Last news in Fakti

1 Октомври, 2020 08:07 6 623 35

Бойна машина Patria AMVXP 8x8 с обитаем купол Elbit 30 мм на изложението ХЕМУС 2020

  • patria-
  • изложение-
  • хемус 2020-
  • пловдив-
  • военна техника

Patria и Elbit Systems демонстрират бойната машина Patria AMVXP 8x8 с обитаем купол Elbit 30 мм на изложението ХЕМУС 2020, което се провежда от 30.9. до 3.10.2020 г. в Пловдив

Бойна машина Patria AMVXP 8x8 с обитаем купол Elbit 30 мм на изложението ХЕМУС 2020 - 1

Patria участва в обществената поръчка за 150 бойни машини за нуждите на българските сухопътни войски и предлага последно поколение бойни машини Patria AMVXP 8x8, които отговарят на изискванията и целите за модернизация на Българската армия.

Бойната машина Patria AMVXP 8x8 включва модерни технологични системи, които напълно отговарят на искането за предложения (RFP) на сухопътни войски. Patria AMVXP 8x8 е една от най-модерните и поразяващи бронирани бойни машини (ББМ (ACV)) и е оборудвана с най-търсената на пазара и усъвършенствана 30-милиметрова обитаема куполна система на Elbit Systems. Това е цялостно и рентабилно решение. Предложената конфигурация сега за България вече е успешно изпробвана във Финландия и е готова за полеви изпитания от българските сухопътни войски.

Усъвършенстваната оръжейна система на Elbit Systems добавя високоефективна огнева мощ, без да застрашава безопасността на войските. Оръжейната система за двучленен екипаж MT30MK2 включва 30-милиметрово верижно оръдие Bushmaster® Chain Gun® и коаксиална картечница PKT 7.62, осигуряващи най-високата вероятност за попадение при първи изтрел, предлагана на пазара.
ПТУР (противотанковите управляеми ракети) са напълно интегрирани с купола. Куполът от последно поколение позволява непрекъсната комуникация между мерача и командира за постигане на висока ефективност на бойното поле.

Системата на машината е в пълно съответствие със стандартите на НАТО. Системите са в оперативна употреба в страните от членки на алианса и са част от многонационалните тактически бойни групи.

"Използвахме времето от връчването на офертите до сега, за да разработим оптимизиран план, който води до по-кратко време за доставка от 8 на 6 години. Имаме решение, което ще позволи на българската държава да удължи срока на плащане от 8 на 12 години, като по този начин значително намалява годишните финансови разходи за държавата ", каза Яне Раккьолайнен, вицепрезидент, Машини, Patria.

В този проект Patria и Elbit целят постигането на най-високо ниво на трансфер на технологии и местно производство. Предложеното решение предвижда прехвърляне на около 80% от сглобяването и поддръжката на машините и куполите в български компании. По този начин ще се подкрепи българския държавен отбранителен сектор. Това несъмнено ще доведе до участие в производството и на други местни частни фирми от цивилния сектор. В резултат на българското промишлено участие и производството в България, значителна част от инвестицията ще остава в страната. Към момента Patria успешно осъществява трансфер на технологии и реализира местни производствени проекти в Полша, Словения, Хърватия и Южна Африка. Elbit Systems също е известна с успешния си опит в организиране на местното производство и трансфер на технологии. Компанията има над 30 дъщерни дружества в 8 държави на 5 континента и има интерес да реализира производството на куполите в България.

Участието на местната промишленост винаги води до разширяване на необходимото високо експертно познание за редовна поддръжка на машината. Местното промишлено производство осигурява сигурност на доставките; това носи редица ползи за местната икономика и създава нови експертни познания, като преди всичко, това е инвестиция в бъдещето на страната“ добави Яне Раккьолайнен .


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    47 13 Отговор
    Започнаха да закупуват ,,Лего" играчки.Само пара да се харчи и комисионни да се прилапват.Бясна наглост.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да де

    38 7 Отговор
    Сега ще има голЕмо хвалене на стоката и сваляне на звезди. Да ги пробват на полигона и която издържи поне на старичкото РПГ-47 да я взимат.

    Коментиран от #11

  • 4 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

    24 14 Отговор
    БОКО ПОСТИГН ЦЕЛТА НАСЪСКА ПЕНСИОНЕРИТЕ СРЕЩУ РАДЕВ.. МАСОВО ЧЕТА БАБИТЕ ДА ПЛЮЯТ РАДЕВ ДО ОНЯ ДЕН МУ ЦЕЛУВАХА РЪЦА
  • 5 Антони Лазаров

    31 9 Отговор
    Ако това от снимката е машината наистина е от новите машини.....които не са за работа в бойна обстановки и условия ,а са за търговия !!!

    Коментиран от #31

  • 6 Имаме победител

    16 19 Отговор
    "Предложеното решение предвижда прехвърляне на около 80% от сглобяването и поддръжката на машините и куполите в български компании"
    Хем ще се отвори работа, хем ще имаме възможността да си поддържане логистиката, демек техника.
  • 7 Ессерем

    25 8 Отговор
    Тази консерва не може да плава!
  • 8 Българска армия

    24 22 Отговор
    Като се обурудването с една ескадрила Ф-16 Блок 70, 160 Патрии, нови радари и ПВО, нови кораби, модернизация нов купол на Т-72 от завода на Патрия и две подводници както е заложено по план ще станем най-модерно екипираната армия на Балканите!

    Коментиран от #9, #14

  • 9 Също така модернизираме вече

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българска армия":

    СУ-25 в Беларус.
  • 10 Монгола

    27 10 Отговор
    ,, Патриа "специално сглобе а лагерници за балъците от БГ. Някой знае някоя армия по света да е купила,, Патриа"? В България се сглобява ВМП обаче господарите сороси от запад не дават да купуваме за нашата бедна армия на добри цени!!!

    Коментиран от #17

  • 11 Нашмурлан Нашмъркаев

    24 11 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    Ти пък, даже скъпият Абрамс не издържа на старото НО вечно РПГ - 7, даже то го спира, с обикновенната граната за него. А ако е тандемна граната за РПГ-7 всички вътре в Абрамса са гушнали маргаритките. Това "велико" произведение дето е на снимката като го гледам с тия гуми, що ли си мисля че няколко истрела с ТТ-33 по тях - 1 гума предна дясно, и 2 гуми предни в ляво - както сомалийците унищожаваха германските БТР, и ще си остане на място, :-)) ще викат пътна помощ. Или в разгара на боя ще сменят поне 3 гуми.
    :-)) Ама на това зелено много ще му тичат няколко надписа BILLA.

    Коментиран от #19

  • 12 Народът

    32 6 Отговор
    Такива бронирани машини може да си произвеждаме и у нас.Излишни пари да купуваме от други е разхищение.Запомнете го най после.

    Коментиран от #16, #33

  • 13 Нова гавра

    20 7 Отговор
    Защо ни е ? Господарите на сините от Саш и Турция забраняват ли ни вече да произвеждаме БТР ?
  • 14 Криеш името си страхливец

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Българска армия":

    Колко броя военна техника с колко екипаж и общо колко българи ще се сражават и умират за България? Хубави е да сме модерни, но за неядрена държава като България е важно и количеството! Самолетите са с един летец, Партиите с 8-12 думи екипаж, Т-72 с трима екипаж, кораби и подводници е неизвестно колко. Поддържащи и оигуряващи не са бойни формирования и не нанасят поражение на противника! Въодушевената ти оценка за БА според мен не е точна!
  • 15 Монгола

    21 8 Отговор
    Това,, Патриа " е без аналоговата нефомислица изобщо не може да се сравнява с БТР82А и БМПТ,, Терминатор"!!! Консерва за Халва на колела! Халва ли ще транспортират в нея?

    Коментиран от #22

  • 16 Ми ние

    21 4 Отговор

    До коментар #12 от "Народът":

    След подписването на договора за фките, имаме технологическо сътрудничество с сащ за безпилотна техника, демек дронове. Ние, ако имахме политици, още утре можеше да се разработва дрон за България, в наши заводи и наши инженери да се учат. Ама в България няма политици, има хора заели държавни постове. Колкото да кажат, че бачкат. Но, какво бачкат и те не знаят.
  • 17 оня с коня

    8 18 Отговор

    До коментар #10 от "Монгола":

    Вместо да питаш кат Глупав дали някой знае някоя Армия да се е оборудвала с Патриа - ПРОВЕРИ САМ в с Гугъла бе!И не е въпроса че ще се изненадаш от резултата,а Проблемът ти е че НИКОГА НЕ ИСКАТЕ Ти и Племето ти да се ПЪРВИ в Нещо - така както ще сме ПЪРВИ със Словения при покупката на Суперсамолета Ф-16 блок 70 в Европа!

    Коментиран от #18

  • 18 Монгола

    15 7 Отговор

    До коментар #17 от "оня с коня":

    Първите балъци си купуват фейслифт на 50г технология доказала се като много скъпа за подръжка и чуплива и си мислят, че е модерен самолет!
  • 19 стоян

    10 8 Отговор

    До коментар #11 от "Нашмурлан Нашмъркаев":

    До 11 ком =много фантазия си писал тука =на руските гумите не се ли пукат -знаеш ли че има система за самонапомпване -ама явно ако си ходил в казарма си миел чениите

    Коментиран от #21, #25

  • 20 chi

    10 3 Отговор
    Пак ще има крадене на поразия.
  • 21 Бачо Киро

    9 6 Отговор

    До коментар #19 от "стоян":

    Ще самонапомпиш нашарени отвсякъде гуми ама на кукуво лято...
  • 22 Бачо Киро

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "Монгола":

    Че Каракачанов обича халва.
  • 23 С пет шест дрона и ...

    9 5 Отговор
    Ще останат само табелите на тези самоходки...Всичко е пак далавери за усвояване на народни парички към офшорни сметки..и къщи по Барселона и Лас Вегас .Този чувал с лой,първи ще се изнесе при съветниците които им дават напъствия и заповеди.За народа ще остане един непосилен дълг и всички които могат да се движат без чужда помощ ще поемат на Запад.Ама нали и това е целта на всички властници от 30 години ходене по мъките.... Територията да бъде освободена от неудобните туземци...
  • 24 Брабинеца

    13 1 Отговор
    Абе тия машини не ги ли правехме преди години в България, кво стана!!
  • 25 Нашмурлан Нашмъркаев

    10 6 Отговор

    До коментар #19 от "стоян":

    Абе Трол, като ве знам кви сте, най вероятно си младо пишлеме с бръснати крака и татуировки на ръцете. :-) Аз служих в 1 САБ, ти понеже си "служил" като мрн, я ми кажи какво значи това съкращение ?
    :-) Ей гъзар, в гугъл няма да го намериш.
    Каква система за самонапомпане бе, тва да не ти е Зил или Урал. Това е западна техника бе РЕНДЕ.
    Тия западни буклуци имат само 5 см. Пластмасов пръстен в самата гума за да може да се върти ако се спука и да не блокира другите колела.
    Тъп сороски трол, вземи малко прочети как сомалийците унищожаваха тия консерви с пушечно месо в тях. 27 такива германски боклуци ги превърнаха в стоманени неподвижни ковчези. За това унищожаваха 1 гума от едната страна, и 2 от другата, и тази костница спира.
    А понеже не е херметична със защита просто сипваха бензин и я подпалвха. Чети трол, СТИЦА СИ ЦЕЛУВАЛ ЗАНДНИКА НА САЩИСАНИТЕ.
  • 26 Joсо

    5 3 Отговор
    Затихна онази Афера между Натали Трифонова и Владислав Горанов, дали се джафкат още,а?
  • 27 МАШИНАТА НЕ Е ЛОША

    7 6 Отговор
    Машината е добра!

  • 28 Политкомисар

    9 5 Отговор
    Правилната покупка е това! Цветан Василев се изказа днес, че Борисов бил политически труп? Борисов ако е труп, то ние 7 милиона българи сме ''пръстта около този труп''! Пълни шкафове с пачки, раздава милиарди на доверени фирми и поръчва да закупи още 8 изтребителя, две подводници, два кораба и 4 фрегати въоръжени с Томахоук?? Що за труп е това Цветане??
  • 29 Иво

    12 1 Отговор
    Голямо бързане с харченето ма милиони настана !!!! Защо ли????
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ventura

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Антони Лазаров":

    Те са за борба с масовите безредици(с/у
    невъоръжени).
  • 32 Един

    8 3 Отговор
    Сравнено с БМП това е ... как да го сравниш ? Явно бъдещите военни действия ще са по шосетата!!!
  • 33 Как ще

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Народът":

    ... произвеждаме! Заводите в Червен бряг и Търговище отдавна ги няма.
  • 34 За 6 месеца

    1 2 Отговор
    Ще усвоим достатъчно за да се оттеглим спокойно и с пълен шкаф
  • 35 кочо

    0 0 Отговор
    ТОВА МОЖЕШЕ ДА Е ЗГЛОБЕНО В ЗАВОДА БЕТА ВЧ. БРЯГ.НО НЕ БИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове