Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 12:43 4 358 20

Дебатът в ЕП бил побългарен, евродепутатите ни забравили къде са

  • искра михайлова-
  • резолюция

Коментари за резолюцията

Дебатът в ЕП бил побългарен, евродепутатите ни забравили къде са - 1
Снимка: Архив

"Много активно участвахме в обсъжданията на резолюцията, но стоим на позицията, че в този процес, в който се разглежда какво се случва в България, тази резолюция има определено място и то не е с най-голямо влияние. Това заяви пред Bulgaria ON AIR евродепутатът и председател на групата "Обнови Европа" Искра Михайлова в "България сутрин".

Тя подчерта, че върховенството на закона и нарушаването му, в която и да е страна членка, е проблем на целия ЕС.

По нейни думи резолюцията цели да обърне внимание на проблеми, които са важни. Михайлова посочи, че една от причините резолюцията да няма ясна сила и позиция, е това, че се е появила след доклада.

Ние побългарихме дебата, поскараха се българските политически сили, размениха си любезности, забравяйки къде се намират и че става дума за имиджа на страната ни, отбеляза тя. От страна на ЕК и Съвета пък имало декларации и позиции, основани на доклада, който по нейни думи е резултат на дълги проучвания.

Михайлова заяви, че ЕК е дала мнението си с доклада, а ЕП - с резолюцията, и се очаква и Съветът да изкаже становището си.

Тя бе категорична, че в България имаме нужда от честни избори и доверие в изборния процес, като колкото по-скоро се случат те, толкова по-добре.

Припомняме, вчера Европейският парламент одобри критичната резолюция за върховенството на закона в България с 358 гласа "за", 277 гласа "против" и 56 гласа "въздържал се". Във вота участваха 691 евродепутати.

По-рано през същия ден евродепутатите отхвърлиха внесените поправки за президента в резолюцията.

Предният ден пък текстът за Васил Божков, чийто случай се описваше без споменаване на името му и в който се твърдеше, че бизнесменът финансира продължаващите протести, беше оттеглен от вносителката - евродепутатката от Малта Роберта Мезоца.

На днешното заседание в парламента Драгомир Стойнев от БСП заяви, че отношението на Европа към България вече е друго.

Тома Биков от ГЕРБ отсече, че България не е черната овца на Европа.

От ВМРО пък се противопоставиха на ревизията на ценностите на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новини и

    27 17 Отговор
    Изборите на БСП са винаги честни. Урните се носят в кутийки за обувки 😄😄

    Коментиран от #15

  • 2 Българите живеят

    28 24 Отговор
    Зле...от ден за ден.И затова трябват промени.Колкото по скоро,по добре.
    Оставка на Феодала ТИКВУЦИЙ!

    Коментиран от #6, #20

  • 3 Лукашенко в ЕС

    29 19 Отговор
    Борисов узурпира вастта,
    чрез над милион фалшиви лукашенковски избиратели "мъртви души".
    Чрез активната регистрация за изборите, в държавите от ЕС няма нито една "мъртва душа".
    В Боколандия, единствено в ЕС няма активна регистрация!!!
    Защо???

    В Боколандия, над милион фалшиви лукашенковски избиратели "мъртви души", "гласуват" за ГЕРБ и ДПС!
    ГЕРБ и ДПС са в задкулисна коалиция!!!

    Защо в България, единствено в ЕС няма активна регистрация за изборите???

    ,,Предай нататък...КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ...Предай нататък...

    Коментиран от #18

  • 4 цербер

    20 2 Отговор
    Дебатът в ЕП Е бил побългарен, евродепутатите ни СА забравили къде са.
  • 5 МИЛИОНЧЕВА

    22 22 Отговор
    НАРОДА ТРИ ПЪТИ СИ ИЗБИРА БОЙКО ДА ГО УПРАВЛЯВА. ЯСНО Е ЗАЩО ДРУГИТЕ /БСП, ДПС/ РЕВАТ КАТО ВДОВИЦИ ЗА БУЙ! УПРАВЛЯВА ИМ СЕ НА ХОРАТА. И ТЕ ИМАТ КРЪГОВЕ ОТ ТЕХНИ ФИРМИ И ТЕ ИСКАТ ДА ГИ ВОЗЯТ МЕРЦЕДЕСИ И ТЕ ИСКАТ ДА ТОПВАТ ПРЪСТИ В МЕДА! НА ГЛАВА ЩЕ ЗАСТАНАТ САМО И САМО ДА МОГАТ ДА СЕ ДОБЕРАТ ДО ПАРИТЕ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ПЕНСИОНЕР

    17 18 Отговор
    ЛОШОТО Е, ЧЕ БОЙКО РАЗДАВА НА ВСИЧКИ, КОЙТО НЕ Е ПОИСКАЛ, ТОЙ НЕ Е ПОЛУЧИЛ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ? И НЕ Е МНОГО СИГУРНО АКО ДОЙДЕ ДРУГ ДАЛИ И ТОЙ ЩЕ РАЗДАВА ИЛИ ЩЕ ПЪЛНИ САМО СВОЕТО ШКАФЧЕ! КУРНЕЛИЯ ЛИ Е ДАШНА, ПИНОКИО ИЛИ ДОГАН?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ЕС ЩЕ Е ДОВОЛЕН

    20 18 Отговор
    КАКВО СПЕЧЕЛИХА ДЕБИЛИТЕ ОТ БСП С ТАЗИ РЕЗОЛЮЦИЯ? ЩЕ СЕ ЖЕНЯТ МЪЖ С МЪЖ? НЯМА ЛОШО, ЩОМ СЕ ОБИЧАТ - ДА СЕ ВЗЕМАТ. ДАЖЕ ТРЯБВА ДА СТАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ЧЛЕНОВЕТЕ НА БСП!
  • 11 ЧЛЕН 1

    20 16 Отговор
    БСП ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕНА ОТ ВЛАСТТА ПОНЕ 45 ГОДИНИ! ТАКА Е СПРАВЕДЛИВО.
  • 12 Чичо

    18 6 Отговор
    Евродепутатите са се събудили сутринта преди гласуването, избърсали са си гурелите, и са си рекли : к' во пра'им днес, гласуваме резолюцията за България. Т' ва къде беше? Ама оттам трябва да минат милионите кубични метра газ за Европа и да не минат милионите емигранти от Турция.Трябва да слушкат, да папкат по- малко , без много главоболия.
  • 13 ДА БЪЛГАРИЯ

    20 13 Отговор
    доволнили сте,че станахте на национални предатели и тези който Ви ръкопляскат също.Изтъргувахте България за да си задоволите егото, но бъргарите не обичат предателите
  • 14 Срам

    22 11 Отговор
    За всички Вас който подкрепихте тази помия
  • 15 4567

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Новини и":

    Не в кутийки, а в чували и ги разпиляват по улицата! А, пардон, това беше ГЕРБ. Се тая..
  • 16 Нахалница

    7 3 Отговор
    ти най малко можеш да определяш и казваш кой нългарин и кой нее продажнице
  • 17 Мдаа

    6 2 Отговор
    Имиджът е много важен. А не какво става наистина в България. И с тези евродепутати, каква истина искате да излезе? Всички знаят, че сте там, благодарение на корупцията. Свивайте си опашките и лазете по коридорите на комисията. Жалки човешки същества.
  • 18 Търпин

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лукашенко в ЕС":

    Спри да пишеш глупости че ще се напикая от смях с твоите бисери и измислените ви клуб"Илия Минев"!
  • 19 Искра

    1 0 Отговор
    е ДПС член, всички от ЕП от нейното семейство гласуват резолюцията, само ДПС въздържали са. Защо- така им е наредил Доган и Пеевски, защото са в скрита коалиция с ГЕРБ, но вече в явен грабеж на българите. В Росенец поддръжниците на ДПС бяха сами мъже, с шапки и с фланелки с лика на Пеевски. Хайл Доган и Пеевски. Това си е скрита военна структура. А на коментиращите, вземете та я прочетете тази резолюция.
  • 20 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българите живеят":

    Които работи живее добре мързеливите не са добре но каун и приватезатори ще ни доидат малко много умни хора ни трябва и народа ще ги избере а тъпанарите бързат сега без избори власт да вземат то бива серсемлък ама трима глупака да правят целия народ за прост не бива е всяка вечер все победа и оставка викат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове