Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 14:11 10 264 87

Разтревоженият Борисов се срещна с външния министър на Северна Македония

  • бойко борисов-
  • северна македония-
  • омо илинден-
  • буяр османи

Премиерът с опасения от вкарването на ОМО Илинден и „македонско малцинство“ в България в една политическа резолюция в Европейския парламент

Разтревоженият Борисов се срещна с външния министър на Северна Македония - 1
Снимка: Правителствена пресслужба

Много се надявам Република Северна Македония да получи необходимите уверения от нас и да върви по пътя за присъединяване към Европейския съюз. Трябва да се направят необходимите компромиси, както много други направиха. Ние сме длъжни за сегашните и за бъдещите поколения да направим така, че по никакъв начин Република Северна Македония, Албания и страните от Западните Балкани да не бъдат спирани по пътя към Европейския съюз. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата му с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

В рамките на разговора премиерът Борисов посочи, че е много разтревожен от вкарването на ОМО Илинден и „македонско малцинство“ в България в една политическа резолюция в Европейския парламент. „Това в никакъв случай не е от полза в точно този момент, когато ние търсим компромиса – и на историците, и на нашите политически партньори в Република Северна Македония, да намерим решение на въпроса“, добави министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че още от днешната среща трябва да стартират разговори на всички нива, за да може до 10 ноември, когато България и Република Северна Македония като съпредседатели на Берлинския процес ще ръководят Срещата на върха, да има компромисно решение, което да удовлетворява всички. „Имате много работа, това е много сложен, много бърз и в същото време важен и необходим процес“, категоричен беше българският премиер.

„Вашите граждани трябва да знаят, че в България имате и винаги сте имали най-голяма подкрепа и че просто трябва да направим така, че историята да е мост на приятелство и близост, а не скъсан мост, по който да не може Република Северна Македония да премине. Така че тук политически игрички не трябва да има“, каза още министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата. По думите му перспективата и моментът са изключително важни и би било грях пред историята, ако сегашните политически ръководства в България и Република Северна Македония не успеят да намерят компромис. „Няма да ни разбере и светът“, добави в заключение министър-председателят Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацо

    127 25 Отговор
    Нищо ма не тревожи, шкафа пълен 😂
  • 2 бягай

    150 23 Отговор
    Бойко... Престани да се изказваш от името на Народа.. Направи ни и на ,,Вселенска Македония,, коляно да удряме.. На тия мишки..
  • 3 Дългият

    27 30 Отговор
    Топката е в ръцете на Сев.Македония.Сега е моментът да направят тъчдаун...за благото на всички...

    Коментиран от #53

  • 4 Пипи Чорапчето

    112 17 Отговор
    Ей, душичката тоййй - избрал си е за какво да се тревожи;))
    В 23 от 25 точки му бият яки шамари за "върховенството на закона и правото", а в 1се споменава под черта ОМО"Илинден", ама той от торбата с Х..иксовете;) У-ка извадил;))

    Коментиран от #10

  • 5 Борис Михаил

    145 16 Отговор
    Има основателни съмнения , че Борисов е подписал някакви малоумщини с Македония в ущърб на България. За разлика от Гърция , Борисов първо подписва ЗАБЕЛЕЖЕТЕ , после договаря и накрая сяда на преговори?! :( Борисов махай се завинаги бе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Новини

    73 9 Отговор
    Борисов не се подавай на Македонски номера. Историята е българска. Или Гърция ни взе киселото мляко, сирена, сърбия кюфте или плескавица, както и шопската салато от грозни и нахални гърци. А стига крали от България. Русия азбуката....

    Коментиран от #20, #21, #23, #32

  • 7 И акъл

    80 8 Отговор
    ръси , че имали още много работа ! Зер той хубаво я изработи , че България е първа по бедност , корупция , смъртност и с най - ниския БВП в Европа !
  • 8 Този ще

    85 7 Отговор
    излезе и национален предател Никакви компромиси към македонците.
  • 9 Четник

    38 6 Отговор
    Буяр Османи-от стар Македонски род

    Коментиран от #50

  • 10 Борис Михаил

    58 7 Отговор

    До коментар #4 от "Пипи Чорапчето":

    хаха права си :))))))))))))))))
    Както казва президентът , " Борисов е невнятен".
  • 11 да де

    64 9 Отговор
    Тиквата да не се прави на луд, ами да им каже право куме в очи. Докато крадете език и история ЕС само през крив макарон, но не смее големите началници са му заповядали друго.
  • 12 АКО БЕШЕ ЖЕНА

    65 7 Отговор
    ТОЯ НАШИЯ НАДМИНА МЕГЛЕНА КУНЕВА ДА КАЗВА НА ВСИЧКИ ДА.И НА РУСИЯ И НА ТУРЦИЯ И НА ГЕРМАНИЯ , СЕГА НА МАКЕДОНЦИТЕ.ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА САЩ , КАЗВА ДА ПРЕДИ ДА СА ПОИСКАЛИ.ТИЯ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО И СМЕ ГИ ЗАГУБИЛИ ПРЕДИ 100 ГОДИНИ.НАЙ-ДОБРЕ ПО ДАЛЕЧ ОТ НАС ЗА ДА НИ УВАЖАВАТ
  • 13 Стига

    72 8 Отговор
    Борисов, стига глупости и пропаганда.

    Резолюциите на ЕП нямат задължителен характер, но в случая ясно ти посочват че си корумпиран. Ти пренебрегваш това и ни занимаваш с глупости.
  • 14 хаха

    63 6 Отговор
    ОМО Илинден - това е нещо като нерегистрираната партийка на Георги Жеков, който щял да разпъне комунистите на петолъчки.

    Проблемът на България в момента се нарича ГЕРБ!
  • 15 Аааааааа

    48 5 Отговор
    Айде стига с компромисите
  • 16 Биби Кинга

    33 6 Отговор
    Парите ми ги носете с шкафчетата! До март съм отворен за дарения! От април невъзвращенските командировки на непослушковци в държави извън ЕС продължават!
  • 17 с 200

    59 7 Отговор
    Борисов с 200 предава България, само и само за да остане на власт и да го погали Меркел.
  • 18 пройчо

    46 5 Отговор
    Измества темата !...Тлъст международен интригант.
  • 19 Никакъв ЕС за тях

    41 2 Отговор
    Има ли немско малцинство в австрия или обратното? В Швейцария живеят 2 млн германци и не са малцинство. Англичаните в сащ малцинство ли са или в Австралия? Македонците са географски обособени българи това е произхода им, както албанците в македония не са македонци а АЛБАНЦИ и спор няма. Сигурен съм че част от сделата за подкрепа от ЕНПне БМБ да признае Македония всичко което поискат, а тое е ,че няма нишо българско в тях
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Защо триеш

    19 2 Отговор
    Защо изтри коментарите?
    Защо триеш истината?
    Защо е тази цензура?
    Защо не си спазвате обявената политика и газите свободата на словото?

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Българин

    11 37 Отговор
    Осъзнават ли всъщност комунистите какъв страхотен автогол си набутаха с тази резолюция, в която Станишев, Радан и ДПС вкупом играха срещу България! По-голямо предателство срещу собствената си държава не е имало от десетилетия! Разни се правят на ударени, и твърдят че това в резолюцията не било "важно"! Ами като не е важно, защо се издънихте така брутално и ги набутахте тези точки ,Бе?

    Коментиран от #28

  • 26 п о м н и :

    20 0 Отговор
    С враг врагувам - мяра според мяра,
    с благ благувам - вяра зарад вяра;
    нямам братец, ни сестрица -
    братец да ме хвали,
    а сестра да жали...
    Леле моя
    сабя халосия!
    Море люта
    одринска ракия.
    Бог богува - нека си богува,
    цар царува - века ли царува?

    Коментиран от #45

  • 27 007

    20 0 Отговор
    ..a имaли бългaрcкo в Ceвeрнa Мaкeдoния, eднoтo изключвa/включвa ли другoтo? Рeшeниeтo нa oплeтeнитe cпoрoвe e нeвъзмoжнo c нoрмaлни cрeдcтвa и мoжe caмo кaктo нacилcтвeнo e cъздaдeн c принудa дa ce изчиcти-нямa Eврoпa aкo...Чeпaтo дървo cтaвa caмo зa гoрeнe. Гърция наложи името, което искаше, а нашият случай не е по-сложен.
  • 28 кикоман

    11 3 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    "Разни се правят на ударени, и твърдят че това в резолюцията не било "важно"! "

    Тези "разни" са от любимите ти китки герб. Иначе за набутването - на някого е набутано...

    Коментиран от #61

  • 29 гост

    24 0 Отговор
    Направо им заявяваш ,че ще ги стопираме за ЕС . И разговора приключва. Без да има нужда от ..200 ..Айде сега дежурните олигоелементи да почват с плюнките.
  • 30 Българския казан

    14 28 Отговор
    Парцала Йончева и дриснята Кънев - класически пример за Национално ПРЕДАТЕЛСТВО.

    Коментиран от #34

  • 31 То е ясно

    16 4 Отговор
    За да има съгласие,Македония ще признае,че има българско малцинство,а България ,македонско.Да ви е честит Еврогейския съюз.
  • 32 Рус те гони

    22 7 Отговор

    До коментар #6 от "Новини":

    А не виждаш, че борисов, захариева, каракачанов, симеонов - все гробари и патреоте анти-българи продадоха България и се гаврят с българския народ и с българската история и народна памет!
  • 33 Прозрял

    21 4 Отговор
    Македонската УДБА /ДС/, която е филиал на сръбската, продължава да се опитва да ни унизи. СДСМ на Заев е бившата комунистическа партия на Македония, а ВМРО на Георгиевски бе овладяно от сърбите и сърбоманите в С Македония. В името на приобщаването й в ЕС и НАТО бях готов да се смирим за нящои неща, но това с ОМО-Илинден е руско-сръбска провокация , на която трябва да се даде пълен отпор. На албанците в С Македония трябва да им кажем, че ако не притиснат македонските комуняги и сърбомани ще видят ЕС през крив макарон
  • 34 предатели

    18 2 Отговор

    До коментар #30 от "Българския казан":

    На националния български интерес: бойко борисов, екатерина захариева-подпорната, красимир каракачанов - шкембе чорба, валерката симеонов - измамата, и тем подобни гробари и патреоте съсипали България...
  • 35 Последния Софиянец

    6 12 Отговор
    Знаете, че не симпатизирам на Борисов, точно обратното, но в случая е прав.

    Коментиран от #78

  • 36 ха ха

    16 2 Отговор
    Борисовата ма*муна пак дава назаден за Македония. Какво да се очаква от такъв екземпляр??
  • 37 И Бойка

    13 1 Отговор
    Ко се мъдри там? На работа не идва, в Европа не Ходи, пуска мисирките и вся паплач. Макее - изгони го, че няма да видите Европа никога!@@
  • 38 мечо

    7 8 Отговор
    зоран заяка попива ли господин борисов ако не попива сас лопатата вав главата

    Коментиран от #42

  • 39 НАВРЕМЕТО БКП И ГОШО ТАРАБАТА---

    7 8 Отговор
    (ОТЯВЛЕН АЛКОХОЛИК, ПИРОМАН И БЪЛГАРОФОБ)ПО НАРЕЖДАНЕ НА..КОМИНТЕРНА,...НАСИЛА ПРИНУЖДАВАХА БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ КАТО..." МАКЕДОНЦИ,"...А ВЧЕРА.... УКРАИНСКИ Г-ЕЙ, РУСКА Ш'ЛЮ'ХА, РАДКА ДЪЛБОКАТА И ДЖЕНДЪРЛЯЦИ-СОРО'СПИИ....ГИ НАПРАВИХА И..."МАЛЦИНСТВО" !!!

    ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ РОД И РОДИНА БЪЛГАРИЯ,.. ПРИСЪДАТА Е САМО ЕДНА:.. ДО КРАК!!!
    ЗАБРАНА НА АНТИ-БЪЛГАРСКАТА ТЕР'ОРИ СТИ'ЧНА И АЙ'ДУШКА Г-ЕЙ СЕКТА-БКП БСП-ДПС-ДС-ДЕЕЕБЪ!!!!!

    Коментиран от #51

  • 40 Ако няма

    9 3 Отговор
    македонско малцинство в България, няма да има българско малцинство в Македония. Реципрочност.
  • 41 мечо

    5 5 Отговор
    зоран заичето тос е на една капка живот
  • 42 оставка

    8 3 Отговор

    До коментар #38 от "мечо":

    Мечо, забавно е да чета коментарите, има и много оригинални.
    Но, не винаги човек има време да гадае мисълта ти и в такива моменти ти слагам дирекно минуса, просто защото си фен на гербавите крадци и некадърници.
  • 43 Бай Ставри

    9 1 Отговор
    Лекува тревоги всякакви .Нема да се тревожиш тулуп.
  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 3 Отговор
    аБОРИСОВ дали е разтревожен как живеят повечето БЪЛГАРИ
  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "п о м н и :":

    ВОЛОДЯ СТОЯНОВ и да допълня брат брата не храни тежко ти ако го няма
  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    братята са братя но портвейлите не са сестри
  • 47 Предател

    7 1 Отговор
    Разтревожен е е защотонсе чуди за пореден път как да представи националното предателство като успех. Но щом черния доклад го изкара бял, ще го измисли, ако не той, новината ще съобщи ТКП, която доказа, че може да понесе всичкинобиди критики и унижения. Всъщност ще стигне нови низини, от ТКПе стане ТК Изтривалка За Многократна Употреба, сиреч ТКИМУ.
  • 48 Ахахахха

    7 2 Отговор
    Мутрата бърза да вземе еврото от Заев! Знае, че след това наше позорно правителство, СМ няма шансове да се докопа до ЕС. Просто няма да ви пуснем! Гърция ги спираше 30 години, ние за два месеца защо да правим компромиси! Очевидно е, че пачките евро играят голяма роля и тоя тулуо иска да ги вземе! Не не не! Оставка тулупи, а СМ ще влезне в ЕС като се присъедини към България! Според историята северна македония е регион в България. Така е било и така ще бъде! Боко не се знае до кога ще живее та да ни дава наклон на пикалата!
  • 49 ГРОБ

    6 3 Отговор
    Блаженни са вярващите, че Борисов ще защити българските интереси!
  • 50 Дет казваш

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Четник":

    Можеше и Османски да се казва, а?
  • 51 Потрес

    6 3 Отговор

    До коментар #39 от "НАВРЕМЕТО БКП И ГОШО ТАРАБАТА---":

    Яко си яхнала метлата! Пищете ескадрони! Вийте колко си искате! Герб падна! Това беше! Заминахте си! Търси си друг спонсор!

    Коментиран от #55

  • 52 Ван дер Любе

    10 3 Отговор
    Борисов да си беше подал оставката и имаше някакъв шанс да мине между капките. Сега всичко му се пише на сметката.
  • 53 демократ

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "Дългият":

    ами тогава да се изкаге шпионина с вдигнатия
    юмрук Радев Десиславов
  • 54 Tarnovetz

    3 6 Отговор
    Живях в САЩ в продължение на 13 години - след войната в Ирак много хубави и честни бели американци казаха "Ерусалим е новата столица на САЩ" - така че целта на някои много богати инвеститори в САЩ е да се утвърди Йерусалим като нова столица на ЕС, а бързото северно македонско приемане в ЕС е част от моста между Израел и ЕС , а в Западните Балкани има мюсюлмански експтремисти, които могат да бъдат опасни за ЕС. Всъщност турско-османската империя е създадена с помощта на някои венециански банкери - и практикуват една и съща религиозна вяра; целта на глобалистите е да убият християнския дух на ЕС, да отворят границите и да се създадat нова Римска империя с капитал Jeruasalem. След като закупи F16 за такава огромна цена, северната македонска EU-адмисиция е следващият антибългарски ход.

    Коментиран от #57, #63

  • 55 демократ

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Потрес":

    да ама не!!!
  • 56 Ердо Агата

    2 2 Отговор
    готови сме да изпращаме 100 дрона на България. Македония е българска и ще я вкараме в Турският каганат.
  • 57 демократ

    3 2 Отговор

    До коментар #54 от "Tarnovetz":

    като шпионин ли си бил в САЩ ?

    Коментиран от #68

  • 58 Перо

    7 1 Отговор
    Тиквата е национален предател и трябва да бъде съден за предателството!
  • 59 Перо

    7 1 Отговор
    Тиквата е национален предател и трябва да бъде съден за предателството! Лъже,че в Резолюцията на ЕС е вкаран текст за македонско малцинство в БГ за да оправдае предателството срещу България! Държавен престъпник!
  • 60 видим резил

    4 0 Отговор
    Като за среща с всеизвестен лакей и подлoга на чужди господари, няма нужда да се спазва нивото в диплоцацията. Даже се чудя за какво макетата са разкарвали цял министър, като и някоя секретарка или охранител в македонско министерство, пак можеше да направи такава среща и то с точно същия резултат.
  • 61 Отговор

    3 5 Отговор

    До коментар #28 от "кикоман":

    Какъв ГЕРБ те мъчи Бе, я виж как са гласували в ЕП , ДПС, БСП и Рада'н/с онзи прякор/!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Потрес

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Tarnovetz":

    Не знам какво ви става след като поработите две три години в Макдоналдс! Явно е, че изперколясвате!

    Коментиран от #82

  • 64 ares

    2 6 Отговор
    ПОБЕДА ГЕРБ.

    Коментиран от #66

  • 65 разтревожен

    6 2 Отговор
    Тролски хвалебствия!!!
    Да се разтревожи за нещо Боко Тъпото?
    Джитка си Джипката, пълни си с пачки Шкафчето,
    и за нищо не му пука!
    Борисов узурпира властта,
    чрез над милион фалшиви лукашенковски избиратели "мъртви души".
    Чрез активната регистрация за изборите, в държавите от ЕС няма нито една "мъртва душа".
    В Боколандия, единствено в ЕС няма активна регистрация!!!
    Защо???

    В Боколандия, над милион фалшиви лукашенковски избиратели "мъртви души", "гласуват" за ГЕРБ и ДПС!
    ГЕРБ и ДПС са в задкулисна коалиция!!!

    Защо в България, единствено в ЕС няма активна регистрация за изборите???

    ,,Предай нататък...КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ...Предай нататък...

    Коментиран от #67

  • 66 Джоконда

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "ares":

    Годината е 2020, не е 2014. Смени субстанциите!
  • 67 ares

    2 9 Отговор

    До коментар #65 от "разтревожен":

    ТИ СИ ПЪЛЕН ИДИОТ.СВИКВАЙ ГЕРБ ЩЕ ТЕ УПРАВЛЯВА ОЩЕ 10 ГОД.

    Коментиран от #69

  • 68 Tarnovetz

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "демократ":

    Войната в Ирак започна след някои израелски изявления, които по памет - " MOCAD казва, че има доказателства, че търговията с ядрени материали между Ирак и Судан..." "Чикаго Трибюн" Въпреки това ЦРУ работи по случая и не са открити никакви открити следи от ядрена търговия. За какво са умрели около 500 000 цивилни в Ирак? - за суров нефт. Иракската война - военно престъпление.
  • 69 разтревожен

    8 2 Отговор

    До коментар #67 от "ares":

    Аз 45 години не свикнах с Цървула от Правец, ти искаш за 10 години да свикна с с бодигарда му Тиквата от Банкя, Боко Тъпото!
    Бъди реалист!
  • 70 Не лъжи

    4 2 Отговор
    "Вашите граждани трябва да знаят, че в България имате и винаги сте имали най-голяма подкрепа" - Не нямат подкрепа, това са измекяри и смотаняци, които имат нашата омраза. Ти не си БГ, ти си банкянска мутра!
  • 71 карлсон

    6 2 Отговор
    Кой му дава все още права на Тиквата да води международни срещи
    и да се изказва от . . .името на народа !?

    Коментиран от #73

  • 72 Гърневски

    3 1 Отговор
    Ти мисли за оставката,не се разсейвай с глупости
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Горо

    3 3 Отговор
    Я, Бибитко слязъл за малко от джипа, за да се направи пак на велик - този път на голям дипломат. "Ще бъде голям грях пред историята, ако СЕГА - С ТЕЗИ РЪКОВОДСТВА, не успеем да се договорим", заяви Борисов. Тоест, той в типичния си грандомански маниер разглежда себе си като "гениално и уникално ръководство", което страната ни никога не е имало. А кой подписа с обичайния показен патос договора за сътрудничество с географската област Македония, без в него да бъдат точно упоменати и разрешени спорните въпроси, така както направи Гърция? точно по същия начин подобни "велики" политици като Борисов подписаха Балканският съюз през 1912 година с клауза за спорната зона Вардарска Македония, което след това даде повод на сърби и гърци да се настанят в нея, докато българската армия се сражаваше срещу основните турски сили на Одринския фронт? Сега тъй наречената "смесена комисия от историци няма да стигне до никъде и в крайна сметка продажните български политици - пак по команда от господарите си в Брюксел и Вашингтон ще подвият опашки в полза на тъй наречените "македонци на Александър Велики". Чудно е как те все още не са предявили претенции и за Симеон Радев - автора на забележителния труд "Строителите на съвременна България", за Димитър Талев и прочие личности, които никога не са мислели, че са нещо друго, освен българи!

    Коментиран от #77

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 БЪЛГАРИЯ 16-та РЕПУБЛИКА НА..СССР

    1 1 Отговор
    КОМ-НИЩО'Ж'ЕСТВА, ПАС'ИВНИ СОРО'СПИИ И РУС'ОР'ОБИ,
    НЕЖНИ ДЖЕН'ДЪР'ЛЯЦИ И ОТЯВЛЕНИ БЪЛГА'РОМ'РАЗЦИ...ОМО ИЛИНДЕН Е Г-ЕЙ ОРГАНИЗАЦИЯТА ...НАСТОЯВАЩА ЗА АВТОНОМЕН ПИРИНСКИ КРАЙ!!
    ВАШЕТО .. НАЦ'ИОНАЛНО ПРЕДА'ТЕЛСТВО Е...ИЗУМЯВАЩО!!
    ЕДИНСТВЕНО...СМЪ'Р'ТТА Е СПАСЕНИЕ ЗА..ВАС! !!
    СКОООРОООО,...МНООГО СКОРО.....
  • 77 Браво

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Горо":

    Много точен коментар!
    ++++++++++++++++++++
  • 78 В случая

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Последния Софиянец":

    се издаде, че си анти-българин.
  • 79 габровец от варна

    0 1 Отговор
    Борисов трябва да се тревожи от дейността на Цветанов. Партията отива при него. Вече и нашия кмет тайно се среща с него.
  • 80 България

    2 0 Отговор
    Не може да правим грехове и да изкривяваме историята и да плюем на милионите загинали българи във войните и за освобождаването на Македония като наша област...Готови сме и от ЕС да се откажем,но не и от миналото ни.Стига сръбско-руска пропаганда и промитите мозъци на така наречените македонци...нито крачка назад.Стига долни лъжи и измислици,историята ни да не се докосва
  • 81 Историк

    0 0 Отговор
    Прозорливият държавник би мислил и за след себе си
  • 82 Tarnovetz

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Потрес":

    Говоря 4 езика и се срещам с хора от целия свят и затова не е бързо хранене да изградя моето мнение; Срещал съм се с японци, чиито роднини участваха в Пърл Харбър, и с американските пехотинци, и съм честен и трудолюбив и готов да разбера хората, ако ме уважават малко, а аз не обичам да лъжа. Някоя протестантска църква в Чикаго дори ми предложи да стана свещеник. Също така искам да добавя, че дядо ми по време на WW1 е бил доброволец в Македония и отведен във Франция на военнопленник. Баба ми изроди 8 деца след завръщането му, но 6 от тях починаха от глад и болести.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 българка

    3 0 Отговор
    Това, че на някой са му дали парче земя и е започнал да краде история от съседите си, за да създаде фалшиво самоопределение, не значи че трябва да си търгуваме историята - и срещу какво? Срещу някаква нагла политическа прослойка, която държи да изглежда велика. Интересно е все пак да се каже, че Александър Македонски е говорел на гръцки език, а Гоце Делчев е заявил в прав текст, че е българин. Както Паисий е написал: "О неразумни юроде, поради что се срамиш да се наречеш болгарин..."

    Коментиран от #85, #86, #87

  • 85 Боко

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "българка":

    за пореден път се проявява, като подлец и предател. Незабавно блокиране членството на макетата в ЕС!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "българка":

    Рожденното име на т. н. Александър е Искандар=Искан дар, защото от древните источници се знае, че майка му се е молила в светилището на Зевс в Олимпия да я дари с мъжка рожба. Когато се възцарява добавя към името си прадставката Бал=Ал – голям,велик, при което се е получило Алискандар. .......... погърчили са го на Александар, което име, с много условности, го извеждат от гръцката дума за мъж. В арабските документи и до ден днешен е Ал-Исканда(е)р.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове