4 Октомври, 2020 11:09 6 676 28

Благоевградски зъболекар с коронавирус издъхна в реанимация

  • коронавирус-
  • зъболекар

Състоянието му се влошило

Благоевградски зъболекар с коронавирус издъхна в реанимация - 1

Благоевградският зъболекар д-р Красимир Крачунов е поредната жертва на коронавируса. 58- годишният стоматолог е бил настанен първоначално в отделението по кардиология, но след като му бил направен тест, се установило, че е с коронаинфекция и бил преместен в реанимация, пише struma.com.

Състоянието му се влошило и снощи д-р Крачунов починал.

Мъж от Разлог, който бил на лечение в интензивното отделение, също е издъхнал след усложнения от Ковид-19.

В резултат на коронаинфекция във Вътрешно отделение е починал 72- годишен мъж от Израел, който живеел в Благоевград.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковид или Редбул

    48 30 Отговор
    Писали са го с корона то е ясно лъжите вече не вървят

    Коментиран от #4

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    45 2 Отговор
    БОГ да прости ЧОВЕКА съчуствие на близките му

    Коментиран от #14

  • 3 ...

    25 12 Отговор
    Кой пусна болния израелец в страната?
  • 4 Стига с простотиите.

    33 9 Отговор

    До коментар #1 от "Ковид или Редбул":

    Зъболекарите са едни от най-застрашените. Работят в близък контакт с пациента, надвесени над него, а от устата на хората хвърчат пръски, слюнки и други секрети при доста от зъболекарските манипулации. Никой не ходи на зъболекар с отрицателен PCR от същия ден в джоба, а не съм чул и зъболекарите да работят в пълно защитно облекло. Един суперразпространител(безсимптомен) да има сред пациентите си и съвсем вероятно става заразяването и то с висок вирусен товар. Въпреки маската, шлема, ръкавиците.Ходенето на зъболекар въобще не е от безопасните неща и за пациентите, а камо ли за зъболекарите. Нищо чудно няма в това, че се е заразил, нито в това че е починал. Ковид-19 води до усложняване на много от хронични сърдечносъдови болести,така, че не е нужно непременно да се развие пневмония от него. Може да доведе и до инфаркт. И до купища други усложнени състояния, а оттам и до летален изход.

    Коментиран от #18

  • 5 мечо

    5 41 Отговор
    на много хора е извадил забите тос така му се пада

    Коментиран от #20

  • 6 Све

    37 6 Отговор
    Започва да изглежда че като вкарат някого с корона(дори и фалшива- момчето от В. Търново) го убиват С ЛЕЧЕНИЕ
  • 7 Ковид или Редбул

    24 11 Отговор
    Опитват да превърнат децата в чудовища, и не само тях. Маските буквално скриват емоциите, забраната за прегръдки забранява емоциите и близостта (Второто - отново буквално). Колко по-ясно от това трябва да стане? Искат да лишат хората от човешкото в тях, защото тогава те ще станат именно като психопатите, налагащи всичко това, и вече няма да са заплаха, а ще следват плана с готовност.
  • 8 само питам

    38 7 Отговор
    Аутопсия направихте ли за да кажете от какво е умрял? Теста не показва нищо щото си отчита нещо друго. Щом е бил в кардиологията най-вероятно е инфаркт ама за да опънат парите са го преместили в реанимация с диагноза ковид.

    Коментиран от #9, #10, #15

  • 9 Ковид или Редбул

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "само питам":

    Точно така
  • 10 Политолог

    4 16 Отговор

    До коментар #8 от "само питам":

    Ама как Ганьо винаги е готов с отговор беее...
  • 11 МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН

    25 6 Отговор
    Като знам как ги пишат умрели от Коронавирус, даже и тия дето ги е блъснал влак, Камо ли за другите дето си умират от нещо друго..просто вече всеки умрял е от корона
  • 12 Ходещ труп

    4 9 Отговор
    Погледнете го от позитивната страна на нещата. В смъртните ни актове ще пище умрял като цар
  • 13 Мими

    15 6 Отговор
    Голяма мания да напишеш всеки умрял от тази глупост, а човека умрял от инфаркт.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ковид не се доказва с аутопсия

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "само питам":

    А заразен с ковид човек, особено с голям вирусен товар(както е абсолютно вероятно, имайки предвид професията и невъзможността за социална дистанция при работа) може да получи тромбоза на съдове и инфаркт много лесно. И като е с положителен тест го пишат починал от ковид. Нищо ненормално няма в това. Ако всички с инфаркт ги пишеха, че са починали от ковид щяхме да имаме поне няколко хиляди умрели с ковид досега. Може и сред починалите у дома си с инфаркт или инсулт да има и такива, при които да е бил в резултат от заразяване с ковид от някой безсимптомен роднина или близък. При някои хора няма белодробни симптоми и не е задължително да получат непременно пневмония. Предполага се, че жертвите на коронавируса са поне 2 пъти повече от официално обявените по света. Този зъболекар най-вероятно е щял да поживее поне още няколко години, ако не е била срещата му с ковид-19.А аутопсията, дори да беше направена нищо нямаше да установи със сигурност или да отхвърли със сигурност. Само щеше да изложи на излишен риск екипа. Съболезнования на семейството му. Кураж и дано да са живи, здрави и сплотени.

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Да добавя че

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стига с простотиите.":

    При грип също може да бъде засегнато сърцето, особено при хора с болни сърца! Най-често това усложнение се получава, когато се кара грип "на крак" - затова при абсолютно никакви обстоятелства не трябва да се работи в случай на разболяване, а веднага да се вземе пълноценна почивка! Тялото изразходва неимоверен ресурс за справяне с инфекциите, затова трябва да му благодарим и да се грижим за него - така както никой друг не би могъл!

    Коментиран от #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Мразя герб

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "мечо":

    Ти кога ще тръгнеш на училище?Първолаците вече са в час,отиди и ти.Трябва да научиш българска граматика.
  • 21 MK17999

    5 1 Отговор
    За разлика от останалия свят ние се борим с два вируса - ГЕРБ и Ковид 19.И двата са смъртоносни но при първия никакво лечение няма камо ли ваксина.
  • 22 Демо

    5 1 Отговор
    Не виждам да ревете за хилядите починали от сърдечни заболявания през това време изтровени от отпадъците които ядем от веригите . Гнус ме е от вас..
  • 23 ковид19

    3 2 Отговор
    крайно време е вируса да удари тулупа.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Стамат магарето":

    внимавай какво си пожелаваш мизернико
  • 26 Бялата мафия

    2 2 Отговор
    Приет в кардиология, значи сърдечни проблеми, правят му тест и го засилват в реанимация без да му лекуват сърцето и напълно в реда на нещата човека починал, естествено лекарите веднага си измиват ръцете с китайската хрема.
  • 27 Пчмедик

    1 2 Отговор
    Нещо в България не успяват да ги лекуват
  • 28 Дълбоко Виждащ

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Да добавя че":

    Това е опасна възраст52-58г мъжете са длъжни да вземат подходящ Статин и Аспирин протект ежедневно ,за дане ги изненада Инфаркт и да го напишат ковид19!Не се знае причината,но мъжете правят лош холестерол-ЛДЛ,докато жените правят добър холестерол- НДЛ.Жените след 46г трябва да пият аспирин протект ежедневно!