Last news in Fakti

26 Септември, 2020 05:55 4 364 22

Политоложка обясни защо в България избираме по-малкото зло

  • татяна буруджиева

'Българинът иска от политиците спокойствие и надежда. Всеки, който го дава в една кампания, обикновено печели повече'', смята Татяна Буруджиева

Политоложка обясни защо в България избираме по-малкото зло - 1
Снимка: БГНЕС

''Политическият хоризонт е затънал в тежка мъгла. Всички знаем какво ни разделя и какво не може да ни събере. Това, което трябва да разберем, е какво може да ни събере. Но как да ни събере, като всеки е решил, че неговото ще ни събере. Диалогът и дебатът означават да разбереш и на другия какво му е важно''. Това заяви в предаването "Панорама", което се излъчва по БНТ, политоложката Татяна Буруджиева.

''Разказът за нашата демокрация е изключително противостоящ и нямаме доминантни метафори, през които хората да могат да разкажат онова, което искат да им се случи, и онова, което им се случва'', обясни тя.

''Българинът иска от политиците спокойствие и надежда. Всеки, който го дава в една кампания, обикновено печели повече. Затова в повечето случаи в България избираме по-малкото зло'', заяви още Татяна Буруджиева.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ХА ХА ХА

    42 2 Отговор
    На тази мисирка най-добре ще и.приляга една голяма метла и да ръси мозък сред колежките от чистотата .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 тинтири минтири

    26 1 Отговор
    Проблемът в същност е , че така овъртолиха процесът , че всъщност ние нищо не избираме , преди всеки избор се правят корекции на закона за изборите , където управляващите си надотъкмяват сгодно нещата. Гражданинът у територията е за баласт , за нищо друго не го броят.
  • 5 шундурко

    28 2 Отговор
    бою не е малко зло...той е огромно зло
  • 6 Споко

    3 23 Отговор
    Цветанов ще оправи работата. Малко още остана. Всички структури на ГЕРБ са готови.
  • 7 ПСР

    33 5 Отговор
    Танче,Танче....навремето,Анушка разля едно олио и се отприщи каскада от фатални събития.Да ни събере?Да ни обедини?Чиста опорка-от Стъки до Бибитко.
    КОЙ да ни събира и защо?Имаме си Президент,с мото-"Разединението прави силата!"Поне Биков,Дариткова и ПКП твърдят така.Като слушах Премиера,започвам да ви вярвам,Танче.
    Решението,да бъде "сготвен"Бибитко със шкафчето,било от преди години,по негова информация.Значи,агент 008 Джеймс Радев Бондаренко/лично назначен за Президент от Владимир Владимирович/през 2017 г.,изнамерил красивата Госпожа Х.И подмолно я съешил/съединил с Бибитко.За да настъпи денят Х,когато ще има протести и снимките ще предизвикат великото българско разединение.Каква конспиративна гениалност и поглед в бъдещето,от страна на един"фатмак,шофьор на самолет,зелен чорап"или както още зоват Президента в"Свинекомплекс Медия Груп".
    По принцип си права,Танче.Време е да плеснем с ръце,та да се прегърнем и съединим.С Домусчиев,с ДжиПи Груп,с ПееФски,с Доган,със Златев,с Цеко Минев,с Черепа,с Котараците.....и да полетим към светлото магистрално бъдеще!Те слизат от майбасите и бронетата,прегръдки,сълзи,целувки,катарзис,а ние им целуваме ръка.Прекрасно,нали?
  • 8 Кочо

    17 4 Отговор
    Тази и тя против Корнелия! Работата е ясна - слугиня на мафията! Спокойствие и надежда! Баща и много спокойно и надеждно е застрелял генерал Луков, а не да се завре в палатка с другата партизанка и да окупира моста!

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Лош матриал

    8 2 Отговор
    Лош матриал сме ние,когато се избият всички до 7 годишна възраст,и се рестартира на ново ,тогава ще се оправим.
  • 10 Кочо

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Кочо":

    Бъди кратък и ясен бе, че повечето тук сме безграмотни!Ако те разбирам, Радев е разработил рецептата ,,Тулуп по президентски", години преди да стане президент!
  • 11 Харалан, БОРУДЖИЕВА СТОИТЕ ОТСТРАНИ

    8 3 Отговор
    Като още хиляди като вас безделници и двате Акъл!!! Вие сте като вица за Консултанта И Овчаря! Никой не ви иска мнението, но вие се натискате даго давате!!!! Получавате по едно
    май. ви!!!! И гледате в Хранилката дали вие "досипано" май...... ви!!!
  • 12 fuji

    10 3 Отговор
    Баща ми, ако беше вършил същите неща като нейния, щях да съм се скрил в някое село, а не да се чудя какви простотии да говоря, че да ме дават по телевизията!
  • 13 Грейс

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Кочо":

    На Гергов е!!, Тя е купена от него и поддържа желанието на "вътрешната" опозиция в БСП за коалиция с Герб
  • 14 пламен

    2 6 Отговор
    Възхищавам се на мъдростта тази жена, защото за разлика от демагогските увъртания на Христо Иванов, огласи нужния критерий за оценека на един кандидат, по отношение на способността му да създава спокойствие и сигурност за бъдещето на народа!

    Коментиран от #17

  • 15 Реалист

    2 2 Отговор
    Защото абсурдистанеца е изпростачен до степен която не подлежи на определение.
    Най-лошото е,че му харесва да е прост.
  • 16 Kris51

    2 2 Отговор
    Новата опорка на властта - прокарването на идеята, без да се изразява точно, как ГЕРБ е по-малкото зло. Надявам се мнозинството да осъзнае, че вече няма по-голямо зло от ББ и кликата му. Золумите им продължават да излизат всеки ден. И когато и да бъдат следващите избори, да си дадат сметка на какво бъдеще и на каква отровна среда /на калинки, мисирки, наведени хора и подлоги/ обричат децата си.
  • 17 Чук и Гек

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "пламен":

    Тя говори най вече за личното и т я х н о т о си спокойствие и сигурност! Иначе, за да бъде народа спокоен и сигурен, трябва да развали тяхното спокойствие! Първо няма как да не се обърка положението, но за перспективата - трябва! При бай Тошо бе най спокойно и сигурно.
  • 18 лошото е,че

    2 0 Отговор
    „По-малкото зло” впоследствие се оказва,че доста бързо се е развило и се е превърнало в по-лошо от по-лошото зло.Българинът явно не е чувал приказката,че пътят към ада е осеян с рози-красив,ама бодлив.
  • 19 Гражданин

    5 0 Отговор
    Когато я направиха депутат в предишни НС от БСП друга песен пееше, сега е сменила хранилката такива са всички "социолози" в страната и трябва да и слушаме глупостите но затова са виновни медиите.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Рико

    2 1 Отговор
    Човекът е устроен така,че между две злини избира познатата.
  • 22 Цецо

    1 0 Отговор
    Най-голямото зло, което може да ни се случи е коалиция между комунистите от БСП, провалените политици на ДБ и Славчо. Е тогава вече умрехме!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове