е като си учил...
  • 18 Последния Софиянец

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "МЕТЕЖНИЦИТЕ.....ИЗМЕТЕНИ ОТНОВО":

    На избирателите от село Мечо корито не разчитай!Те си гласуват за ДПС винаги.
  • 19 Тъпу тролче

    6 7 Отговор

    До коментар #10 от "НИКОГА ВЛАСТ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП":

    Ма че той и Баце е кумунистче и размахва юмруче, но не смее да отиде на площада да го размаха, а само препуска с джипката из България, че да не можеш му хванеш следите!
  • 20 Събуди се

    3 4 Отговор
    Разбира се, че може да промени. Само трябва да сме обединени, властта е в мнозинството, не в шепата престъпници, на които временно сме я дали.
  • 21 60 процента

    4 2 Отговор
    а Валери Симеонов каза, че имало 300 човека на протестите.
  • 22 Червени боклуци.

    8 2 Отговор
    Черепът, мустака и фатмака влизат в пандиза. ОтровЕното трио тоже, товарищи лумпени.
  • 23 нов поглед

    1 1 Отговор
    Прочетох доста от мненията тук. За съжаление отново видях голямото разделение - това е принципа на властващите - " Разделяй и владей". Хора, не се карайте, просто като дойдат новите избори - гласувайте за личности, а не толкова за партии, защотовиждате докъде ни доведоха партиите. А ако личностите не могат да се обединят и да върнат морала в политиката - отново аут и нови избори докато нещата в тази хубава страна започнат да се случват по нормалния начин и всеки да започне да си гледа работата.
  • 24 О времена о нрави

    0 0 Отговор
    Ама в БЪЛГАРИЯ има ли политици...
  • 25 Ясна работа

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: За отбелязване е, че над 50% не знаят за кого ще гласуват. Това е някаква алтернатива.
    И тоя открил топлата вода!
    Че те на миналите избори - колко бяха негласувалите?
  • 26 Реалист

    3 1 Отговор
    Винаги съм бил за протести ,стачки ,уличен натиск,борба ,независимо кои са ни управлявали защото всички са гадове щом се доберат до властта и яхнат народа .Винаги са слуги на задгранични господари.Продават ресурсите на страната ни на безценица и за своя изгода.Треперят да не би народа да позабогатее. и да стане по -малко зависим лт милостините които му подхвърлят от милиардите които са му отнели.Сега обаче не вярвам в тези които движат тези протести.Отново ще измамят и обезверят народа .
  • 27 Гешев

    3 0 Отговор
    Грипена и Бабикянците ще си платят за золумите и метежите
  • 28 СКОРПИОН

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "El boko":

    Не е малко 60%, по социологическите проучвания, но може ли да се вярва на комунисти?! Колкото може да се вярва на дамите за честност под червените фенери, нали с това си вадят хляба. ПОЛИТИКАТА, е като най-древната професия на земята, днес ляга с един, утре с друг! Може ли да се разчита на социологическите цифри /те се крепят на МОЖЕИ БИ?! /. Последната дума на народа,ще се чуе в деня на изборите, тя ще бъде точна и категорична! Всичко останало е манипулация за наивници! СКОРПИОН!
  • 29 СКОРПИОН

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    "Последния софиянец", от кое село на България си дошъл, че станахте много, с лопата да ви рине човек! Жълтурче, имаш напредък, добре се учиш от сайтовете! Ние, сме работодатели : първо на Фигуранта и на всички урпавляващи, ние сме ги избрали да работят за нас, ние им даваме заплатите! Това което дрънкаш : " Аз в мойта / моята/ фирма... , ... ще ги мачкаме докато почнат да работят." Тези дрънканици ги разказвай на децата пред блока с които играеш! Първо вземи си средното оброзование, второ, ти самия се научи да работиш, спечали пари и си направи фирма, и тогава НАЗНАЧАВАЙ и УВОЛНЯВАЙ, че от сега, както си я подкарал нито работници ще имаш, нито / мойта фирма.../ Да ти са живи мама и тати, да те гледат докато пораснеш, че фирма ще въртиш! Още нещо да ти кажа, ако беше се родил при мракобесническото управление на БКП, щеше да видиш фирма на КУКУВО ЛЯТО, новоизлюпен, бъдещ кому-фабрикант!!! СКОРПИОН!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове