1 977 42

Започва тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар -2020“

Планиращ учението е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов

Започва тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар -2020“
Снимка: БГНЕС

Тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар - 2020“ ще се проведе от 29 септември до 1 октомври на Учебен полигон „Корен“. В него ще участват до 780 военнослужещи и 190 специализирани машини от 31-ви механизиран батальон, батарея от 20-ти самоходен артилерийски дивизион и зенитна батарея от състава на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, както и сили и средства на Военновъздушните сили. Темата на учението е „Отбрана на усилен механизиран батальон във втори ешелон на механизирана бригада”.

Планиращ учението е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, а провеждащ учението е командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов.

Подготовката за тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар - 2020” ще се извърши по време на полево лагерно обучение в периода 23 – 28 септември и включва ротни тактически учения.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Алфа Чакал

  15 28 Отговор
  Значи все пак има армия и тя работи ,колкото и да е малка.

  Коментиран от #29, #32

 • 2 Радев

  22 7 Отговор
  ПРЕМИЕР
 • 3 ЛИЧНО И КАТЕГОРИЧНО

  38 0 Отговор
  ОСТАВКА НА ВСИЧКИ 240 ДЕПУТАТИНА
 • 4 Гошо

  31 8 Отговор
  Абе къде сте тръгнали ,ще се изтрепете още по пътя за Корен ,недай си Боже да гръмнете с някое оръдие
 • 5 Дельо Хайдутин

  15 6 Отговор
  Както вървят нещата в Армения може и да не е само учение.
 • 6 Киряк Бойко турския везир

  15 10 Отговор
  Събирам войската и тръгвам за Армения,да помогнем на моя Султан Ердоган.

 • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 8 Лети ли рапторчето?

  36 1 Отговор
  А кугар няма ли да има кугар вертолет, аааа забравих 5 са за ремонт, а 6тия се вади само ако е много спешно!
 • 9 34мд5

  28 2 Отговор
  "Ответен удар"....... Кой ни удря ?
 • 10 Черна Врана

  18 1 Отговор
  Ще уплаш враните!
 • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 12 Private Spaсe

  22 3 Отговор
  Спомням си случая със специалиста от спец частите където го биха трите циганета в селото!

  Коментиран от #25, #26

 • 13 Бриго Бичкията

  5 12 Отговор

  До коментар #11 от "Хомо дружинка Калинка":

  Имай уважение към войската немой така с лошо.
 • 14 КОНТРАТА

  14 2 Отговор

  До коментар #11 от "Хомо дружинка Калинка":

  Сигурно ще ходят в пустинята тоо по начало са затова тези кърпи на лицето обаче изглежда им се струва строго и си мислят, че са по страшни!

  Коментиран от #17

 • 15 Къна

  13 4 Отговор
  Бригаден генерал,мноо яко военно звание.Срещу кого е “ответният удар” та го тренирате,срещу въстанниците ли?Генерал Шопов,смееш ли да се биеш с хората,които ти плащат хляба?
 • 16 Четник

  17 5 Отговор

  До коментар #11 от "Хомо дружинка Калинка":

  Ква Българска армия бе,колега?Тия са наемници,всеки месец получават заплата.Те такива като тях защитават интересите на БГ в Афганистан ,което ни струва 100 милиона долара годишно.
 • 17 Алфа Чакал

  7 14 Отговор

  До коментар #14 от "КОНТРАТА":

  Маските са за камуфлаж.Като легне в храстите да не му видиш бялото лице всезнайковци
 • 18 Тъжно ми е

  16 4 Отговор
  През престоя ми на летището и тук в самолета за Хамбург не чух нито веднъж немска реч. Всички говорят на български. Самолета е препълнен с млади хора и деца. Представяте ли си колко много българи бягат ежедневно от България, за да търсят спасение, по-добър живот за себе си и децата си?! Страната ни е уникална и аз я обичам. Но държавата..., държавата ни е срам и унижение. Стандарта ни на живот е на държава от третия Свят. Ние не живеем нормално, спокойно и гордо. Ние оцеляваме. Чужденците, като дойдат у нас не се страхуват от непосилни цени, не пресмятат всяка стотинка. И българите, живеещи и работещи в Германия не пресмятат цените в менютата. А ние българите, получаващи смешни и срамни заплати, се ослушваме като гърмени зайци, като стюарда съобщава цените на предлаганите в самолета стоки. Българите, работещи в Германия ядоха закуска от по 20лв, а българите работещи в България спяхме или се правехме, че спим, игнорирайки аромата на храна и кафе. Дали някога и България ще се гордее с управляващи, които да превърнат българите в България в живеещи без страх и срам горди граждани? Дали ще доживея да видя една процъфтяваща България с щастливи хора, които живеят достоен живот, без да се лишават от елементарни неща? Дали нашите сънародници ще се завърнат у дома, намирайки тук възможности и стандарт на живот, каквито имат в Германия?

  Коментиран от #20, #21, #35, #41

 • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 21 Пръдливия Ханс

  7 13 Отговор

  До коментар #18 от "Тъжно ми е":

  Това е следствие от многогодишна комунистическа диктатура на режима и фалирането на държавата няколко пъти след разграбването и от същите тези разбойници

  Коментиран от #24

 • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 24 Гошо

  4 2 Отговор

  До коментар #21 от "Пръдливия Ханс":

  А и Путин и Русия
 • 25 Йклкх

  1 7 Отговор

  До коментар #12 от "Private Spaсe":

  Първо, че не.са циганета, а едни братя дето нищо, къде не расте на кокал не са яли и колите им стигат до пъпа, второ не са от нашите спец части, а французи. Има снимки на мъжете, като телета са големи.

  Коментиран от #38

 • 26 Hujhgjj

  3 0 Отговор

  До коментар #12 от "Private Spaсe":

  Колега, обърках случая. Извинявам се. Е, за тоз нашия - никакво оправдание.
 • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 28 Ха ха

  5 0 Отговор
  Учението предвижда три сценария, в които първият удар е нанесен от а) Шри Ланка, б) Еквадор, в) Зимбабве.

  Коментиран от #39

 • 29 Хрис

  10 2 Отговор

  До коментар #1 от "Алфа Чакал":

  ПреАтел, това ако е армия, здраве му кажи. Погледни внимателно снимката на това пехотно отделение и ще разбере какво е настоящото състоянието на славната и страшна някогашна българска пехота. Започвам: строя - подредили са се висок нисък, висок.висок - нисък; автоматите - едни с пълнители, други-без, едни се носят по устав, други хванати като тояги; едни с ръкавици, други-без; 8 войника -три различни вида кубинки; единият крачол пъхнат в кубинките, другият не. Освен това оръжието на пехотинеца, трябва да е със стабилен приклад, позволяваш воденето на точен огън. За какво ви говори факта, че Някога този тип ротни (батарейни) учения се планира, организираха и провеждаха от командирите на батальони (дивизиони) с активното участие на ротните командири, а сега се организират и провеждат от командира на сухопътните войски. Някога, някога имаше батальонни и полкови такива.

  Коментиран от #31

 • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 31 Кафе

  4 0 Отговор

  До коментар #29 от "Хрис":

  Тия са си добре, погледни по паради какви тумбаци маршируват и се строяват.
 • 32 Лост

  6 0 Отговор

  До коментар #1 от "Алфа Чакал":

  Ами те на времето само готвачите бяха повече.
 • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 34 Историк

  0 2 Отговор
  Те в началото на 90-те махнаха от парадите 'тумбаците', че разваляли отпрвде фасадата на войнишкия парад

 • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 37 Аз съм на 42 чиkяp

  0 3 Отговор
  Немам ни жена ни деца в бегето и нема и да имам щото роби на мутрите и комунистите нема да отглеждам..ако намеря чужденка може да имам 1 дете което ше живее някъде в чужбина и нема да знае дума от тоа пpoкажен език
 • 38 Хе хе хееее

  0 0 Отговор

  До коментар #25 от "Йклкх":

  Бъркаш случаите. Това което разказваш беше за 5 френски командуси които се приземиха в нивата на братятя. Хората ги попита ли Дали не са се обърка ли, а тия им скочили. И Двамата братя се разшета ли. Прави ли си учение хората, нали тука е разграден двор, и те така. А братята са действително все едно са раасли в кувьоз, и колите им верно са до кръста. А това с нашият командус дето 3 циганета, от по 40 кг (даваха ги в съда) го биха е друг случай. Тия убавци на снимката ако бяха войници До 90 година, от ареста нямаше да излязат. Я ги виш забога. Даже немогат да се построят. За външният вид и обмандировкара няма да говоря. Направо в КЕЧ ( :-)) в Кралските Елитни Части) щяха да ги пратят. Като се сетя за ученията по наше време и краката почват да ме болят. :-) А както казваше летенанта - Сегааааа, нали хубаво закусихте. Яяяяя едно леко кросче, за да слегне храната. :-))) беше, дано да е жив човека още, егати машината. Пуши ше си лулата и бягаше най-отпред. И така 5 км. Да сте живи и здрави набори.
 • 39 Хе хе хееее

  0 0 Отговор

  До коментар #28 от "Ха ха":

  Но, най-вероятно от папуасите от Папуа-НоваГвинея.
 • 40 План на учението

  0 0 Отговор
  1. Етап - Да се фотна с жИлязото. 2.Етап - Да скочим до мола. Да видим да няма някоя диджана промоцийка. 3.Етап - Да се обезкосмим, че тоя груб комуфлаж ще ме дразни и сърби. 4. Етап - На колите, гаС и към полигона, и Джена на ма,x. у колата. 5. Етап - Да гледам страшно, и да съм си завил ръкавите, та татуировките да сЪ видят. 6. Етап - Внимателно с тва жИлязо че да не си разваля маникюра. 300 кинта съм давал за маникюра. 7. Етап - Да се строим по-височина. Да ма не БатецЦЕ. Аз до тоя прошляк няма да застана. 8. Етап - Ще ни раздават боеприпаси. Мамооо, ами сега, к'о праим. 9. Етап - Неочаквано ппзвъняване на телефоните на всички войници, че у Мола са пуснали колекция на puNa с гоолямо намаление. Тениските били с изобразени мусколи и само 30 лв/бр. Всички войници хукват към Мола. 10. Командващият на армията обявява край на учението - ВрЪгът е сразен. И той хуква към колата, че неска, след малко ще раздават генералски звания. А той неможе да не вземе поне 1, че комшията има вече 1. И ако невземе жена му ще му се кара, и тъщата също. Бързооо към щабът, че Укъснехме за званията.
 • 41 Мария ТЪнасова

  0 0 Отговор

  До коментар #18 от "Тъжно ми е":

  Едва ли ще доживееш, предвид че, 30 от 45 години минаха. Едва ли. Няма вече и какво да ни излъжат, задействат вече държавната машина - данс, жандарми, скалъпят ти някое дело, вземат ти бизнеса, захлупят те с кредити ако си по инатлив да продължаваш да искаш да живееш тук. Няма смисъл, избрал си правилният път. Никого не жали, всеки си прави сметката. Аз съм живял в описаното от тебе, макар и първите 10години. Учил съм, че онова не е било "присъствие", а другото "преврат". Заминавай, устрой се, мисли за децата си. Тук панелките в един момент ще започнат да падат, барабар със сторопора.
 • 42 Петко

  0 0 Отговор
  На тази снимка е цялата ни българска армия

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.