Last news in Fakti

27 Септември, 2020 13:35 2 580 64

Дариткова: Цветанов бе фактор, но сега печели дивиденти с антиГЕРБ реторика

  • даниела дариткова-
  • цветан цветанов

Не се притесняваме от служебно правителство. Печелили сме няколко пъти в условията на служебно правителство, каза председателят на ПГ на ГЕРБ

Дариткова: Цветанов бе фактор, но сега печели дивиденти с антиГЕРБ реторика - 1
Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов беше част от факторите, които определяха политиката на ГЕРБ, сега виждаме, че иска да печели политически дивиденти с антиГЕРБ реторика. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в предаването „Неделя 150“ по БНР.

"Нямам никакво намерение да влизам в дуел с Цветан Цветанов. Аз съм част от управляващото мнозинство. Част от 44-тия парламент, легитимно избран. Част от тези, които са спечелили доверието на един милион български избиратели и с цялата отговорност на това ние се стараем да отговаряме на обществените очаквания и да реализираме действия и политики, които отговарят на настоящите проблеми на хората в условията на здравна, социална и икономическа криза", каза тя.

"Изборите сме ги спечелили с програмата, със заявените намерения, с лицата на ГЕРБ във всяка една област. Да, Цветан Цветанов беше част от факторите, които определяха политиката, организацията, кадрите и действията на политическа партия ГЕРБ до скоро, но сега виждаме, че той, както повечето партии в настоящия момент, иска да печели политически дивиденти с антиГЕРБ реторика. Наистина в настоящата ситуация аз съм изключително озадачена и огорчена от това негово поведение", добави Дариткова.

Според нея това е опит политическите сили, които нямат парламентарно представителство, да се готвят за следващите избори: „Срещам се с много хора, с представители на бизнеса, и смятам, че голяма част от тях все още подкрепят това, което ГЕРБ прави и направи във времето. Няма от какво да се срамуваме…За тези 10 г. ние променихме България…Търпим политическия негатив в момента, но отговорността изисква България да има работещ парламент, за да може да отговаря на всички предизвикателства на кризата“.

„Не се притесняваме от служебно правителство. Печелили сме няколко пъти в условията на служебно правителство, подавали сме и оставки“, подчерта още Даниела Дариткова.

И изтъкна, че ГЕРБ настоява всички национално отговорни политически сили да се обединят около идеята изборите да бъдат в рамките на редовните – в началото на следващата година.

„В момента е изключително сложно да се справяме с всички бюджетни предизвикателства“, каза тя по повод твърдения на опоненти, че ГЕРБ не подава оставка „заради наличие на милиони за разпределяне“, посочи тя.

Дариткова изтъкна, че интензивността на протестите намалява и наред със свестните и отговорните хора, които в началото се включиха в тях, в момента от този протест се опитват да се възползват политически субекти, „които гледат да излъскат имиджа си, за да се представят в друга светлина в контекста на започналата вече предизборна кампания“.

В такава сложна ситуация трябва да се търси консенсус и диалог, смята тя.

„Модерно е да се говори срещу ГЕРБ, актуално е да се търси бързо решение, но оставката не е решение, което отговаря на интересите на обществото. Не сме имали властта за самоцел“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Идеята за „рестарт на държавата“ – нова Конституция и свикване на Велико Народно събрание, има своето развитие, посочи още тя – следващата седмица ще предложим нарочна комисия в НС, която да реализира този процес.

За евентуални бъдещи коалиционни партньори на ГЕРБ може да се говори, едва когато видим програмите на партиите, които имат намерение да участват в следващите избори, допълни Дариткова.

„Бих призовала тези, които имат конкретни бележки към настоящото управление, да влязат в диалог с нас и да ги представят, но иначе не смятам, че можем да бъдем полезни на България с една оставка в момента, защото от нас се очаква да реагираме така, че да гарантираме нормалното излизане на страната ни от кризата в следващите месеци“, обърна се задочно Даниела Дариткова към протестиращите.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставка!

    69 6 Отговор
    Я покажи чекмежето.

    Коментиран от #48

  • 2 Помашки страсти ;д

    57 5 Отговор
    Разцепихте се като СДС и БСП, много пари трябва да хвърлите на циганите, а и има други претенденти ;д
  • 3 Двама се карат третият печели...

    57 2 Отговор
    Едно котило сте!
  • 4 Ей я на

    60 1 Отговор
    Блести с клишета и заучени фрази другарката , изучена в СССР на народен гръб , а и до днес виси на шията му - все със силните на деня ! Отврат !
  • 5 Дедо Jo

    38 5 Отговор
    Поредно тъпо оправдание за сриващият се електорат на ГЕПИ...

    Сигурно е, че ЦЦ няма да влезе в новия парламент.

    Ако по някакво стечение на обстоятелствата изборите са през март 2021, то ГЕПИ може и да не влезнат в НС.

    ОСТАВКA Бoриcoв, НC, Гeшeв!

    Коментиран от #49

  • 6 898

    41 5 Отговор
    Докторке ,излагаш се мацко, а сопри се!От ГРАБ ,ако влязат и 15 чукана на следващите избори в НС ще ви е връх!

    Коментиран от #50

  • 7 титаник

    40 3 Отговор
    в модерната авиация и корабоплаване системите за сигурност са двойни и тройни..на българският кораб обаче тя е една и се нарича ГЕРБ...
    айде моля не сме толкова наивни..нека да пробваме малко без вас как е
  • 8 Цветанчо

    22 5 Отговор
    Явно отново съм уцелил точната риторика!
  • 9 реване

    36 1 Отговор
    Дари тКова: Цветан Цветанов беше част от факторите, които определяха политиката на ГЕРБ,да се даряват имоти с асансьори и тераси- Паци Тераци.
  • 10 ГРОБ БСП

    36 3 Отговор
    ДаРиткова вече май се усеща, че са ги рИтнали и никой няма да си спомня за тях. Така е когато се самозабравят и вече е късно да променят каквото и да било.
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 3 Отговор
    оставка вън
  • 12 Грейс

    36 1 Отговор
    Като ме ви е страх, подайте си оставката та не бъдете толкова "отговорно" крадливи!
  • 13 ИВАН КОСТОВ

    37 2 Отговор
    Мирен протест срещу диктатор е безполезен.Вече са нужни действия.Дерзайте!Сваляме ги и ги съдим!
  • 14 Бермудския Триъгълник

    32 1 Отговор
    Явно ЦЦ фискултурник е по умен от ББ,, тариката" защото ЦЦ не си е канил парцалеси да му снимат шкафовете пълни с пачки в тризонета!

    Коментиран от #45

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 2 Отговор
    ДАРИТКОВА вие сте ветеринарен ДОКТОР даже имате клиника във ГРАД ВРАЦА а сте от ГРАД СМОЛЯН
  • 16 ДПС💓ГЕРБ =ВНЛ

    24 1 Отговор
    от самото начало до общия ни край ръка за ръка!

    Коментиран от #51

  • 17 цирк дьо солей

    27 2 Отговор
    този фалшив театър където го играете за пред стадото е много елементарен!!!цветанов ужким бил вече враг и конкуренция на бойко и го плюел ама наужким!!!!...като е враг защо цветанов не каже нещо истинско от кухнята на уж бившите му????....ще влезе в парламента естествено с фалшификации и ще бъде патерица на стария си приятел бате ви бойко!!!.....цирк буш пасти да яде,пред тази пародия където я играете пред тълпата!!!
  • 18 Ахахахах

    25 2 Отговор
    Главният мъжкар на герб - брарцелонското чучело защо не излезе срещу Цв Цв и да се изкаже, а праща кокошките да кудкудякат неистово и предсмъртно по медиите?! Виете на имряло изтрещели нагли гербври!
  • 19 жалка работа

    5 19 Отговор
    Пак само тролски коментари!

    Браво браво!

    А и ЦВ. и ДБ ще гледат пак Народното събрание от далече!

    Коментиран от #39

  • 20 РОДОПСКАТА МЪСТИЯ

    23 2 Отговор
    Цецо по умен от негово превъзходство Бойку Бурисов мааааа..
  • 21 JEFF

    23 2 Отговор
    ГЕРБ си заслужи антигерб говоренето дори и от компрометирани хора като Цветанов. Няма друга партия , която сама да се е провалила при всичката вътрешна и външна подкрепа, няма други, които да са били толкова толерирани и финансирани, затова провалът им е грандиозен. ОСТАВКА !

    Коментиран от #43

  • 22 От потомци

    21 3 Отговор
    на грабливи шумкари и каскетаджиите акъл ?! Хайде , де ! Дай им да лъжат и грабят за сметка на гражданите ! Паразитиращи гьонсурати безродни ! Къш , ма !
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 2 Отговор
    ДАРИТКОВА бе член на МКП завърши в СССР сега се пребоядисала от герб заради кокала а не от ЛЮБОВ към БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
  • 24 прозрачни сте

    20 2 Отговор
    Както се е килнал корабът ГЕРБ ,едно по едно мишлетата всички ще станете така , Бацито на ченгел ще го качите , на дълбоко подведени ще се правите.
  • 25 ФАШИСТИ

    28 2 Отговор
    ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГРОЗНО СЪЗДАНИЕ КАТО ЦВЕТАНОВ КАТО БОРИСОВ АГА КАТАОГЕЙШЕФТ И ВСИЧКАТА ФАШИСТКА ПАСМИНА КРАЛА И УБИВАЛА БЪЛГАРИ 31Г.
  • 26 въпросче

    17 2 Отговор
    ДарИ това-онова,защо ЦаЦ беше на молитвени закуски в САЩ? Щото тъпите янки ни либят много ли? Или искат да ни загробят окончателно и да си направят тука нова "База -51"? А?
  • 27 лют пипер

    9 2 Отговор
    САЩ,доверили се на ЦеЦо, ще правят нови вируси в България.
  • 28 абе

    10 1 Отговор
    ,теб кой те рита , ама не зарита както трябва....Има за какво...
  • 29 ревизор

    7 1 Отговор
    Дари такова,ъъъъъъ,хапархотелче! На Цвъ-Цвък.
  • 30 Каква програма

    21 2 Отговор
    и какви намерения ма како, вие не сте партия, вие сте една шайка престъпници.
    Тука не става въпрос дали да изберем лява или дясна или друга партия, тук става въпрос да ви изринем, разследваме и подведем под отговорност.
  • 31 питам

    16 1 Отговор
    Срещала се с много хора??? Я, да каже как я изведоха от ТВ? Маскираха ли я, дегизираха ли я, за да я спасят от народната любов?

    Коментиран от #41

  • 32 питам

    13 3 Отговор
    Щом не се притеснявате от предсрочни избори, защо не подавате оставка? Повтаряте всеки ден- " не се притесняваме, не се страхуваме, не се притесняваме..."- това ви издава- страхувате се от служебен кабинет.

    Коментиран от #44

  • 33 Dante

    12 2 Отговор
    Всички са с антигерб реторика и вие добре знаете защо.
  • 34 Дельо Хайдутин

    11 3 Отговор
    Ако се забавят изборите Цецо ще им вземе цялата партия.ГЕРБ ще изпаднат от парламента.Видяхте ли колко народ беше събрал в залата?
  • 35 1233314

    13 1 Отговор
    Каскета няма ли да каже нещо за пампоровогейт?
  • 36 Лост

    12 1 Отговор
    Бизнесът ги подкрепял. Ами как да кажат нещо друго, като знаят, че за една седмица ще го обърнете с хастара навън. Просто чакат изборите да минат, независимо кога.
  • 37 Цв Цв

    12 2 Отговор
    Няма лоша реклама ,чоджум!!! Важното е да сваля Братиньо от власт ! Все пак аз съм комунист,баща ми возеше Григор Шопов!!! Венсеремос!!!
  • 38 Христо Стоянов

    13 2 Отговор
    Дневникът на една помакиня!!! Или как се издигнах в ГЕРБ ...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ДАРИТКОВА ....ПРАВО КУМЕ ТА В ОЧИ

    6 4 Отговор
    НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ СЪС ЦВЕТАНОВ...ТОЙ Е ОБРЕЧЕН НА ЗАБВЕНИЕ
  • 41 НИКОГА ВЛАСТ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП

    1 9 Отговор

    До коментар #31 от "питам":

    КАКТО СЪЩАТА ВЕЧЕР ИЗВЕДОХА И НИНОВА
  • 42 Димитър ямбол

    9 0 Отговор
    Не чета статията ?? Мафия мръсна ОСТАВКА И ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ХОТЕЛИЕРИ РЕСТОРАНТЬОРИ СИК МИК ВИС БИС БОКЛУЦИ ПРЕМАХВАНЕ ВЕДНАГА И ЗАЛИЧАВАНЕ ОТ САЩ И ЕВРОПА И СВЕТА
  • 43 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    1 11 Отговор

    До коментар #21 от "JEFF":

    КЪВ ПРОВАЛ БЕ....11 ГОДИНИ МАЧКА КОМУНЯГИТЕ ЯКО

    Коментиран от #62

  • 44 Тито

    7 2 Отговор

    До коментар #32 от "питам":

    Марии Дариткова и ГЕРБ ще последва съдбата на СДС и НДСВ ще минете в трета глуха и никой няма да иска да чуе за вас които докарахте тези които ви плащат масрафа да просешка тояга ВЪН ЗАВИНАГИ

    Коментиран от #47

  • 45 ХРИСТИНА........СЕКС КИНЖАЛА НА БСП

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бермудския Триъгълник":

    И КОЙ СЛАГА ЕВРАЦИТЕ В ШКАФЧЕТО, ДРУГАРИ...А ПОЗНАЙТЕ
  • 46 Бойко Борисов

    1 1 Отговор
    Този град, в който аз съм роден за мнозина навярно е скучен, разпиляваш се ден подир ден - просто няма какво да се случи. Тук метрополитенски мотриси не хвърчат и реклами неонови няма. Тук по тъмно започва денят и завършва със първа програма. Ала все пак и тук хора раждат се, дишат, мечтаят, във тревоги и слънчеви дни подир своето щастие бягат. Да, така е във малкия град, този град старомоден и скучен, в който друго, освен да се влюбиш просто няма какво да се случи.
  • 47 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    2 7 Отговор

    До коментар #44 от "Тито":

    ЩЕ ДОЙДАТ ДРУГИ КОИТО ДА МАЧКАТ КОМУНЯГИТЕ...ПРАЗНО НЕМА
  • 48 КОЙ ЛИ СЛОЖИ ТАМ ПАРИТЕ И СНИМА

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Оставка!":

    ХРИСТИНА
  • 49 НИКОГА ВЛАСТ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "Дедо Jo":

    АБЕ ВСЕ ТАКА ГОВОРИТЕ, МА НА КРАЯ ПАК БАЦЕТО ВИ МАЧКА
  • 50 НИКОГА ВЛАСТ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "898":

    ТИ ВИЖ КОЛКО ШЕ ВЛЕЗАТ ОТ БСП...ЧЕ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ВСЕ СТЕ ОПОЗИЦИЯ
  • 51 ДПС....ИЗОДЗАДЗЕ НА.....БСП

    2 9 Отговор

    До коментар #16 от "ДПС💓ГЕРБ =ВНЛ":

    НЕЩО ИСКАТ ДА МАХАТ РАДЕВ...МОГАТ ЛИ ДА МУ СПРЕТНАТ ЕДНО ИНПИИЧМЪНЧЕ

    Коментиран от #55

  • 52 Яко

    6 0 Отговор
    Цецо даде вече интервю
    за чуждестранната преса?

    Ще бъде фурор....".и бившата дясната ръка на диктатора отвратена "
  • 53 Алекс2

    4 1 Отговор
    Най ще отива на Цецо Асансьора да се збере с Мая Галева ! Ще са си лика прилика хо хо хо
  • 54 ТРОПЧО

    2 0 Отговор
    ПОЧНА ДА ВИ ВАДИ КЕРЛИВИТЕ Р3ЗИ НАЛИ И ВИИ ЩЕ ГО НАПРАВИТЕ КАТО ВИ ИЗРИТА ВОЖДА САМО ДА НЕ ЗАБРАИТЕ КВО СТЕ ГОВОРШЛИ СЕГА ЧЕ СТЕ МАЛКА СЛОБОУМНИ
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 chi

    7 0 Отговор
    ГЕРБ в момента е живият труп!
  • 57 Матей

    3 0 Отговор
    оГОРЧЕНА БИЛА,А ТОЙ НЕ Е ЛИ БИЛ ОГОРЧЕН ,КОГАТО БОЧЕ го изрита от герберландия!? Сега прави ГЕРБ-2,без никаква разлика,всъщност двете партии-близнаци няма да са в конфликт,ще има приемственост и взаимодействие,ще се допълват взаимно.Така че,нищо положително за българския народ,това е поредния тревожен симптом за погиващата българска държава.
  • 58 Казах

    1 0 Отговор
    Дариткова, Атанасова,ТКП, Менда и т.н, плеяда посредствени женици, на място, където не им е място.
  • 59 вили

    3 0 Отговор
    Дариткова,Деси от Дулово,Караянчева,Менда Стоянова са ТКП ГАРАНЦИЯ
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 А ти БЕШЕ

    0 0 Отговор
    лекар - сега си кариерист. Еволюция...
  • 62 Уточнявам

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ":

    кои са "комунягите" - в ГЕРБ, особено в ръководните му нива, има повече бивши комунокариеристи, отколкото в БСП. Та - Борисов може и да е мачкал кое-що на някоя миска по или без гащи, но тая работа с "комунягите" не е точно такава, както си я опиксал...
  • 63 мръла

    1 0 Отговор
    скоро и ти ще обърнеш пържолата като гуменката , всички в герб сте предатели и крадци!
  • 64 МРЪЛА

    1 0 Отговор
    : Дариткова,Деси от Дулово,Караянчева,Менда Стоянова са ТКП и ПКП И СМРЪДЯТ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове