25 Септември, 2020 17:28 4 081 39

Малкият Мехмед мълчи за случая с изчезването му

  • якоруда-
  • мехмед

Спасителят на Мехмед разказа, че момченцето не се уплашило, когато го заговорил

Малкият Мехмед мълчи за случая с изчезването му - 1

Двегодишният Мехмед от Якоруда, който изчезна за почти 24 часа, е настанен в болницата в Разлог, където е под наблюдение. Детето не е разказало нищо за случилото се пред социалните служби.

Той е в добро стабилно състояние. Спокоен е, но снощи е бил дехидратиран. Видими следи от наранявания не са установени. Направени са му изследвания. Прегледан е от психолог, съобщи БНТ.

От отдел "Закрила на детето" са се самосезирали по случая и започват проверка.

Най-вероятно Мехмед и останалите три деца от семейството, заедно с техните родители, ще бъдат настанени в Център за обществена подкрепа в Якоруда. Там психолог ще работи с детето и неговите родители. Ще се следи и какви грижи полагат майката и бащата за своите деца.

Горският служител Муртаза Клечов, който намери детето, ще бъде награден от Югозападното държавно предприятие.

Кога Мехмед ще бъде изписан, ще стане ясно, когато бъдат готови последните резултати, които са му направени.

Ето как беше открит 2-годишният Мехмед:

Докато си карал служебния автомобил в гората Муртаза Клечов видял детето да лежи на пътя. От социалните мрежи знаел, че се издирва момченце, а по снимката познал детето.

Гледам го босо, по едни розови панталонки, свалих якето, облякох го, свалих моите чорапи, обух го и това е, каза Клечов.

Спасителят на Мехмед разказа, че момченцето не се уплашило, когато го заговорил.

Само ме гледа и стои, виках му мама и това се засмя и се изплези. Аз го снимах в същия момент на полицията и като се засмя вече взех да му давам бонбонка, дадох му пакетчето с бонбонки... И го хванах вече, гушнах го в ръцете в колата и го откарах в Бунцево при полицаите.

Мъжът разказа още, че за половин час слезли с момчето през гората до къщата на родителите му, която била само на 2 километра и половина от мястото. Майката на Мехмед каза, че детето никога не се е отдалечавало от двора на къщата. Очаква да го види с нетърпение.

От социалната служба казаха, че са решили 2-годишният Мехмед да остане при семейството си. Родителите му обаче, ще бъдат наблюдавани дали се грижат добре за него и останалите три деца в семейството.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мегре

    29 2 Отговор
    Съмнителна работа.
  • 2 Незгир

    9 3 Отговор
    Баба Яга го е откраднала!

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 2 Отговор
    БРАВО на горския ЧОВЕК намерил детето повил го с дрехата си и бомбонки мудал върнал го жив и здрав детето е стресирано депресирано уплашено е за да говори трябва правилен подход БОГ е бдял над детето
  • 5 Тони

    20 1 Отговор
    Как да обясни на 2 години???
    Но!
    Като гледам снимката това дете е поне на 3.5 години.

    Коментиран от #21

  • 6 Ромул

    10 8 Отговор
    Може вълчица да го кърмила и топлила през нощта!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 очевидец

    28 4 Отговор
    Казало обаче, че само пред Бойко ще говори.
  • 9 гост

    24 3 Отговор
    Що за тъпня? На 2 годинки какво да разказва? Кой го знае и колко може да говори,все пак деца на тая вързаст не могат реално да разказват каквото и да е . Та те са още почти бебешоци.
  • 10 хха

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Незгир":

    Без да искаш почти позна , гледай Missinг 411 хиляди случаи на хора и деца безследно изчезнали предимно в гории паркове и намери ли ги на километри рзстояние без да си спомнят нищо някои ги намират без обувки други не сред живите
  • 11 Досиетата Х

    11 2 Отговор
    Трябва да пратят агентите Мълдър и Скъли за да разберат дали в деня на изчезването над къщата не е имало светещо кълбо.
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "CFC":

    ти си лош безсърдечен човек
  • 13 Баба Ванга

    6 1 Отговор
    Ако е срещнало караконджули няма да говори така са ми казали!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мълчи?

    11 5 Отговор
    На турски питахте ли го ?
  • 16 Criminal

    9 0 Отговор
    Абе тва Мехмет на 2 или 9 е последно, а ако някой може да осмисли разказа на горския, нека ми го разкаже...........от ден ден все по неграмотни статии..............
  • 17 Лост

    5 0 Отговор
    И как да приказва с непознати?
  • 18 Самата истина...

    12 0 Отговор
    Като видях родителите, не се учудвам че са си загубили детето..някои хора не заслужават да имат деца...

    Коментиран от #30

  • 19 Бах

    13 0 Отговор
    Добре , че е живо и здраво детето . Всичко е много съмнително . Трябва да проверят , дали спасителят не е замесен . Явно спасителя обича бонбонки и то цяло пакетче за малки деца в нужният момент . В случая изключвам намеса на извънземни !

    Коментиран от #32

  • 20 Вчера пишеше, че детето е било по чехли,

    7 0 Отговор
    когато е било видяно за последно, преди да изчезне. После - че има следа - детска обувка. А втората обувка или чехъл, къде е? Ако детето е стигнало само до гората, то не би ли трябвало да намерят и втората обувка някъде по пътя?

    Коментиран от #23

  • 21 Pompey

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Тони":

    То мехмедин и на 35г.да стане, пак толкова ще може да обясни.
  • 22 Но има и нещо странно

    10 0 Отговор
    Защо горският е разбрал от социалните медии, че се издирва дете и то, при положение, че издирването е започнало още предния ден? Защо не е бил уведомен от службата му, още повече, че явно периметърът му е бил в близост до къщата - на 2,5 км.?!
  • 23 Бах

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "Вчера пишеше, че детето е било по чехли,":

    Много правилен анализ . На времето бях граничар и всяко качествено следово куче отработваше следи до 3 дни след това . В случая , обувката е намерена почти веднага и в хубаво време и не е никакъв проблем да се проследи докъде е било детето и после евентуалното му отвличане . Значи , първо е било с обувки а е намерено по чехли....

    Коментиран от #25

  • 24 нпхффт

    10 0 Отговор
    Детето може да не знае български. Може и изопщо да не говори.
  • 25 Обувка-чехъл

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бах":

    Въпросът ми се отнася до друго - къде е втората обувка/чехъл. Това, дали е било с обувки или чехли, може да е някакво недоразумение от журналистите - в едната статия пишеше чехли, в другата - обувка. А детето е намерено босо. Т.е. втората част от чифта трябва да е някъде по пътя.

    Коментиран от #28

  • 26 Нина

    10 0 Отговор
    Хубаво дете, добре, че го намериха. Оцеляло е, защото е много малко и не е разбирало какво е направило, за да се уплаши. Деца на неговата възраст са способни да извървят километри, нищо странно. Важното сега е да е добре и близките да внимават повече!

    Коментиран от #37

  • 27 Другото странно е,

    11 0 Отговор
    че детето е лежало спокойно на пътя. А предполагам, че не е било хранено повече от 12 часа. Малките деца не започват ли да плачат, когато са гладни?!
  • 28 Бах

    8 0 Отговор

    До коментар #25 от "Обувка-чехъл":

    Да . Прави Сте . Нашите журналисти , вече не различават кон от кокошка , та са ми ясни . В случая има доста противоречия . Намерено е „ изпълзяло ” на пътя . Цяла нощ е било в гората без да го изяде някоя котка . Било е във видимо добро състояние , щом се е изплезило на „ откривателят Му ” , не е било уплашено . Случая е лесенн , но и сега ще го потулят за да не се нарушава спокойствието на нацията . По важно за властта е да спасят една ТИКВА на този етап !
  • 29 Шумкар

    3 0 Отговор
    Ще мълчи я ...Готов, изпечен партизан ...Усетил, че Властта ще пада и ...хванал гората :)))
  • 30 Боби

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Самата истина...":

    От тея идиоти , всичките им деца трябва да се спасят.Продали са детето.
  • 31 Перо

    6 0 Отговор
    Помашките неволи са безкрай
  • 32 кукуРИГУ

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бах":

    И аз имам пакет бонбони на работното ми място, бонбоните са ми заместител на цигари. Много филми гледаш, излез от филма вече

    Коментиран от #35

  • 33 Ужас

    4 1 Отговор
    Много е странен този случай...там в помаклъка трябва повече контрол.иначе ще се извращават още повече....все заради тоз аллах...
  • 34 Учудва ме,

    9 0 Отговор
    че са участвали и кучета в издирването, а не са открили детето, въпреки че е било само на 2,5 км разстояние. Освен това, както писах и по-горе, ако не е било хранено в продължение на толкова часове, би трябвало да е изнервено. Кара ме да мисля, че детето не е стигнало само дотам, а става въпрос за осуетено отвличане. Сякаш е оставено до пътя, така че да бъде намерено навреме. Нали писаха и че за последно е било видяно с по-голямата си сестричка. Нея не могат ли да я попитат, дали някой го е взел?!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Синдикат на Ало Измамниците

    5 2 Отговор
    Важното е, че детенцето е намерено живо и здраво и е добре! Как и защо и какво....... ще се разбере във времето. А 98% от коментиращите идиоти тук със сигурност не са родители, а и такива природни недоразумения и не трябва да се размножават!
  • 37 Бах

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Нина":

    Дано това дете , като порасне , да
    пита дъртите като мен , защо държавата ни е изгнила !
  • 38 мдаа

    0 0 Отговор
    Уж с колата до полицията го закарал пък после пеша по пътеката до къщата с родителите!?! Съмнителна работа, мисля че горският нещо послъгва и премълчава. Не бързайте с наградата щото нещо мътна работата.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове