Last news in Fakti

24 Септември, 2020 10:42 11 555 57

Проф. Чакъров: Следете пътя на парите и ще разберете накъде отива коронавирусът

  • проф. иван чакъров-
  • коронавирус-
  • covid-19

''Трябва ли да приемем, че добрите и злите гении на този процес са 10 души, а милионите са идиотите, които реагираха правилно?'', запита той

Проф. Чакъров: Следете пътя на парите и ще разберете накъде отива коронавирусът - 1
Проф. Иван Чакъров, кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

''Това няма нищо общо нито с науката, нито с медицината. Следете пътя на парите и ще разберете накъде отива коронавирусът. Следете офертите за термометри и маски. Купуват се маски за 3 млн. , които струват 3 стотинки, продават се в левове''.Това заяви проф. д-р Иван Чалъков от клиниката по УНГ в болница ”Царица Йоанна-ИСУЛ”. Той бе гост в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'', което се излъчва по ТВ Евроком.

"Хората по цял свят масово излизат на улицата. Трябва ли да приемем, че добрите и злите гении на този процес са 10 души, а милионите са идиотите, които реагираха правилно?'', запита той.

''Математически не е правилно. Току що ми се обади доктор от Русе - днес е заведено дело заради маските, които трябва да носят малките деца", обясни проф. Чалъков.

''Доц. Ангел Кунчев си позволи в прав текст да обиди доц. Мангъров, питайки го: "Ти виждал ли си отделение за COVID-19''? Прозвуча ми като в българския сериал "Под прикритие", в което главният актьор Захари Бахаров пита: "Ти качвал ли си се на Q7, бе?". Не е възможно един национален инфектант да си позволи такъв тон. Медицината е много специален стъклен магазин и в него слонът няма място. Има написани правила. Не е възможно един консултант по инфекциозни болести да си позволи такъв тон'', заяви медикът.

''Преди два месеца си беше позволил да казва, че лекарите нямат хигиена и е решил да ни дисциплинира. Аз му писах, че при нас не са навици, а рефлекси'', продължи той с критиката си към доц. Кунчев.

''Ако починалият лекар в Гоце Делчев беше тук, щеше да каже много по-страшни неща'', смята проф. Чалъков.

''Оздравява този, който е бил болен. Другите са заразени и незаразени. Тази грешка е умишлена. За да се оправдаят разходи и пари. Уплашиха се и лекарите'', заяви още проф. Иван Чалъков.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шумчо

    4 9 Отговор
    От Китай?

    Коментиран от #41

  • 2 Проф. ЧаКЪРов или ЧаЛЪКов?!

    6 0 Отговор
    В статията се срещат и двете имена

    Коментиран от #12, #27

  • 3 Медсестра

    17 64 Отговор
    Професоре, бихте ли дошли да помагате в Ковид отделението на нашата болница , БЕЗ предпазни средства!

    Коментиран от #8, #9, #14, #31

  • 4 Парите водят до острова на тиквата

    42 4 Отговор
    Там са закопани
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ИСТИНАТА

    86 9 Отговор
    БРАВО! Ако в България все още има качествени лекари то трябва да се обедините срещу тази лъжа, както направиха това белгийските лекари и призоваха правителството на Белгия, да спре това безумие, което цели да създаде едно безкасово, робско, безправно общество!
  • 7 кунчев е бил

    44 1 Отговор
    в листа на ГЕП, плямпа това което иска да чуе вожда му.
  • 8 Да аз съм готов даже и умишлено

    36 2 Отговор

    До коментар #3 от "Медсестра":

    Да се заразя срещу 1 милион евро в торбичка кеш да ме чакат на масата пък дали ше умра или не това е моя съдба не желая да бъда лекуван по никакъв начин....да идвам ли?приготви ли парите
  • 9 Професора

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "Медсестра":

    Няма проблем.
  • 10 Учудващо

    56 5 Отговор
    В Швеция и Беларус още са живи??? Втф
  • 11 кеша на Ковид

    39 2 Отговор
    Напишете в търсачката на английски следното и четете:
    "Няма медицинско обосновка за спешни мерки“ - отворено писмо от 100-те лекари, здравни професионалисти призовава да се прекратят заключванията

    „Няма медицинско обосновка за спешни мерки“ - отворено писмо от 100-те лекари, здравни професионалисти призовава да се прекратят заключванията.
    "Ние, белгийските лекари и здравни специалисти, искаме да изразим нашата сериозна загриженост относно развитието на ситуацията през последните месеци около избухването на вируса SARS-CoV-2. Призоваваме политиците да бъдат независими и критично информирани в процеса на вземане на решения и при задължителното прилагане на коронарни мерки. Молим за открит дебат, където всички експерти да бъдат представени без каквато и да е форма на цензура. След първоначалната паника около covid-19, обективните факти сега показват съвсем различна картина - вече няма медицинска обосновка за някаква спешна политика.
    Настоящото управление на кризи стана напълно непропорционално и причинява повече вреди, отколкото ползи.
    Призоваваме за прекратяване на всички мерки и искаме незабавно възстановяване на нашето нормално демократично управление и правни структури и на всички наши граждански свободи."
  • 12 каръчов,калъчов

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "Проф. ЧаКЪРов или ЧаЛЪКов?!":

    все едно. сложи си таралеж в гащите. сега ,,капацитетите'' ще го затрупат с плюнки.
  • 13 Путлян

    8 19 Отговор
    Всичко отива към Китай! Явно светът трябва да вземе както икономически, така и военни срещу тези!
  • 14 Държавата на

    36 5 Отговор

    До коментар #3 от "Медсестра":

    Ковид има,само,че се ползва за огромно точене и източване на финансови средства - наистина маските струват стотинки,наистина здрави носители ги пишат болни,а после излекувани.По тази причина където наистина трябват средства, тях ги няма или не достигат. Прсто това е държавата на Пунта Мара.
  • 15 RFLFJF

    39 3 Отговор
    ПРАВИЛНИТЕ ВЪПРОСИ СА ЗАТРИ ЛИ СЕ ДЪРЖАВАТА ШВЕЦИЯ.СВЪРШИХА ЛИ ИМ СЕ ДЪРТИТЕ ПЕНСИОНЕРИ.СВЪРШИХА ЛИ МЕСТАТА В ГРОБИЩАТА И ПРАВИ ЛИ ШВЕЦИЯ НОВИ ГРОБИЩНИ ПАРКОВЕ.СРИНА ЛИ СЕ НАЦИОНАЛНАТА ВАЛУТА НА ШВЕЦИЯ.СРИНАХА ЛИ СЕ ШВЕДСКИТЕ АКЦИИ НА БОРСИТЕ.УНИЖИ ЛИ ШВЕЦИЯ НАРОДА СИ С РЕПРЕСИВНИ И РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ.
  • 16 ъъъъъ

    2 15 Отговор
    .....з лв равно ли е на 3 ст?. според този е вярно. математика или шизофрения? просто не е в далаверата.
  • 17 дожотенскт

    26 5 Отговор
    Короуна19 е лъжа! Тирания в чист вид и кражба! Вируси няма и никога не е имало! Медиите и те са в лъжата!
  • 18 chi

    33 5 Отговор
    Доц. Ангел Кунчев е герберистка подлога!
  • 19 КОВИД-19, ИЗМАМА

    31 1 Отговор
    След онлайн обучението: Ръст на децата с късогледство.
    Мобилните дигитални устройства са изключително опасни👩‍👩‍👧🙉🙈Само за няколко месеца от март до сега се е увеличило на късогледството при деца, които са ползвали дигитални устройства. Това съобщи пред БНР доцент - доктор Александър Оскар, началник на клиника по очни болести в "Александровска болница".

    ОПИТВАТ СЕ ДА ПРЕВЪРНАТ ДЕЦАТА В ЧУДОВИЩА! ⛔️
  • 20 Цйцй

    26 5 Отговор
    Кой чакаме да вкара кунчев и сие в затвора, каскета ли? Няма да стане. Това е наша работа. Трябва да се погрижим за всички, които участваха в тоя цирк.
  • 21 Абе

    8 34 Отговор
    Този професор като му гледам възрастта трябва да се отнася по сериозно към короната. Явно и той не е влизал в Ковид отделение. Иначе, имам наблюдения, че у лекарите с възрастта се формира един цинизъм към човешкия живот и страданията на болните, особено при някои "професори", които в собствените си очи са някакви величия.

    Коментиран от #25, #53

  • 22 Бай Ху

    8 25 Отговор
    Тоя като го гледам 1944 е бил фелдшер на Трънския партизански отряд и после е станал "професор".

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Браво!

    8 5 Отговор
    Имало и мислещи хора!Повечето "специалисти" се продадоха!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 БирникЪ

    9 3 Отговор
    Един пример в подкрепа на написаното в статията.
    НВ Тиквун 3 купи от китайците маски по...0.92 евро за бройка; в Али Експрес абсолютно същите маски струват $0.42 дузината, а в аптеките са по два лева бройката!
    Хайде сега сметнете далаверата...а маските всъщност се оказаха строителни (за защита от прах), а не медицински!
  • 27 Абе

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Проф. ЧаКЪРов или ЧаЛЪКов?!":

    Все едно, важно е да обясни, че вирус няма и да плюеме властта.
  • 28 Електрошок

    14 4 Отговор
    Охлюви и шушумиги,хипохондрици и телевизионни зомбита!Прочетете внимателно горната статия и ако не разберете желязната логика на нормално мислещ човек,слагайте маските и чакайте края,който е неизбежен!

    Коментиран от #55

  • 29 Е дин

    5 13 Отговор
    Интересно ми е този професор как ще обясни смъртта на цялото лекарско семейство в Разложко и на лекаря в Гоце Делчев. За останалите не питам.

    Коментиран от #30, #32, #33, #34, #37

  • 30 Още по-интересно е

    8 6 Отговор

    До коментар #29 от "Е дин":

    как ще обясниш смъртта на 60000 българи,починали от март месец до сега!
  • 31 Стара чанта

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "Медсестра":

    - Медсестра - такива като него стоят на ,,завет" в кабинетчетата си и ръсят ум за простолюдието ! Които само това и чакат, за да почнат поредните протести ! Бъдете сигурна, че НИКОГА няма да стъпи там, даже и с най- добрите предпазни мерки ! НИКОГА!
  • 32 Просто статистика

    14 2 Отговор

    До коментар #29 от "Е дин":

    А ти как ще обясниш факта, че в България през 2020 няма нито един смъртен случай от грип - а през грипния сезон 2019 смъртните случаи са 553? И защо (според Черния генерал) на починалите от короната не се прави аутопсия, за да се разбере истинската причина да смъртта?
    Между другото, преди два дни погребахме съседа (43 годишен) - почина от втори инфаркт - а в смъртния му акт пишеше, че е от корона?

    Коментиран от #46

  • 33 При 30000 лекари

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Е дин":

    статистически всяко денонощие умира по 1,5 от тях!
  • 34 Грейс

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Е дин":

    А ти сигурен ли си, че информацията е цялата? Да, починали са, ама повече подробности ядец! Пропагандата върви с всичка сила! Досега само 2" възкръснаха" ако си спомняш, не казвам, че тези не са умрели, но подробности няма.
  • 35 тулуп

    4 2 Отговор
    ТО В ОСНОВАТА НА ВСИЧКИ ТАКИВА ПРОСТОТИИ СА ПАРИТЕ. КЪДЕ ОТИВАТ? В ГЛОБАЛНИЯТ ЕЛИТ.
  • 36 С уважение

    11 6 Отговор
    В България все още имало истински професори - и то с топки. Такива са нужни на обществото, а не пяната която задръства медийните канали и корупционните хроники.
  • 37 Е дин

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "Е дин":

    Смъртта на мого хора наистина е статистика и може да бъде нагласена, сигурен съм, че го правят. Затова питам за семейството медици, баща и син лекари и майка медсестра. Трима. Едновременно. Починали. Това е извън статистиката, затова питам как би го обяснил този т. нар. професор.
  • 38 Дълбоко Виждащ

    4 2 Отговор
    Не можете да се заразите!Имате клетъчен имунитет,а на вси отгоре и Нещото не е създадено за Нас ,а за Англосаксонските бандити!Най подир ще проумеете,че това не е вирус,а биологично оръжие и то атакува определен генотип!Вероятно трябва Щабът да ви го съобщи за да повярвате!
  • 39 Хаджиментов

    8 1 Отговор
    Моите уважения към лекарското съсловие, но защо не се съберат и да си изяснят кое как е и какво да се прави, а след това да излязат с единна позиция за да не объркват хората.
    Сега всеки си излиза с разни титли и си бърбори нещо, което му хрумнало. Единият бил инфектолог, но не разбирал, а друг бил УНГ и много разбирал, та го критикува.
    Сбъркаха народа.

    Коментиран от #54

  • 40 Работник

    4 6 Отговор
    Имам добре платена работа и прекрасно работно място!! Не работя от вкъщи! Всеки ден пътувам по над 100км. Но заради Ковид, работодателят ми изисква най-строги мерки - маски, неконтактуване с колеги, всеки ден дезинфекция на столове, бюра, врати, подове и то по няколко пъти на ден!! Пътуваш за работа в кола сам или най-много с още 1 ако е член на семейството ти или работите бюро до бюро....Спазвам и ще спазвам всичко, защото от това зависи прехраната на семейството ми и някак си се научих! Здравето на мен, семейството и колегите ми е по-важно! няма да протестирам! В цял свят е така! Вижте колко си дойдоха от Испания, Италия, Германия, че нямат работа заради Ковид и останаха на помощи!! Аз имам! И ще се пазя!

    Коментиран от #42, #44, #51

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Забрави

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Работник":

    да добавиш,че редовно гледаш телевизия!Другото е следствие!
  • 43 аман от лъжци

    2 2 Отговор
    Ама какво говорите за парите. Ясно е че тарикатите ще се възползват от всяка ситуация, който е играч, той ще печели от всичко, от което хората имат нужда. В момента има нужда от това и се прави спекула. Това няма общо с факта, че вирус и умиращи има. Не ви прави чест на такива на преклонна възраст като вас да говорите така, младите се опитват вас да пазят. А аз пък подозирам много от лекарите, че се кахърят, че болниците им са празни и нямат приходи, затова взеха да говорят срещу колегите си от инфекциозните отделения. Свиквайте, защото с това пренаселване все повече вируси и бакперии ще има.

    Коментиран от #47

  • 44 Виж сега

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Работник":

    любителю на късия разказ-сърцето ми късаш!Ако не си добре платен трол,значи си уникален наивник и още не си се сблъскал челно с действителността!
  • 45 вярвам му

    6 2 Отговор
    Вярвам на този лекар, защото мой познат ми каза: " В нашето учреждение дойдоха на проверка относно спазване на мерките за КОВИД. В другите страни проверяват за маски, вземат проби от стени и повърхности, следят за правила, брой тестувани и т.н. При нас единственото нещо, което провериха, и то щателно, беше дали договорите за дезинфектанти и други средства са сключени с "правилната" фирма.
    Ето това е. Както винаги важното са парите и още по-важно - къде отиват. Или както е казал народът "За едни брадва, за други сватба".
  • 46 ухх

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Просто статистика":

    Много сте прости бе, хората обясниха, че корона вирусът прави тромби. Даже и тоя бизнесмен и той щеше да си е жив човека, ако не е бил преди това болен с усложнения от ковид. Но на тъпаци няма как да обясниш.

    Коментиран от #48, #50

  • 47 Аман от зомбирани!

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "аман от лъжци":

    Това ли ти е заключението-свиквайте и се примирявайте?!Гадост!
  • 48 прост

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "ухх":

    Кои хора обясниха това и как го разбраха,като не се правят аутопсии!?Други хора пък обясниха точно обратното!
  • 49 Р. К

    4 1 Отговор
    Вируси има, но не са опасни. Щом свършат парите няма да има вирус.

    Коментиран от #52

  • 50 Дълбоко Виждащ

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "ухх":

    Явно на вас трябва подробно да се обяснява.....Много хора правят тромби......Тромби се правят от организма при вътрешни увреждания!Те не стават за ден два а буквално се създават!Много често вБГ се правят хирургични интервенции и след това не се дават съдоразтварящи!Обикновенно 30дена се слага инжекции за да предотвратят създаване на тромб,който се изгражда около 6месеца и ....Човекът добре,но изведнъж ...гушнал букета!Причина за смърта на бизнесмена и вероятно лекаря загинал геройски....от Ковид вероятно се казва ВИАГРА!!!Всяко нещо с Времето си!Виаграта е създадена да понижава кръвното и затова е Създадена,а онова е страничен ефект!Но действа по същия начин по който действа хирурга!Кръвното на човек не трябва да играе нито нагоре нито надолу!Когато на стари години се правиш на....носиш си риска да пишат.....Ковид19!!!!Ясно ли ви е,или за вас трябва още да обеснявам?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Дълбоко Виждащ

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Р. К":

    В Момента се печатат много нови пари....Уж сме в борд...Защо,някой може ли да каже,или пак да ....?
  • 53 Грейс

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Абе":

    Абе ти пък нали си влизал, че все това пишеш откак е почнала "пандемията", а в интензивно на раково болни влизал ли си, или ракът като не са го обявили за заразен е нищо а?
  • 54 Ментова

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Хаджиментов":

    То хубаво казваш да се съберат и да се изяснят, ама как да стане като имат различна професионална подготовка и опит. Светлинни години разлика. Едните цял живот учили с посвещение, а другите станали "учени" по бързата процедура.

    Коментиран от #56

  • 55 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Електрошок":

    То и сценарий има за развитието на Ковид -19 за следващите пет години ( публикувано тук на 23.09. Дългосрочна програма...
  • 56 Хаджиментов

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Ментова":

    Ами то цялата ни наука е такава... Покрай няколко свестни десетки се пишат учени... Тези от институтите към БАН са по-безвредни и само паразитират, но другите, в медицината, са опасни. Аз се простих само с един здрав зъб благодарение на една доцентка по стоматология, но някои плащат дори с живота си...
  • 57 Право дума

    0 0 Отговор
    Само чичко Бил и Дългите носове зад него могат да кажат има или нема вирус и кой ще се зарази и ще оживее и кой не. А наскоро чичко Бил каза, че пандемията "ще свърши" през 2022. Все едно е по разписание. Кой разбрал, разбрал.