8 Октомври, 2020 09:27 15 347 59

Каролев: Партията на Слави ще има сериозно представителство в новия парламент

  • владимир каролев-
  • парламент

България изобщо не е била разглеждана от Майкрософт като възможност за инвестиция

Каролев: Партията на Слави ще има сериозно представителство в новия парламент - 1
Снимка: БГНЕС

Създаването на партия, ориентирана към икономически растеж, ще е полезно за всички. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ финансовият експерт Владимир Каролев. Той обясни, че такава партия ще е полезна за всички хора - както за тези с високи доходи, така и за тези с ниски.

„А и за пенсионерите. Защото пенсиите могат да се увеличават само с ръст на икономиката. За съжаление не съм оптимист, че в краткосрочен план може да се случи нещо положително. Може да направим прогноза, че на следващите избори, когато и да са те, ГЕРБ няма да има възможност да направи правителство само с така наречените „Обединени патриоти“, ако изобщо те влезнат в правителството. Вероятно ще има много по-широка коалиция, в рамките на която ще се направят политически компромиси. Няма да се учудя, ако ГЕРБ, БСП и ДПС влезнат заедно в бъдещ кабинет нищо, че сега се ритат по кокалчетата“, коментира експертът.

Според Владимир Каролев партията на Слави Трифонов ще влезе в новия парламент и то с доста сериозно представителство. Дали обаче ще се случи по-технократско правителство не е сигурно, коментира още той.

България изобщо не е била разглеждана от Майкрософт като възможност за инвестиция. Това каза още финансовият експерт Владимир Каролев. Той обясни и причините за това.

„За такива големи инвеститори е важно да виждат предвидимост в бизнес средата във всяка една област. Това нещо не се случва в България. Втората причина е, че каквото и да говорят управляващи и опозиция за корупцията, България си остава най-корумпирана държава в региона, по-корумпирана дори от съседни страни, които не са в ЕС. Третата причина е, че единственото правителство, което можеше да говори на равна нога с чуждестранните инвеститори, беше с премиер царят, той доведе в екипа си и хора, които са работили в международните финансови центрове и знаеха как се преговаря и говори с международни инвеститори. От тогава насам се сменят министри, повечето от които не говорят никакви езици или го правят така, че е по-добре да не говорят въобще“, коментира той.

Не може в 21 век да се слагат на висши позиции хора, които нямат опит с международни структури и чуждестранни компании, категоричен бе Владимир Каролев. Министрите трябва да говорят, а не да сричат чужди езици и народът ни да се срамува от тях. С преводачи не се ходи на бизнес преговори, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутри вън

    98 70 Отговор
    Слави ще е първа политическа сила!

    Коментиран от #5, #10, #17, #46

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Средни полове и 28типа джендъри

    50 13 Отговор
    Що са среден пол трябва да си за да си направиш такава прическа
  • 4 Академик

    59 75 Отговор
    В партията на Слави ще има само инфантили

    Коментиран от #6

  • 5 Мутрагенио

    59 43 Отговор

    До коментар #1 от "Мутри вън":

    И тогава ептем нормалните хора ще емигрират от БГ

    Коментиран от #9, #21

  • 6 Мутри вън

    50 45 Отговор

    До коментар #4 от "Академик":

    Ще напълни парламента с чалга певици а не с олигарси !

    Коментиран от #15

  • 7 ГРОБ

    28 13 Отговор
    Пак в очакване на Годо!
  • 8 да де

    35 11 Отговор
    С други думи след като си избира да управляват такива "прост народ, слаба държава".
  • 9 Мутри вън

    64 49 Отговор

    До коментар #5 от "Мутрагенио":

    Всички нормални хора ще гласуват за Слави той ще обере и протестния вот !

    Коментиран от #12

  • 10 Георги

    63 24 Отговор

    До коментар #1 от "Мутри вън":

    Само чалгар не ни е излагал в чужбина хубавата страна. Ченгесари ,ДС , един стар цар и селяци ни се изредиха като на Мара общата на площада
  • 11 антибсп

    52 45 Отговор
    Чалгарят нема шанс. Пълни глупости говори королев.
  • 12 Мутрагенио

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "Мутри вън":

    Нормални... Според тях единствено нормални.
  • 13 Клошар с висше

    40 20 Отговор
    Това плямпало на снимката ,КАКВО РАБОТИ -да попитам, че и то взе мнения да дава ?
    Освен да е барнал някой лев и от Чалгаря .
  • 14 Дедо Jo

    39 13 Отговор
    Трифонов вероятно ще има 2 по големина парламентарна група, но какво от това...
    Чета замъглени проблясъци "Отиваме на избори, за да превърнем в закон точките от референдума" - да, ама това беше актуално преди много години, сега е в миманса, малка част от промените, които елкторатът желае.
    Например: Какви реформи ще предложите? Как оправяме съдебната система? ... Как ще се преборите с бедността?...
    По тези теми - пълна тишина.

    Намирисва на партия един сезон.

    Оставка Борисов!
  • 15 Министъра на колтурата

    24 10 Отговор

    До коментар #6 от "Мутри вън":

    Ще е Азис
  • 16 Това

    37 11 Отговор
    е поредната скалъпена и грозно инсцинирана залъгалка и стръв за балъци ! Последното интервю с Борисов показва брилянтно неговата същност на зависим , нерешителен , манипулируем и един страхлив нарцис ! Каква партия , какви пет лева , бе ?
  • 17 хаха

    26 14 Отговор

    До коментар #1 от "Мутри вън":

    Те тогава ще е рев яко ... тоя мазен подлизурко да ходи да пее на некоя мутра
  • 18 Настопроценти

    32 22 Отговор
    Със Слави в Парламента България ще пропадне още. Към кючекчийки и кючектисване.

    Коментиран от #22

  • 19 4257

    29 25 Отговор
    За ТВ на Слави са платили малко повече от 2000 души. Как си представя Каролев някой да влезе в следващ кабинет с 2000 души? Не зная кой измисли и тиражира влизането на Слави в НС.
  • 20 ххх

    26 5 Отговор
    "Министрите трябва да говорят, а не да сричат чужди езици и народът ни да се срамува от тях. С преводачи не се ходи на бизнес преговори, каза още той."
    Много е важно това, дано най-накрая имаме късмета в бъдещото управление да има компетентни хора. Не зная за вас, но на мен ми дотегна от циркаджии, полуидиоти, простаци, мафиоти, необразовани и крадливи егоцентрици, от които нищо, ама наистина нищо не става!
  • 21 Мъка

    19 9 Отговор

    До коментар #5 от "Мутрагенио":

    А дано! Това ще е най доброто, което може да се случи на страната ни! Да изчезне цялата продажна и куха сган, мислеща за нормална!
  • 22 Проблемът е

    27 6 Отговор

    До коментар #18 от "Настопроценти":

    Като направи всички проститутки и танциорки депутатски ние къде ще ходим на к*ви
  • 23 Мутрагенио

    30 14 Отговор
    Тя и телевизията му беше безплатна ма стана платена.
  • 24 Перо

    25 10 Отговор
    Това недоразумение,което се пише “икономист”,явно се ориентира пак към държавната софра,/за друго не става/,сменяйки поредната партия.
  • 25 big

    21 11 Отговор
    Да, те са продължение на феномена СДС, царя и Бареков. Проблема е, че те ще имат подкрепа и влязат в НС, но ще бъдат същите импотентници като последните две. При тях не се наблюдава креативност и визия за бъдещето. Те са се капсулирали в точките си от референдума и смятат, че това е достатъчно. Дори не виждат, че някои от тези точки са пълна глупост и недомислица, нямат и ясна визия за бъдещи коалиционни партньори. За мен това означава, че ще сме свидетели на коалиция тип: орел, рак и щука и накрая едно голямо НИЩО. В случай, че Тодор Йорданов е някакъв фактор в тази партия и нещо зависи от него, това означава пълен провал.

    Коментиран от #32

  • 26 българка

    27 1 Отговор
    Дрънъ-дрън та пляс! Чии интереси прокарва този господин, като внушава, че ГЕРБ, БСП и ДПС може да направят правителство и ах, колко били кадърни доведените "специалисти" от царя, които се оказаха същите крадци??? Аман от "умници"!
  • 27 трясъ

    22 1 Отговор
    Министрите трябва да говорят, а не да сричат чужди езици и народът ни да се срамува от тях. КОНГРЕЧУЛЕЙШЪН!
  • 28 Казуар

    18 16 Отговор
    В България няма по голям калтак от Слави Трифонов.

    Коментиран от #30

  • 29 Надежди

    8 7 Отговор
    Трифонов ще обере гласовете на тези, които все още смятат, че подмяна на вота няма да има.
    Всички опити на българите да гласуват за нещо по-различно завършват в едно и също русло - послушание пред външни фактори - щатите, а откакто сме в ЕС - и Брюксел заради парите, крепящи правителството.
    В тази връзка като нищо ще има коалиция герб-бсп-дпс, защото това са проверени купени професионални бг политици, които ще купуват ф-ки, ще спират потоци и ще гласуват истанбулски конвенции.
    А президента ще казва, че за неща като ЕС и нато не трябвало да има референдум.
  • 30 Мъка

    9 2 Отговор

    До коментар #28 от "Казуар":

    Дали?

    А ти дето надраска това за 25 ст.?

    МЪка-а-а-а!
  • 31 Българите

    10 4 Отговор
    притежаваме уникално качество- чисто нашенски модел на поведение при всеки избор.Цепим се на крилца и преца.Един гласува " напук", друг- защото" Ами така".Трети- върви в партийния коловоз.Без да осъзнава,как избранниците му го плъзгат по пързалката десетки години.А всички партии именно това целят.За разлика от Народа, отдавна разбраха,че по удобен,безопасен начин от коалиционен модел няма! Обща безнаказаност! Винаги е възможно и лесно да заявиш..Ние искаме да го направим,но коалиционния партнъор има други виждания!". И така -30 г.Сега ще бъде същото.Слсвуца е подготвен за здрава патерица.Ще бъде опората на Ристъо,на Цвъки и евентуално накой куц маргинал от по далечно време. Очертава се че ще махнем холерата,за да дойде чумата.Ще напълним НС със подобни каролчета,и юпита- тип царскио миленчо и малък Мук.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Stormtrooper

    15 2 Отговор
    Трифонов познава сценаристите, но дали познава останалите? Едно е да интервюираш кандидат политици, друго е да влезеш в политиката с тях. Тези същите ще го изиграят, както изиграха и царя, на който по места назначиха кадри на ВИС. Ще може ли Трифонов да "свети" на всеки и да има контрол? Как ще отсява решенията, които те взимат дали не работят срещу хората и да се продължи политиката на геноцид спрямо бизнеса и създаването на безработица? Да не стане така, че около него да има едно ядро от сценаристи, които да се борят с вятърни мелници, а останалите да са част от статуквото. Ъ
  • 34 Дедо Jo

    9 3 Отговор
    По писаното от Каролев:
    1. Няма от къде да знае, че е създадена "партия, ориентирана към икономически растеж".
    Ако Владко е от широко прокламираните от Слави корифеии - тежко ни.
    2. "Няма да се учудя, ако ГЕРБ, БСП и ДПС влезнат заедно в бъдещ кабинет" - необмислено.
    Добре, че съм възпитан иначе бих казал, че Владко е голям смешник.
    3. Достоверно ще звучи "Дали обаче ще се случи правителство не е сигурно".
    С оглед изказванията на Тошко, Славчо,... (няма да се коалираме с БСП) съставяне на правителство (без ГЕРБ и ДПС - желанието на Суверена) е невъзможно.
    Възниква въпросът: Всъщност за какъв дявол ИТН влиза в политиката?
    4. Преекспонират се знанията на чужди езици - за това си има преводачи, по-важно е да се наблегне на мисленето.
    До 10 г. ще имате в главите чип, дето ще я върши тази работа в реално време.

    Чупката Каролев!

    Коментиран от #38

  • 35 Някой

    13 3 Отговор
    И тоя се бори да докопа кокала.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Stormtrooper

    9 2 Отговор

    До коментар #34 от "Дедо Jo":

    Ще стане, като кръчма в чуждо село- вътре разни, дето спорят и се карат (ама са си все свои) и някакви натрапили се незнайно от къде. Каква политика ще провежда с едно малцинство? Малцинство, защото се заблуди, че когато и да отиде на избори резултата ще му бъде един и същ. Щеше да има по-добър резултат покрай референдума.
  • 39 лошо По лошо

    9 9 Отговор
    Гласувайте за С.Т. и след 1 година ще ревете за добрите стари времена с Б.Б!

    Коментиран от #41

  • 40 Анонимен

    4 3 Отговор
    Кой си дава кокала. Те са заедно бдп, дпс и герб. Дори при дост живееше народа много по окей, но се сдушиха герб с дпс. Герб за българските мохамедани навсякъде начначи бойко и там неговата любима, дпс турците и на българите им показаха, някои де, среден и започнаха да се изнасят от Доганов Иван... Българите повечето са отчаяни, но снришно от турци помаци и жигани ди говорят и от дтрах им се подмазвст пред тях, а зад гърба.. Мълча си.. Смушам ги двуличнижите. Не става лесно Слави. Нищо против, но нерде Плевен нерде делиормана. Само като от поделението ипонеца, бойко предполагам го познава, строг умен красив бе 2003, не по фустите но ги бе подлудил.. Умираха за него но тя умря юлия гочката, на кого не пусна, ама рака не прощава. Слави, далеч ди. Много българи ще бягаме, кой къде очки видят може би това е целта на дпс, да си одтанат само те, ит малцинствата, до 10 години 0 българи.. Мечката е заиграла, но югозапада е беден и не ви искат дупесу. И много егоидти и студен народ сте. Питай бойко бил е с маке и тракийка, коя я по жарка хиби
  • 41 Мъка

    7 1 Отговор

    До коментар #39 от "лошо По лошо":

    Вярно ши ривети! Прозорлив си бря! Кой ши ви дава по 25 ст. да леете простотия тогава?
  • 42 Анонимен

    4 7 Отговор
    Да, ама днес, слави трифонов е човек на доган амет. Имат вече офиси. Може заедно всички бкп, бсп, слави, герб и дпс. Ако дост, ще ги измете половината, защото дост е за турция лошо нема, местан е турчин, а доган е с 50 процента циганска кръв и държи за ромите, а ес за тях и всичко е ефин голям тюрлюгювеч бб и доги. Дано след 1 месец Цветанов го допуснат да пооправи нещата, но едва ли енп.. А бб и дпс доган хасан ги устройва за бг, а българите да си стоят роби в германия.. Да гледат старци с орязани 2 крака, с 1 зъб.. И да кара млсдото по няколко пъти да му го мие, но нела се усети и избяха. Робите българи.. Слави кои са ти родителите.. Тва не е бг. Там си роб.. По фобре роб навън, а не в бг безплстен

    Коментиран от #43

  • 43 Мъка

    8 3 Отговор

    До коментар #42 от "Анонимен":

    Как не те мързи, да надраскаш целия този бълвоч за 25 ст. Ако го прочетат от ПИК, най вероятно ще ти завидят на креативноста в между-ушието ти?!
  • 44 Пламен

    8 4 Отговор
    Експерт по какво е Каролев?Изпълзял от нищото комплексар.
  • 45 Ай стига ве

    6 3 Отговор
    Каролев ти в час ли си, обесними как един чалгагар ще вдигни икономиката заплатите и пенсиите, я си признай колко парички ти даде Слави да изтърсиш тази глупост, само погледни колко хора са платили за да гледат скапаната му телевизия точно 2018 човека и сега познай колко ще гласуват за него, и ти си същия палячо като него
  • 46 Иян

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мутри вън":

    Лелеее.Поредна катастрофа. Не защото Слави е лош,а защото 1 е да искаш,друго е да можеш,3 и 4 е да го направиш.
  • 47 Хулиган

    7 3 Отговор
    Този сапун Королев пак говори пълни глупости! По добре да лиже задника на Бойко!
  • 48 Бах

    5 2 Отговор
    Тоя чалгар съвсем ще я оправи държавата ,един тъпак сменя друг !
  • 49 Mарта

    5 3 Отговор
    Е, няма такава държава щом чалгарите ще влязат в парламерта!
  • 50 Бай Ху (By Who)

    3 3 Отговор
    СЛИВЧО ДУПЕТАТ!
  • 51 Абе

    2 3 Отговор
    Каролев, ти каква маймунка сииии...
  • 52 Джони

    3 2 Отговор
    Много вярвах на Слави...!Но,откакто гледах предаването му с гост-Борисов нещо се пречупи е мен...!Слави стоеше кротко като мишка в ъгъла и не смееше да се обади,камо ли да го опонира...!А политиката не е само да четеш в аутокюто какво са ти написали сценаристите...-трябва и акъл...,трябва и смелост...!
  • 53 Въпросче?!

    3 0 Отговор
    А бе кво стана-тоя нали го подведоха под съдебна отговорност за неспазване мерките свързани с ,,Ковид-19"...!Осъдиха ли го,или всичко е...,,Пунта-Мара"...?!
  • 54 Анонимен

    1 0 Отговор
    При Тошко гостуват много еродирани. Шегувсме се със Слави, но и при него също гостуват, някои дори му казват, съветват, като Иво Христов, Иво Инджов и др. Слушайте сърцето. Мислете за да не страдате. Аз не съм оптимист. Не мисля, че ще се оправят българите.. Много се краде. И то кои, хора с връзки. Кмета, служител в общината, кадастъра, адвокатката, дота директора, историка, а кой честен еродит пълни на пазара и не плаща, а бе, юрисконсулт, много начетен. И мвр, данс, и къде ли не, всичко е от бкп бб. Същото ще е. ЕНП.. Бб..????
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 бански старец

    0 2 Отговор
    абе Бай Каролев за какъв се гласеш сега да можеш да се подвреш пак при некой и да се гушиш като малко прасенце и да говориш глупости на българския народ ли я кажи на народа колко апартамента имаш или си имал в Банско щото ги продаде и как си ги имал и от къде пари

    Коментиран от #58

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 баба вуна

    0 0 Отговор
    мяза на педерун..л, може и да е такъв
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове