Last news in Fakti

28 Септември, 2020 08:57 8 800 38

"Лев Инс" и Алексей Петров скочиха срещу Цветанов

  • лев инс-
  • алексей петров-
  • цветан цветанов-
  • републиканци за българия

Над 200 служители на застрахователното дружество се появиха на учреждяването на "Републиканци за България" и връчиха протестна декларация на бившия втори в ГЕРБ, в която изразиха възмущението си от желанието му да се върне в политиката

"Лев Инс" и Алексей Петров скочиха срещу Цветанов - 1
Снимка: Лев Инс

Бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов официално учреди новата си партия „Републиканци за България”. Повече от 200 служители на „Лев Инс“ се появиха на събитието и му връчиха протестна декларация, в която изразиха възмущението си от желанието му да се върне в политиката.

Застрахователите задават въпроса, кога ще получат обяснение „за нанесения им психически и физически тормоз и уронване на доброто им име, по негова заповед”.

Цветан Цветанов е приел декларацията и се е ангажирал до 20 дни да осветли акциите от 2010 г., заявяват от "Лев Инс". Ако това не стане, служителите на дружеството се заканват да го посрещат във всяко едно населено място на България по същия начин.

Ето и цялата декларация:

„С учудване научихме от медиите за учредяването на ПП „Републиканци за България” и сме възмутени от наглото Ви желание да оглавите този проект и чрез него да се върнете на политическата сцена в България.

В учредителната декларация казвате, че „България се управлява без ясна визия за дългосрочно развитие” както и, че политиките в страната са грешни и некомпетентно водени, но, г-н Цветанов, Вие бяхте на върха на управлението на силовото министерство в страната и имахте висока политическа позиция в не един кабинет. По това време Вие се доказвахте като авторитет в политиката и, като такъв, водехте най-шумните наказателни акции - „авторитетно” преследвахте, „отговорно” раздавахте присъди от медиите и със „загриженост” унищожавахте малкия и среден бизнес в страната.

Подценили сте българските граждани, които не са забравили, че струвате на страната ни милиони левове присъдени от Европейския съд в Страсбург, заради полицейско насилие и тормоз. Лошото е, г-н Цветанов, че струвате и човешки съдби.

Твърдите, че „обществената справедливост трябва да е преди всичко резултат от върховенството на закона”, но пропускате факта, че точно вие сте събирателен образ на слепотата на българското правосъдие, на пропуските в закона и на задкулисието в управлението. Данъчната проверка за придобитите от Вас 6 апартамента приключи тихомълком, но все още отеква в обществото, като върховна наглост и пример за корупция и далавери в България.

Казвате, че ще подкрепите и стимулирате българския бизнес, а точно Вие с полицейски произвол и с репресивни действия, психически и физически тормозехте хората от малкия и средния бизнес. Жертви на вашето поведение станаха и служителите на „Лев Инс” – най-голямата застрахователна компания в България.

Въпреки доверието на повече от 800 000 клиента на компанията, Вие безцеремонно и без да се съобразите дори с чуждестранните инвестиции в дружеството, впрегнахте целия държавен апарат срещу нас. Не последва нищо от действията Ви освен уронване името на ЗК „Лев Инс” и нанесени психологически травми на служителите и семействата им.

Г-н Цветанов,

Ще признаете ли публично, че затворихте и унищожихте много компании, както се опитахте да направите и с ЗК „Лев Инс”. Ще се извините ли на служителите им за физическия и психически тормоз, който им нанесохте?

А помните ли очите на лекарите, които нарекохте престъпници от трибуната на Народното събрание? Ще се извините ли на тях?

Помните ли унижението, на което подложихте успешен министър, осъдил не Вас, а България в Страсбург?

Осъзнавате ли колко човешки съдби пострадаха от действията Ви?

Ако искате да наложите морал в управлението на България, то ще се съгласите ли независими експерти и НАП да възобновят и проведат отначало проверката на имотното Ви състояние?

Не приемаме обясненията Ви, че средствата, с които са закупени апартаментите Ви, се дължат на финансовите източници на тъща Ви.

Дължите обяснение и кой ще финансира мерака Ви да влезете отново в държавното управление? Чии „унаследени” средства ще добруват за Вашия политически комфорт този път?

Уважаеми учредители на „Републиканци за България“,

Не се водете по „моралните ценности и чистите намерения” на Цветан Цветанов и Атанас Камбитов, и преценете дали влизането ви в политиката трябва да стане на всяка цена.

Цветан Цветанов дължи отговор на въпросите, които не само ние, репресираните от участието му в политиката, но и цялото общество си задава.

С настоящата декларация призоваваме инициативния комитет на „Републиканци за България“, българската прокуратура и данъчни власти да покажат морал, честност и най-вече експертни и отговорни качества и да възобновят всички разследвания на Цветан Цветанов по „Апартамент гейт”, като същите бъдат проведени и завършени, както за всеки един обикновен български гражданин, който не членува в политическа партия и не се ползва с привилегии и протекции.

Само тогава и при тези условия ще повярваме, че ПП „Републиканци за България“ може да дава обещание за промяна и за защита на обществените интереси".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    18 52 Отговор
    Всички ги е старх от Цвък и то с право.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    49 26 Отговор
    ЛЕВ ИНС АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ трактора са мутри застраховаха насила като вис2 сик

    Коментиран от #34

  • 3 да де

    43 5 Отговор
    Тикво, тиквооо защо ти трябваше да го провождаш на молитвени закуски глЕй как сега ти го н.хендри.
  • 4 456

    81 3 Отговор
    Цветанов е същия като Борисов - корумпиран, нагъл и..

    Коментиран от #14

  • 5 ЦРУ

    64 0 Отговор
    Тоя нямаше ли да го правят шеф на Европол? Че ни го натресоха пак на бял кон и дегизиран с мустак?
  • 6 Псевдоним

    70 0 Отговор
    Цветанов се е наредил за втори път на кацата с меда ама май ще му приседне.
  • 7 СПОМЕНИ

    48 3 Отговор
    ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ ЧЕ ......НАРЕДИТЕЛЯ БЕШЕ........... ТИКВУНОВ ,ИЗПЪЛНИТЕЛЯ БЕШЕ .......КАУНОВ !!!!!!!
  • 8 ЦЕЦО НАГЛЕЦО

    42 5 Отговор
    Всеки знае, че цеци и Боко крадат и рекетирах фирми

    Коментиран от #20

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 5 Отговор
    мутри мафия още са на власт тия 200 служители протестират под строй по заповед на трактора такива са БОРИСОВ ГЕШЕВ ПЕЕВСКИ и други дерибей мачкащи обикновените ХОРА в БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #35

  • 10 И така

    33 2 Отговор
    Прави са хората.Този полит. индивид е осъден няколко пъти от ЕСПЧ което е показателно за мислите му и начините по които ще взима решения.Той е против правата на човека,той е съд и съдия, прокурор т.н.Стотици хил. евро платихме от нашия джоб за погазване на основните закони и което той буквално ни показа,че се вижда над законите .Доказан и осъден престъпник няма място в държавното управление,заедно с Боко и сие комунисти.
  • 11 питачо

    25 0 Отговор
    Шофьорът в Централното информационно организационно управление („Седмо управление“) на Държавна сигурност, какво иска да ни каже със символа на партията си. Това пентаграм ли е, стрелка на компас или летяща гарга.
  • 12 Америка идва

    18 0 Отговор
    Новата "стара" партия е факт. Това се очакваше след нескончаемите закуски и попивки на физкултурника в УСА-то. Още тогава краварите си съставиха план, как да направят преврат в България и да изглежда, че не са замесемни. За това използват "бивши" българи, които имат пари, живеят в УСА-то и спнсорират това недоносче. Хора избягаи от България нямаши нишо обшо с живота тук ще застанат да ни управляват. както дядо Цар ! А за ректората да не говорим, люспи от герб, дпс и други профани, които ще искат да се съюзят с който о да е за да се хванат на кльопачката. Както кученцата на каишка ВМРО, Воля, Атака и т.н.т Който разбира ще ги отсвири на изборите.
  • 13 с опит

    20 2 Отговор
    познавам го от дете, нямате си идея за колко посредствен и глупав човек говорим....няправо не ми го побира акъла как влезе под кожата на боко и стигна до втория човек в държавата. А тая новата партия...и неговите "поддръжници", пълен абсурд. Всичко е с една единствена цел - докопване до още някое парче от пая.

    Коментиран от #17

  • 14 Мдааа

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "456":

    Цветанов е прост мухльо, ама и алексей е един интелигент ум да ти зайде.
  • 15 Дълбоко Виждащ

    8 2 Отговор
    Застраховам се в Лев инс и никой не ме е накарал насила!Застрахователно дружество за мен не е плащало,винаги съм питал за бонус-малус,но за бг това е ....неизгодно и се отлага във времето,като електронното правителство!

    Коментиран от #28

  • 16 ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

    5 2 Отговор
    ВЧЕРА ЦЕЦО КРАДЕЦО ОБЗАВЕДЕ 6 ТЕ... АПАРТАМЕНТА С МЕБЕЛИ ПО ПОРЪЧКА ОТ ДУБАЙ
  • 17 даммм

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "с опит":

    След като избиха умните хора, останаха такива като "този и онзи". Вчера гледах едно интервю с един господин от старата българска емиграция, та той каза, че когато се върнал тук, хората които срещнал нямали нищо общо с това, което са били преди като манталитет. Така, че "посредствения и глупав човек", но затова пък хитър, трайно се е настанил в българското битие и определя съдбините ни.

    Коментиран от #23

  • 18 Перо

    8 0 Отговор
    Двете мутри Тиквун и Цвъки,не разбраха ли,че колкото повече се опитват да се задържат във властта,толкова повече ще се пържат на бавен огън?
  • 19 Слушангел Цвък

    5 1 Отговор
    Най-новият сериал е "Кой се страхува от Вирджиния Уулф", пардон, от Цвък....
  • 20 Незнам ама

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "ЦЕЦО НАГЛЕЦО":

    Ти знаеш ли че фирмите рекетират хора да им работят за без пари или някви жълти стинки в най добрия случей.
  • 21 Истински

    4 9 Отговор
    Уважавам и защитавам позицията на Лев Инс,Това са лидери,постоянна грижа за хората,с иновативни решения и адекватни действия!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да правилно е казал

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "даммм":

    Като се върнеш от Европа или др място в Бг изживяваш колтурен шок все едно от Рио Деженейро да отидеш в джунглата при индянците в джунглата и да чакаш възпитание и обноски.
  • 24 Цецо ще се опита да излъже избиратели

    4 0 Отговор
    От Българската Общност в Чикаго, ще от люспи изгонени или с не задоволени амбиции от ГЕРБ, това са му избирателите, всички го Познаваме!!
  • 25 ентомолог

    4 0 Отговор
    Прави ми впечатление, че към новата партия на цв цв започнаха да прелитат и кацат различни безгръбначни членестоноги насекоми, пеперуди, калинки и дори зелени мухи месарки.
  • 26 Insurance

    5 0 Отговор
    От тия 200 служителя, повече от 2/3 не са работили в компанията, когато Цветанов "налагаше физически и психически тормоз", над определената фигура на "Лев Инс"
  • 27 Лелеее

    4 4 Отговор
    доживях да съм на един акъл с Алексей Петров
  • 28 ггг

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дълбоко Виждащ":

    Ще ти го обесня по - простичко, когато отидеш да си направиш застраховка, трите най - евтини са на Бул Инс (Маргините), Дал Бог (ББ) и Лев Инс (Трактора). Ти може би си мислиш, че имаш избор и никой не те принуждава, но дефакто не е точно така. Ако обаче се стигне да имаш да вземаш пари от тях, въоръжи се с търпение - аз чакам 2-ра година вече!

    Коментиран от #31

  • 29 Бегайте кои къде му видат очи

    4 0 Отговор
    Оправия в бегето нема да има никога

    Коментиран от #38

  • 30 Боби

    3 1 Отговор
    Всички са грабури.
  • 31 Дълбоко Виждащ

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "ггг":

    От Държава и от Банка ,бандит от Дядо ми знам-Пари се вземат само с Автомат поставен на автоматична стрелба!!Длъжен съм да правя гражданска,друга не правя няма смисъл!
  • 32 Истина

    6 0 Отговор
    Алексей Петров колко бизнеси е украл и колко хора в България е заплашвал? Колко деца плачат заради него? Алексей Петров, заедно с Борисов е за затвора! Истината, винаги излиза на яве един ден, когато най - малко някой я очаква!!!
  • 33 2020

    2 0 Отговор
    Не забравяйте уговорката на четири очи/за тези които критикуват термина "четири очи ",винаги има и трето лице/ между Цв. Цветанов и Бойко М. Борисов, да лъжат и заблуждават цигани,пенсионери ,съмнителни привърженици от подземния свят/мутри, биячи индивиди получили пари по нечестен начин/да направят обща Републиканска партия Герб.В противен случай и дваматаНяма да имат достатъчно гласове.Процентът на одобрение на Герб и ибрикчията Бойко Методиев Борисов -комунист от 1979/80 г.,също и Цв.Цветанове под 5%.общо.ДПС по правило дава гласове за Герб и управлява зад завесата.Това е запазена марка на на ДПС.Марешки /с присъда /, лъжливите патриоти/Валери Симеонов-комунист до 1996 г.-няма данни да е напуснал БКП/БСП/,Каракачанов /аферата паспорти/-могат да имат някакви депутати ,ако някой гласува за тях.Не се очертава да са в Парламента.БСП имат постоянен електорат и ще имат депутати в Народното събрание.За други партии, ще ги видим на изборите.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 анонимин

    0 1 Отговор
    Трактора,Пашата,Маргините и Маджо са хората които стоят зад касиерчето на СиК-нашия смешен псевдопремиер!Трябва да се приберат едни 500-2000 човека,и всичко ще си дойде на мястото!
  • 38 Реших да стартирам бизнес

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бегайте кои къде му видат очи":

    Но не съм решил още какъв. Па немам и пари. Параграф 22.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове