Last news in Fakti

21 Септември, 2020 07:47 4 508 30

Евелина Славкова: Проектът на Цветанов е политическа авантюра

  • републиканци за българия-
  • цветан цветанов-
  • партия

Обществото започва да обръща повече внимание на Слави Трифонов

Евелина Славкова: Проектът  на Цветанов е политическа авантюра - 1

Имаме една ситуация, в която се наблюдава паритет между ГЕРБ и БСП, така социологът Евелина Славкова от агенция "Тренд" коментира нагласите ни към настоящи и бъдещи кандидати за власт.

Според Добромир Живков от "Маркет линкс" доверието в кабинета спада, но трябва да имаме предвид от какви изходни позиции стартира ГЕРБ в 2017 г. "Още на входа правителството страдаше от дефицит на доверие", посочи той.

Обществото започва да обръща повече внимание на Слави Трифонов. Той липсва от протестите и от целия сценарии и печели, защото го няма. Ако присъства, може да загуби, защото може да спечели някакви негативи, посочи още Евелина Славкова.

Според Живков трябва да се зададем въпроса: "Да не би Слави Трифонов да отсъства, защото няма какво различно да предложи, от това, което се дискутира?".

През годините имаше сериозни заявки от негова страна, но нищо не се случи, припомни социологът.

Публичният му образ се явява като управленска алтернатива, защото критикува и е две в едно - силен лидер с патриотична нагласа, нещо като Борисов и патриотите едновременно, отбеляза Живков.

Според Евелина Славкова избирателите имат афинитет към нови лица. "За него гласуват хора, които не са от редовните пред урните в деня на изборите", отбеляза тя.

По отношение на рейтинга на различните партии, Евелина Славкова даде за пример Мая Манолова.

"Когато беше депутат, тя беше с негативен рейтинг, спомняме си сблъсъците ѝ с протестиращите през 2013 г. Когато стана омбудсман, придоби друг образ, но когато се върна в политиката, не е с тези стойности", обясни Славкова.

Тя определи проекта на Цветан Цветанов като политическа авантюра.

„Не знаем до колко ще се облегне на старите мрежи и доколко те ще могат да активизират хората. Следващите месеци, с обявените лица, ще видим до колко ще има откъсване от ГЕРБ“, посочи Евелина Славкова.

Според Добромир Живков това е интересен експеримент. Той го определи като нова политическа заявка от човек, който е бил свързан с корупционни схеми, но „Републиканци за България“ вече е ценностно поставена.

И двамата социолози бяха категорични, че ако отново има затваряне заради криза с коронавируса, това ще предизвика много тежки протести.

„Не мисля, че ще стигнем до момент, в който отново да затворим. Въпросът е дали ще се развие нов икономически сценарии, които ще изведе други хора на улицата“, посочи Добромир Живков.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оооо не

    30 0 Отговор
    Слави не, Цветан Цветанов има нужда от още 6 апартамента. Обеща всеки гласувал за него получава апартамент бонус.
  • 2 Чичовото

    37 1 Отговор
    Проектът на Цветанов е политически инженеринг за запазване властта на ГЕРБ !

    Коментиран от #30

  • 3 Абе

    31 1 Отговор
    госпожа , не се напъвай ! Единия другарИН хитрее по милиционерски , другия сельо смята , че народа му е публика и ще си играе пред и с него !
  • 4 Цвъки

    18 6 Отговор
    Защо Цветанов пусна брада?
    - всъщност зад брадата и мустаците на екс вътрешния министър се крие намерение да се изправи яростно срещу властта.

    Коментиран от #8

  • 5 хараре

    26 3 Отговор
    "Обществото започва да обръща повече внимание на Слави Трифонов." СЛАВИ ТРИФОНОВ Е ГРЕШНИЯТ ОТГОВОР НА ВЪПРОСА "КОЙ ДА ЗАСТАНЕ НАЧЕЛО В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ?". Чалгарят ще превърне страната в бунище. Ще ни олилавеят зъбните протези. България върви към африканската пустиня.
  • 6 Сандо

    21 3 Отговор
    Явно е,че все пак Цветанов е успял да омагьоса по някакъв начин американците и е на път да се превърне в тяхно куче.
  • 7 ЧЪРЧИЛ

    12 2 Отговор
    Р Б на Цецко, ще влее в ГЕРБ......
  • 8 Иво

    23 1 Отговор

    До коментар #4 от "Цвъки":

    Напротив, целта е да се коалира с ББ след изборите и отново да се върнат на бял кон във властта.
  • 9 на село

    20 0 Отговор
    Цветанов ще си пусне и жип ,но с вътрешен асансьор,глейте кво става!
  • 10 мъкаааа

    22 0 Отговор
    Има милиарди евра от ЕС за осмукване,Цвъки тях вижда само. Защо да ги осмукват "наш те хора" на Баце,а не цвъцко?!
  • 11 ветеринарен психолог

    16 2 Отговор
    Цецоцветанци за България ще замести Опитомени Патриоти,като патерица на Бойко.
  • 12 Отровното трио

    16 5 Отговор
    Хора не се лъжете. С избори няма да стане. Трябва да вземем властта САМИ. Елате вторник
  • 13 1234

    9 11 Отговор
    Славчо и Мая на инвалидни колички + Корнела на черна кобила, подкрепени от лилаво-зелените "уждесни" ... НЕ, БЛАГОДАРЯ!!! А Цветанов освен субсидия, едва ли друго ще спечели! БОРБАТА ЗА КОКАЛА Е СВИРЕПА!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГОСТ 1

    15 0 Отговор
    Не знам на какво разчита Цв.Цв,но според мен това е ялов проект като много други.Няма как човек,който две изречения не може да завърши да бъде лидер.Той става само за изпълнител от средно ниво.За по нагоре се иска и акъл,не само интриги.
  • 16 няма вечни

    14 2 Отговор
    приятели има вечни интереси, проекта на Цветанов, без подкрепата от Козяк и то на всички властови нива няма как да мине в това число можем да очакваме предателство от страна на Пастирката към Вожда в полза на гуменката като техен верен питбул показващ ни скалистити планини в Йелостоун вместо красивите ни рилски езера, но Американците със сигурност ще заложат на Цецо Физическото с изричната уговорка да не се коалира с Борисов, Слави Трифонов е с големи шансове да прибере новото чалга поколение, и други недоволни от статуквото докъм 40-45годишни като вот, и при всички положения ще мине 4% бариера, със сигурност няколко от сегашните парламентарно представени партии ще гледат партииния дом през крив макарон, но нека все пак да дочакаме да пукне пролет, че зимата чука на вратата, а се очертава да бъде суха и безводна, а без вода народното недоволство ще бъде доста радикално, и сегашните протести пред тях ще са като селска седянка.
  • 17 Петьо Петров

    2 4 Отговор
    Интересно проучване на Тренд.Малко ми пролича на промиване на мозъци,понеже статията е повече за влиянието на Слави,отколкото за проекта на Цветанов.Мога много да изброя от публичното представяне и на двамата,но ще оставя избора на вас.
    Лично на мен ми лъха на много страх,паника и ужас от последствията.Имайки предвид чия е тази"агенция",е нормално.
    Страхувайте се,ИМА ТАКЪВ НАРОД,който да измете оборите Авгиеви/Борисови/.
    Бъдете здрави и свободни.
    Подпис: Човек,който не се страхува!

    Коментиран от #26

  • 18 Втърснахте до повръщане

    13 1 Отговор
    Дори и да е прикрит уж заговор за бъдеща коалиция, ще бъдат още по-мразени и пак няма да имат политическо бъдеще. Сами се провалят от алчност и некадърност простите хорица. Изтъркаха се цървулите за 10 години вече заедно с партньорите си, както и да се преливат и пребоядисат.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 кичо

    8 0 Отговор
    Тоя Цветанов е като зъл дух... само да му видя погледчето, брадичката и излъчването и ми е ясен - злоба баце - злоба на кило лъха от него!
  • 22 габровец от варна

    8 1 Отговор
    Това си е доста добре обмислен и хитър ход. Това си е новият мафиотски клан под друго име.Участниците същите. Тоя филм сме го гледали още когато царя дойде на власт. Толкова бързо ли си мислят че хората забравят???😂😂😂😂😅😅😅😅😅😅
  • 23 кики

    3 0 Отговор
    Тоя е зацапал свещите... па може да е омешал и маслото...
  • 24 СДС Пловдив

    3 0 Отговор
    Вече сме спокойни, паричният поток пак ще потече. Емил Кабаиванов ни беше отбутал от яслата. Ура...всичко е както трябва.
  • 25 Све

    4 1 Отговор
    Най-ясна е програмата на Възраждане !!!!!!! Продават ни Слави , Цветан Апартаментов, Христо Иванов.....ВСЕ БИВШИ ПРИЯТЕЛЧЕТА НА ТИКВАТА
  • 26 Казуар

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Петьо Петров":

    В България няма по голям калтак от Слави Трифонов.
  • 27 Закон за спасение на БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    Легендарната Голда Мейер, пети министър - председател на Израел. „Ако искате да построите държава, в която нейните синове и дъщери ще се завърнат без страх за бъдещето, тогава направете само три неща: 1. Приравнете корупцията към предателството, а корумпираните служители към предателите до СЕДМО поколение!!! 2. Направете най-добре платени и уважавани: военни, учители и лекари! 3. И най-важното: работа, работа и работа, защото никой освен вас няма да ви защити и да ви храни! А страната ви е нужна само на вас и на никой друг! Когато това стане начин на живота ви, значи сте успели!"
  • 28 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    АГЕНТ ДЖЕМА : " РАБОТИХ МНОГО , НО НЕ ПОЛУЧИХ ПОЗИЦИЯ ВЪВ ВЛАСТТА ...И НАПУСНАХ ...И СЕГА ЩЕ ПЛЮЯ И УРИ НИРАМ " !!!!!!!!
  • 29 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НЕ СИ ПРАВА !!! ПРОСТО ЦЪВТОК ЦЪВТОКОВ СЕ НАДЯВА ИЗБОРИТЕ ДА СА НА "ЦВЕТНИЦА " ИЛИ СЛЕД ...!!!!!!!!!!!!
  • 30 ало Банов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чичовото":

    Аман, от полически чудовища "фРАНКЕНЩАЙН", с красиви билети за гласуване!
    Цветан Цветанов е "ПОЛИТИЧЕСКОТО КАМИКАДЗЕ " на Борисов.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове