Last news in Fakti

29 Септември, 2020 15:30 2 238 42

Радев: Подкрепям Нинова, но не допускам някой да се меси в делата ми

  • румен радев

Президентът посочи, че парламентът отхвърля вето, без дори да гледа мотивите

Радев: Подкрепям Нинова, но не допускам някой да се меси в делата ми - 1
Снимка: БГНЕС

„Моите критики са към тези, които управляват, когато управляват неефективно и когато ни управляват и разпиляват ресурсите не в интерес на народа. Когато БСП вземе властта, ще критикувам там, където виждам, че нещата не се вършат както трябва. Не се меся в делата на никоя партия, но и не допускам никой да се меси в моите дела“

Това каза президентът Румен Радев след срещата си с ръководствата и представителите на научни звена на четири института, съобщи „Фокус“.

Радев посочи, че парламентът отхвърля вето, без дори да гледа мотивите. Вчера той направи специално обръщение, в което обяви, че налага вето на промените в Изборния кодекс.

"Това показва липсата на диалог, но не от моя страна. Тук липсата на диалог е от парламента. Аз внасям достатъчно ясни, подробни, аргументирани мотиви за вето. Вие сте свидетели как от парламентарната трибуна се заявява, че ние няма да ги гледаме даже мотивите, просто ще отхвърлим ветото на президента. Ето, на това му казвам липса на диалог", каза президентът.

„Моите критики са към тези, които управляват, когато управляват неефективно и когато ни управляват и разпиляват ресурсите не в интерес на народа. Когато БСП вземе властта, ще критикувам там, където виждам, че нещата не се вършат както трябва. Не се меся в делата на никоя партия, но и не допускам никой да се меси в моите дела“, посочи Радев.

На въпрос ще се кандидатира ли за втори мандат, Радев посочи: „Много време има и всеки ден е важен“.

„България е вече в криза – политическа, социална, икономическа и здравна. Най-голямата криза е управленската. Това е криза на едно управление, което е изчерпано откъм доверие и капацитет. Това е управление, което ежедневно ни тласка към безпътицата. Управление, благодарение на което България пропада и става негативен герой в световното медийно пространство и губи легитимност във вече всички международни институции. На това трябва да се сложи край. Краят е с незабавни честни, прозрачни избори, дебат за почтеност в политиката и дебат за нов обществен договор, който да върне доверието на хората и да изгради ясни механизми за прозрачно, отчетно и отговорно управление“, допълни той.

"Подкрепям госпожа Нинова в нейните усилия да превърне БСП в силна опозиция. Неведнъж съм го казвал - без силна, обединена и конструктивна опозиция всяка демокрация залинява", подчерта президентът.

"Вече коментирах освобождаването на Калоян Методиев. Няма какво да кажа повече. Политическият дневен ред е толкова наситен, даже критичен, че не можем да разпиляваме с каквито и да са кадрови въпроси. Няма как да има различие. Всеки един в Президентството спомага за реализацията на моята политика. Що се отнася до конституционните промени и това, че те първо трябва да бъдат обсъждани с партии, виждате как най-голямата партия с най-голям финансов, човешки и административен ресурс, внесе недоносче, подигравка към правото в България предложение за Конституция. Аз избрах другия подход", каза Радев.

"Моят път е първо разговор с академичната общност, за идентифициране на проблемите. Разговор с неправителствени организации и граждани, които ги направих публично пред вашите камери за това как вижда обществото необходимостта от тези промени. Разговори с експерти и с всички институции. На следващия етап бяха планирани разговори с политическите партии, за да може това, което внасям да може да мине през парламента. Стигнахме един друг етап на обществено развитие, заради протестите и поради пълното изчерпване на лимита на доверие в този парламент. Аз не виждам, че в момента имам някакво основание да внасям моите предложения за промяна в конституцията. Ще ги внеса, когато българският парламент придобие отново легитимност, тоест след избори, и може адекватно да разгледа тези промени", добави той.

Зеленият пакт е надежда за българската наука. Всички виждат главно енергетиката, но "зелената сделка" не е само енергетика.

Това заяви пред учените на посещение в БАН президентът Румен Радев.

Искам да пожелая на всички ваши учени все така неотклонно и с висок дух да продължавате да работите за бъдещето на България, пожела държавният глава.

Президентът Румен Радев посети Института по молекулярна биология към БАН. Държавният глава се срещна с ръководствата и с представители на научни звена на четири института, които работят по общ проект.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    27 32 Отговор
    За такива генерали са умирали едно време нашите войници.

    Коментиран от #10, #28, #30

  • 2 Решетников

    28 19 Отговор
    Срещнах се с Корнелия, попитах дали те имат кандидат за президент.
    - Обмисляме - каза тя.
    Тогава и казах, че има един пилот, генерал от НАТО.
    Тя каза че това е интересно предложение и ще помисли.
  • 3 Диалог

    14 15 Отговор
    според ГЕРБ е " Като говориш с мене, ще мълчиш" ...
  • 4 jorj

    23 2 Отговор
    Господи, пази България!!!!!
  • 5 Селянин

    25 21 Отговор
    Сега също умират от смях,като го гледат и слушат тоя...

    Коментиран от #12

  • 6 НИЩОТО

    31 25 Отговор
    НЯМА ЛИ НЯКОЙ НАЙ-СЕТНЕ ДА ГО ОСВЕСТИ ТОЯ ЧУМАВ РУМЕН РАДЕВ,ТОЙ НА ЧОВЕК НЕ ПРИЛИЧА,ИСКА ДА РЪКОВОДИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО БЪЛГАРИЯ,ТОЗИ АБСОЛЮТЕН ПРОСТАК И ГЛУПЕЦ,ПСИХЯСАЛ КАТО ПСИХОПАТКАТА ДЕСА И ЯВНО НАСЪСКВАН ОТ НЕЯ,ДВАМАТА НЕАДЕКВАТНИЦИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ АРЕСТУВАНИ ЗА ПРОТИВОДЪРЖАВНА ДЕЙНОСТ,ЗА ДА НЕ РАЗСИПЕ ОТ ЛАМТЕЖ ЗА ЛАСТ И ПАРИ БЪЛГАРИЯ,ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК,БЪЛГАРИО,СВЕСТИ СЕ ,ГЕШЕВ,РАЗМЪРДАЙ СЕ !

    Коментиран от #24

  • 7 бг кръговрат

    9 10 Отговор
    БСП комунисти, ГЕРБ комунисти, ДПС комунисти, ДСБ комунисти, ВМРО комунисти, едни комунисти сменят следващите.
  • 8 ЧУКУНДУРИ

    22 15 Отговор
    ПЛЕВНЯЛИЕВ ПЪК ДОПУСКАШЕ БОКО ТИКВАТА ДА ГО ПЕРДАШИ ЕЖЕДНЕВНО ПО ЧУТУРАТА !
  • 9 Направи си

    19 7 Отговор
    изводите Мунчо! Ама не можеш...трябва някой да ти ги напише....
  • 10 ЛИЛИ

    26 21 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    КАКЪВ ГЕНЕРАЛ-СМЕХОРИЯ,НЕ СТАВА ЗА НИЩО,МРЪСНИК,ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ,КРОИ ПЛАНОВЕ ДА БЪДЕ ТРЪМП,ЕРДОГАН,ПУТИН-ТОЛКОВА СИ Е ПОВЯРВАЛ,ЗАВАЛИЯТА,А НЕ ВИЖДА ,ЧЕ Е ЗАНИКЪДЕ С ТОЗИ ДЕФИЦИТ НА АКЪЛ

    Коментиран от #13

  • 11 Ами ето

    3 8 Отговор
    Никога не съм снемал своята подкрепа от г-жа Нинова и продължавам да я подкрепям в нейните усилия да превърне БСП в силна опозиция. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев във връзка със скандалите в левицата и смяната на неговия началник на кабинета Калоян Методиев след сбирка със социалисти, след като посети Института по молекулярна биология към БАН

    Обикновенно - когато предендираш, че цитираш някого - не му променяш думите!
  • 12 ЗАЩОТО НЕ

    8 10 Отговор

    До коментар #5 от "Селянин":

    РАЗБИРАТ КАКВО ИМ КАЗВА.РАЗЛИКА В КЛАСИТЕ , А ТОВА Е КАЧЕСТВО-ИЛИ ГО ИМАШ ИЛИ ГО НЯМАШ.НЕ СЕ КУПУВА С ПАРИ.КАТО СЕ РОДИШ ГЛУПАВ ДАЖЕ И КАТО ПРЕМИЕР ИЛИ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТ НЕ ТЕ КОМПЕНСИРА.НО ЗА ТОВА РАДЕВ НЯМА НИТО ВИНА , НИТО ЗАСЛУГИ

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Алфа Вълкът

    16 8 Отговор
    Кажеш друго и кака Корни с големия шнур ще те напляска!
  • 15 Алфа Вълкът

    10 6 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Вие с Хасан и деца ли имате? Кой е родител 1 и кой родител 2?
  • 16 Куку

    18 9 Отговор
    Много си некадърен,съсипа ВВС, след това семейството на Деса и твоето и накрая президенската институция
  • 17 ПУХЛЬО,

    16 11 Отговор
    ИМПИЙЧМЪНТ!
  • 18 ПЕНКО

    15 8 Отговор
    ... " ИЗЛЕЛ Е РУМЕН ХАЙДУТИТ " ... - НАРОДНАТА ПЕВИЦА -"Бее Сии Пи " И " КОСМОСА " !!!!!!!!!!
  • 19 123

    15 9 Отговор
    цъ-вул
  • 20 Селянин

    14 8 Отговор

    До коментар #12 от "ЗАЩОТО НЕ":

    Много простотии си написал...Чеп за зеле не става от Мунчо ветото......
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Разрешиха

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    ли вече гей браковете????Па като те слушам и претендента си аресал!! Там ще стане на един акъл сте и от двама ви бегат жените...Добра двойка сте...
  • 23 БСП.....ПОДЛОГА ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В БГ

    11 7 Отговор
    ПОДКРЕПЯЙ ГИ ЩОТО СЕ СА....УМРЕЛИ
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бузов

    13 8 Отговор
    Обикновен Руски шпионин сър.
  • 26 Георги Димитров

    15 7 Отговор
    Ще я подкрепяш и хоро ще играепш . Нинова те издигна и Решетников те одобри . Ако ли не ,ти си знаеш . Новичок и ще кажат ,че сам си се отровил.
  • 27 Млада протестърка

    15 8 Отговор
    Кризата е президентска. Р. Радев трябва да подаде оставка незабавно. Всеки ден забавяне е фатално за България. Този човек е напълно неадекватен и опасен за националната сигурност.
  • 28 Стефо Шопа

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Този рецитатор със зелени чорапи се е обградил с овенни . На Пиночет ли се прави. Нещо си е въобразил . Пълен въздухар и лаладжиия , ще ми се прави на ЧеГевара , ще ми вдига юмруци кат някоя съветска пиянка . Я марш в казармата при Деса. И да върне държавните апартаменти . Цял живот на държавна ясла . 2 кинта не е изкарал през живота си , само цоца от данъкоплатците.Шапкари.
  • 29 Тоя нашия

    13 7 Отговор
    Съвсем е изперкал! Той един ден и патриарха може да критикува и оценя. Самозабравил се е!
  • 30 Не точно

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не за!!! А заради такива предатели са умирали Българските войни!!!

    Коментиран от #35

  • 31 абв

    13 6 Отговор
    Радев: Подкрепям Нинова, но не допускам някой да се меси в делата ми...то пък едни дела...
  • 32 Верно ли

    6 10 Отговор
    Малей, много сте активни на амбразурата. Колкото и да го плюете, колкото та да си цъкате плюсове, никой вече не ви се вързва на плюенето. Надявам се, поне добре да ви плащат, щото само това ще ви остане.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 007

    3 1 Отговор
    Клacикa. Никoй нa ce ceти, чe кaндидaтурaтa нa Дoбрeв e гoлeмият трик. Брaвo! Cякaш чeтeм "Thе Prinсе" нa Niссоlò Mасhiаvеlli. Eдин дeн тaзи дaмa трябвa дa нaпишe cвoeтo ръкoвoдcтвo- "Влaдeтeлкaтa" oт Кoрнeлия Нинoвa. Брaвo! Дoри и прeзидeнтът e вън oт игрaтa a тoй oщe нe e рaзбрaл, гoркият.
  • 35 Щях да напиша същото, но видях

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Не точно":

    че някой ме е изпреварил.Подкрепям напълно мнението ти, а оня "последния..." пак е изцвъкал поредната тъпотия. Няма умора този. Ако всички подкрепящи Христо Иванов са с толкова умствен багаж горко ѝ"Да, България". А Радев БСП да уточни управляваща партия ли я иска или силна опозиция. Май съвсем не знае на кой свят е прехваленият генерал. Не от всеки добър летец става президент. Абсолютно различни качества са нужни.
  • 36 КРАДЦИ

    1 2 Отговор
    ТОЙ И БОКО ПОДКРЕПЯ РЕПУБЛИКАНЕЦА НО МУ ПРЕМАХНА ОПЦИЯТА ДА БЪРКА В ЧЕКМЕДЖЕТАТА ЩОТО И ТОЙ Е КРАДЕЦ ТА ДРЪНКА !
  • 37 ДВЕНУЛИ

    1 1 Отговор
    БСП БЕЗ РАДЕВ СИ Е НЕ ЕДНА А ДВЕ НУЛИ - КАКТО И ГЕРБ ВКЛЮЧАЯ И САМАТА ИМ МУТРА И МЕНТЕ ГЕНЕРАЛ
  • 38 КРАДЛЬО

    1 1 Отговор
    ПИЧМАНТ НА БОКО В ЗАНДАНА
  • 39 Ф16 КТБ

    1 1 Отговор
    МАРШИНГ НА БОКО В СИБИР
  • 40 123

    2 2 Отговор
    Президената е абсолютно прав че диалог за решаване на проблемите липсва. Отхвърляне на вето без четене на забележките и не обсъбдането им е неразумно.Нека Премиера Борисов ,правителството да инициира среша и покани Президента и екипа му, парламантарните партийни групи, и представители на протестиращите за обсъждане на съществуващите проблеми и решаването им. Проблемите няма да изчезнат сами, партийте няма изведнъж да станат други,и хората в тях и дръжаваното управление няма да се променят за една вечер.Дори и да има утре избори, същите тези партии и хора ще бъдат тези който ще трабва да работят заедно за рчшаване на проблемите на държавата и всички, с омарза и бойкот и искане на оставка няма да се получи, иска се конструктивна критика, диалог и много работа.България има ограничени ресурси и ЕС фондове са ограничени също, ползвайте ги най рационално не ги разхищавайте и подарявайте на политически приближени хора.
  • 41 КАН КУБРАТ

    1 0 Отговор
    САМО ГЕНЕРАЛ РАДЕВ КАЗАХ!
  • 42 гост

    0 0 Отговор
    ПЕЕВСИ Е ПРОТЕЖЕ НА БСП И ДПС, ТА НАЛИ ТЕ ГО ИЗБРАХА ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове