1 Октомври, 2020 13:52 8 958 33

КНСБ: Увеличение на всички пенсии догодина, а не добавка от 50 лв.

  • кнсб-
  • пенсии-
  • увеличение-
  • пенсионери

Предложенията вече са представени на експертно ниво на вниманието на управляващите

КНСБ: Увеличение на всички пенсии догодина, а не добавка от 50 лв. - 1
Снимка: БГНЕС

За увеличение на всички пенсии от началото на следващата година настояват от КНСБ. Водят се разговори с управляващите най-ниските пенсии с размер до прага на бедност да получат най високо увеличение. Синдиката е против и догодина да продължи раздаването на месечните добавки от 50 лева на всички пенсионери. В началото на следващата седмица ще са ясни управленските решения по темата.

Подготовката на бюджета за 2021 е на финалната права. Очаква се параметрите да се оповестят публично в началото на идната седмица, като ще се дискутират и със социалните партньори. От КНСБ изчисляват, че при минимална пенсия от около триста лева и максимална от 1 440, след като се повиши и максималният осигурителен доход, останалите пенсии трябва да получат диференцирано увеличение. Пламен Димитров обясни:

"Това са десет процентни пункта. Ние предлагаме два пъти с швейцарското правило да пораснат всички пенсии, които са от новата минимална пенсия до прага на бедност. И с размера на швейцарското правило над прага на бедност до максималната пенсия ще трябва да пораснат с по пет процента. По този начин е относително справедливо ще нараснат пенсиите, като дадем по-голям приоритет само за следващата година. Това е нашето предложение за минималните и на по-ниските пенсии".

Предложенията вече са представени на експертно ниво на вниманието на управляващите. Синдикатът е против да продължи и догодина раздаването на 50 лева добавка за всички пенсионери.

"На калпак като че ли е най-несправедливият подход. Този, който е работил повече и е внасял повече, защо трябва да получава същото увеличение спрямо този, който е работил и внасял по-малко".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баба Зоя

    18 6 Отговор
    - Бабо, ти от коя партия си?
    - Като бях по-млада, бях "тясна" социалистка, но вече от 50 години съм "широка" социалистка.
  • 2 2327

    33 3 Отговор
    Омръзна ни КНСБ да се врът където не им е мястото. Да се занимават с МРЗ! Увеличение на МРЗ с 40 лв. от 2021 год. е подигравка. МРЗ трябва да се увеличи с поне 100 лв.

    Коментиран от #13

  • 3 Коцкар

    32 2 Отговор
    Срещат се двама пенсионера:
    - Как е живота?
    - Не излизам от ресторанта!
    - Нещо от реституцията ли си получил?
    - Портиер съм!
  • 4 Румен

    24 14 Отговор
    Ей, тия срама немат от Герб. Боко тиквата при днешно време за 50 лева ли сваля 14 годишните( Имам вретвид една спортиска).Айде тикво наври си тия 50 лева . Знаеш къде и не досаждай на хората с единствената си гънка на челото.
  • 5 Да се арестува

    23 11 Отговор
    Тиквата за купуване на пенсионерски гласове.
  • 6 Шопо

    26 5 Отговор
    Общи мохабети ! Жена му и дъщеря му на тоя са на хранилка в НОИ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пенсионер

    17 4 Отговор
    Увеличение с 40% на пенсиите,както в Румъния!И въпреки това пенсиите ще са по-ниски от нашите.
  • 9 Дедо ви

    28 4 Отговор
    На практика хората с най-ниска лвалификация отново са най-облагодетелствани! Вместо преизчисляване на пенсиите - купуване на гласовете! И то на гърба на данъкоплатците! Да кажат къде потъна 1,5 милиарда лева от пенс фонд, заграбени чрез Дянков!

    Коментиран от #12

  • 10 Разтревожиха се

    18 0 Отговор
    Когато се заговори за мнимата им синдикална дейност.

    Коментиран от #32

  • 11 На калпак е правилно

    10 1 Отговор
    Но настоявайте за минимум 10% за 2021,а следващите години, по швейцарско правило.Иначе е дупка в морето.На практика над 60% от пенсионерите ще получат между 25до 40 лв увеличение.
  • 12 2327

    18 10 Отговор

    До коментар #9 от "Дедо ви":

    Не е вярно, че хората с най- ниски пенсии са облагодетелствани. Тези хора бяха ОЩЕТЕНИ с години. Тази несправедливост трябва да бъде отстранена. Хората с маж пенсии не са нещо повече от бедните пенсионери. Нито са кой знае колко образовани, нито са работили повече. По "някакъв" начин са се намърдали в комисии, агенции, депутати, министри, зам. министри по партийна линия, военни... ,получавали заплати без да се потят, без да произведат нито стотинка добавена стойност, а сега получават по 1200 лв. пенсия. И искат да я увеличат на 1400 лв!!! С 200 лв. ще им вдигнат пенсиите. А облъсканите и отрудени хора- под 300 лв. И без срам пишеш, че се били облагодетелствали???

    Коментиран от #18

  • 13 А кой?

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "2327":

    А кой очакваш да се вре и иска увеличаване на МРЗ? Някой работодател.....?

    Коментиран от #16

  • 14 Вики

    26 2 Отговор
    Това предложение на синдикатите е глупаво. Трябва преизчисление на всички пенсии с дохода от 2019 г.
  • 15 2327

    15 2 Отговор
    Шефът на КНСБ като е обвързан с НОИ, да напуска! Защо се позволява синдикалисти да бъдат обвързани с институциите, от които зависят плащания?!
  • 16 2327

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "А кой?":

    Ти можеш ли да четеш, бе? Не само не схващаш написаното, а и си устат. КНСБ да се занимават с МРЗ, а не с пенсиите. КНСБ дума не отварят за МРЗ. Отклоняват вниманието към пенсиите, а през това време Велев иска да замрази МРЗ. За какво влизаш по форумите, след като не схващаш какво пишат хората? Статията прочете ли я изобщо? Схвана ли за какво иде реч?
  • 17 От Варна

    30 4 Отговор
    Пенсиите не са социална помощ , а заслужени според трудов стаж и осигуряване по доход. Не посягайте на този принцип, защото вече всички правила са объркани с цел подпомагане на бедните.Защо има т.нар”социална пенсия”, защото се дава на хора, не внесли и един лев през живота си в държавата, по различни причини. Сега искат осигурен минимум . А 500 лв за 40год . труд много ли са? Значи, ще милеем само за мързеливите. И сега има много хора с добри доходи, които умишлено се крият. Един ден ще бъдат погрижете, това виждат и на това се надяват. А баламите да внасят. И е време и държавните служители да си внасят полагаемите данъци в бюджета . Вече са толкова огромна армия, че не ми се мисли какво следва след десетина години!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 тъпанааари

    21 5 Отговор
    КНСБ предлагат пълна глупост, която няма нищо общо с реалния принос на пенсионерите към осигурителната система. Просто изпълняват популистичните предложения на Шкембевойвода.
    Може ли с различни механизми да изчисляваш минималната , максималната и всички останали пенсии. До кога ще се прави това изравняване на средната с минималната пенсия. Минималната от 250 лв ще я направи 300 - 50 лв. добавка, а пенсия от 400 лв. ще се увеличи с 5 % - 20 лв. добавка. Да живее комунизма- вземаме от едните и даваме на другите, но в чекмеджето не го даваме.
  • 20 идиооти КНСБ

    17 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Синдикатът е против да продължи и догодина раздаването на 50 лева добавка за всички пенсионери."Нa кaлпaк кaтo чe ли e нaй-нecпрaвeдливият пoдхoд. Тoзи, кoйтo e рaбoтил пoвeчe и e внacял пoвeчe, зaщo трябвa дa пoлучaвa cъщoтo увeличeниe cпрямo тoзи, кoйтo e рaбoтил и внacял пo-мaлкo".
    И ЗАТОВА ТЕ РЕШАВАТ ДА ДАДАТ НЕ ТЕЗИ , КОИТО СА РАБОТИЛИ ПО-МАЛКО 50 ЛВ. ( ОТ 250-300 ) , А ТЕЗИ КОИТО СА РАБОТИЛИ ПОВЕЧЕ 20 ЛВ. ( 400 ЛВ х 5% = 20 ЛВ. )

    Коментиран от #23

  • 21 продажници

    18 1 Отговор
    КНСБ да не се бърка в пенсиите, а да се маха от хранилката.
  • 22 пенсионер

    16 1 Отговор
    Ей, тия ще ни накарат и пенсионерите да излезем на протест и ще ги замеряме с тия 50 лв. Няма смисъл протестиращите да пилеят имитацията на 500 евр., пенсионерите ще хвърляме истински 50 лв., та може и да излязат от дупките си в парламента да си ги вземат обратно.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Дедовия

    6 2 Отговор
    Предложения за няколко лева в повече.Срам и резил.
  • 25 Иво

    7 1 Отговор
    До номер 17
    Много точно подкрепям ви.Не може винаги да се дава на тези който не са рботили има социални помощи.
  • 26 Знайко

    6 0 Отговор
    Абе м....а ви, до преди 3 месеца друга песен пеехте всичките и кнсб и "оф" и "бкп" и т.н....сега след като ви се пече яйце на задниците и понеже наближават избори започнахте да мажете и да мажете докато пак не се закрепите и да ни яхнете пак иЗ отзаде?! Ама кВо да се прави какъвто народа такива и управляващите!
  • 27 Уии

    8 0 Отговор
    Еднократно увеличение на всички пенсии с 500 лв. след което индексации всяка година по швейцарското правило! Това за което се говори вече е изядено от инфлацията.
  • 28 Динозавър Карабаджаков

    7 0 Отговор
    КАКВО СТАНА С ЧИРАК КАЛФИН-НАЛИ ВСИЧКО БЕШЕ ИЗГЛАДИЛ ПО ПЕНСИОННАТА ТЕФОРМА, НАЛИ ПО ДОБЪР СОЦ. МИНИСТЪР ОТ НЕГО НЯМАШЕ-ДА ДОЙДЕ И ДА СИ ОПРАВИ БАКИИТЕ....
  • 29 РАП

    10 0 Отговор
    Тези другари от КНСБ са големи простаци. Увеличават само най ниските и най високите пенсии . Вдигат и тавана с цели 240 лв. , а средните пенсии 700 - 800 лв. само с 5% т.е увеличение около 35-40 лв. Пълна срамота за хората които са се осигурявали на реалната заплата. Те са пак най ощетените. Оставка.
  • 30 Синдикалий

    1 0 Отговор
    Синдикалий Събудете се.
    Покажете че има полза от вас.
    Вие протестирате ли или да.
  • 31 Самоусигуряващ

    3 0 Отговор
    Искам закон който би осигурил обезщетения за безработица.
    Сега такъв за самоусигуряващи се лица няма.
  • 32 Макиавели

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Разтревожиха се":

    Синдикатите са мутри на заплати.
    Единствения синдикат който може да заработи е " Защита"". Тази машина КНСБ и ПОДКРЕПА са добре контролирана мафия ,не и защита на работника взимат членски
    вносски и работниците въпреки това остават без работа.Синдикатии които участват в бизнеса имат интерес печалба!
  • 33 Макиавели

    0 0 Отговор
    Синдикат "" Защита "".
    Другите закриване .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове