Last news in Fakti

21 Септември, 2020 16:21 3 802 25

КНСБ иска спешна среща с правителството заради непрофесионалното "преизчисляване" на пенсиите

  • кнсб-
  • пенсии-
  • осигуряване-
  • пенсионна система

От КНСБ предлагат за обсъждане минималната пенсия догодина да бъде 45 процента от минималната заплата или 292,50 лева

КНСБ иска спешна среща с правителството заради непрофесионалното "преизчисляване" на пенсиите - 1

КНСБ настоява за спешна среща между правителството, синдикатите и работодателите във връзка с тиражираните в публичното пространство намерения за промени в размерите на пенсиите.

Социалният министър Деница Сачева преди дни обяви, че в управляващата коалиция се обсъждат поне три варианта за преизчисляване на пенсиите. КНСБ е против, заяви за програма „Хоризонт“ на БНР националният секретар на синдиката Ася Гонева:

„Увеличението на пенсиите трябва да става на база на приноса на осигурените лица, продължителността на осигуряването и размера на осигурителния доход, върху който те се осигуряват. Терминът „преизчисление“ е нещо изключително непрофесионално от наша гледна точка. Колко пъти в живота на един пенсионер може да се определя наново неговата пенсия“.

От КНСБ предлагат за обсъждане минималната пенсия догодина да бъде 45 процента от минималната заплата или 292,50 лева.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ -Некъдърници

    43 2 Отговор
    Само могат да смятат кво да окрадът.

    Коментиран от #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Оставка

    54 1 Отговор
    Работиш мизеруваш, дават смешни заплати масово, за пенсионерите да не говорим по добре изобщо пари да не им дават да мрът.....
    Трагедия в тая държава масово хората просто съществуват те не живеят.. КНСБ и те са продажни не защитават интереса на пенсионери и работещи...
  • 4 Последния Софиянец

    47 3 Отговор
    Валери Симеонов иска 300лв минимална пенсия ,а синдикатите 290.Комедия!Ние на площада искаме 1000 лв минимална пенсия и 2000 лв минимална заплата.За да могат младите хора да останат да работят в България.Време е да догоним другите страни в ЕС.

    Коментиран от #10

  • 5 да де

    25 3 Отговор
    От грижа за минималните пенсии както върви след време повечето пенсии ще са минимални мечтата на всеки финансов министър.
  • 6 чисти номера

    36 2 Отговор
    Ай стига с тия номера на КНСБ, които дефакто са в услуга на управляващите , за да не се преизчислят пенсиите. Тази защо говори само за минималната пенсия колко трябва да бъде. Естествено че за да е реално с приноса на всеки, трябва да бъдат преизчислени на база средноосигурителния доход към момента. Другото е даване на пари за хората без принос ( минималната пенсия ) за сметка на по-големите пенсии. Гнусни и продажни синдикалисти. Вечно си играят на доброто и лошото ченге за да обират пенсионерите.
  • 7 Последния Софиянец

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дайте":

    Аз се боря да не ми затворят заведенията.Тогава и помощи няма да ме спасят от фалит.Работата е на живот и смърт.
  • 8 5282

    36 1 Отговор
    КНСБ никога НИЩО добро не са направили за работещите. КНСБ са ПРОТИВ повишение на пенсиите!!! Представете си- синдикат НЕ ИСКА УВЕЛИЧЕНИЕ НА пенсиите!!! ПОЗОР!!!
  • 9 АЛБЕНА

    32 0 Отговор
    И синдикати ли има в България- ти да видиш!
  • 10 Да бе

    13 7 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Тролче . смешен си!
    При минимална заплата 2 000 лева - 99 процента от фирмите просто ще затворят!

    И накрая -който иска по-висока заплата - да говори с шефа си, а не с правителството! Шефът ви и собственикът на фирмата ви определят заплатите!
  • 11 5282

    29 1 Отговор
    Откъде накъде синдикатите ще се месят за пенсиите, бе?! Потъпкаха правата на работещите, сега ще потъпчат последните права и на пенсионерите. Приносът на пенсионерите щели да гледат??? А инфлацията, цените, режийните виждат ли ги? Откога не са индексирани пенсиите, бе? От 2009 год. !!! КНСБ са за изриване! Да се изчисти хоризонтът от тях и да дойде читав и смислен синдикат!
  • 12 комунизъм

    18 2 Отговор
    На тая понятията и за принос в осигурителната система са и пълна каша в главата. Не може да говориш за личен принос и да изчисляваш една пенсия като гледаш тавана и си измислиш един процент спрямо минималната заплата.
    Да престанат с това изкуствено увеличаване само на минималната пенсия . И да , пенсиите трябва да се преизчисляват всяка година при промяна на средния осигурителен доход, а не да се подхвърлят едни мижави проценти за инфлация, котито за държавните служители са от порядъка на 10 -20 %, а за пенсионерите 2-3 %. То и инфлацията излиза че е различна за работещи и пенсионери.
  • 13 вън синдикатите

    26 1 Отговор
    От 11 год. пенсиите не са индексирани. Трябва да се индексират. КНСБ да се захванат с най- ниската МРЗ в ЕС, да се борят за сериозното ѝ повишение, а не само 25€ на година, и да не се занимават с пенсиите! На дъното сме по доходи заради такива като КНСБ.
  • 14 ощетен

    21 3 Отговор
    А професонално ли е само минималната пенсия да расте. КНСБ вместо да се борят срещу сивата икономика,по този начин я насърчават.
  • 15 идиоооти

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ -Некъдърници":

    ГЕРБ години кардат за сметка на пенсиите, а продажните синдикати на хранилка при тях сега им връщат жеста , че уж те искали да не се преизчислят пенсиите и че уж тава било за справедливостта и приноса на всеки , но видите ли , справедливо е да вдигнем минималната пенсия на хората без принос за сметка на по-високите пенсии. А бе да вземем да си върнем соца и да престанем с тия проценти осигурителни вноски. Да определят колко трябва по равно да внася всеки за осигурителни вноски - 100 лв, 200 лв. , и всеки да внася толкова, та да има поне някаква справедливост.
  • 16 питащ

    18 2 Отговор
    Вие от КНСБ в ред ли сте? Когато се пенсионирах през 2006 г. се изчисляваше по едни коефициенти, които впоследствие се повишиха в резултата но повишението на цените. По този начин моята пенсия не отговаря на съотношение цени и нейния размер. Ще настоявате за вдигани на пенсиите на хора без никакъв осигурителен принос , демек за циганите. А тези които сме работили и сме внасяли високи осигуровки ряпа да ядем. Ами що не поискате минималната пенсия да стане равна на максимално изплащаната в момента. Наглеци безподобни, това синдикати ли са които защитават трудещите се ? Това са платени лакеи които подкрепят едно некадърно правителство.
  • 17 оставка

    9 2 Отговор
    Гербуляците като са такива комунисти и искат изравняване на минимални и максимални пенсии да вземат да раздадат откраднатите от тях пари и имоти и така всички ще се изравним , но на доста по-високо ниво. Може да си докараме и пенсии от 1000 евр. и заплати от 3000 евр.
  • 18 ХАДЖИ ДИМИТЪР

    12 0 Отговор
    ОТСТРАНЯВАНЕ ВОДАЧИТЕ НА ДВАТА СИНДИКАТА И РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ККОРУПЦИЯ!
    ТЕ СЪЩО ПОДКРЕПЯТ РЕКЕТЬОРИТЕ НА НАРОДА!...ЩО ЗА СИНДИКАТ Е ТОВА!...НИКОГА НЯМА ДА ВИ ПРОСТИМ!!!
  • 19 Някой си

    6 1 Отговор
    Начи, Пацо КНСб-то вика пенсиите са определени на 33% от осигурителния доход за предходната година, в която някой преди повече от 10 г. се е пенсионирал и мърдане няма - умирачка в мизерия, без преизчисления в съответствие с актуалните доходи и стандарт, освен с претеглената средна еврогейска инфлация от няколко %. Найс, а? Пацо мисли за себе си та се къса, щото ония 45% върху мин. раб. заплата ще са за "новите" пенсии. А "старите" пенсионери са стигмирани, което си е престъпление срещу човека от която и да е юридическа точка. То, ситият търбух на глада не вярва. А Пацо, пък и оня от "Подкрепа" си правят сметката - в няколко борда с няколко десетки хилядарки държавна пара, пенсиите им са опечени. Остава само някакви там оръфляци не им я изядат. Та това им е проблема. А бабичката на снимката що още не е пенсионирана?
  • 20 Иван

    8 0 Отговор
    КНСБ да си защитава работещите.Защо не води борба да не се водят на минимална заплата.??? Това е ролята на на профсъюзите.тогава няма да има малки пенсии.А социалното министерство се занимава с пенсиите.

    Коментиран от #21

  • 21 Друг

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    Иване, социалното министерство се занимава със социалните пенсии. За осигурените отговарят НОИ и управниците. Пенсиите не са социални помощи.
  • 22 chi

    4 0 Отговор
    Правителството бере душа и хич не го е еня за пенсийте...
  • 23 кнсб

    4 0 Отговор
    Нали се оправиха със заплатите на работещите - най-ниските в Европа, сега се загрижили за пенсионерите. Не е тяхна работа, ама знам ли? И тях пенсионери ги управляват с десетилетия.
  • 24 БЕЛЕНЕ РАБОТИ

    1 0 Отговор
    За всички мушенници
  • 25 9748

    3 0 Отговор
    КНСБ не спира с антинародната си дейност. Пенсиите не са константна величина. Някога при социализма може да са били непроменяни с години, но при дивия капитализъм в Бг трябва да се индексират периодично заради инфлацията и поскъпването на храни, стоки, услуги, лекарства. Парите се обезценяват всеки ден. Преди 20 год. някои пенсии бяха 100 лв. Днес пак 100 лв ли трябва да бъдат според КНСБ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове