2 Октомври, 2020 13:12 39 019 105

Съдия Красимир Мазгалов: Опасенията за главния прокурор се потвърдиха

  • иван гешев-
  • мерки

С течение на времето все повече се натрупват действията и публичните изяви на главния прокурор

Съдия Красимир Мазгалов: Опасенията за главния прокурор се потвърдиха - 1
Снимка: БГНЕС

„Опасенията, които изразихме на база на информацията, която имахме от публичните изяви на г-н Иван Гешев преди избирането му и по време на процедурата – всички тези опасения не само се потвърдиха, но всъщност се оказа, че дори са били скромни.“ Това каза в предаването „Преди всички“ по БНР съдия Красимир Мазгалов, член на Съюза на съдиите в България.

„Защо съдиите се месят, грубо казано, в избора на главен прокурор, и какво общо имат? Висшият съдебен съвет се състои от 25 членове. Той е разделен на две колегии – прокурорска от 11 човека и съдийска от 14. Установено е от много години насам, че 11-те членове на прокурорската колегия, и това може да бъде много лесно проверено от протоколите от заседанията, гласуват абсолютно винаги като един, по начина, по който гласува и главният прокурор. В този конкретен състав (на ВСС – бел.ред.)“, посочи Мазгалов.

С квалифицирано мнозинство 17 души във ВСС - членовете от прокурорската квота плюс членовете от съдийската колегия, посочени от парламента, без гласовете на нито един съдия, избран от съдии, могат да изберат председателите на Върховния административен съд и Върховния касационен съд, отбеляза още Красимир Мазгалов пред „Хоризонт“.

Изключително важно е как и по какъв начин ще гласуват прокурорската колегия и главният прокурор по въпроси, които пряко касаят съдилищата, стана ясно още от думите на съдия Мазгалов.

В коментара си по поименното писмо до членовете на ВСС, отправено от Съюза на съдиите с призив да започне проверка има ли основания да започне процедура за предсрочното освобождаване на главния прокурор, Красимир Мазгалов заяви:

„От ВСС зависи, и ние все още продължаваме, може би наивно, да вярваме, че ВСС би могъл да постъпи съобразно закона и съобразно принципите, които са валидни в тази професия.“

„С течение на времето все повече се натрупват действията и публичните изяви на главния прокурор, които говорят в полза на това, което сме написали в нашето искане. Почти ежедневно се провеждат публични акции, които създават усещане, че гражданите би следвало да разчитат не на еднаквото приложение на закона по отношение на всички, а на благоволението на главния прокурор, на неговото внимание, на неговото настроение днес – дали той ще благоволи да разгледа един или друг случай и да отиде до едно или друго село.“


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 215 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обективно

    279 33 Отговор
    мнение на съдията !
  • 2 Перо

    281 16 Отговор
    Така е, необходима е реорганизация и мястото на прокуратурата не е в ВСС.Самото наименование на съвета,не предполага наличие на прокурори.

    Коментиран от #45

  • 3 киро

    81 245 Отговор
    Такива като тоя мазгалов пускат йожи рано,рано на свобода защото той си е платил обективно
  • 4 Псевдоним

    212 19 Отговор
    В крайна сметка се оказва, че каквото каже главния прокурор, това става. Системата на лъва, половин дузина лисици и цял полк мишки.
  • 5 Реалист

    221 45 Отговор
    ОСТАВКА!!!!!!
  • 6 Дедо Jo

    263 50 Отговор
    Гешев оставка!

    Цялата прокуратура да се разформирова!

    Прокурорите на всички нива с мажоритарен избор в 2 тура!

    Суверена, така лозе не се гледа - Лозето иска мотика, а не молитва!

    Коментиран от #12

  • 7 АНОНИМЕН

    156 34 Отговор
    оставка мутро
  • 8 АНОНИМЕН

    141 30 Отговор
    мутри вън✡

    Коментиран от #54

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бесен

    179 17 Отговор
    Сигурно всички 11 гласуват като един, защото са "независими". Останалите 6 от раз ги събират с политическите квоти. Те нала заради това са спуснати отгоре - да гласуват правилно. Свински черва и мизерия, народе. Ние народът трябва да избираме главния прокурор, а не такива квотници-потници. Няма друг изход от този омагьосан кръг.
  • 11 Гойко Митич

    112 17 Отговор
    На този тъпунчо всички юристи трябва да му скочат.

    Коментиран от #16, #33

  • 12 Бесен

    135 15 Отговор

    До коментар #6 от "Дедо Jo":

    Точно така! ВСС да дава само номинации, а народът пряко да избира главния прокурор в мажоритарен вот в два тура. Мафията кръв ще повръща, за да не го допусне това, но трябва да се преборим.

    Коментиран от #14, #15, #26

  • 13 Коментатор

    47 60 Отговор
    Изказване на съдия от НПО-то ССБ, не може да бъде меродавно и независимо. Освен ССБ има и много други необлъчени съдии в България и слава Богу!
  • 14 Дедо Jo

    89 21 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен":

    Същото и за съдии, топ-ченгета, председатели на разни агенции и комисии, омбудсман (тая сложна дума),...

    Изобщо значително да се разширява прякото участие и контрол на обществото в управлението.

    На президента също да му се разширят пълномощията - сега е само високоговорител, например: по-трудно да му се преодолява ветото...

    Суверена!
    Не се гледа така лозе! Лозето иска мотика, а не молитва!

    Коментиран от #20, #61, #65

  • 15 Коментатор

    35 69 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен":

    И какво разбира Народа от прокуратура и правилен избор на главен прокурор, или може би имаш предвид някой да го посочи. Например ССБ или лично Лозан Панов.

    Коментиран от #83

  • 16 Дедо Jo

    30 11 Отговор

    До коментар #11 от "Гойко Митич":

    Като приземяват да внимават да не се набодат!

    "Юристи" ако бяха нямаше да практикуват по тези измислени правила дето ги наричат закони!

    Суверена!
    Не се гледа така лозе! Лозето иска мотика, а не молитва!
  • 17 Гоце

    22 56 Отговор
    Господи каква фамилия Мазга........лов

    Коментиран от #74

  • 18 Абе

    50 8 Отговор
    И вашата гилдия сте една " света вода"- ненапита! Ние ги хващаме,Те ги пускат" Доста вярно квалификация.За мен,прокурора - независимо от ранга му,трябва да бъде избиран мажоритарно.По щатския модел.Може да бъде със срок пет,дори седем години,но мажоритарно! Тогава ще бъде истински независим! Същевременно ще бъде хищинк спрямо престъпника.Иначе знае,че Народа втори мандат няма да му даде.Сега са направили комбина- толкова от тези- толкова от онези.Така се предпоставя недосегаемост,ако си удобен играч двустранно.Защото над теб е само господ.

    Коментиран от #25

  • 19 chi

    54 9 Отговор
    ВСС е цитадела на мафията! Оставка!
  • 20 Бесен

    55 12 Отговор

    До коментар #14 от "Дедо Jo":

    Точно президента го избираме с мажоритарен вот в два тура, но точно на него по конституция му е отредена най-малка реална власт. Случайност? Не мисля. Политическият инженер добре го е конструирал статуквото от 90-те. Ключовите висши държавни длъжности само с номинации от институциите, както и право на номинации от независими граждански ограгнизации, за да се избегне феномен на номиниране само на "наши хора" и народът пряко избира в два тура неговият човек - прокурор, омбудсман, президент, началник РДВР, обмбудсман. И това може да стане спокойно в един изборен ден за всички и даже с местни или парламентарни избори. Опции и решения много... Мафиоти, които обаче не го искат - също много.

    Коментиран от #23, #30

  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 10 Отговор
    вън мутри
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 15 Отговор
    оставка
  • 23 Дедо Jo

    45 14 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен":

    Съгласен!

    Оставка Гешев!
  • 24 Психоаналитик

    39 53 Отговор
    Еми протестирайте щом не ви харесва Гешев, де?! Тъй нaрeчeнитe "прoтecтирaщи" иcкaт ocтaвкитe нa бългaрcкият нaрoд, cвeщeницитe и вcичкo ocтaнaлo в Бългaрия, нo нe и нa прaвитeлcтвoтo и главния прокурор, зaщo и кaк, прoчeтeтe тeзи рeдoвe....Oтрoвнoтo триo и ''прoтecтирaщитe'' прaвят вcичкo другo, нo нe и дa прoтecтирaт cрeщу влacттa, a eфeктът e тoчнo oбрaтeн - тeрoризирaт oбикнoвeния нaрoд и гo прaвят cимпaтизaнт нa Бoриcoв! Възмoжнитe причини ca три: 1 тeзи тримaтa и лидeритe кaктo и пoвeчeтo oт прoтecтирaщитe ca пcихичнo бoлни хoрa и нe ocъзнaвaт, чe прaвят цялa Coфия, и изoбщo бългaрcкият нaрoд cимпaтизaнт нa ГEРБ c дeйcтвиятa cи. 2 някoй им плaщa зa дa нaпрaвят бългaрcкия нaрoд cимпaтизaнт нa ГEРБ. 3 искат да поставят рекорд за вечерни разходки от шадравана пред президентството през Ректората до Орлов мост, свиркайки със свирки и взимат за тази разходка 30 лева хонорар! След разходката забравят кой им е платил и отиват и ги изпиват. На другия ден безработните лентяи пак така, а трудещите се мислят, че има протест, а и на всичкото отгоре лентяите не им дават да се приберат вечер от работа! Безработните лентяи мразят труда и трудещите се, пречат им да ходят на работа 85 дни, а ако трудещите са с коли направо им разбиват колите по кръстовищата! Странна работа не мислите ли, че нещо не се връзва това с думата ''протест''...???
  • 25 Кой68

    30 5 Отговор

    До коментар #18 от "Абе":

    Срока да е 4 години и да не е повече от 3 пъти.Мандата му да започва във средата на президентския и мин.председателя.Така мисля че в някаква степен ще секне "мой-твой" човек.

    Коментиран от #27

  • 26 минаващ

    31 8 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен":

    По добре и по -евтино за данъкоплатеца е да се премахне фигурата на главен прокурор - както е в съдилищата. В съдилищата се стига до шеф на върховен съд - няма главен съдия на всички съдилища.

    Коментиран от #29

  • 27 минаващ

    22 11 Отговор

    До коментар #25 от "Кой68":

    Пак ще влияе, даже по лошо. Появи ли се почтено правителство от което няма пачки и прокурора ще ги погне за глупости, ще си пише активи че разследва управляващи, и ще съдейства за подготвяне на терен за корумпета.
    Най добре е да се премахне такава недосегаема фитура в държавата.
  • 28 този

    22 17 Отговор
    така трябва да се изявява главния прокурор а не като теб и подобни на теб срещу подкупи дето пускат предсрочно осъдени убийци,сега очакваме и убиеца на Милен Цветков до го изкарат невинен
  • 29 Бесен

    12 7 Отговор

    До коментар #26 от "минаващ":

    Ако премахнат института "гл. прокурор", то каква е разликата, ако останалите прокурори също са парашутисти, спуснати отгоре? А няма как да ги избираме всичките. Трябва да има една главна фигура, пряко избирана на избори. Това не значи, че не трябва да има контрол от друг надзираващ орган или организации, които могат да искат отстраняването му. Тогава не би си позволил и пи-ар политически репресии без доказателства и основание, което отговаря и на втория ти въпрос. А и всеки е невинен до доказване на противното.

    Коментиран от #32, #42

  • 30 Хаджиментов

    20 12 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен":

    Нали затова се иска ВНС и нова конституция. Сега действащата е правена от тези, които искат съдебната система и прокуратурата да са зависими. Това положение ги обслужваше много добре, но когато ГЕРБ дойдоха на власт и това се обърна срещу тях, започнаха да пискат. Сега искат само смяна на ББ и Гешев, но не и на системата, защото ако дойдат на власт ще искат пак да могат да контролират съда и прокуратурата.

    Коментиран от #36, #44

  • 31 Го4о

    23 21 Отговор
    Тоя съдия, ако си въобразяваш, че ще допуснем Лозан ПаноФ да стане главен прокурор, много се лъже! Колкото и да се напъвате прокурорите в съвета са само 11 и винаги сами ще си определят кой да е Главен!!!! Съдиите са подкупни, работят с адвокатите!
  • 32 Дедо Jo

    11 6 Отговор

    До коментар #29 от "Бесен":

    Огазихте лука!

    Районен прокурор/съдия (шеф на РПУ) е много по-важна фигура от районен общински съветник.
    Следователно пряк мажоритарен избор в 2 тура за тях.

    Ако горното не беше вярно, то досега вече щеше да има закони за пряк избор на съдии и прокурори (шефове на РПУ).

    Но това обърква всички схеми на управляващите и затова те са си измислили закони, по които да си назначават удобните.

    Спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се!
  • 33 Престани да пишеш

    13 7 Отговор

    До коментар #11 от "Гойко Митич":

    Червено старче!
  • 34 Гербарастин

    5 15 Отговор
    Тиквата и Гешеф са дъ бест.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Дедо Jo

    18 6 Отговор

    До коментар #30 от "Хаджиментов":

    Хаджиментов,
    само локуми разтягате...

    Колко пъти обяснявам, че тия дето искат ЗАВИСИМИ ПРОКУРАТУРА и СЪД са управляващите, без значение дали са се нарекли ГЕРБ, ДПС, НДСВ, БСП, СДС, Патриоти, Атака,...

    Тези които искаме независими съд и прокуратура сме управляваните, без значение към чий партиен електорат ни причисляват.
    Което става с ОБЩЕСТВЕНИ ИЗБОРИ на СЪД и ПРОКУРАТУРА!

    Спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се!

    Коментиран от #48

  • 37 Го4о

    13 15 Отговор
    Тоя съдия, ако си въобразяваш, че ще допуснем Лозан ПаноФ да стане главен прокурор, много се лъже! Колкото и да се напъвате прокурорите в съвета са само 11 и винаги сами ще си определят кой да е Главен!!!! Съдиите са подкупни, работят с адвокатите!
  • 38 Бойко

    23 24 Отговор
    Гешев не го харесват подсъдимите Божков и Василев към тях може да причислим Радев и всички русофили + Бобокови + протестиращите от които нищо не зависи.

    Коментиран от #63

  • 39 Светоний

    15 5 Отговор
    И съдиите, и прокурорите, членове на ВСС са назначени. А щом са назначени са и ЗАВИСИМИ. и със имунитет. За да са НЕЗАВИСИМИ ТРЯБВА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ВСС ДА СЕ ИЗБИРАТ ПРЯКО ОТ НАРОДА. Другото е словоблудство.
  • 40 Коментатор

    20 14 Отговор
    Главният прокурор никога няма да бъде харесван от всички, който и да е той, стига да си върши наистина работата. Важното е тези които не го харесват, да бъдат малцинството, чиито нечисти интереси са засегнати. Естествено към нехаресващите го ще се включат и такива, които повтарят крясъците на първите. Точно това се случва и на настоящите "протести".

    Коментиран от #93

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Минаващ

    15 12 Отговор

    До коментар #29 от "Бесен":

    По времето на Т.Живков, на когото БиБи лъскаше обувките, народът избираше гл.прокурор, председателя на ВС, районния прокурор и председателя на РС. Хората не познаваха двамата "главни", но в замяна на това много добре познаваха двамата "районни" и нерядко ги сменяха, особено този на РС. А тук сега се събрали един полк съдии и следователи и си избират ЕДИН ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ ЗА гл.прокурор! И как така избраха за такъв "милиционер"! Ясно беше, че кандидатурата е определена от ББ и Цацаров, а е подсказана от Пеевски, демек от Ахмед Демир Доган. Жалки истории!
  • 43 Каквото повикало, такова се обадило

    15 12 Отговор
    Е ДА ДЕ, АМА ХОДИ ПО ГРАДЧЕТА И ПАЛАНКИ ДОКАТО МНОГО СЪДИИ СЕДЯТ НА ТОПЛО В ПАЛАТИТЕ И ЧАКАТ ГРАЖДАНИТЕ ДА ДОЙДАТ ПРИ ТЯХ....А, И ДА НЕ ЗАБРАВЯТ - С ПЪЛНИ РЪЦЕ! ЗАТОВА, МАЗГАЛОВ, ПО-ЛЕКО С ИЗВОДИТЕ!

    Коментиран от #71

  • 44 Бесен

    9 7 Отговор

    До коментар #30 от "Хаджиментов":

    Това е незадълбочен поглед върху исканията на протеста. Естествено, че хората ще искат оставките първо на Гешев и на правителството в лицето на Борисов. Но те не искат просто техните оставки. Докато тези индивиди са там, статуквото не можеш да им го изтръгнеш от ръцете, те по корем ще лазят, но няма да го дадат. Когато след честни избори (невъзможни с този ИК на ГЕРБ) се избере легитимен и представителен парламент на сегашната обществена подкрепа, тогава тези депутати ще имат кредита на доверие да направят тези конституционни промени. Системата се сменя по коментирания по-горе начин, а не както ГЕРБ предлагат с козметика някакви комисийки там и тинтири-минтири. Ако приемем, че последните социологически проучвания са верни на фона на крайно дестабилизираното общество, най-малкото ГЕРБ и БСП щяха да имат по равен брой депутати, а лъжепатриоти и пишман бизнесмени по неВоля са аут. На тяхно място обществото гласува доверие на други политически субекти, които декларират, че няма да се коалират с ГЕРБ. Тоест конфигурацията в парламента би била коренно противоположна на това, което сега е. В момента дискредитирани политици и дори хора с присъди решават съдбините на цял един народ, а сляп и глух прокурор гони кокошки по селата. От къде на къде? Революция ли си търсят? Суверенът е народът, а не те.

    Коментиран от #53, #77, #78

  • 45 Глей ти

    13 5 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    Прав си. Даже не е необходимо да има главен прокурор и задължително трябва да се намали политическата квота.
  • 46 България над всичко

    9 5 Отговор
    Главният прокурор да се избира от народа, с президентските избори наедно. Мандатат 5 години.
  • 47 Без главен е по добре

    10 5 Отговор
    Регионалните прокурори са достатъчни.
    Трябва само някакъва процедура която да ги контролира.
    Децентрализацията е по независим и устойчив модел на всяка система , без значение как се казва тя и за какво се отнася.
    И е по евтино.
  • 48 Хаджиментов

    6 4 Отговор

    До коментар #36 от "Дедо Jo":

    И какво от това, което съм казал противоречи на казаното от Вас?
    Същото е и само уточнява пътя, по който да стане. Защото с едни обикновени избори - редовни или предсрочни, всичко ще се завърти отново в ръцете на същата политическа клика, която създаде тези закони и се възползва от тях. Без значение дали се казват ГЕРБ, БСП, ДПС, ДБ и т.н.

    Коментиран от #50, #97

  • 49 Йоцо

    11 10 Отговор
    Като седи кротко, защо не гони престъпниците. Като ги подгони - били показни акции. Няма угодия и добре, че не обръща внимание на разните мрънкащи. Адвокати да поискат оставката на главния прокурор е пълна дивотия. Щенка им се прокуратурата да не шава и да не им пречи. Един силен главен прокурор им стъжнява живота. За какво има нужда от него, като всичките им клиенти са невинни когато и да ги попиташ. Те защитават невинни херувимчета , а едва ли не държавата в лицето на прокуратурата трябва да се чувства виновна че им мъчи клиентите. Не напразно се хвърлят такива пари в акциите за свалянето на Гешев. Когато бият някой, винаги мислете защо и кой има полза от това и най-вече кой е поръчал боя.
  • 50 Генерал

    12 2 Отговор

    До коментар #48 от "Хаджиментов":

    Колкото и да не ви харесва това е реда. Има си конституция. Като не ви харесва, имате всички права на гражданин. Можете да избирате, можете да бъдете избиран. Възползвайте се от тези си права, за да решите проблемите си. Аз, искам България да е нормална държава с нормални институции и ред. Вече се боря срещу всички опити този ред да бъде разрушен от хора, които още в семействата им не са ги научили на дисциплина, ред, отговорност. Не са ги научили, че преди да отвориш устата си да искаш, трябва да си дал достатъчно. За сега всичко е условно мирно, за сега.

    Коментиран от #80

  • 51 Оставка Айдуци

    5 5 Отговор
    Не е вЕрно!
    Скоро нашият Каскет не се е снимал до някой чужди плет.
  • 52 платен брътвеж

    4 7 Отговор
    нищо не разбрах от тоя брътвеж за каскета
  • 53 Гербаджия

    14 12 Отговор

    До коментар #44 от "Бесен":

    Не така мой човек. Тая лъкардия с фалшифицираните избори я разправяй на бабите от селото си. Как със същата ИК, Радев стана президент ? Как дори ГЕРБ нямат поне 50 % в парламента, та се налага да се коалират ? Как червените комунисти събраха толкова гласове ? Защо да са фалшифицирали изборите ? Защото комунистите и да ги буташ , няма ли я червената армия - освободителка да ги качи на власт, все ще си реват като опозиция. Свиквай. Явно квичащите по площада не са народа и ще го видите на редовните избори. До сега винаги съм гласувал за ГЕРБ и пак ще гласувам. Ела ми кажи, че съм купен или нещо там от миризливия ви речник. С оскверняването на националните символи изгубихте страшно много. Престарахте се. Фамилията ми е доста голяма и се разраства. Един неин член не гласува за друга партия, освен за ГЕРБ. Ще се видим на редовните парламентарни избори. От тук виждам как си правите сметките да купите цигани и да използвате вещиците на Мая Манолова за магии.

    Коментиран от #73

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Другия с коня

    14 10 Отговор
    Другарки и Другари,докато многоумствате на тема Главен Прокурор в Ареста са двама от Президенството за търговия с Влияние,десет Олигарси и Приватизатори,ограбили България,Текат проверки на най-големите Приватизационни сделки 28. На брой и следват ТЕХНОИМПЕКС и всички подобни....Прокурор или Съдия присъди Условна присъда на Румен Овчаров за 25 милиона откраднати като Длъжностно лице....Предстои Съдиите с Червени цървули и те да посетят Ареста....

    Коментиран от #64

  • 56 Антикомунист

    9 6 Отговор
    Тая мазга от далече намирисва на червено.
  • 57 И аз, и аз

    12 6 Отговор
    Значи за Татарчев, ФИЛЧЕВ, Велчев, ЦАЦАРОВ...може, а за Гешев не мож
    е. Ее, оляхте се!
  • 58 Протестър

    8 7 Отговор
    Поредния кьор фишек на комундетата.
  • 59 Употребените хора

    9 10 Отговор
    МНОГОТО лъжи се изрекоха по адрес на бойко но няма едно доказателство нито барселона испанците мълчат нищо не знаят. чекмеджето с парите пет снимки и петте различни лоши аранжори поне да бяха ги оставили там пароците. Лъжи и провокации ходи да ги рАзправяш на бабичките на село тия. Костинброд 2.Костинброд 3 . Циганска работа на комундетата долни. Който им вярва е много болен.
  • 60 БСП

    6 7 Отговор
    Народа вече не ви вярва. И протесиращите се ограничиха от БСП и нейните фракции. На изборите сте аутсайдери. Колкото повече говорите толкова по малко хора ви вярват. Великите провокатори се наиграха яко.
  • 61 Скитника

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Дедо Jo":

    Цялата власт в ръцете на народа, народни представители - действително само народни представители, т.е. Пряка Демокрация.
  • 62 123

    8 8 Отговор
    Няма гаранция, че и в бъдеще за главен прокурор на РБ може да бъде сложен некомпетентен, неморален и противен тип като този човек. Процедурата трябва да не допуска долнокачествени хора да бъдат издигани до високи позиции в държавните институции.
  • 63 Ами

    11 8 Отговор

    До коментар #38 от "Бойко":

    Какво означава това? Щом Божков, Василев, Бобокови, олигарси и т.н. подобни искат да го свалят, по пътя на логиката значи това е правилния прокурор. Такъв досега не имало! На всички горещи точки! Много деен от първия ден! Ама не гонел Бойко, това им е проблема! И защо да то гони ? Заради чекмеджето, къщата в Барселона? Чекмеджето направено много елементарно, кой държи така пари? Къщата? Ами колко много българи имат къде къде по хубави къщи, в България, Гърция и където си искат, почти постоянно са по далечни острови, с огромни разходи, самите телевизионери се изтрепаха да се хвалят на бедните зрители ( защото те ги гледат ) къде са ходили, какви деликатеси са консумирали, та Бойко имал още 1 къща, дори да е така, какво. Няма право ли ? Или пък защото Гешев влезе в недосегаемото президентство? Нали никой не е над закона? За какво се борим въобще? Има нещо сбъркано.
  • 64 Много

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Другия с коня":

    си далеч от истината !
  • 65 Като

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Дедо Jo":

    ти се копае, па никой не мое те спре! Между другото иди до личния ,може да измисли нещо човека!Все има някой състудент психиатър! Наложително е!
  • 66 Тръмп

    9 6 Отговор
    ОСТАВКА на каскета!
  • 67 Оставка Мафиоти!

    5 2 Отговор
    ВСС е паразитно ОПГ-Сдружение,узурпирано от SMS-адджии.
  • 68 Мутрите вън!

    5 5 Отговор
    Каскетът вън!
  • 69 Шуми Марица

    5 4 Отговор
    Така искаха комунистите от Герб, ДПС обединени патриоти и хората на Гергов, Бсп ,единствено тогавашният мин.на правосъдието и парламентарната група на реформаторите гласува за разделяне на прокуратурата от съдиите, сега ,Демокротична Бъргария,но без кунева и сдс.Като знам първо сигналните реакции при гласуването на българите ,сигорен съм че мафията ще овладее наново страната

    Коментиран от #86

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Да те

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Каквото повикало, такова се обадило":

    светна ,съдиите нямат работа да гонят боклуците по покривите,прокурорите ако имат желание да се правят на милиционери никой не може да ги спре!
  • 72 Наблюдател

    6 1 Отговор
    Самия смисъл на ВСС е сбъркан още в самото му словосъчетание! Какво аджеба правят там прокурори!?
  • 73 Nike

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "Гербаджия":

    И да не ти се вярва леля ми е била свидетел как ченгета сменят чували с бюлетини
  • 74 гаврош

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гоце":

    Защо, думата мазгал значи бойница (отвор за стрелба)! Ако питаш някой стар стругар има струг мазгал, на който можеш да разтягаш заготовка за да оформиш детайл !
  • 75 СУПЕР

    1 0 Отговор
    Сега става интересното, нека да видим следващия епизод след дълго и очаквано ........
  • 76 ще видите

    3 2 Отговор
    Комунизмът се завръща
  • 77 Хаджиментов

    5 2 Отговор

    До коментар #44 от "Бесен":

    Уважаеми, Бесен.
    Именно пътят, който показваш е наивен и показва липса на опит и знание на историята. Но нека да карам подред:
    - Една оставка не решава нищо, защото служебното правителство на Радев ще направи всичко за да ощетят ГЕРБ и да ги сринат. Радев е пристрастен и има лична неприязън, която непрекъснато показва и която не му позволява да назначи кабинет, който ще организира честни избори.
    - Който и да спечели изборите няма да може да прокара никакви промени в конституцията, защото 1. Никой от сегашните политически играчи не ги иска и 2. Дори някой да иска, никога няма да събере 75% от депутатите да ги гласуват. Вече 30г имаме избори и никой нищо не променя по простата причина, че сегашното статукво и законова база удовлетворява всички политически играчи. Тази система е изградена от БСП с подкрепата на ДПС за да обслужва тях, но сега е в ръцете на ГЕРБ и те се възползват от нея, но въпреки това опозицията не иска смяна, защото се надява да се върне на власт и да се възползва пак от това, което е градила толкова години.
    Така, че честни избори няма да има, както и обществена подкрепа, защото има хора, които помнят, как БСП и ДПС крадоха и колко корумпирани бяха. Има хора помнещи, кой разруши и ограби България, кой създаде мутрите, вкл. Б. Борисов, кой създаде Конституция и закони поставяйки съдебната власт под зависимостта на политиците, кой създаде олигарсите и направи законите позволяващи и дори поощеяващи корупцията. Това, че сега БСП и ДПС се п

    Коментиран от #85, #92

  • 78 Хаджиментов

    7 0 Отговор

    До коментар #44 от "Бесен":

    Продължение:
    Това, че сега БСП и ДПС се представят за борци срещу кражбите и корупцията няма да заблуди никога.
    В обикновено НС няма да има никакви промени, защото нищо няма да може да стане без ГЕРБ, БСП и ДПС, а те не искат нарушаване на статуквото.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Хаджиментов

    7 3 Отговор

    До коментар #50 от "Генерал":

    Коя държава е нормална = тази преди 1989г или сегашната?!?!?
    Нали точно това искаме - да се смени конституцията и след това други основни закони, за да станем наистина нормална държава. Такава, в която да има върховенство на закона и всеки да е отговорен за действията си. А политиците - най-много.
    Сегашното статукво няма нищо общо с нормалмостта и това идва от калпавите закони, които конституцията позволява.

    Коментиран от #91

  • 81 Вижда се накъде духа вятъра

    9 3 Отговор
    Нека каже съдията от колко души е въпросното НПО " Съюз на съдиите" и каква е репутацията на членовете му?Кой финнансира това НПО и защо реват на президента и го защитават,че и поставят въпроса ,защо Гешев влиза в президенството,но той влиза със съдебно решение и не срещу президента, а за служители извършили злоупотреба с националната сигурност.Обвиненията обаче не са важни,а посещението.Та клонят не към решаване на проблемите,а към назначен гл.прокурор дали от президент или министър ,а не избран от колегия .Всичко е миже да те лаже.Не е вярно,че Гешев е избран от парламентарната квота съдии,имаше и други.Цели се прокуратурата да не е независима ,а назначена,за което най много милее кръга Капитал ,чрез Ристю Пинокиев,но има и новоприсъединени.И защо независими съдии се месят в работата на независими прокурори,още повече дават изявления,като какви?
  • 82 Джил

    2 5 Отговор
    В сайта пишат два вида комунисти ГЕРБ и анти ГЕРБ.
  • 83 Радев

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Коментатор":

    Каквото и да се казва ,каскета да се маха .Действа като милиционер и пази мафията .
  • 84 мечо

    4 2 Отговор
    исборат на гешев е наи доброто което се е случвало на хората вав последната една година
  • 85 Коментатор

    2 2 Отговор

    До коментар #77 от "Хаджиментов":

    Напълно вярни констатации и изводи, за съжаление.
  • 86 Коментатор

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "Шуми Марица":

    Доста точна преценка. Кой народ от Източа Европа остави комунистите на власт след 1990. Кой народ сега продължава да гласува за техните наследници. Кой народ се въобразява, че Слави Трифонов ще го 'оправи'. Е, май си заслужаваме съдбата...
  • 87 Бай Ху

    1 1 Отговор
    ГРАД КОЗЛОДУЙ ТИ СИ СПЛЕСКАНХУЙ!
  • 88 Бай Ху

    1 1 Отговор
    Дедо Jо ше те болигъзо!
  • 89 Мунчо

    1 2 Отговор
    Оставка,Съд и Затвор,Радев е Позор,Радев К.рво Радев К.рво
  • 90 Само един

    1 0 Отговор
    факт е достатъчен, за да бъде махнат този послушник . че ИЗЛЪГА, че е провокирал разговор в ЕС. Оправданието, че ,видите ли, някакъв си там ПР или не знам какъв си център го бил написал, е смешно - подписът под текста е на Гешев. Значи или въпросният "юрист" не чете това, коеко подписва, или лъже съзнателно. Кое от двете неща е съвместимо с поста "главен прокурор"?
  • 91 По коя

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "Хаджиментов":

    Конституция се организира държавата ни в момента - отпреди 1989 или след това? Останалото от казаното от теб са празни приказки. И ако има нужда от нова Конституция, Десислава от Дулово и абсолютният неграмотник Борисов ли ще я правят?

    Коментиран от #99

  • 92 И как

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "Хаджиментов":

    служебното правителство на Радев ще направи всичко, за да бъде ощетен ГЕРБ? Единствената възможност на такова правителство е да контролира справедливостта при организирането и провеждането на изборите. Ако такава справедливост води до ощетяване на ГЕРБ,това означава ли, че ГЕРБ провеждат "честни4 избори?
  • 93 Дедо Jo

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "Коментатор":

    Вярно е само това:
    "Важното е тези които не го (Главния прокурор) харесват, да бъдат малцинството, чиито нечисти интереси са засегнати".

    Над 2/3 от избирателите не харесват Главния прокурор и мислят, че той не защитава техните интереси, затова искат оставката му!

    Оставка Гешев!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 123+

    3 0 Отговор
    Осем учебни заведения в Бг. бълват юристи, които влизат без конкурс. Повечето са полуграмотни езиково на входа, а такива са и на изхода с дипломи. Селяндурският манталитет и чалга културата няма как да изфабрикуват качествен юрист! Резултатът е на лице.
    Да пе пиша за милиционерското Симеоново, което не подготвя магистрати!
  • 97 Дедо Jo

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Хаджиментов":

    Хаджиментов,
    Винаги успявате в един пост да сложите верни и неверни твърдения.
    И винаги успявате да свържете положителни и верни твърдения (например: утре слънцето ще изгрее) с ГЕРБ и бате Бойо победоносно яхнал белия кон!

    На това му се вика миш-маш в главата или манипулация!
    Постът ви под номер 30 е типичен пример за манипулация.

    Оставка Ментовци!

    Коментиран от #100

  • 98 аз съм Веска

    0 1 Отговор
    ЕПИЗОДИЧНИТЕ МУ НАСТРОЕНИЯ , НАЙ - ЯРКО СА ПРЕДСТАВЕНИ В КОЛЕДНИЯТ ПРАЗНИК : " КОЛЕ ДА Е !!! ".ТОВА Е РАЗЛИЧИМИЯТ , ЯРКИЯТ , ДЪРЖАВНИКЪТ -НИКОЛА ФИЛЧЕВ.
    КОГОТО СА ИЗБРАЛИ , ТОЗИ ЩЕ Е .НЕ Е МОЯ ПРИЩЯВКА.
    ГЕШЕВ ЩЕ ОСТАНЕ В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ , СЪС СЛАВАТА НА ШАНЕЛ № 5 .
    НЕ СЕ ШЕГУВАМ . ИМА ЛИ ДРУГА ПРИЧИНА ДА Е НОМЕРИРАН С ПЕТ . МОЖЕ БИ ИМА . ПОТЪРСЕТЕ .
  • 99 Хаджиментов

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "По коя":

    Държавате ни е организирана по новата Конституция, която е направена така, че позволява всички тези безобразия и прави съдебната власт зависима.
    При свикване на ВНС част от депутатите ще бъдат избрани мажоритарно и това ще даде най-широка представителност на българското население.
    А Конституцията ще се съставя от най-големите експерти в тази област в България, които ще са в качеството си на експерти и ще се гласува от 400 депутата във ВНС. Предложенията на ГЕРБ са само формални, за да се започне процеса. Така е по изискване на сегашната конституция, което е още едно нещо, по което трябва да се помисли.
  • 100 Хаджиментов

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "Дедо Jo":

    Говори конкретно, моля. Кое точно не е вярно. Кое е манипулация. Ако даваш оценки, трябва да се аргументираш.
    Общи приказки - в кръчмата и на площада.
  • 101 Мазгалов

    1 2 Отговор
    Да лош е Гешев, той пусна от затвора предсрочно убиеца на Монов, той пусна Йожи, той занесе на селянчето
    радев секретни документи, той каза на Узунов за изхода на дело една седмица преди решението на съда. Той е лош не се яви при радев когато му заповяда Митко МСМ, да той е лош. Но защо не чухме от ваше величество нищо когато отиде в МС и изведе министър и зам с пранги.

    Коментиран от #102

  • 102 Хаджиментов

    1 1 Отговор

    До коментар #101 от "Мазгалов":

    Нали, друго си беше при предишните Главни прокурори - не закачаха никого и никой не им искаше оставката...
    Бих се учудил ако сега беше обратното, т.е. олигарсите и мафиотите да не реагират и да не направят нищо за да разкарат Гешев и да си гледат рахата. В Италия и някои други държави дори убиват...
  • 103 Народа

    0 0 Отговор
    Народа трябва да избира поне ръководните органи в съда и прокуратурата.Сегашното положение създава възможности за зависимости и корупция.
  • 104 Сатъра

    0 0 Отговор
    САМО КАТО МУ ПОГЛЕДНЕШ ФИЗИОНОМИЯТА ТИ СТАВА ЯСНО ЩО ЗА "ЧОВЕК" Е УЖАС...... Б.... К, Г.... Р, И... Д, ОЛ....... Н И ВСИЧКО ДРУГО КОЕТО СИ ПОМИСЛИШ.
  • 105 Колева

    0 0 Отговор
    Много интересни хора се изказват.питам кой пусна джон пилигрими от затвора предсрочно ,не е гешев,а лозан панов,кой пусна йога,пак съда.щом става дума за хората на лозан панов,всичко е наред.да нямало въобще главен прокурор,да се извади прокуратурата от съдебната власт,да се избират прокурорите от народа.как ще стане без велико народно събрание,като по никакъв друг начин не става.глупавите ви разсъждения,че може с промяна на законите е лъжа.искам между другото да попитам,ако отида сама пред някое учреждение и започна да хвърлям яйца и домати дали няма да ме арестуват на минутата и да ми повдигнат обвинение поне за дребно хулиганство.вие големите борци за правда и свобода какво ще ми отговорите.разбирам много добре,че законите ще важат не за вас,а за мен.безсрочните нагли.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове