30 Септември, 2020 19:57 9 064 133

Съюзът на съдиите поиска предсрочното освобождаване на Гешев

  • съюз на съдиите-
  • всс-
  • висш съдебен съвет-
  • главен прокурор-
  • иван гешев

Заради главния прокурор се е стигнало до задълбочаване на кризата на правовата държава, убедени са от организацията

Съюзът на съдиите поиска предсрочното освобождаване на Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

Съюзът на съдиите в България поиска стартиране на процедура по предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. От организацията изпратиха официална декларация до членовете на Висшия съдебен съвет.

"В резултат на публичното му поведение и изказвания, както и на редица негови действия във връзка с конкретни наказателни производства, се достигна до задълбочаване на кризата на правовата държава", пишат съдиите.

Ето и цялото им обръщение:

"Общото събрание на Съюза на съдиите в България, проведено на 19 септември 2020 г., взе решение да се обърнем към всеки един от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) с искане за оценка на публично известни факти относно дейността на главния прокурор и за обмисляне на решение за започване на процедура по чл. 175, ал. 5 вр. с чл. 173 (за предсрочно освобождаване - бел. ред.) от Закона за съдебната власт.

Съюзът на съдиите в България не за първи път взема отношение по въпроси, които засягат функционирането на прокуратурата, и в частност - легитимността на процедурите за избор на най-висшите длъжности в съдебната власт. При избора на предишния главен прокурор нашата организация изрази сериозни опасения за конституционосъобразността на процедурата и се обърна към президента на Република България с искане за упражняване на предоставените му от конституцията правомощия.

В хода на процедурата за избор на настоящия главен прокурор в публично оповестено писмо ние изложихме аргументи защо президентът на Република България трябва да откаже да подпише указ за назначаване на предложения му от Пленума на ВСС кандидат.

Посочихме, че цялата процедура, представянето на професионалната биография на кандидата и самото му изслушване не създаваха убеждение, че избраният отговаря на изискванията на чл. 170, ал. 1, т. 5 от Закона за съдебната власт за придържане и налагане на висок етичен стандарт, което предпоставя като базисно условие уважението към опонента и основните човешки права.

Процедурата не беше годна да създаде убеждение и за това, че избраният единствен кандидат притежава онази професионална компетентност, която надхвърля обичайно изискуемите умения за работа по делата, необходима за дефиниране на целите на наказателната политика на държавата, за извеждане на ясни и справедливи високи критерии за оценка на прокурорите и кариерното им израстване във връзка с показаните от тях резултати и способности за утвърждаване на справедливия процес, за защита на индивидуалните права и за промяна на институционалната култура в дух на професионална независимост, липса на страх и подкрепа на всеки прокурор да повишава своята квалификация и да се самоусъвършенства в обществен интерес.

Още в този момент бяхме обезпокоени и от факта, че по време на изслушването, както и преди избора - в интервю по Българската национална телевизия на 23.07.2019 г., кандидатът за главен прокурор квалифицира хора, които изразяват несъгласие с неговата номинация, като "десни екстремисти", "болшевики", постигнали "резултати на меншевики". Посочихме, че подобна реч е несъвместима с разпоредбата на чл. 170, ал. 5, т. 3 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), която изисква главният прокурор да се отличава с изявена независимост. Отбелязахме и това, че осъзнаването за значителния ресурс на властнически правомощия, включително репресивни, изисква главният прокурор да има такова публично поведение, което не оставя и следа от съмнение в обществото за агресивност, за пристрастност, за личностни нагласи за силово налагане, самоизтъкване и дискриминиране на отделни граждани или обществени групи.

Днес със съжаление отбелязваме, че опасенията ни за избора на Иван Гешев за главен прокурор се оправдаха. В резултат на публичното му поведение и изказвания, както и на редица негови действия във връзка с конкретни наказателни производства, се достигна до задълбочаване на кризата на правовата държава.

Длъжни сме като съдийска организация да заемаме позиции по въпросите за статуса на главния прокурор и за ролята на прокуратурата в демократичното общество, защото прокуратурата и съдилищата имат общ орган за администриране, какъвто е Пленумът на ВСС, който наред с другите правомощия избира и председателите на двете върховни съдилища.

В демократичните общества съдиите имат дълг да реагират

във всеки случай на засягане на основни въпроси, свързани с правовата държава, а институционалната криза с главния прокурор е тъкмо такъв проблем. В становището си относно полската съдебна реформа от 14.12.2017 г. Европейската мрежа на съдебните съвети (ЕМСС) поясни: "както всеки гражданин, съдията има право да изразява опасения, когато са заплашени демокрацията и основните свободи, при спазване на ограниченията на съдийските функции. Ограниченията за съдии могат да отстъпят пред задължението да изразят позиция открито".

Сега сме изправени тъкмо пред подобна заплаха на фундаментите на правовата държава, която изисква Вашата реакция, защото съществува механизъм на противодействие на опасността и той е конституционно гарантиран във Вашите правомощия. Заради основната си функция да защитава независимостта на съдебната власт, включително чрез дисциплинарните си правомощия, ВСС е необходимо ежедневно да убеждава гражданите, че законът се прилага за всички, а висшите административни длъжности на съдебна власт не допускат и най-малкото съмнение за корупция или злоупотреба с власт.

След като изчакахме в разумен период от време Вашата реакция, припомняме само някои от фактите, които следва да бъдат предмет на обсъждане от ВСС във връзка с решаване на въпроса за започване на процедурата по чл. 175, ал. 3 ЗСВ срещу главния прокурор.

1. Съгласно чл. 6 ЗСВ "при осъществяване на дейността си съдиите, прокурорите и следователите са политически неутрални". В многобройните си публични изяви главният прокурор Иван Гешев многократно наруши този основен принцип за работата на всички магистрати, като си позволи недопустими публични изказвания, в които даваше политически оценки за част от представителите на политическата опозиция и за обществени процеси от близкото минало (като извършената преди десетилетия приватизация).

2. През февруари тази година сезирахме Пленума на ВСС по повод разпространени от прокуратурата аудиозаписи, придобити чрез специални разузнавателни средства, които в отклонение от забраните по НК и ЗСРС оповестяваха разговори с участието на президента на Република България. Изминалото време не намалява резонността на въпросите:

- уронен ли е престижът на съдебната власт чрез създаване на впечатление за

превръщането на прокуратурата в политически властови център, който не зависи от демократични процедури за търсене и реализиране на отговорност;

- може ли главният прокурор да си позволи поведение, необвързано с върховенството на правото и функционирането на правовата държава, включително чрез ерозирането на принципа на разделение на властите, на независимостта на съда и създаване на предпоставки за основателно съмнение, че е извършено престъпление от прокурор (нерегламентирано разпространение на аудиозаписи, събрани чрез използване на специални разузнавателни средства, което не обслужва нуждите на наказателен процес, и то записи на разговори на президента на Републиката)?

Тревожната ситуация изискваше да обсъдите и споделите с българските граждани разбирането си за приличното (съответно на етичните професионални правила) и законно поведение на главния прокурор в отношенията му с другите държавни институции - правителството (в частност с министър-председателя), президента. Реакция от ВСС на нашето искане не последва. Считаме, че сега е наложително да проведете тази дискусия, която ще създаде така необходимите стандарти за управление на съдебната власт и ще даде възможност убедително да извършите проверка налице ли са достатъчно данни за откриване на процедура по реда на чл. 173 ЗСВ за обсъждане на въпроса дали е извършено тежко дисциплинарно нарушение от главния прокурор по чл. 129, ал. 3, т. 5 от Конституцията на Република България, съответно да упражните правомощието си по чл. 175, ал. 5 ЗСВ.

3. В обръщение до прокурорите в страната от 14 юли тази година обърнахме внимание на тревожния факт, че прокуратурата вече разполага и със силов инструментариум (правомощията на Бюрото за защита да използва оръжие по пряко разпореждане от главния прокурор), който поначало е присъщ на изпълнителната власт, защото тя може да бъде контролирана от Народното събрание. Към главния прокурор беше създадено своеобразно паравоенно образувание, което вече застрашава гражданския мир и правовата държава, защото не кореспондира с адекватен механизъм за възпиране.

Считаме, че демонстрацията на силови действия по принудително навлизане и извършване на претърсване в Президентството на Република България са абсолютно неприемливи в правовата държава, защото няма съмнение, че разследването на твърдeните престъпления е допустимо и обективно възможно без противоконституционно уязвяване на президентската институция. Ролята на главния прокурор, който притежава законовите правомощия еднолично да разпорежда участие на служителите на Бюрото за защита,

следва да бъде установена при проведена от ВСС проверка, за която настояваме.

4. В интервюта и други публични изяви главният прокурор нарушава презумпцията за невиновност още в началото на досъдебни производства, като публично разгласява имената на лицата, които счита, че са извършили престъпления, включително чрез насърчаване на наблюдаващите прокурори да разгласяват публично материали от разследванията. Това поведение крие опасност от дискредитиране на независимостта и безпристрастността на правосъдието, поради което изисква Вашето обсъждане.

В становище от 10 юли 2020 г. Висшият адвокатски съвет изрази тревогата си, че разпространяването на подбрани от прокуратурата доказателства по висящи досъдебни производства нарушава грубо презумпцията за невиновност и съзнателно привлича медийното внимание към определени дела, като това създава впечатление, че решаването на правния спор зависи не от съда, а от общественото мнение. Отговор на тези опасения от кадровия орган на съдебната власт нямаше, което налага сега, при извършване на цялостна проверка на тежестта на вредите за авторитета на правосъдието, публично да обсъдите за съвместимостта на поведението на главния прокурор с изискванията на Директива 2016/343 на Европейския парламент и на Съвета от 9 март 2016 г. относно укрепването на някои аспекти на презумпцията за невиновност и на правото на лицата да участват в наказателния процес.

Директивата, както и Конституцията на Република България задължават българската държава да гарантира, че публичните органи

не могат да предоставят информация на медиите, чрез която да сочат обвиняеми за виновни,

и да не допуска тежестта на доказване да се прехвърли от обвинението към защитата, защото това представлява нарушение на презумпцията за невинност.

5. В контекста на изброените основания за обществена тревога следва да дадете отговор и на въпроса дали главният прокурор накърни престижа на съдебната власт, когато в интервю публично заяви по повод ползваната към март 2020 година централизирана електронна система за разпределение на делата, че "в нея имало корона вирус и че всъщност през последните пет години в България не е имало правосъдие".

6. В поредица от свои публични прояви главният прокурор допусна да бъдат разделени пострадалите от престъпления на такива, които биват "удостоени" с неговото внимание, а информацията за срещите му с тях по места се разпространява чрез пресслужбата на прокуратурата, и всички останали. Институцията на главния прокурор по дефиниция е гарант за законност и равнопоставено и хуманно отношение към всички, чиито права и законни интереси са били обект на престъпно посегателство. Разделението на хората в беда може да създаде погрешната представа в обществото, че ефективното наказателно преследване зависи не от приложението на закона, който дава равна защита на всички, поставени при едни и същи обстоятелства, а от акт на благоволение на главния прокурор в зависимост от конкретните му лични предпочитания, интереси, политическа конюнктура или спекулация с популистки нагласи.

Отделен въпрос е, че освен несъвместимо с правовата държава неравноправно третиране на хората, подобен подход - разговори на местопрестъплението пред медиите, декларации и прогнози за развитието на наказателното производство от страна на институцията, която стои на върха на прокурорската йерархия, дискредитира самата идея за обективното и безпристрастно правосъдие, за професионалните стандарти на разследването, за зачитането на човешкото достойнство от държавната власт.

По отношение на съдиите, прокурорите и следователите съществуват завишени стандарти за тяхното поведение в службата и извън нея. В чл. 170, ал. 5, т. 1 ЗСВ са въведени за главния прокурор и председателите на върховните съдилища специални изисквания за съблюдаване и налагане на високи етични стандарти и изявена независимост. Валидните за българските магистрати етични правила от Кодекса за етично поведение, приет с решение на ВСС, могат да се изведат и от т.нар. Бангалорски принципи - общоприетите етични стандарти за съдиите на държавите членки на ООН, които са приложими и за представители на другите магистратски професии в съдебната власт.

Правилата за професионалното поведение изискват от всички магистрати да поддържат доверието на обществото, да избягват всякакви действия, които накърняват достойнството на тяхната професия, и да свеждат до минимум риска от конфликт на интереси или каквато и да е деятелност, която би застрашила тяхната репутация и независимост. Поведението им не само следва да е стриктно съобразено с критериите за безпристрастност и независимост, но и да предотвратява възможностите за конфликт или за съмнение в почтеността и благоприличието им.

Магистратите ежедневно упражняват власт, която съществено се отразява върху съдбата на гражданите. Обществото не би се примирило да предостави тази власт в ръцете на лица със спорна почтеност, компетентност или съмнителни лични стандарти. Затова поведението на магистратите както в службата, така и извън пряката им служебна дейност, трябва да е изцяло съобразено с доверието на обществото и неговите очаквания.

Съгласно конституцията и Закона за съдебната власт главният прокурор притежава изключителни правомощия в сферата на наказателното преследване и надзора за законност, които го поставят на най-високо място в йерархията на съдебната власт. Според чл. 126, ал. 2 Конституцията и чл. 46, ал. 5 НПК главният прокурор осъществява надзор за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори. Системата на прокуратурата в България е централизирана.

Всички административни ръководители в прокуратурата са подчинени на главния прокурор

и се отчитат пред него (чл. 136, ал. 4 ЗСВ).

Главният прокурор има правомощието да издава задължителни разпореждания, отнасящи се до работата на всеки прокурор, включително и до работата по конкретни дела (чл. 139 и чл. 143 ЗСВ). Главният прокурор има право да внася във Висшия съдебен съвет предложения за повишаване или дисциплинарно наказване на прокурори (чл. 38 и 312 ЗСВ).

Тези правомощия на главния прокурор извеждат и завишените изисквания и етични стандарти към поведението му, доколкото той може да влияе върху дейността на всички прокурори, определя цялостния облик на прокуратурата и има първостепенна роля за избирането на председателите на върховните съдилища.

Съдържанието на етичните стандарти, с които е длъжен да се съобразява главният прокурор, неизбежно следва да държи сметка и за актуалния обществен контекст, и за въздействието върху общественото мнение на останалите неразрешени проблеми и кризи в легитимността на съдебната власт, и в частност - на прокуратурата. Нерешените и премълчани в дейността на кадровия орган на съдебната власт проблеми влияят на общото ниво на недоверие на българските граждани по отношение на способността на съдебната власт да осигури върховенството на правото.

Достатъчно е да припомним, че повече от 10 години след осъдителното решение на Европейския съд по правата на човека по делото "Колеви срещу България" не е предвиден институционален и процесуален механизъм, който да създава ефективни гаранции за безпристрастност и обективност на евентуално наказателно преследване срещу главния прокурор при данни за извършено престъпление.

За да не допуснем съмнението, че ВСС не изпълнява конституционната си задача да бъде единствен институционален коректив на главния прокурор и така се превръща в самостоятелен фактор за произвол и подриване на върховенството на правото, предлагаме да извършите задълбочена проверка на изложените по-горе факти, след което публично да обсъдите и да дадете отговор на обществото дали са налице основанията на чл. 129, ал. 3, т. 5 от Конституцията на Република България и съответно да упражните правомощието си по чл. 175, ал. 5 ЗСВ."


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 106 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 189 Отговор
    Гешев е най големия.Давай гешев издухай ги с двеста на всички мрънкачи

    Коментиран от #13, #66, #112

  • 2 ГРАД ВРАЦА

    65 5 Отговор
    Колкото повече време минава, толкова повече инстанции се произнасят и толкова повече нарастват въпросителните. В нормалните държави факторът време по правило допринася за изясняване на ситуацията, в най-корумпираната държава, времето действа точно по обратния начин. Това се дължи на разваления и малограмотен български съд, прогнилата и неграмотна прокуратура, които приемат подкупи и изпълняват поръчки. Естествено, когато става дума за български съд и прокуратура, не трябва да се пренебрегва и фактора глупост, но тук макар и нейното осезаемо присъствие да обгръща целия случай, повече прилича на политическа поръчка.

  • 3 Дръж се Гешев

    82 25 Отговор
    Отвън има 6 милиона мафиота и чакат само да подадеш оставка и ще се върне мафията в България, която изчезна, когато ти беше избран от сиромасите Бойко и Пеевски.

    Коментиран от #7

  • 4 Чумата в

    71 5 Отговор
    ппГРОБ и шкафчетата не се разследват ама Тивата у президентството вече напира

  • 5 Диамантената ръка

    16 133 Отговор
    Гешев беше назначен с указ от Радев. Само сега не казвайте, че не можел да откаже. Можеше и още как и нищо нямаше да му се случи. Ама е по-лесно само да се говори...

    Коментиран от #8, #10, #17, #25

  • 6 розово

    102 8 Отговор
    Има ли някой да вярва в правораздавателната система? А що се отнася за Гешев той е един от тях.
  • 7 Гешевица

    51 4 Отговор

    До коментар #3 от "Дръж се Гешев":

    Споко хора,моя не може да изчете толкова дълъг доклад.Той си има номер-лази пред бачето и мачка малките.Той си знае и парите и положението,а вие умните какво може да направите..Ще слушкате,къде се намирате,може и да ви арестува ако си иска.

    Коментиран от #128

  • 8 Анонимен

    70 1 Отговор

    До коментар #5 от "Диамантената ръка":

    Ако беше отказал, нали парламента щеше отново да го приеме.

    Коментиран от #14

  • 9 мали мали

    25 2 Отговор
    Имам 1000 литра ракия домашна 2 - преварена ракия каисиова имам си и сланинка и месце оти те гонят ела у дома на гости лично жена ми ще те посрещне,хахаха
  • 10 Диамантената халка

    57 5 Отговор

    До коментар #5 от "Диамантената ръка":

    Абе ти кой клас имаш завършен? Указът е просто формален акт.

    Коментиран от #16

  • 11 Черна

    48 2 Отговор
    маска , черни очила и бръсната глава .

    Коментиран от #15

  • 12 Еееее,

    58 4 Отговор
    най-после.Осмелихте се,а дано да го махнете,ама ще можете ли?НАС НЕ НИ Е СТРАХ СЕЧЕ!
  • 13 Катаджия

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Той нали е рецедивист може и с 300
  • 14 Диамантената ръка

    14 16 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    Нещо не си наясно с начина за избор и назначаване на главен прокурор.

    Коментиран от #23

  • 15 Делян

    31 0 Отговор

    До коментар #11 от "Черна":

    Отговорът е.....депесарска овца.
  • 16 Диамантената ръка

    5 28 Отговор

    До коментар #10 от "Диамантената халка":

    Софийски университет. Да, формален акт е и без него Гешев не може да стане главен прокурор.
  • 17 12345

    49 3 Отговор

    До коментар #5 от "Диамантената ръка":

    Наистина ли не си в час , или си приказваш на вятъра
    Това е покрай избирането на Гешев . Радев не подписа първия път указа .

    "Президентът Румен Радев връща указа за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор. Това стана ясно от изявление на държавния глава за медиите по повод избора на нов главен прокурор от Висшия съдебен съвет.
    Очаквам истинско състезание между кандидати, а не формално изпълнение на процедурата по избор на главен прокурор, каза Радев."

    След това ВСС пак гласува избора на Гешев за Главен прокурор и какво можеше да направи Радев , освен да подпише указа за назначаването му
    Това е като ветото по законите . Президентът може да ги върне , ама НС като ги прегласува отново , влизат в сила след обнародване в ДВ

    Коментиран от #20

  • 18 Диамантената ръка

    2 27 Отговор
    И формален акт не значи акт без значение, напротив.
  • 19 Бандитски...

    4 21 Отговор
    Червени мечти... хаа ха ха....
  • 20 Диамантената ръка

    4 23 Отговор

    До коментар #17 от "12345":

    Не, не е като ветото на законите. И след повторното гласуване от ВСС, ако президентът не подпише указ, няма главен прокурор.

    Коментиран от #28

  • 21 ЛУДО ПРАВОТЕЛСТВО

    32 2 Отговор
    ВЕДНАГА ОСТАВКА И В ПАНДЕЛАТА
  • 22 СусБе

    7 27 Отговор
    Боли го Гешев малкия Гешо какво ги сърби съдиите!

    Коментиран от #27

  • 23 Диамантената мечта

    34 2 Отговор

    До коментар #14 от "Диамантената ръка":

    Не го назначава президента, шушлек.

    Коментиран от #26

  • 24 Диамантената ръка

    4 31 Отговор
    Е, може да има импийчмънт на президента от Народното събрание. Дали пък затова го подписа?

    Коментиран от #31

  • 25 Тролче тъпо когато пишеш първо чети

    32 3 Отговор

    До коментар #5 от "Диамантената ръка":

    То и вожда ти се прави че не знае и казва "аз не потписах" но по конституция "Държавният глава е този, който назначава и освобождава главния прокурор. Конституцията на Република България повелява, че президентът не може да откаже назначаването или освобождаването на главен прокурор при повторно направено предложение. "

    Коментиран от #29

  • 26 Диамантената ръка

    13 18 Отговор

    До коментар #23 от "Диамантената мечта":

    Шушлек, президентът го назначи с указ, ВСС го избра.
  • 27 Доктор Дулитъл

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "СусБе":

    Не знам дали го боли, ама съм сигурен, че го сърби.
  • 28 12345

    32 2 Отговор

    До коментар #20 от "Диамантената ръка":

    "Конституцията на Република България повелява, че президентът не може да откаже назначаването или освобождаването на главен прокурор при повторно направено предложение."

    Няма вариант да не подпише указа

    Коментиран от #30

  • 29 Диамантената ръка

    3 26 Отговор

    До коментар #25 от "Тролче тъпо когато пишеш първо чети":

    Пише, ама като не си съгласен не подписваш, никой не ти е опрял пистолет в главата. Рискуваш импийчмънт, ама по-лесно е да си пазиш топлия стол.

    Коментиран от #33

  • 30 Диамантената ръка

    4 20 Отговор

    До коментар #28 от "12345":

    Има, просто отказваш да подпишеш.

    Коментиран от #36, #38, #46

  • 31 Ти си безобразно тъп

    16 3 Отговор

    До коментар #24 от "Диамантената ръка":

    Какво следва при нарушение но конституцията? Само импийчмънт ?

    Коментиран от #40

  • 32 Subaru STI

    36 4 Отговор
    Гешев е нагъл мафиот, времето на безнаказаност свършва - някои ще лежат в затвора ... Каква ирония - боко и каскета смятаха, че са бетонирали беззаконието си, но ги чакат драми!

    Коментиран от #115

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Wiki

    23 6 Отговор
    Това е истината! А не като гжа Йончева празните приказки. Браво на българските съдии! Има малко хира който са запознати с кражбите на тоя,

    Коментиран от #124

  • 35 народ

    24 2 Отговор
    Тоя на снимката изглежда като мутра.
    Не само снимката, ами толкова може и нивото му до там!
  • 36 Диамантената свирка

    9 4 Отговор

    До коментар #30 от "Диамантената ръка":

    А пък язе искам да свиря на Баце.

    Коментиран от #42

  • 37 Достойна

    15 1 Отговор
    преценка и аргументирано решение !
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 cccd

    4 12 Отговор
    тогава прокурорската колегия да поиска оставката на Лозан Панов.Че и той не е цвете за мирисане а има и други
  • 40 Диамантената ръка

    4 19 Отговор

    До коментар #31 от "Ти си безобразно тъп":

    Да, или подаване на оставка, защото не си съгласен да подпишеш. Без подпис на Радев, няма Гешев, факт.

    Коментиран от #43, #51

  • 41 Тръмп

    9 2 Отговор
    Оставка!
    Съд, но по американски закони и с американски съдии!
  • 42 Диамантената ръка

    1 9 Отговор

    До коментар #36 от "Диамантената свирка":

    Ами свири, твоя работа
  • 43 Ти си безобразно тъп

    16 4 Отговор

    До коментар #40 от "Диамантената ръка":

    За нарушение на конституцията, предателство затвор, и збогом живот, бъдеще нула. Факт и Гешев пак ще е главен прокурор.

    Коментиран от #50

  • 44 Бесен

    15 10 Отговор
    Благодаря на българските съдии. Поклон! Но на този ВСС нещо му нямам вяра. И там са едни политически назвачения, всички са навързани като скачени съдове. Много боклук трябва да се рине след отстраняването на мутрите. Много неща в конституцията и законите са за ремонт след тях. И колкото по-скоро, толкова по-добре.
  • 45 ТОЧКАТА

    9 1 Отговор
    хмммммЗНАЧИИИ,,,ПРОЦЕДУРАТА,,,позволява!!!!ДА СЕ ДАДЕ ВЛАСТ!!!!!!!НА МУТРА!!!!!!Точно както искат ТЕ!!!!.......!ТЯ!!!беше одобрена от ТЯХ!!!...И сегааааа...НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ.
  • 46 12345

    16 3 Отговор

    До коментар #30 от "Диамантената ръка":

    По твоята логика Радев още утре може да суспендира и цялата Конституция
    Защо примерно да не разпусне Парламента??? И без това има отрицателно доверие . Какво рискува - да го махнат .Ама може да ги изпревари , защото такива действия сами по себе си са преврат. Лошо няма , да прави преврат , ама с кого ???? С генералите , които му симпатизират ???? Ами то , ако се сблъска полиция с армия , предполагам полицаите ще набият военните
    Виновни за избора на Гешев ??? - търси ги сред ВСС , Борисов и тези , които са се застъпвали за него . Президентът няма вина

    Коментиран от #54

  • 47 ИМПИЙЧМЪНТ

    14 15 Отговор
    Съюзът на съдиите поиска предсрочното освобождаване на Гешев, защото единствено той за 30 години има смелостта да разрови змийското гнездо на червената мафия и да разкрие и изобличи Радев като пРезидент -шпионин в полза на чужда държава и затова Радев е най много заинтересован от оставката на Гешев, защото в противен случай го очаква разследване и затвор...!!!
  • 48 Мдаа

    8 5 Отговор
    Лозанчо - ти кога ще си декларираш имуществото?
    И кога ще кажеш , ти и тоя съюз - колко лапате от НПОта та?
    Нещо за Джок Полфрийман- дето един от вашия съюз го пусна заради БХК?
  • 49 jorj

    2 13 Отговор
    Червени цръва!!! Невиждате ли че и троловете ви окапват като гнили круши.
  • 50 Диамантената ръка

    2 9 Отговор

    До коментар #43 от "Ти си безобразно тъп":

    Умнико неграмотен, сбогом се пише, не збогом. Значи Радев е подписал, за да има бъдеще. Не, трябваше да подаде оставка и да не подписва и Гешев нямаше да стане главен прокурор

    Коментиран от #56, #57

  • 51 12345

    9 2 Отговор

    До коментар #40 от "Диамантената ръка":

    Като подаде оставка Радев , вицето ще стане Президент и ще подпише указа за Гешев . Ако Йотова не го подпише и тя - оставка , после не знам какво следва . Може би нови президентски избори - идва нова двойка - и те не подписват и дават оставки и така , докато Гешев не го изтощят от чакане :)))))

    Предполагам разбираш , че това няма как да стане . Все пак сме мъъъъничко по нагоре от африканските държави , където през седмица си правят преврати

    Коментиран от #55

  • 52 Нали

    1 0 Отговор
    Щеше да ни Управи Къщичката.
  • 53 Ето адресатите

    5 0 Отговор
    Ето oбpъщeниeтo нa Cъюзa нa cъдиитe.



    ДO

    ЧЛEHOBETE HA BИCШИЯ CЪДEБEH CЪBET

    Гeopги Чoлaĸoв
    Ceвдaлин Maвpoв
    Бopянa Димитpoвa
    Бoян Maгдaлинчeв
    Бoян Hoвaнcĸи
    Дaниeлa Mapчeвa
    Bepoниĸa Имoвa
    Дpaгoмиp Koяджиĸoв
    Cтeфaн Гpoздeв
    Гeopги Kyзмaнoв
    Oгнян Дaмянoв
    Πлaмeн Haйдeнoв
    Eвгeни Диĸoв
    Гepгaнa Myтaфoвa
    Йopдaн Cтoeв
    Kaлинa Чaпĸънoвa
    Cвeтлaнa Бoшнaĸoвa
    Лoзaн Πaнoв
    Oлгa Kepeлcĸa
    Kpacимиp Шeĸepджиeв
    Aтaнacĸa Дишeвa
    Цвeтинĸa Πaшĸyнoвa
    Eвгeни Ивaнoв



    OБPЪЩEHИE

    oт Cъюзa нa cъдиитe в Бългapия

    Увaжaeми члeнoвe нa Bиcшия cъдeбeн cъвeт,

    Oбщoтo cъбpaниe нa Cъюзa нa cъдиитe в Бългapия, пpoвeдeнo нa 19 ceптeмвpи 2020 г., взe peшeниe дa ce oбъpнeм ĸъм вceĸи eдин oт члeнoвeтe нa Bиcшия cъдeбeн cъвeт (BCC) c иcĸaнe зa oцeнĸa нa пyбличнo извecтни фaĸти oтнocнo дeйнocттa нa глaвния пpoĸypop и зa oбмиcлянe нa peшeниe зa зaпoчвaнe нa пpoцeдypa пo чл. 175, aл. 5 вp. c чл. 173 oт Зaĸoнa зa cъдeбнaтa влacт.

    Коментиран от #116

  • 54 Диамантената ръка

    2 4 Отговор

    До коментар #46 от "12345":

    Може, само че няма да има никакви последствия "суспендирането", за разлика от указа за Гешев. Може да каже, че разпуска парламента, но от това не следва разпускане на парламента. Можеше да не подписва и Гешев нямаше да стане главен прокурор. И аз не говоря за вина, гоноря за факти и последствията от тях.

    Коментиран от #67

  • 55 Диамантената ръка

    4 5 Отговор

    До коментар #51 от "12345":

    Точно така, да. И Йотова можеше да не го подпише и се отива на избори. И всички кандидати да обявят в кампанията ще подпишат ли, пък народът да прецени президент ли искат, какъв президент, Гешев ли искат. Затова говоря, ама малко схващат

    Коментиран от #59, #62

  • 56 12345

    6 2 Отговор

    До коментар #50 от "Диамантената ръка":

    Но иначе ми харесва начина ти на мислене
    Ето Радев разпуска Парламента , взема властта , национализира всички чуждестранни компании , които ни изсмукват парите . Като се започне от веригите магазини , и се стигне до Лукойл , златните концесии , американските ТЕЦ-ове . Кофти е ,ч е ще ни изгорят паричките за самолетите , ама ще затворим натовските бази и ще им конфискуваме каквото има там . После Радев ще покани или Русия , или Китай да разположат военни бази у нас .
    Да не забравим и конфискация на имуществото на всички участвали по някакъв начин в разграбването на България след 89-та насам

    Ееехх мечти ,мечти - кой да ти помисли , че всичко това можеше да започне , ако не беше подписал указа за Гешев и бе нарушил Конституцията

    Коментиран от #69

  • 57 Тъпчо

    4 3 Отговор

    До коментар #50 от "Диамантената ръка":

    Умнико безнадеждно нали следващия президент ще го подпише?

    Коментиран от #72

  • 58 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    Американски очила,нациски поздрав!!!!ИЗБОР ОСИГУРЕН!!!!!!ПОСЛЕ/САМИ СТЕ СИ ВИНОВНИ.
  • 59 Ий много умно бавноумниче

    6 4 Отговор

    До коментар #55 от "Диамантената ръка":

    Е да, каква ти е пъклената идея? Гербераст президент?, политическа криза?, или апстрактни мисли? Небивалици детцки.

    Коментиран от #75

  • 60 Илиян

    8 2 Отговор
    Крайно време е прокурорчето на Мафията да подава оставка и като ходи към ЦСЗ да вземе и шефа си Тулупа.
  • 61 БиБи Кинг

    7 9 Отговор
    Щом корумпираните съдии ревът срещу Гешев,значи по-добър от неговия избор няма! Не е случайно,че Пембен Фатмаков го одобри!

    Коментиран от #63

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Кондьо

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "БиБи Кинг":

    Бибитко, мий зъбите и си лягай.
  • 64 Мутри

    8 2 Отговор
    Гешев съди избирателно
  • 65 Мутри

    9 2 Отговор
    Гешев съди избирателно
  • 66 МАНАФА

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ами няма проблем.Щом казваш,нека го "ДУХА" не с 200, а с 300.Какъв е проблема?
  • 67 12345

    8 2 Отговор

    До коментар #54 от "Диамантената ръка":

    Защо да няма последствия , разпуска парламента и завзема властта Радев - това имам предвид със суспендирането на КРБ

    А сериозно , ако всеки започне да погазва така грубо Конституцията ( каквото е неподписването на указ за назначаване на ГП) , докъде ще я докараме
    Утре Борисов ще каже - "ама щом Радев може , и аз искам "- и айде пожизнен мандат ще си гласува
    И после ще заприличаме на Либия, Ирак - който иска , както иска ще си управлява . В София по един начин , по морето както им харесва на тях , Северозапада може да гласуват да минат към Румъния и т.н и т.н .

    Коментиран от #73

  • 68 МАНАФА

    3 1 Отговор

    До коментар #62 от "Олд Шетърхенд":

    Разбира ги Винету тия работи.Що нещо са му набили(не акъл, де).Другото, 'дето намекваш за него....хахахахаха.
  • 69 Диамантената ръка

    1 3 Отговор

    До коментар #56 от "12345":

    Нищо от това, което си написал на практика не може да се случи, освен две неща, а именно: да не подпише указа, което е нарушение на Конституцията, факт който единствено щеше да доведе до това, Гешев да не стане главен прокурор или да си подаде оставката, ако толкова не иска или го е страх да не наруши Конституцията. Ами щом сме толкова принципни, Гешев е избран от ВСС в съответствие с Конституцията, защо искаме да се маха, значи ние искаме да нарушаваме Конституцията. В нея между другото пише, че мандадът на парламента е 4г., които изтичат догодина напролет. Затова ли сме на площада и искаме предсрочни избори, за да нарушаваме Конституцията...?

    Коментиран от #87

  • 70 ОТВРАТИТЕЛНА РАБОТА .

    2 1 Отговор
    ДЖАВКАТ КАТ КУЧЕТА КОЙ ШИ ЗЕМЕ КОКАЛА. .
  • 71 ОТВРАТИТЕЛНА РАБОТА .

    1 1 Отговор
    ДЖАВКАТ КАТ КУЧЕТА КОЙ ШИ ЗЕМЕ КОКАЛА. .
  • 72 Диамантената ръка

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "Тъпчо":

    Я, що следващия, той сегашния си го подписа...
  • 73 СЪДИЯТА

    5 3 Отговор

    До коментар #67 от "12345":

    Приятелче, президента е ДЛЪЖЕН, да подпише указ, за назначаването на КАСКЕТА, но за това СРОК НЯМА.Това означава, че ГЕНЕРАЛ РАДЕВ може да подпише указа и след 2 години, като разбира се спазва закона,който той не е написал.

    Коментиран от #78, #83, #85

  • 74 ААААХААА ХАХААА....ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА

    3 2 Отговор
    АРЕ А ВНЕСЕМ МАЛКО ЯСНОТА, СПЕЦИАЛНО ЗА БАВНОРАЗВИВАЩИТЕ СЕ ЦРЪВЕНИ ТРОЛЧЕТА ! ..ТВС Е БЕЗПОМОЩЕН ГЪРЧ НА КРЪГА.."АГНЕШКИ ГЛАВИЧКИ",..СОРОСОИДНИ ОТ'РЕПКИ ОКОЛО ЛОЗАНЧО-ПЕН'ДЕЛА!ДРУГИ "ПОПУЛЯРНИ" ВИДНИ ДЖЕН'ДЪР'ЛЯЦИ РОВЕЩИ СЕ В ЕКСКРЕМЕНТИТЕ СА..РАДКА ДЪЛБОКАТА И БОЙКИКИН-СОРО'С'ПИЯТА,...АВЕ...ЖАЛКА ИСТОРИЯ!
    ЦЕЛОТО ТВА Г-ЕЙ ИЗПЪЛНЕНИЕ Е НА ТАЗИ ИЗ'МЕТ И ФАТ'МАКА ✊😂
  • 75 Диамантената ръка

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "Ий много умно бавноумниче":

    Пъклената ми идея е да правиш това, което говориш. Не си съгласен за Иван Гешев, не му подписваш указа. Точка по въпроса. Ако не знаеш, не можеш или не искаш, не си за там.

    Коментиран от #80

  • 76 дд0ьльцз

    4 0 Отговор
    Виждали ли сте какво се случва. ако сложите в бидон да речем 10 плъха и не ги храните в продължение на 5 дни ?
    Пробвайте! Не е хуманно но ще ви покаже какво става в момента в държавата.
  • 77 Перо

    8 0 Отговор
    Срамота е измисления съюз на съдиите,да вменяма вина на Президента,че е подписал указа за назначаване на единствената кандидатура за Гл.Прокурор,след като той направи всичко възможно,това да не стане,но ограничените му юридически пълномощия не му дават никаква друга възможност. Аз питам къде беше този съюз,когато бандитската партия ГЕРБ си гласува мафиотските закони,даващи възможност за овладяване на съдебната власт,от един примат.Сега боклука отново ги купи с бенефити на гърба на данъкоплатеца,а кадровата обезпеченост на калинките,от съдебната власт е нула! Още много време ще има мониторинг и лоша оценка от ЕС!
  • 78 Диамантената ръка

    1 3 Отговор

    До коментар #73 от "СЪДИЯТА":

    Т.е. на практика това е отказ, можеше и тоя вариант, съгласен съм. Ама го подписа.
  • 79 КПСС

    5 0 Отговор
    Ха-ха-ха ПОПИТАЙТЕ КОЙТО И ДА Е БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, ДАЛИ Е ДОВОЛЕН ОТ РЕШЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИИ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ!
  • 80 Перо

    6 1 Отговор

    До коментар #75 от "Диамантената ръка":

    Това не е топни и хапни,ограмоти се! Президента не е цар!

    Коментиран от #84

  • 81 Анализаторр

    1 0 Отговор
    Разгеле!
  • 82 Жабата, жаблянов

    5 0 Отговор
    На България и трябва румънския вариант от 1989 ! Нещата ще ако премиера и няколко министри бъдат изправени на стената като Чаушеску и всичко да бъде предавано лайф по всички телевизии.
  • 83 12345

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "СЪДИЯТА":

    И каква ще е логиката на упражнението ? Освен забатачване в голяма политическа криза , която не се знае , накъде ще избие

    Да не се повтарям , Радев нямаше как да спре назначаването на Гешев

    разни такива сценарии са в сферата на фантастиката , както и сценарият да направи преврат

    Коментиран от #88

  • 84 Диамантената ръка

    2 5 Отговор

    До коментар #80 от "Перо":

    Не е, ама се прави на такъв. То и искането му за оставка на правителството,разпускане на парламента и назначаване на служебно правителство са в противоречие с Конституцията, щото няма такова право, ама ти отде да знаеш... Така, че май ти си за ограмотяване

    Коментиран от #94

  • 85 Кондьо

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "СЪДИЯТА":

    А междувременно кой ще изпълнява длъжността на главния прокурор?

    Коментиран от #86

  • 86 Диамантената ръка

    0 1 Отговор

    До коментар #85 от "Кондьо":

    Пеевски, сигурно...
  • 87 12345

    3 1 Отговор

    До коментар #69 от "Диамантената ръка":

    Сравняваш неща , които са несравними
    Хората имат право , гарантирано им от Конституцията, да протестират срещу което и да е управление , което работи в техен ущърб , не защитава интересите им и т.н
    така че няма никакво нарушаване на КРБ . И у нас ,и по цял свят правителства идват и си отиват след протести , това е залегнало в принципите на демокрацията
    Има процедура и за оставката на Гешев , когато не си изпълнява задълженията , а с действията си нарушава системно законите
    Няма проблем в това , да се иска и неговата оставка , не противоречи на закона или КРБ

    Коментиран от #89

  • 88 Диамантената ръка

    1 2 Отговор

    До коментар #83 от "12345":

    "Нямаше как да спре назначаването". Да, имаше как да не го назначи.

    Коментиран от #96

  • 89 Диамантената ръка

    3 1 Отговор

    До коментар #87 от "12345":

    Не си разбрал иронията. Хората имат право, президентът няма. А ако има, нека думи и дела да съвпадат.
  • 90 Бдин

    5 1 Отговор
    Оставка! Съд! Затвор! За всички от последните 30 години, които направиха България и Българите за посмешище пред целия свят и пример за това, до какво води корупцията, некадърното и зависимо управление. Или мафията или ние, друг път няма.
  • 91 КОМСЪДИИ

    3 3 Отговор
    Знаете ли какво представлява този съюз на съдиите и кои са му членовете.Дърти недоволни от реализацията си ком.съдии .Е ,това не ви ли говори нещо????Да се маха Гешев,че ако ни започне и нас ,МАЙКА НИ ЖАЛНА..мръсни комунета и това е .Иначе са за правовата държава-на думи,ама страха от правосъдие ги побърква,защото виждат че Гешев на си поплюва.
  • 92 Ами да!

    2 0 Отговор
    И аз ако бях откраднал някой милион, ше ги мразя! Не само Гешев, а всички прокурори , полицаи и .т.подобни! Гадове такива, оставка за всички! Човек не може от тях нищо да гепи и трябва да бачка! Долни ...
  • 93 Ники

    3 0 Отговор
    В България няма истински съдии и прокурори, всички са една престъпна група , занимаваща се с поръчки и престъпления.

    Коментиран от #99

  • 94 Перо

    5 1 Отговор

    До коментар #84 от "Диамантената ръка":

    Ти правиш ли разлика между лична позиция и конституционни права? Кажи ми по кой член от Конституцията,Президента няма право да дава мнение за изпълнителната власт при злоупотреба с власт.

    Коментиран от #108

  • 95 Мутре

    3 3 Отговор
    Много зулуми направи - гешеф , помисли се за бог , но когато всички скочат срещу теб , сьдии , адвокати става трудно , време е да понесе отговорност
  • 96 12345

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "Диамантената ръка":

    така може и до утре да откараме :)))))

    Коментиран от #106

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Другия с коня

    6 2 Отговор
    Кой пусна Държавен Изменник да получи Медал за Измяна.Кой освен до Р.Овпаров на ДВЕ години УСЛОВНО за откраднати са 25 милиона лева от Държавата...Лустрация на съдиите Комунисти....Лустрация....
  • 99 Hoho Boho

    4 0 Отговор

    До коментар #93 от "Ники":

    Бъркаш!
    Съюзът на съдиите поиска предсрочното освобождаване на Гешев
  • 100 Грую

    4 3 Отговор
    Чакаме съюза на прокурорите да го подкрепят.Адвокатите да повторят исканията на съюза на съдиите.
  • 101 ПРАВЕН СВЯТ

    3 3 Отговор
    “ Всъщност, въпросът с актуалния състав на ССБ е повече от сериозен, защото той може да доведе до поставяне под съмнение изобщо на легитимността на настоящото ръководство на организацията, както и на изразяваните от нея позиции. Но дори и всичко да е изрядно от нормативна гледна точка, самият факт, че съсловната организация разчита на членове, които вече са външни за системата, в т.ч. пенсионирани или недействащи съдии, показва доколко държавните институции следва да разглеждат ССБ като организация с достатъчно авторитетна представителност, когато я включват при разглеждането на определени решения. “

    Коментиран от #107

  • 102 Вот на

    6 2 Отговор
    Недоверие към Съюза на Съдиите в България. Това са съдиите които от 30 години си намират всякакви поводи да пускат престъпниците на свобода за да подържат престъпността на високо ниво в България. На тези съдии не им трябва работещ прокурор а такъв като Цацаров и предишните, защото те са с политически поръчения. Когато падне Гешев, всички руски олигарси които са в ареста излизат.

    Мутрите Вън "от ареста" !
  • 103 Фаро

    1 0 Отговор
    ПКП каза,че всичко е наред
  • 104 Четете Правен Свят!!!

    4 2 Отговор
    Съюзът на съдиите- ССБ, как не са си плащали членски внос, пък са гласували , дори отстранени членове.Въобще всичко е игра.Ама за тези , които си плетат кошницата и мислят , че всички сме тъпи.Почва някои да ги хваща страх от повдигане на обвинения и им пари под дирника
  • 105 Бате Бойко

    4 4 Отговор
    Крайно време е МИЛИЦИОНЕРЪТ ГЕШЕВ да си отиде и за всички золуми да му се потърси отговорност.
  • 106 Диамантената ръка

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "12345":

    Няма лошо🙂
  • 107 Hoho Boho

    4 2 Отговор

    До коментар #101 от "ПРАВЕН СВЯТ":

    "Днec, Съюзът на съдиите, cъc cъжaлeниe oтбeлязвaмe, чe oпaceниятa ни зa избoрa нa Ивaн Гeшeв зa глaвeн прoкурoр ce oпрaвдaхa. В рeзултaт нa публичнoтo му пoвeдeниe и изкaзвaния, кaктo и нa рeдицa нeгoви дeйcтвия във връзкa c кoнкрeтни нaкaзaтeлни прoизвoдcтвa, ce дocтигнa дo зaдълбoчaвaнe нa кризaтa нa прaвoвaтa държaвa."

    Коментиран от #127

  • 108 Диамантената ръка

    1 1 Отговор

    До коментар #94 от "Перо":

    А по кой има...? Лични мнения докато станеш президент, след това лични - вечер при жена си
  • 109 Точкова

    4 4 Отговор
    ССБ е пълна мъгла - не се знае колко и кои са му членовете. Една групичка си е присвоила правото да говори от името на съдиите. ВСС е открит пред обществото. Нека и ССБ се отвори за обществото - нека допусне журналисти до сбирчиците им, на които се кроят планове за оставки, и уговорки за подкрепата на техни хора за шефове.
  • 110 chi

    2 3 Отговор
    "Цитаделата на мафията в момента се казва Висш съдебен съвет"

    Коментиран от #117

  • 111 Диамантената ръка

    2 1 Отговор
    А и злоупотреба се установява от прокуратура и съд.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Четете

    6 1 Отговор
    "Правен свят": Легитимно ли е ръководството на Съюза на съдиите в България?

    Коментиран от #125

  • 114 оня

    1 2 Отговор
    Всички съдии са корумпирани мафиоти не кат наш Гешефт-момина сълзица.Не им вярвайте.
  • 115 Едуард Петров-Едо

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Subaru STI":

    Да! Дай Боже! АМИН!
  • 116 Моля

    6 4 Отговор

    До коментар #53 от "Ето адресатите":

    Публикувай и имената на Съдиите подписали обръщението.Ще лъснат болшевиците и др.интересни имена , ЧИналовЪ и сие

    Коментиран от #126

  • 117 Едуард Петров-Едо

    6 3 Отговор

    До коментар #110 от "chi":

    Висшият Съдебен Съвет са бившият Президиум на ЦК на БКП - НЕДОСЕГАЕМИТЕ! ТАЗИ КОНСТИТУЦИОННА НЕУРЕДИЦА СЛЕДВА ДА СЕ КОРИГИРА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НИКОГА НЯМА ДА УСПЕЕМ ДА СЕ ПРЕБОРИМ С ДЪЛБОКО КОМПРОМЕТИРАНАТА И КОРУМПИРАНА БЪЛГАРСКА СЪДЕБНА СИСТЕМА! Крайно време е, да вървим към ПРЯКА НАРОДНА ДЕМОКРАЦИЯ ПО ШВЕЙЦАРСКИ ОБРАЗЕЦ! ПРОУЧЕТЕ Я, ОТИДЕТЕ НА МЯСТО, ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ШВЕЙЦАРЦИТЕ! ТОВА Е УНИКАЛНО ДОБРА ДЪРЖАВА! НЕ ПОЗНАВАМ ПО-ДИСЦИПЛИНИРАНИ И СВЕСТНИ ХОРА! ВОДЕЩИ СА ПО ВСИЧКИ ДОБРИ ПОКАЗАТЕЛИ! За огромно съжаление, ние, българите, сме техни антиподи! ТОЧНО, КАКТО БОРИСОВ Е ПЪЛЕН АНТИПОД НА РАДЕВ!
  • 118 Hoho Boho

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "ЕЙ СЕГИНКА":

    Що не смениш дрогата?
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Ева

    1 0 Отговор
    Пак ли Fake News! Не ви ли омръзна да правите театър за пари! Спрете се ще ви си връща на децата цялата лошотия! Аман от червени Безбожници!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Българска поговорка

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Wiki":

    Истината е че който Гроб копае сам пада в него!
  • 125 Правителствен съдия

    1 0 Отговор

    До коментар #113 от "Четете":

    Не е легитимно и не е правителствена организация!!!!! Сигурно Сорос им плаща!
  • 126 Адвокат

    3 1 Отговор

    До коментар #116 от "Моля":

    Това са Соросоиди и Дженджъри! Неправителствена организация на Сорос! Прав и Орбан че изгони Сорос от Унгария!
  • 127 Адвокат

    1 0 Отговор

    До коментар #107 от "Hoho Boho":

    Ти проблеми с разбиране на текст ли имаш! Не са правителствена организация и имат точно същото влияние колкото Санитарите от Карлуково ! Защо копираш част от техта😂😂😂😂😂Ако не разбираш ще ти помогнем като те върнем в трети клас на училище! Все пак хора сме да си помагаме!

    Коментиран от #129

  • 128 Съдийка

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гешевица":

    Научи първо правописен български и тогава драскай глупости за пари!!!! Аман от Продажници!
  • 129 Hoho Boho

    1 1 Отговор

    До коментар #127 от "Адвокат":

    Много точно!
    Браво!
    - "Не са правителствена организация"
    ...И НЕ СА ЧАСТ ОТ МАФИЯТА.

    Съюзът на съдиите в България е:

    българска неправителствена организация,
    представляваща професионално сдружение на български съдии,
    съдействаща за защита на техните професионални, интелектуални,
    социални и материални интереси
    и за укрепване на престижа на съдилищата в България.

    Коментиран от #133

  • 130 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    оставка
  • 131 Венци

    1 2 Отговор
    По-голямата част от тези съдии пускат на свобода престъпниците които са обвинени от прокуратурата! "Съдии"!
  • 132 ГОСТ

    0 0 Отговор
    ПЕЕВСИ Е ПРОТЕЖЕ НА БСП И ДПС, ТА НАЛИ ТЕ ГО ИЗБРАХА ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР.
  • 133 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #129 от "Hoho Boho":

    Айдееее, соросоидните грантаджии се включиха в хора с още повече крясъци. И кои са тези съдии? По-добре стягайте защитата на Панов, и на другите "обективни и безпристрастни съдии", членуващи в този т.нар. съюз. И защо сте сигурни, че ако някоя организация е неправителствена, тя е мерило за честност и прозрачност, или пък не е свързана с мафията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове