Last news in Fakti

28 Септември, 2020 09:24 38 836 47

Свиленски към Станишев: Като избирахме Делян Пеевски за шеф на ДАНС, кой удари еднолично печата?

  • георги свиленски-
  • бсп-
  • конгрес

Не можем да говорим за някакво решение на Корнелия Нинова или предишния Национален съвет

Свиленски към Станишев: Като избирахме Делян Пеевски за шеф на ДАНС, кой удари еднолично печата? - 1
Снимка: БГНЕС

Не можем да говорим за някакво решение на Корнелия Нинова или предишния Национален съвет. Направиха го делегатите на конгреса и те имат свободата да го сторят. Това заяви депутатът от БСП Георги Свиленски.

Свиленски отвърна задочно на Сергей Станишев, който, по негови думи, чак когато видял, че не е в Националния съвет, казал, че този съвет е "гумен печат" т.е. че БСП става лидерска партия.

В по-широк контекст е логично Станишев да е в съвета, като председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС), но може би делегатите виждат разминаване в това, което прави и в очакванията им какво трябва да прави, заяви Свиленски пред Нова телевизия. И обясни, че предшественикът на Нинова – Михаил Миков, сам поискал де факто да излезе от Националния съвет.

"Като избирахме Делян Пеевски за шеф на ДАНС, кой удари еднолично печата", попита Свиленски, задавайки задочно въпроса към Станишев и уточнявайки, че го задава към него. Свиленски обясни, че тогава Националният съвет на БСП не е бил свикан да обсъди въпроса.
"БСП не е еднолична партия", подчерта Свиленски. Според него, само невлезли в съвета говорят как социалистите ставали еднолична партия. Ще има различни мнения в съвета, не само такива, подкрепящи Нинова, увери той.
Що се отнася до напускането на президентството от страна на Калоян Методиев, Свиленски коментира, че никой не реди листи. Той каза, че не знае каква е причината Методиев и Румен Радев да се разделят.

За финал Свиленски заяви, че БСП нямало да управлява в мафията - като отговор на въпрос социалистите с кого биха влезли в управленска коалиция евентуално. "Не сме на конгреса", контрира го водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Въпрос на политики, на визия е - по стратегическия ни документ "Визия за България". Който е съгласен с принципите там, може да управляваме с него, е тезата на Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 147 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има такъв народ

    201 9 Отговор
    А много добър въпрос е туй дано Серго отговори хихи :)

    Коментиран от #4, #9, #28, #34

  • 2 Пеевски

    145 7 Отговор
    АЗ СЪМ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ. СЛОЖИ МЕ ДОГАН ЗА ДА ОСТАНЕ ТОЙ В СЯНКА АЗ СЪМ ЗА ПРИКРИТИЕ ИНАЧЕ ДОГАН РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЬ
    ЦИИТЕ
  • 3 ТаУмВзе

    82 7 Отговор
    Е Доган, как Кой?
  • 4 goni

    28 5 Отговор

    До коментар #1 от "Има такъв народ":

    Друг път!:)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Перо

    123 16 Отговор
    Това е добра новина,че изхвърлиха соросистите от борда,но какво прави там още,регистрирания криминал Добрев,второ поколение комсомолец и партиец,по наследство,също какво правят там Овчаров и дъщеря му,заедно,в този съвет?
  • 7 BGЭХП

    42 69 Отговор
    ГЕРБ БЛАГОДАРИ НА КУРНЕЛА ЗА ИЗБОРА И ЗА ЛИДЕР НА БСП
  • 8 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

    42 6 Отговор
    Мдааа,така е,като кукли на конци е тълпата. Вярва и попива всичко от медиите и авторитетите и за това няма собствено критично мнение и мислене. Не се търсят други източници или алтернативи освен тези,които им се предлагат за пари. Дори и авторитети са в коловоза защото така са научени,но това е част от играта в която сте вкарани всички и сте приели да играете като мислите,че парите движат всичко. Не парите,а знанията са тези без,които няма да се измислят парите и как с тях да има постоянен контрол над вашето съзнание да сте вечни роби.
  • 9 гост

    52 5 Отговор

    До коментар #1 от "Има такъв народ":

    Да има такъв прост народ , а на въпроса дали БСП ще се коалира с ДПС в следващия парламент Свиленски отговори че сметките след изборите ще покажат ...
  • 10 дежавю

    81 8 Отговор
    А "куклата на конци" Орешарски от Бобов дол забравихте ли го? Той предложи Пеевски, само че...преди това беше в СДС кандидат-кмет на София, зам,министът на финансите, депутат от БСП !!! и....ВНИМАНИЕ!!!! кандидат-президент от ДПС! Ето това е гьонсурат! 360 градуса за.д.ник!
  • 11 Баджанаци

    47 13 Отговор
    Хвани единия удари другия
  • 12 Добре

    62 8 Отговор
    До тук добре,даже много!
    Поздравления!
    Сега дано да се присетят и за хала на народа и видим как действа истинската опозиция в негова защита!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ

    39 35 Отговор
    ТИЯ НЕМОГАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ КОЙ.КОЙ Е В БСП
  • 15 аз съм Веска

    16 9 Отговор
    В.Б.НЕ Е УСПЯЛ ДА СЕ СПРАВИ СЪС 1000-ТЕ ,СТАНИШЕВ ДА НЕ Е ПО- МАЙСТОР.
    ПЕЕВСКИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЙ- ГОЛЯМАТА ЖЕРТВА НА ПРЕХОДА.
    НЕ МУ ГЛЕДАЙТЕ ФАСАДАТА,ВИЖТЕ КОИ СА СЕ СКРИЛИ ЗАД НЕГО.
    А ПЪК МАЙКА МУ Я ПРЕДСТАВЯХА ЗА ГОЛЯМАТА РАБОТА , КОНСУЛТИРАЛА В ПОЛ. И БИЗНЕС ПЛАНОВЕ НЕ КОЙ И ДА Е ...
    СЕГА ИЗЛИЗА , ЧЕ ТЯ СПЕШНО СЕ НУЖДАЕ ОТ КОНСУЛТАЦИИ -
    КАК ДА ОСВЕТЛИ ЗАДКУЛИСИЕТО , СКРИЛО СЕ ЗАД ОХРАНЕНОТО И МОМЧЕ.ИРЕНКА ЩЕ Я ОПРАВЯТ АЛБИГОЙЦИТЕ .ТЕ ВСИЧКИ ЩЕ ОПРАВЯТ . ВКЛЮЧИТЕЛНО И МЕН....
  • 16 пройчо

    43 11 Отговор
    "... контрира го водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор.."***МИСИРКАТА В ГАЩИ !!
  • 17 Вич

    47 45 Отговор
    Смешна, застаряваща и умираща партия. Останаха 50 000. До изборите ще останат 40 000 по физиол. причини. Как тия ще управляват България, освен с ДПС и разни ренегати от СДС ДСБ ГЕРБ. И чалгаря. Розово бъдеще ни чака.

    Коментиран от #32

  • 18 Закривайте я тая безмислена партия

    63 37 Отговор
    Абе БсП винаги е била и винаги ще бъде партия на задкулисието с огромни финансови интереси, защото 90% от членовете на партията имат бизнеси и бизнес интереси в доста свери, да не говорим че са и милионери, е как един милионер ще е социалист и ще мисли за народа как🤔

    Коментиран от #21, #22

  • 19 Една българка

    56 19 Отговор
    Пеевски и Данс? Дпс и Герб нямата вече място в България! Докато цялото правителство не се смени, няма да може български народ да живее пълноценно и нормално в собствената си страна. Който защитава чужди интереси, няма място нито в страната ни, ното има право на български паспорт. Затова държава, която няма войска, не е държава. Ако не бяха продали България, страната ни имаше велика армия и истински мъже родолюбци, а сега има само чупи китки, голи задници и увиснали пиштови и продажници! Аспарух, ако можеше да ви види сега би се самоубил, а не правил Велика България! Срам и позор сте вие, а не българи!

    Коментиран от #47

  • 20 Прав си

    50 22 Отговор
    Прав си Свилевски, за" Едноличния печат"!
    Също като при Джипкаджията с Шкафчето...

    Не мутри вън!
    Мутри вътре!
    В затвора!

    И Гешев!
    И Пеевски!
    И джипкаджията с шкафчето!

    Узурпиращи властта в незаконни избори!
    С над милион незаконни "избиратели" мъртви души?

    По кой закон и С КАКВА ЦЕЛ
    във фалшивите избирателни списъци
    фигурират незаконните над милион "мъртви души"?

    Законни и легитимни ли са депутатите и ПКП в НС?
    Джипкаджията с шкафчето и МС?
    Законна и легитимна ли е властта в България?

    Избирана на фалшиви избори с фалшиви избирателни списъци???
  • 21 Я по сериозно

    28 17 Отговор

    До коментар #18 от "Закривайте я тая безмислена партия":

    Я по-сериозно!
    Социалистът Митеран не е ли милионер?
    Фамилия Клинтън клошари ли са?
  • 22 ЗАКРИВАЙ

    40 29 Отговор

    До коментар #18 от "Закривайте я тая безмислена партия":

    Закривайте ГЕРБ!
    ГЕРБ не са партия, а мафия!
    С капо ди тути капи-
    Джипкаджията с Шкафчето...

    Коментиран от #24

  • 23 Павел Пенев

    47 13 Отговор
    Поздравления към юбилейния конгрес,който отстрани от НПС тези политически хамелеони и особено македонските измамници Станишев и Пирински определящи себе си като европейски граждани.
  • 24 ГОСТ 23

    39 32 Отговор

    До коментар #22 от "ЗАКРИВАЙ":

    Първо трябва да закрият БСП защото се готвят отново да ни управляват Всеки ден по уж независимите ни телевизии се говори и показва за БСП Не мога да разбера що за народ сме само ревем и се оплакваме но нямаме нищо против да ни управлявя най голямото зло БСП.

    Коментиран от #42

  • 25 Гневен

    50 10 Отговор
    Избирането на Пеевски за шеф на ДАНС беше най-голямото предателство и бездънно падение на БСП!!! Никой от тях няма абсолютно никакво право да се оправдава,че Станишев еднолично е сложил печата.Нали твърдят,че са демократична партия,защо никой не отреагира и не се опита да спре тоя резил?!Спотайваха се подличко и гласуваха с готовност собственото си падение!!! Как да им се вярва,като БСП хвърли абсолютно безотговорно НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ на РОДИНАТА ни в ръцете на протовоконституционната етническа партия ДПС!!! Петното от предателството към РОД и РОДИНА остава завинаги!!!

    Коментиран от #33

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Джони

    24 20 Отговор

    До коментар #1 от "Има такъв народ":

    Свиленски говори като че ли става на въпрос за стрина пена, а не за Бсп. Пеевски го е предложила за шеф на Данс Мая Манолова галева и червената мафия, а баджанака на президента Радев Свиленски да не се прави на ощипана мома. Мафията и корупцията дойдоха от Бкп=Дс =Бсп и руските тайни служби. Никаква тайна не е фактът, че червената олигархия заедно и техните руски партньори и сега са накацали по икономиката ни и еврофондовете като я цицат яката за сметка на държава и народ. Така, че другарю Свиленски, ако вашите партийци са балъци и баламурници не мислете и че останалите българи са балами, балъци и тъпички примитиви.
  • 29 ПЕНКО

    10 12 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ИМА ФУТБОЛНИ АГИТКИ ПО- МНОГОБРОЙНИ ОТ БСП / БеСиПи / !!!!!! ИМА И МНОГО ПО-МНОГОБРОЙНИ !!!!!!!!! БУРЖУАЗНО "ЛЕВИТЕ " И 8 ЛВ. НА ГЛАС ....- А АКО БЯХА ОСТАНАЛИ -ЛЕВЧЕ ????
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Тази партия

    16 8 Отговор

    До коментар #17 от "Вич":

    я "погребват" веме над 100 години... а много от гробарите вече ги забравиха... Така че - по-внимателно с прогнозите...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Иво

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "Има такъв народ":

    е тя манолова отдавна си призна че е предложила пеевски за шеф на данс,той дефакто и сега управлява ДАНС й по точно финансовото разузнаване,от ЦРУ са пратили доклад че Цветелина Бориславова чрез нейната СИБАНК са изпрали милиарди от наркотици и петрол заедно с Младен Михалев-маджо а ББР обслужвала само олигарсите както стана с КТБ..Обаче ДАНС и това са проспали...не е сложно да се сетите защо !
  • 35 Българофил

    21 10 Отговор
    Много ги е яд, че Нинова не е свързана с предишния режим, който е тяхното тъмно минало

    Коментиран от #37, #40

  • 36 войводата

    6 1 Отговор
    КОЙ РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЦИЙТЕ
  • 37 решетников

    6 4 Отговор

    До коментар #35 от "Българофил":

    Тя е Путковистка
  • 38 Мечо

    5 1 Отговор
    Има такъв народ, а няма такава държава - що за мимикрия. Само глупаци и смешници ще гласуват за нашия Пепе Грило.
  • 39 ГЕРБ

    4 4 Отговор
    Браво,изпокараха се,бихме ги!
  • 40 ГЕРБ

    4 5 Отговор

    До коментар #35 от "Българофил":

    Аха,и с Иван Костов не е свързана,и с разграбването на държавата не е свързана май!
    Българофил, обоснови се!
  • 41 Дядо

    6 3 Отговор
    Е ко стана ся, човекът на ГЕРБ Пеевски беше предложен от Станишев за шеф на ДАНС. Да го видят умните, младите и красивите.
  • 42 ГЕРБ

    8 3 Отговор

    До коментар #24 от "ГОСТ 23":

    Е това е истината,само ще добавя,много жалко,че българският народ защитава престъпленията и престъпниците,така,че никой не ни е виновен!
  • 43 Нострадамус

    5 0 Отговор
    Аз само да припомня кой е дядото на дебелото момче и баща на майка му Ирена. Генерал Кръстев, отговорник по линия на ДС за северозападна България. Тоест кръвта вда не става.
  • 44 Анонимен

    1 2 Отговор
    Дебелото момче.. Но, нинова и тя не е цвете за миришене. В хасково крил банката. Йво дири в тракийското сарчев и в общината. Обвързани са определени от последния час, р. 1949,пенсия
  • 45 Гост

    2 2 Отговор
    Нинова, защо на димчо михалевски. Михалевски и дпс заедно крадоха водното огледало, но бб има вина, че не ги опраска двамата, виж му вилата, начина на живот, бе става нищо от теб. Лошо нема че с парите на народа си изучи синчето в сащ, а сега може и къща с парите от народа в сащ.. И затова искатемот бб, стани да седна, да крадна за къща. Мързеливи.. Враца къде гарга не каца. Имаме снаха, бедба, вълките щяха да я изяли, но попадна на ченге мъж, имяха тракийци.. Сруден народ.
  • 46 МЕЖДУКРАЧКО

    1 0 Отговор
    НЕ БО/го/ЙКОХУЛСТВАЙТЕ !!!
  • 47 тц тц

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Една българка":

    И с кои ще го сменим че не ми е ясно. Само не казвай Хр. Иванов щот не става , ще се коалира с всеки само и само да докопа власта
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове