Last news in Fakti

2 Октомври, 2020 11:43 1 976 28

Хасан Адемов: Бонусите на пенсионерите са с предизборен вкус

  • хасан адемов-
  • дпс-
  • пенсии-
  • бонуси-
  • пенсионери-
  • 50 лева

Тези 50 лева по никакъв начин не отчитат осигурителния принос на пенсионерите. Няма никакво значение колко години си работил, върху какъв доход си се осигурявал. Единствената им връзка с пенсиите е, че се раздават заедно с пенсиите, отбеляза депутатът от ДПС

Хасан Адемов: Бонусите на пенсионерите са с предизборен вкус - 1
Снимка: БГНЕС

"Единият от вариантите за осъвременяване на пенсиите за стаж и възраст е по т.нар. "швейцарско правило". Другият вариант е преизчисляване на пенсиите за тези, които вече са придобили право на пенсия и продължават да работят", каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ДПС Хасан Адемов, председател на Комисията по труда и социалната политика.

Друг елемент при определяне на размера на пенсиите е свързан с промяна на коефициента, който е 1.2 за всяка година стаж. Размерът на пенсията се определя като доходът се умножи по този коефициент. Според реформата на министър Калфин този коефициент е трябвало да расте до 1.5, припомни Адемов, но управляващите са решили, че трябва да бъде фиксиран на 1.2. Депутатът обясни, че през този коефициент може да бъде индексиран осигурителният принос на лицето, което да се отрази на размера на неговата пенсия.

За 50-те лева на месец за пенсионерите, обещани от премиера, Адемов заяви, че не са дори социално подпомагане. Според него става въпрос за една определена подкрепа е предизборен привкус.

"Тези 50 лева по никакъв начин не отчитат осигурителния принос на пенсионерите. Няма никакво значение колко години си работил, върху какъв доход си се осигурявал. Единствената им връзка с пенсиите е, че се раздават заедно с пенсиите", заяви депутатът.

По негово мнение в условия на тежка корона криза, съчетана със социална, здравна, икономическа криза, бюджетът по-скоро трябва да има антикризисен характер, за да може да бъдат покрити потребностите на хората, които имат най-големи нужди от финансов ресурс. За Адемов е очевидно, че бюджетът за следващата година ще бъде приет в условия на дефицит, който трябва да се покрие или от увеличени данъци и осигурителни вноски, което не е приемливо, или от дълг.

"На входа на системата трябва да има мерки, които да бъдат адекватни", смята депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Естествено

    24 1 Отговор
    Тиквата чужди пари да раздава и краде най го бива. След изборите, ще каже, че вече няма пари и да затягаме коланите.

    Коментиран от #10

  • 2 Рошко

    14 0 Отговор
    Ами право казва
  • 3 245

    10 3 Отговор
    За първи път го подкрепям,че това е купуване на избори/пари за полицаи,държавни служители,пенсионери ,учители,ман,гали/Единствените ,които нямат увеличение на доходите са хората,които реално работят и плащат данъци,ама те са вече малцинство.Не виждам реална причина за раздаване пари "на калпак",нито учителите образоват по добре децата,тези по службиците не вършат по вече работа,на пенсионерите не им са се увеличили разходите вследствие повишение на цените.
  • 4 ами

    11 3 Отговор
    Предизборна или не, петдесеттачката, си е една добра първоначална база за наддаване на изборите. Лошото е, че го правят с нашите пари :-(
  • 5 Баш Бащицата

    9 1 Отговор
    Жалка история е да купуваш един пенсионер с 10 пъти по 50лв. Дотам сме го докарали - купуваш пенсионер за 500лв, а от онези другите за 50лв. Чиста работа. Па ний работим и с данъци и осигуровки крепим държавата да не падне плюс да има някой лев за крадене, плюс да има някой лев да купят пенсионера или онези - другите. И тва чудо се нарича демократична България, част от най-великия съюз съществувал някога - ЕС. Смешка някаква пълна.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 русенец

    8 1 Отговор
    Почти 2 000 000 и още толкова ма*гали, още няколко кинта и абсолютната изборна победа на ГЕРБ е сигурна. Пропуснах едни 600 000-800 000 държавни хрантутници, за които не е ясно дали ще запазят мястото си при друга партия.... *

    Коментиран от #14

  • 8 ХХХ

    9 1 Отговор
    Тeзи 50 лeвa пo никaкъв нaчин нe oтчитaт ocигуритeлния принoc нa пeнcиoнeритe. Нямa никaквo знaчeниe кoлкo гoдини cи рaбoтил, върху кaкъв дoхoд cи ce ocигурявaл. Eдинcтвeнaтa им връзкa c пeнcиитe e, чe ce рaздaвaт зaeднo c пeнcиитe, oтбeлязa дeпутaтът oт ДПC
    ----------------
    Отчитат следното - един пенсионер - един глас. Ама дали е работил, или не, дали е внасял или не, дали е беден или реститут. Боко купува изборите предсрочно. Като застраховка. Да не стане фал. Същото е и с парите за държавните служители. Един човек - един глас. Едно човеконещо - един глас. Не го казвам за пенсионерите, а по принцип това човеконещото.
  • 9 ХХХ

    8 1 Отговор
    И на всичкото това нека си го кажем честно - ЕС СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА!!!!!! Но за Беларус и темподобни има проблем. За България като част от ЕС - няма! Сичку е точну!
  • 10 Чичо

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Естествено":

    Не трябва да му се дава възможност да определя нещо след изборите!
  • 11 В.В.П.

    6 0 Отговор
    ДАРИТКО ,би казала ,СЪЩОТО,ако БСП раздава пари 6 м преди избори,..ПОПУЛИЗЪМ,,КОНТРОЛИРАН ..
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 българка

    8 1 Отговор
    Какъв "осигурителен принос"? Той беше прецакан при иван костов, когато масово фирмите започнаха да осигуряват хората на минимална заплата. Стига глупости!!!

    Коментиран от #26

  • 14 Бе да ги ...

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "русенец":

    Ами, корпоративният вот и 'мъртвите души'? А нормалният човек, който смята, че с вота си ще промени нещо? Когато стигне до урните и види какъв избор има - тегли една засукана и се прибира в къщи при ракийката.

    Коментиран от #18

  • 15 Смърфиета

    7 1 Отговор
    От БСП и ДПС да не се чудят и маят, а да обещаят по сто лева на калпак за целия мандат след оставката. МХМ.
  • 16 Пенсионер

    8 0 Отговор
    А ми направете нещо за да не е с предизборен вкус.СЕГА ТРЯБВА ДА ЗАЛОЖИТЕ ЕСЕНТА В БЮДЖЕТ 2021 ГОДИНА АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ВСИЧКИ СТАРИ ПЕНСИИ,КАТО СЕ ПРЕИЗЧИСЛЯТ СЪС СРЕДНО ОСИГУРИТЕЛНИЯ ДОХОД ЗА 2020 ГОДИНА?!ДО КОГА ЩЕ ОБРИЧАТЕ СТАРИТЕ ХОРА С ТРУДОВ СТАЖ 40 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ ДА ЖИВЕЯТ В МИЗЕРИЯ И НИЩЕТА.
  • 17 Смърфиета

    6 0 Отговор
    Усигорителен принос? Ко речи? На чиновниците? Или на менистри и дупедати?
  • 18 русенец

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бе да ги ...":

    Че останаха ли хора, смятащи, че изборът им променя нещо? Лично аз не виждам политици, на които бих повярвал. Виж, Тиквата е прав за едно - мат'рял сме или поне повечето от нас. Нещата в Бг биха могли да се променят само и единствено ако минем под пряко управление от Брюксел. Управлението от към София е очевидно пагубно, даже когато ни управляваше Москва бяхме по-добре.

    Коментиран от #19

  • 19 Някой

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "русенец":

    Както си тръгнал така можеш да ни докараш Ким Чен Ун от Северна Корея да ни управлява.

    Коментиран от #21

  • 20 пенсионер

    4 3 Отговор
    Не е важно как ДПС и БСП тълкуват даваните 50лв на пенсионерите Важното е че ги дават и това е много хубаво

    Коментиран от #22

  • 21 Бе да ги ...

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "Някой":

    Ами, май само него, не сме пробвали за 'спасител'. А Баце, трябва да издигне паметник на опозицията. Защото, ако не бяха същата крадлива отврат, отдавна да е 'сдал' и влязъл на топло.
  • 22 друг

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "пенсионер":

    Ех ако бяха 100. А?

    Коментиран от #23

  • 23 шумкари

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "друг":

    Виж БСП обещават европейски нищо че комундетата окрадоха пенсионния фонд
  • 24 Матей

    0 0 Отговор
    Аве,ей,тука има ли конституция или тя е само за фасада,и за смокиново листо не става!?Голям хаир стори боко на пинционерите,като ги зарадва с по пеесе кинта,никой не е очаквал такова щастие,все едно шестица от тотото.А за безработните--голата опашка и скубане до пълно изнемогване.Затова бочко е решил да ни дари с нова хатихумаюна и белким ни угоди.
  • 25 Гост

    0 0 Отговор
    50 лева баба айше не ги смята докторе за пари, но.. Когато дпс говори дали си вярва. По време на социализАма докторе, мои колежко работеха в предприятия, измислени длъжности и по цял ден лафмоабет с журналистката, но не само тя калбието и други. И след работа селото до града, гробищата, на тютюна, животните и кога замина за турция 1989.. Колежке, ако знаеш колко чевермета е изял шеф кирев. Вие си бяхте възродители, доносници дс ок, а след 1989 сами си казвате, оше по окей, да е жив и здрав Сорос. Имате си две майки, бг и турция, запада третата ви. Не се оплаквайте, че херпес от вас получаваме. Най богати сте дпс и е време да излезете в пенсия, а на ваше место млади от дпс. Поне не са обвързани с живковото време, турци, българи помаци. Сестра туркиня е предавала сестра си. Тя замина за Швеция, дс, секретарката, а робинята за Турция. И не знае. Добре, че сестра ми от Швежия ни помогна и в бурса построихме къща ми казва тя, от турция колежка моя, а днес в Турция живеем зле, р. 1964,с трима, внука, пенсионерка от 20 г. Трябва да се започне от кметоврте, доста се оядоха, а и замъци в турция имали, казват обикновените турци. Но са добре, та 50 лева не е причината.. Че бб. Отпуснал пари да гласува народа.. Погрешно схващане. Еиждаме, че по ри бсп се мазна ават деца на номенклатурата, крадци им бяха родителите, отлично ги познаваме.. Дори в ония времена се говореше, по-добре турчин отколкоъо комунист, а дпс се врътна и иска с бсп обрстно. Явно, че с михалевски дим
  • 26 демократ

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "българка":

    А при Жан Виденов на колко те осигуряваха. Комунистите начело с Луканов откраднаха пенсионните фондове, а после Костов за три години управление трябвало да им даде големи пенсии. Дано някога приключи тоя комунизъм и в България , та да се приближим по стандарт до западните държава. Имахме късмет с Костов , че крадливите комунисти никога не можеха да издърпат държавата от блатото в което ни набутаха.
  • 27 ИМАМ ВЪПРОС ?

    0 0 Отговор
    А родопските калмари с какъв вкус са ?
  • 28 Реалиста

    0 0 Отговор
    Адемов, за твое сведение, корона вирусът повтаря.Втория път е по тежко.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове