Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 11:23 5 577 50

Георги Георгиев за ''Турски поток'': Руски проект за руски газ, за който плащаме всички ние

  • боец-
  • георги георгиев-
  • ''турски поток''-
  • акция-
  • адв. камен добрев

''Нямаше нито един представител на българската държава там, нямаше работник, машина, нямаше българското знаме'', поясни лидерът на сдружение ''БОЕЦ''

Георги Георгиев за ''Турски поток'': Руски проект за руски газ, за който плащаме всички ние - 1
Кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

“Всички виждаме как Борисов козирува на началниците в Брюксел. Такива хора като него са удобни”. Това заяви лидерът на гражданско сдружение ''БОЕЦ'' - Георги Георгиев. Той бе гост в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'', излъчващо се по ТВ Евроком.

От сдружението обявиха, че готвят множество дела срещу лица и медии заради обвинения, отправени към "БОЕЦ". Сред тях е и депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Георгиев коментира и скорошното акция на ''БОЕЦ'', касаеща строежа на ''Турски поток''.

“Правим една много близка с “Росенец” аналогия. Показваме едни мафиотски схеми, където българската държава липсва. Нямаше нито един представител на българската държава там, нямаше работник, машина, нямаше българското знаме. Няма контрол. Никой. Имаше руски работници, руски фирми, които строят руски проект за руски газ, за който плащаме всички ние”, посочи Георги Георгиев.

Той определи, че по този начин Борисов плаща задълженията си към Москва от страна на Пеевски.

“В договора няма посочени подизпълнители. “Булгартранс аз” официално отрича. Саудитска фирма строи, това заяви Борисов от джипката и самолета. Саудитската фирма няма нито един човек и нито една машина тук”, отсече Георгиев.

“Русия прибира 4-те милиарда за строежа на този проект, а ние само плащаме”, категоричен беше още лидерът на ГД “БОЕЦ”.

Георгиев заяви, че гаранцията, че съоръжението ще бъде готово до края на годината е нещото, което в момента крепи Борисов.

“Още утре тези кадри, заедно с документите, ще идат в Брюксел. Направихме контакт с трима евродепутати, които обещаха това да стигне до съответните комисии”, посочи лидерът на “БОЕЦ”. Той попита защо у нас са пристигнали представители на Саудитска Арабия, след като на място са руски фирми.

Гражданско сдружение “БОЕЦ” алармира, че зам.-главният прокурор Даниела Машева е изпратила писмо до Европейската комисия, в което информира, че сдружението е свързано с банкера Цветан Василев. Това става ясно от публикации на членове на “БОЕЦ” в социалните мрежи. От сдружението са категорични, че ще търсят правата си в съда за въпросните твърдения.

''Подобно говорене познаваме още от Иван Гешев, самата институция говори по този начин. Самата институция се превърна в жълто-кафява медия, която разпространява информация, която първо минава през медийните бухалки и отговаря като официален отговор пред европейска институция с официални техни запитвания, че информацията е без доказателства, но има обосновано предположение. Това обясни адвокат Камен Добрев от ''БОЕЦ'', който също бе гост в "Честно казано с Люба Кулезич".

Цялото интервю на Люба Кулезич с Георги Георгиев и Камен Добрев можете да изгледате след 1:02:22 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    33 14 Отговор
    Или ще плащаш, или ще се грееш зимъска с паркета запален в средата на хола ти. Няма безплатен обяд, още повече за дефицитни стоки сантименти няма.

    Коментиран от #15, #43

  • 2 БОЕЦ...БОЙЦИ ЗА ПАРИ И ОБЛАГИ

    41 17 Отговор
    Я ГОШО ТЪПОТО ДАВА АКЪЛ....СМЕХ,СМЕХ
  • 3 БОЕЦ...БОЙЦИ ЗА ПАРИ И ОБЛАГИ

    18 24 Отговор
    АРКАД МОЖЕ ДА СИ НАЕМЕ КОГОТО СИ ИСКА...ЯВНО ДНЕС РУСНАЦИТЕ СА БЕЛИТЕ РОБИ НА АРАБИТЕ
  • 4 Миризлив пор

    34 10 Отговор
    Тук говорим за бизнес, някой си е заложил задника че ще го построи (арабите), поразгледал е кой може да го построи за най-ниска цена и е намерил (руснаците) и е прибрал разликата като комисионна. Иначе репортажа прилича на един стар виц - "гледам аз една табела ЖЕНИ, влизам а то било тоалетна".
  • 5 mafiota

    29 13 Отговор
    тоз го изритаха от партия Герб и сега се пробва да ги очерни... крайно неуспешно - това движение дали има и 50 поддръжника?
  • 6 Някой

    28 11 Отговор
    Тъпото пак се изплющя ,като малко жабче на мокър асфалт.
  • 7 БОЕЦ...БОЙЦИ ЗА ПАРИ И ОБЛАГИ

    22 8 Отговор
    ТЪПОТО ПАК СЕ НАПИНЯ....ШЕ ВЗЕМЕ ДА СТАНЕ ОЩЕ ПО ТЪПО
  • 8 Ххх

    36 11 Отговор
    Боец почна да работи за АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ ли ????? Газовият поток ще осигури ЕВТИН ГАЗ И ПРИХОДИ ! Втечненият газ е поне с 30% по-скъп

    Коментиран от #34, #41

  • 9 123

    39 7 Отговор
    Този е такъв "родолюбец", че се чудя още как не е отишъл пред американските тецове да попита защо Българите плащат толкова скъпо братската енергия......и защо Краварите смъкват по десет кожи от Българските граждани като прибират милиарди, дори и когато не работят.
    Или пък да иде при Херо Местафа да попита нещо за дадените милиарди за едни самолети :)
    Започнаха да лъскат соросоидни ментални задници!
    Его затова Тиквата ще е не власт още дълго!

    Коментиран от #14

  • 10 българка

    3 3 Отговор
    Гадняри - решете по съвест КОИ!
  • 11 Време е за Възраждане

    19 8 Отговор
    Да работим САМО за българските интереси !
  • 12 БОРИСОВ....ВОЖДА И УЧИТЕЛЯ

    5 13 Отговор
    ЕСТЕСТВЕНО ЩЕ СИ НАЕМАТ БЕЛИ РОБИ...НЕМА ДА БАЧКАТ ТЕ
  • 13 мЕКъ

    6 10 Отговор
    ЕК е най-великата медия. На второ място са 8/9. това са медиите на зомбираните от Кашпировски.
  • 14 321

    7 21 Отговор

    До коментар #9 от "123":

    А РУСНАЦИТЕ 30 ГОДИНИ НИ ДРАХА С ДВОИНИ ЦЕНИ НА ГАЗА...МНОГО МИЛИАРДИ НАРОДНА ПАРА....ГУШНАХА

    Коментиран от #18, #22

  • 15 гост

    8 20 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Който си въобразява , че по тия тръби ще тече газ и то повече от 50% от капацитета им е по-наивен малко дете , залъгвано с бонбонче !! Първо американските фирми , които трябва да доставят оборудването за компресорните станции няма да доставят и болт без писмено разрешение на правителството на САЩ , че няма да бъдат санкционирани !! А без тях това са просто едни закопани железа !! А отделно ЕК в момента , в който мине (ако мине , хахах) повече от 50% от капацитета руски газ , ще напраска такива глоби на България и Булгаргаз , че ще фалира на другия ден !!!

    Коментиран от #19, #29

  • 16 айсиктир

    28 9 Отговор
    Тоя Георги къде е виждал араби заварчици и защо предпочита араби да заваряват, а не руснаци. И този антимафиот се занимава с кьорфишеци. Всеки изпълнител има право да си наема подизпълнители. Да не би някой да е очаквал, че онези с обръчите ще дойдат с булдозери и електрожени тук да строят. Смешен плач.
  • 17 Монгола

    19 6 Отговор
    Ееее Джаба Георгиев взел е стотинки от козяк за да плюе по,, Турски поток"
  • 18 1958

    9 6 Отговор

    До коментар #14 от "321":

    Ко речИ!? Че газта беше най-евтина в Европе ли!? Май не си гледал какво пише в евростат! Тези внушения са добри за сбирките ви на дебилите, но не вървят пред нормалните, и интелигентни хора!
  • 19 честен ционист

    9 7 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Газпром и Шеврон си пият пиенето на една маса, дето се приемат само $.

    Коментиран от #27

  • 20 Private Spaсe

    16 6 Отговор
    Алоо Факултета, фирмата спечелила поръчката за изграждане е Салдитска и ползва за под изпълнители руски фирми изграждането на отсечката е за сметка на, Газором " BG прибира само таксите от транзит какви 4 милиарда те преследват неграмотникоо?
  • 21 посланик

    11 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: “Всички виждаме как Борисов козирува на началниците в Брюксел. Такива хора като него са удобни”. Това заяви лидерът на гражданско сдружение ''БОЕЦ''

    Нямaшe нитo eдин прeдcтaвитeл нa бългaрcкaтa държaвa тaм, нямaшe рaбoтник, мaшинa, нямaшe бългaрcкoтo знaмe. Нямa кoнтрoл. Никoй. Имaшe руcки рaбoтници, руcки фирми, кoитo cтрoят руcки прoeкт зa руcки гaз, зa кoйтo плaщaмe вcички ниe”, пocoчи Гeoрги Гeoргиeв.

    Да бе да! Тия в Европа са тъпи и изобщо не знаят какво се случва тук. Явно ситуацията ги устройва и всичко ала бала. 100% посолствата на разни там Германии.Франции виждат и следят събитията в Бг и си траят.
  • 22 Гого

    18 6 Отговор

    До коментар #14 от "321":

    Ти болен ли си бе човек? Значи ако едните са ни драли, то сега е време и другите да ни дерат. Майко мило. Бягай да се отчетеш пред Сорос, че си написал поредната тъпотия. Явно соросоидните издънки ви избират с конкурси за изпълване със съдържание на превъзходната степен на "простак"
  • 23 Монгола

    19 4 Отговор
    Джаба знае ли, че тази газ е за ЕС? Джаба защо не снима в откритите рудници на Дънди прешас където вадят по 6 тона злато на година което пътува за Кравария ?
  • 24 Yamaha

    7 6 Отговор
    На Бай Боко му е много тъжно, че не можа да отреже,, Турски поток " обаче ако отреже потока щеше да разсърди кака Меркел спонсорката и сега затова е шантажиран от краварите защото е крадец и те го знаят и ползват.
  • 25 РЕАЛИСТ

    13 3 Отговор
    Този Георги да го питам , може ли да намери квалифицирани хора в България , които да строят газопровод. Един познат заварчик, карал курс в Русия, ми каза че е работил там с тези правили газопровод и ги смята за факири в професията.
  • 26 Бесен Язовец

    12 1 Отговор
    Защо си мислите, че тези заварки на тръби Ф1200+ се правят на ръка? Това спец завъръчна техника след като ушие заварчиците само минават да проверят как е обшито и ако има някъде за кърпеж (поправка) тогава се поправя на ръка!!! Този е профан и се чуди къде да се завре да се прави на интересен.
  • 27 гост

    6 8 Отговор

    До коментар #19 от "честен ционист":

    Аха , и това къде , в несбъднатите ти мечти , хахахха !!! То и Северен поток щеше да работи от миналата година , пък не се види още 5 да тръгне !! И ушанките взеха да плещят за СП 3 , щото вденаха , че повече от 50% по тоя няма да им дадат !! Та белким от 2 и 3 да направят за един , хахах !! Само дето има и условие тръбопровода да е собственост на независима от Раша фирма , та после трябва и да ги подарят на някой !! Ако преди това не им го вземат банките , щото още сега е ясно , че е невъзвръщаем , а с още една тръба забрави , хахах !!!

    Коментиран от #28

  • 28 Бесен Язовец

    5 5 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Хаха колко просто шекелче си само ако разбираше!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 2224

    6 3 Отговор
    Тоя се бори ЕС да санкционира БГ.А после кой ще плаща?Само да натрупат някой лев и да се доберат до някаква власт ни клепат в ЕП,а от там трябва да му е ясно ,че само следват санкции и спиране на средства,а санкциите ги плащаме ние,а спирането на средствата са парите които внасяме за членството.И така и Радан и Елена се борят да плащаме и Гр.Иванов и сега и Гошо Тъпото.Станахме смешни с това сами да си правим мизерии.
  • 31 big

    7 2 Отговор
    Този в момента го раздава русофоб или защитник на националните интереси или показва абсолютна глупост! Имаше поръчка, саудитска фирма го спечели и е нейна работа какви фирми и откъде ще бъдат те. В конкретния случай не се говори само за националност на строителите, но и за обезпеченост с необходимата техника! Коя фирма у нас притежава това оборудване? Никоя, защото икономически не им е изгодно, няма такива проекти в България. За парите, това е пак работа на саудите, откъде ще ги вземат нас не ни интересува. Правителството го интересува проекта да бъде завършен и започнат да капят пари за крадене!

    Коментиран от #42

  • 32 Наблюдател

    11 3 Отговор
    Само че никой не показва смислено откъде може да се купува по- ефтин газ! Самия факт че трябва да минава през Турция вече го оскъпява защото трябва да се плащат такси за пренос за разлика от варианта "Южен поток" който беше бламиран. Няма начин американския да е по-ефтин освен ако не искат да правят дъмпинг което винаги е временно! Ако не беше така защо германците упорито строят "Северен поток 2" към който и датчаните се присъединиха?!

    Коментиран от #44

  • 33 месара

    8 3 Отговор
    тоя боец е голем тулуп !
  • 34 гост

    7 10 Отговор

    До коментар #8 от "Ххх":

    Втечнения газ поевтинява всяка година с 10-15% !! Щото с толкова намаляват кредитите за терминалите и танкерите , съответно спада себестойността !! Преди 15-тина години , когато почна да навлиза масово беше 250-260 долара за 1000 куб , а тази година падна до 70 !!! До 5 години ще е ВИНАГИ по-евтин от тръбопроводния при всякакви разстояния и условия !! Освен това конкуренцията вече е огромна !! Дори държави от централна и южна Африка строят терминали и се готвят да изнасят !! Дори една Грузия , дето няма собствен газ направи терминал и изнася азерски и ирански газ директно за Украйна ! Освен това втечнения има едно огромно предимство , дето тръбопроводния няма да има никога !! Може да се търгува от независими търговци до краен клиент БЕЗ ДА МИНАВА през газоразпределителни мрежи !!! Например топлофикация София може да си направи резервоар за две седмици (една десета от танкер за втечнен газ) и да си поръча газ на търговец от САЩ , който от терминала в Александрополис със влак да и го достави в София !! И всичките ти тънки сметки отиват на кино !!!

    Коментиран от #37

  • 35 обрат

    4 3 Отговор
    Имам чувството, че ГЕРБ плащат на олигофрени да протестират, само и само да принизи и очерни всички от протестите. Но дали заради това и заради безмозъчните злобари като "БОЕЦ" и др. разни ГЕРБ почва да ми допада.
  • 36 Българка

    7 1 Отговор
    Всички знаем, че бащицата е изпечен лъжец, крадец и мъжка к@..ва
    Той стои разкрачен не на три морета, а между 3 държави- САЩ, Русия, Турция.
    Най страшно е, че продаде българските интереси. Него не го интересува на турски поток да работят българи. Дреме му за България. Важно е регулярно да се пълни шкафчето
    ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР, КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКО ОТКРАДНАТО ОТ НАС!!!
  • 37 стоян

    3 6 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    До 34 ком -Браво за точния подгобен коментар -Дано и тия влюбените в Путин го прочетат и разберат
  • 38 Текезесар

    5 1 Отговор
    Какъв интелигентен комбайнер
  • 39 ТЪПИ ГОШКО

    3 1 Отговор
    Кажи кога ще върнеш парите на хората. Как искаш да ти вярват крадлива мишко Цв. Васелев да не ти спря кранчето. Много си тъп Гошко, с теб могат да се мерят само ТРИМАТА ГЛУПАЦИ.
  • 40 БиБи Кинг

    2 0 Отговор
    Малко ли бяхме, защо ни занимавате и със селските идиоти бе?
  • 41 Коментатор

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ххх":

    Не, просто разпространява неистини и интриги. Бойците не е възможно да са против руските интереси. Все пак Цветанов не случайно е в Сърбия, стожера на Русия на Балканите.
  • 42 Роко

    0 3 Отговор

    До коментар #31 от "big":

    Не приятелю интересува ни и то много. Защото арабелите отпускат кредит който е гарантиран от българското правителство и който ще бъде плащан от всички българи независимо дали са взели комисионни. И това срещу обещания за някакви печалби в бъдеще когато се изплатят кредитите (според руски експерти южен поток щеше да се изплати след около 40 години при използван 100% обем на тръбата за тази тръба дори и руските специалисти не могат да кажат дали ще са 100 или 200 години както казват арабите "инш Алах" господ знае). А най - сладкото е че ако няма печалба гаранта (българското правителство) плаща кредита. А то от къде ще вземе пари да плати? Правилно от българския народ включително и от тебе.
  • 43 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Приятелю не е задължително да плащаш на арабелите да построят руска тръба на НАША ТЕРИТОРИЯ. Ние ползваме пренебрежимо малко количество газ което можем да си доставим от всякъде на много по - ниски цени (за разлика от руските които са много над пазарните). Как се прави по света заинтересованите страни в случая руснаци и италианци искат да си строят тръба ок няма проблем разбират се кой ще кеши и се откешват и ние им позволяваме да строят на НАША ТЕРИТОРИЯ заради което ни дължат транзитни такси. Вариант втори България е включена с дял от тръбата срещу разрешението за строителство получаваме част от пепакбата. Вариант трети ние сами строим тръбата и на границата тя се включва към руската (после ние определяме транзитните такси и можем да я затворим по всяко време ако нещо не ни харесва). Само че е избран четвъртия вариант България взима кредит с който руски фирми строят на НАША ТЕРИТОРИЯ РУСКА ТРЪБА и за която те евентуално ще плащат транзитни такси каквито те определят, но само ако има печалба (само да напомня ЛукОйл България от над десет години работят на загуба и това не е единствената руска компания работеща на загуба у нас просто е най - голямата и известна, за не запознатите тя търгува с петрол). А да кредитите ще плаща България независимо дали има или няма транзитни такси. Така че приятелю не само ще се топлиш с паркета ми и ще умираш от глад защото ще си задължен да плащаш кредити за РУСКА тръба.
  • 44 Роко

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Наблюдател":

    Всички доставчици предлагат по - евтин газ от руския не само американците. Турция купува освен руски (на половин цена спрямо цената за България) азерския и ирански има изградени газопроводи нищо не пречи да се направи връзка с турската газопреносна мрежа и ние да купуваме от тях (турците няма да имат нищо против ще получават транзитни такси). Втори вариант втечнен газ също по евтин от руския освен американците го предлагат и други доставчици само трябва да построим терминал в Бургас или Варна или пък да ползваме гръцкия (Китай внася 60% от необходимата му газ втечнен а китайците не са глупави да плащат по - скъпо и на предложението на Русия да увеличи обема на доставян газ отговориха НЕ БЛАГОДАРЯ, а да от тези 60% 40% са американски газ)
  • 45 1111

    1 1 Отговор
    В СЪЩОТО ВРЕМЕ НАД 200 ОБЩИНИ СА БЕЗ ГАЗИФИКАЦИЯ!

    Коментиран от #50

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "1111":

    Приятелю дори в Русия (един от най - големите производители на газ) над 60% от общините не са газифицирани (покрай някой от тях минава тръбата за Китай и местните бяха писали писмо до другаря Си да им отпусне малко газ щото тяхния другар не им дава)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове