29 Септември, 2020 10:20 5 783 32

„Масово събиране на негодници и тулупи“ в 18:00 часа днес

  • тулупи-
  • негодници-
  • протест-
  • оставка-
  • кирил чуканов

Продължават протестите срещу властта

„Масово събиране на негодници и тулупи“ в 18:00 часа днес - 1
Кирил Чуканов, снимка: Facebook

„Свободата на словото е нещо много широко, но то няма безкрайни граници и когато става дума за целенасочени обиди срещу политически опоненти на властта, тогава това не е свобода на словото, това е инструмент за сплашване, бухалка“, каза пред БНР Кирил Чуканов от инициативата „Граждански мегдан“ преди протестната проява под наслов „Масово събиране на негодници и тулупи“ - Да върнем боклука на Недялко!“, обявена за днес в София от 18:00 часа.

„Точно защото ни води свободата на словото с тази демонстрация днес няколко организации, които се събирахме на "Орлов мост" по време на протестите, смятаме да покажем, че не става въпрос за една медия, (през която властта първо дава различни свои послания), а че става въпрос за нещо съвършено различно“, коментира още Чуканов.

„Пред последните години и месеци виждате какъв език използва премиерът, който не приляга на длъжността му, същото важи и за езика на главния прокурор. Такъв е и стилът на тази медия. Но това е спуснато за тази медия.“

На въпрос готвят ли се погроми срещу тази медия Чуканов посочи, че не знае за токова нещо:

„Това е демонстрация, ние не сме призовавали като организация за вандалски действия или физическо насилие, унищожаване на частна собственост, още повече, че сме уведомили общината, че ще има такъв протест, тъй че ако има такива действия, те няма да произлизат от нас“.

Кирил Чуканов посочи, че довечера ще има слово, може би ще се носи смет, но няма да има погроми…Става дума за нов символен протест, за да символизираме какво представлява тази агенция. И че обществото ни е обхванато от несвобода.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗДРАВЕЙТЕ

    37 6 Отговор
    ТУЛУПИ

  • 2 Трифонов

    37 65 Отговор
    Събиране някакво може и да има. Но със сигурност няма да е масово. Ха-ха...
    Набийте си най-накрая в кратуните, че този тип управление е най-подходящ за българския народ.

    Коментиран от #10, #18

  • 3 ъъъъъ

    26 6 Отговор
    като обиждаш е нормално.огледалният отговор е обида? къде е истината? много претенции, много нещо.
  • 4 кратун 🎃

    31 12 Отговор
    Марш от държавата ми,толупи,гадове,негодници,контрабандисти,мафиоти такива...
  • 5 Пепи

    29 9 Отговор
    Боклука си е боклук завинаги. Обидния език е признак на слабост.
  • 6 Провидението

    28 31 Отговор
    Стига с тези нео-комунистически протести и мерак да сме извън Западната цивилизация!Защо всички които плюете по САЩ и Европа до един си купувате западни автомобили, а не руски? Защо пишете на компютри, таблети, смартфони и софтуер изобретени от Запада? Защо домакинската ви техника е на 90% западна а не руска? Защо когато се приберете си включвате крушката /осветлението/ изобретени от Запада и електричество също изобретено от Запада, без което нищо не можете да напишете тук и ако го нямаше щяхте да изпращате коментарите си с руски конски талиги за 1 месец назад? Защо отивате на работа с автобус, тротинетка, колело или метро изобретени от Запада? Зашо на работното си място работите на западни машини и устройства? Защо се возите на трамваи, влакове и самолети изобретени и произведени от Запада? Защо модерните ви дрехи, обувки и маратонки до една са западни марки, а не руски? Защо ползвате западна козметика, а не руска? Защо си купувате западни храни от хипермаркетите, а не си купувате руски и още стотици хиляди незабележими неща, и като седнете на компютъра пак плюете по Западната цивилизация? А не така де?

    Коментиран от #12, #14, #17, #20, #30, #32

  • 7 Последния Софиянец

    31 12 Отговор
    Централата на ПИК е скрита до Централната автогара.Приготвил съм чували с боклук от ресторантите ми.
  • 8 user

    23 26 Отговор
    Що не направите протест и пред БТВ, фрогнюз, Капитал, 7/8, Евроком, Медиапул, Дневник, СЕГА, БНР и т.н явни анти-правителствени медии? Искате да спашите всеки и всичко, което не ви подкрепя протестите и ми говорите за свобода на словото и демокрация. Дано простолюдието не се подведе за пореден път иначе жална ни майка на всички!
  • 9 до тулуп # 8 от пройчо

    17 9 Отговор
    Не ---"простолюдието " е срещу Гнусните Простаци на нидялко и мастагаркова !!!
  • 10 набий се ти

    21 12 Отговор

    До коментар #2 от "Трифонов":

    Какво значи най-подходящ тип управление ? - да се краде хазната, да говорим вулгарно и обидно, да сме полицейски тип държава, законите да важат само за простия избирател, да сме без здравеопазване, образованието да е формално .Какъв точно е типа на управлението - робство ли ще правим?
  • 11 ААХАХАААХАААА. ...БА'СИ.. ДЕ'БИЛИТЕ

    17 10 Отговор
    ТВА Е ОТКРОВЕНО..БОЛШЕВИШКО ИЗКАЗВАНЕ И РЕСПЕКТИВНО, . СТАТИЯ!!!ДА СИ..ЦАРИЦАТА НА ФЕЙК-НЮЗа, ДА БЪЛВАШ ЛЪ'ЖИ, ПО'МИЯ,ГНУСОТИИ,МАНИПУЛАЦИИ,ЗАПЛАХИ ИИЗВРАТЕНЯШКИ СТАТИИ (КАТО БАБИКЯНКА)...Е..."СВОБОДА НА СЛИВОТО",...НО ПРОТИВОПОЛОЖНОТО МНЕНИЕ Е..."БУХАЛКА" НА ВЛАСТТА?!?!?
    ААААХААА...МАЛО.УМНИКО!!!!!
    ..НАЧИ,. ТОВАРИЩИ,....КОЙТО НЕ Е С ВАС Е...ФАШИСТ, ..А?...Ъ??? ✊😂
    ГАЗОВИ КА'МЕРИ ЗА ВАС, ЦРЪВЕНИ ИЗВ'РАТЕ'НЯЦИ
  • 12 Ахам

    13 11 Отговор

    До коментар #6 от "Провидението":

    Пич, смени Западни с Китай и си готов.
    Китай са комунисти, е как тъй купуваш комунистически стоки произведени в Китай.

    Да те светна един ВЕФ още ми работи, един хладилник Мраз при дядо и баба работи безотказно, една пералня Перла работи безотказно, Правеца на раднини работи като пушка.
    АК 47 купува цял свят. МИГ и СУ, ПВО не остъпват на западните. Двигатели космос руски САЩ пътуват с тях.Ядрени технологии, медицина, ваксини, наука - по нищо не отстъпват на западните.
    Ладата ми X-RAY върви като пушка-митото я оскъпява. Нивите пътуват по Индия безотказно.

    Коментиран от #21, #22, #27

  • 13 БЪЛГАРИЯ

    15 15 Отговор
    Има премиер с образование пожарникар. КЪДЕ ГО ИМА ТОВА НЕЩО В МОДЕРНИЯ СВЯТ. СРАМ, СРАМ,СРАМ, СРАМ. Използва селски диалект, НЯМА политически речник изобщо.
  • 14 Behemoth

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Провидението":

    Кретен!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Може ли да питам

    10 3 Отговор
    Защо, журналистите се държат така, сякаш ,,свобода на словото,, се отнася само и единствено до тяхната професия, че даже си позволяват и да определят правилата ?
  • 17 Балканец

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "Провидението":

    То па една "Западна цивилизация" на стоките-еднодневки..... - да си я носиш на рамо? Все по-некачествени и с по-малък експлатационен живти проиводства (във всички области!) на все по-високи цени! По прогнила, продажна и корумпирана и от Сибирската и Далечно-източната! Що не вземат да разкрият, да публикуват, да персонализират и да подгонят офшорните банкови сметки и фирми, а?! А ги пазят като зеницата на очите си?!
  • 18 гост

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Трифонов":

    Нещо си в грешка - животът върви напред и тези с "кратуните" и светилото им - Големия Кратун отиват в миналото!
  • 19 колев

    9 3 Отговор
    като го гледам тоя,,,тулуп е за него комплимент,,,,жив олигофрен на свободна практика
  • 20 перничанин

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "Провидението":

    Ха, приятелю, абсолютно си прав. Не очаквай свислен отговор ,освен обидите. Сто пъти ще го повторя, за комунизма и БСП жалят само мързеливите и ниско образованите, защото имаха някакъв шанс да станат нещо повече. Дори Боко е рожба на БСП,ако не беше тяхното некадърно управление, сега нямаше никой да го знае.
  • 21 Инженер Стрезов

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "Ахам":

    Ей сегинка ще те пратя в космоса с една руска ракета след като си голям фен.Нищо не ти работи от тези , отдавна са станали на скрап
  • 22 Льотчик Рътев

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "Ахам":

    Какви китайски стоки бе . Китайците произвеждат западни стоки ,поръчани от западни фирми ,със западна технология . Още щяха да думкат с тъпаните да свалят врабчетата да не им ядат житото ако не бяха американците.
  • 23 Стефо Шопа

    7 5 Отговор
    Aз прeдлaгaм дa зaкриeм държaвaтa и дa oргaнизирaмe oбщecтвoтo нa плoщaдeн принцип. Излизa някaквo триo и кaзвa дa oтрeжeм глaвaтa нa тoзи , пocлe излизaт eдни други и иcкaт глaвaтa нa триoтo . излизaт трeти и кaзвaт дa ce зaтвoри тoзи мaгaзин или тoвa прeдприятиe , излизaт чeтвърти и иcкaт дa ce нacтaнят в къщaтa нa eдикoй cи , пocлe излизaм aз и им кaзвaм нa вcички : E нe мoгa ли дa ви тeгля нa вcички eднa мaйнa и дa cи дигнa чукaлaтa и прeз Кaлoтинa нa Зaпaд . И кaтo oтидa тaм щe cъбeрa и ocтaнaлитe прoтecтъри В зaпaднa Eврoпa и щe ви ги прaтя тукa дa cи нaпрaвитe 40 въcтaния и кaтo зaпoчнeтe дa умирaтe oт глaд щe ви прaщaм пoмoщи... Квo щe кaжeтe.

    Коментиран от #31

  • 24 USA

    9 6 Отговор
    БРАВО,ЗАПОЧВАТЕ ДА СВИКВАТЕ С ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Т О Л У П И ,А И ТО Е МНОГО ТОЧНО-ПЛАТЕНИ ,НЕУСПЕЛИ,НЕКЪДЪРНИ, ЛУЗЪРИ! ДРУГ ВИ Е ВИНОВЕН!
  • 25 USA

    9 5 Отговор
    БРАВО,ЗАПОЧВАТЕ ДА СВИКВАТЕ С ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Т О Л У П И ,А И ТО Е МНОГО ТОЧНО-ПЛАТЕНИ ,НЕУСПЕЛИ,НЕКАДЪРНИ, ЛУЗЪРИ! ДРУГ ВИ Е ВИНОВЕН! НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО , ЧЕ ДОНОРИТЕ И КОМУНДАРИТЕ ВИ ЗАЛЪГВАТ!!!
  • 26 Аве Адолф Хайл

    11 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Масово събиране на негодници и тулупи в 18:00 часа днес - Браво на Фактите , най накрая едно обективно заглавие отговарящо на действителноста без изкривявания ......
  • 27 xa xa xa

    11 5 Отговор

    До коментар #12 от "Ахам":

    А защо толкова много руснаци живеят за постоянно
    в България. За тях, у нас е рай!
    Може да си ревете, като луди по, площадите и да не оценявате
    направеното от правителството, да се водите от войнствения
    юмрук на Радев, от глупавите Мая, Корнелия, Елена и триото-
    посредствени, нечистоплътни и нелицеприятни субекти, но
    народът обича Бойко Борисов и го подкрепя!
    Видяхте в Ловеч как му се радваха и благодаряха, дори го
    наградиха, лично отецът му връчи кръста и ББ му целуна ръка.
    Дали така ще посрещнат Радев,а? Със сигурност - НЕ!!
  • 28 пенсионер 85 г

    11 3 Отговор
    а бе комунистически тролове питав ви аз защо децата на комунистическата номенклатура като тия на президенчето корни кирил добрев и още хиляди не отидат в обичанатаэ от вас русия а до един са в загниващия капитализъм америка и европа
  • 29 Хах

    5 2 Отговор
    Умници, кого лъжете. А няма ли да има протести пред Канна Рачева и БТВ, прокопиевите парцали, ТВ 7/8, пред ТВ1 с агент Сашо о Богдан в тях? Нямате ли срам?
  • 30 Защо ми замириса на ПКП...

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Провидението":

    Караянчева ти ли си Ма?Защото усещам миризмата на самозабравила се гербаджииска ПКП....
  • 31 Те знаят само да ядат

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Стефо Шопа":

    И после .....
  • 32 Сталин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Провидението":

    Спираѝ белото не вървиш на добре
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове