Last news in Fakti

27 Септември, 2020 09:41 2 329 32

Психолингвист: Нелогично е хората на площада да са без маски, а децата в училище - да

  • стела богомилова-
  • маски-
  • училище

Учителят с маска е по-малко ефективен. Няма я основната координация

Психолингвист: Нелогично е хората на площада да са без маски, а децата в училище - да - 1

Няма тревога в децата. Учениците виждат носенето на маски като правило, не се притесняват от това. Това заяви психолингвистът Стела Богомилова пред БНТ.

"В елитно столично училище учители изискват от децата да носят маски и в часовете. По време на часовете предпазните средства не са задължителни", каза още тя.

"Учителят с маска е по-малко ефективен. Няма я основната координация - което виждам, това и чувам. Маската пречи на преподаването", заяви Богомилова.

Все пак не трябва да се драматизират нещата. Децата са с маски само в коридорите. Не е фатално да има маска за 2-3 минути, коментира психолингвистът.

"Нелогично е когато има хора на площада без маски, то ние да караме децата да слагат предпазни средства в училище. Затова е важно да обясним на децата, че те не слагат маски, за да не се заразят, а за да предпазят близките си", завърши Стела Богомилова.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОЧЗ

    31 6 Отговор
    Ковид 19, пие ракия и яде чесън! Смърди яко всеки бяга от него и за финал ще кажа НИТО МАГИСТРАЛИТЕ, НИТО МЕТРОТО Е НА БОРИСОВ. 😖😖😖😖
  • 2 Последния Софиянец

    8 48 Отговор
    Глоби на всички без маски на площада, Орлов град

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 русенец

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Среден Пол":

    Страна на пенкилерите сме и всеки разбира всичко. Затова пък никой не може нищо. Боже, докога ще потъваме?!
  • 5 Maf1ata BG

    29 8 Отговор
    Нелогично е Тиквата да дава пари за детски кътове докато туризъма и пенсионерите загиват!!!

    Коментиран от #8, #14, #16

  • 6 ха ха ха

    27 7 Отговор
    Нелогично е здрави хора да ходят с маски и някой ден, целия този акт на репресия, ще провиси доста хора на площада!
  • 7 лекар

    34 6 Отговор
    Нелогично е да търпиш ялови административни мерки,да ти натрапват абсурдни паранойчни теории за вирус,който е далеч по безобиден от повечето видове грип.Така-нареченият коронавирус е вирус на бързо-развиващата се бактериална пневмония,който не е нов и най малко 50% от нас вече са го преболедували безсимптомно.
  • 8 Децата ни

    4 13 Отговор

    До коментар #5 от "Maf1ata BG":

    Нямат ли право??? Или ти нямаш ДЕЦА??

    Коментиран от #11

  • 9 Ку-ку

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Абе ресторантьорчето, нямаш ли манжди да готвиш та само висиш като "цивка" по протестите и форумите?! Като си такъв голям "бизнесмен" редно е да си контролираш бизнеса, а не да под всяка статия да се извърляш като..... да не казвам какво????

    Коментиран от #19

  • 10 Лост

    12 3 Отговор
    По добре да обясни колко учители могат да обяснят на разбираем език уроците, дават ли си някакъв зор, при дистанционното след това какви знания се придобиват да дали след време децата няма да ходят при други психо...?

    Коментиран от #13

  • 11 Maf1ata BG

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "Децата ни":

    Ами НЕ, защото това няма да са пари отишли на правилното място! :\
  • 12 ЦК на ГЕРБ

    11 6 Отговор
    Бог ще накаже Бойко Борисов за лъжата КОВИД19 !!!
  • 13 Заплатаджии мързеливи....

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "Лост":

    Само заплати получават връзкарите неграмотни с купени дипломи, протежета на директорите. И се вижда накрая на матурите и в живота, че децата са тотално неграмотни и незнаещи. А бюджетите им са "усвоени", както те си знаят....
  • 14 Даааа

    5 11 Отговор

    До коментар #5 от "Maf1ata BG":

    Кои загиват викаш??? Тези, които хвърлят през терасите си хиляди левове ли?! 😂😂😂
    Или тези с по няколко апартамента, имоти и т.н.....
    И последния случай, отпреди няколко дни за жената, която дала 7000лв. за лекарство против Корона вирус.... 😂😂😂😂..... И въпреки, че не смешно, това доказва, че изобщо не са за жалене 90% от възрастните хора....
  • 15 ДО ГЛУПЦИТЕ

    13 4 Отговор
    МАТМАТИКА НА ГЛУПЦИТЕ КОИТО РАЗПРОСТАРАНЯВАТ ЛЪЖАТА КОРОНАВИРУС СПРЕТЕ СЕ МАЛКО ПОСТАВЯТЕ БЪЛГАРИЯ ДО НАСЕЛЕНИЯ КАТО УНГАРИЯ И АВСТРАЛИЯ СМЕШНИЦИ ЖАЛКИ СПРЕТЕ СЕ МАЛКО С КОРОНЯСАЛИТЕ КАКВО НАСЕЛЕНИЕ ИМА УНГАРИЯ И КАКВО БЪЛГАРИЯ КЪДЕ НИ БУТАТА ВЪОБЩЕ КАКВА ИКОНОМИКА ТРАНСПОРТ ИМАТ УНГАРИЯ И АВСТРАЛИЯ ЧЕ НАБУТВАТЕ БЪЛГАРИЯ С 20 000 ЗАРАЗЕНИ ЖАЛКИ ПРЕСТЪПНИЦИ!
  • 16 Мунчо

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Maf1ata BG":

    Какво искате повече за туризма, че не разбрах?! Намалено ДДС(отново си укривате осигуровки)цените си останаха същите, а услугата под всякаква критика...... Или вие очаквате държавата да ви плаща и поема всичко като, че ли ви е длъжна за всичко!?!? Който е кадърен ще успее, който не да затваря и да се преориентира към друго..... Работа колкото щеш...
  • 17 Страх мЪ е от КОРОНАВИРУС

    2 0 Отговор
    ИМАМ ЕДНО МАЛКО БРАДВА, С НЕГО СПА…
  • 18 щтнскрхг

    2 0 Отговор
    Типична ПКП
  • 19 Тоя е фейк

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ку-ку":

    Никакъв ресторантьор не е, нито пък ходи на протести. Със сигурност не е и от София. Пише си тука, да избива комплекси. Прави му сметка, колко го е закъсал, щом това, че се представя за такъв, какъвто не е, му носи някакво удовлетворение.
  • 20 6745

    7 5 Отговор
    Айде пак глупости!
    Хората на площада са НАВЪН. Децата в училище са затворени ВЪТРЕ, в едно помещение по 40 минути. Концентрация на вируси.
  • 21 Абе

    2 4 Отговор
    На тия на площада божкоф им праща руски ваксини от дубай, а децата са национално богатство.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 КЛЪСТЕРА ГЕРП

    4 1 Отговор
    си има COVID - Премиер !
  • 24 Вируса дойде от нищото

    4 2 Отговор
    НЕ МАНИПУЛИРАЙТЕ БЪЛГАРИТЕ С АНГЛИЙСКИ КОРОННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ВСЕКИ КОЙТО СЕ ОПИТА ДА МАНИПУЛИРА БЪЛГАРИТЕ СЕМЕЙСТВОТО МУ УМИРА
  • 25 Урко

    8 3 Отговор
    ВСИЧКО ЗА ПАРИ СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, ПРОПАГАНДА, С ЦЕЛ СТРАХ В НАРОДА!!!, 😪😡😠
  • 26 Стоянов

    3 4 Отговор
    Това са десетки хиляди протестиращи всеки ден как мислите няма да разнасят след протеста заразата?Тоя смешник и клоун от Армения бeз нитo eднo бългaрcкo имe в рoдocлoвнoтo cи дървo, повтаря това всяка вечер в продължение на 80 дни, че ''хунтата си била отивала'', а тя и не помръдва даже....Някой връзва ли му се и на 160-тия ден пак ли това ще ни лъже лъжeцът??

    Коментиран от #32

  • 27 Не точно

    2 1 Отговор
    по темата,ама що за животно е това"психолингвист"?Близо ли е поне до "социален антрополог"например?Или си е най-обикновен шарлатанин.
  • 28 ПЕНКО

    1 6 Отговор
    ПРОТЕСТИТУИРАЩИТЕ - ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЪСКАНИ С ДЕЗИФЕКТАНТИ ОТ ПОЖАРНИ КОЛИ - ГЛАВНО С НЕЗАПАЛИМИ ДЕЗИФЕКТАНТИ !!!!!!!!!!
  • 29 тнврпп

    5 0 Отговор
    Хората на площада са навън, а децата в училище са в едно затворено пространство. Маските трябва да са препоръчителни, а не задължителни.
  • 30 Дедо Пенс

    4 0 Отговор
    Нелогично е деца на двора да са с маски,а в клас НЕ!!!
  • 31 Психолингвист

    0 0 Отговор
    май не значи "специалист по ковид", доколкото си спомням... Ама решила да се изкаже женицата... Аз пък разбирам от домати и смятам да се изкажа по проблемите на железопътното строителство...
  • 32 Хунтата ще

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Стоянов":

    -си отиде ,нищо не е вечно /освен наглостта и простащината/ - но и нищо не се случва веднага точно поради това в скобите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове