Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 17:46 11 062 220

Атлантическият съвет: Отстранете командира на ВВС, той саботира новата сделка за F-16!

  • атлантически съвет-
  • атлантически съвет в българия-
  • ф-16-
  • f-16-
  • изтребители-
  • военновъздушни сили-
  • ген.-майор димитър петров

По-рано ген. Димитър Петров заяви, че трябва добре да се обмисли решението за покупка на нови осем изтребители F-16 от страна на правителството

Атлантическият съвет: Отстранете командира на ВВС, той саботира новата сделка за F-16! - 1

Атлантическият съвет в България поиска незабавно освобождаване от длъжност на новия командир на Военновъздушните сили на Република България. От съвета обвиниха ген.-майор Димитър Петров в "саботаж" на придобиването на нова ескадрила F-16.

Припомняме, че по-рано ген. Петров заяви пред БНР, че трябва добре да се обмисли решението за покупка на нови осем изтребители F-16 от страна на правителството. Подобно действие поставя на масата въпроси, свързани с обучението на летателния състав и новите съоръжения.

"Позицията на Мечо Пух - "колкото повече, толкова повече", при такива сериозни неща като бойна авиация, невинаги дава добър резултат", заяви той.

Димитър Петров, който доскоро беше командващ на трета авиобаза, стана командващ на ВВС преди броени дни, като преди това беше повишен от бригаден генерал в генерал-майор. Предишният началник на бойната авиация генерал-лейтенант Цанко Стойков пък стана заместник-началник на отбраната.

Ген.-майор Димитър Петров поясни, че придобиването на нови Ф-16 поставя въпроси, свързани с обучението на летателния състав и съоръженията за обслужване на изтребителите. Той припомня, че все още в начален етап е изграждането на инфраструктурата за съхранение и обслужване на вече купените 8 самолета. Той посочи и проблема с пилотите.

Ето и цялата позиция на Атлантическия съвет в България срещу тази на ген. Петров:

Внимание! Внимание! Говорит Москва!

Новият командир на ВВС саботира придобиването на ексадрила от F-16!

В момента, когато е възможно да имаме до края на 2024 г. ескадрила от 16 нови самолета F-16, ударът против реализирането на тази възможност идва не от някъде другаде, а от командира на ВВС!

Това става дни, след като делегцията на Министерството на отбраната се е завърнала от САЩ и най-вероятно са били договорени благоприятни условия и като цена, и като разсрочено плащане. И най-веротно - като срокове на доставка!

Вече от "Локхийд Мартин" обвиха, че ако България скоро поръча още осем нови F-16, същите ще бъдат доставени заедно с първите осем, т.е. до края на 2024 г.

А сега не някой друг, а командирът на ВВС ген.-майор Димитър Петров иска да спре тази отворила се добра въможност!

Това е все едно да се самопрострелш в крака, когато си на финалната права на дълъг маратон! Само че така генерал Петров прострелва бългаските ВВС!

Ако България има 16 самолета F-16 през 2024 г., до тогава със сигурност ще се освободи от старите МиГ-29 и така ще спрем да наливаме още стотици милиони в Русия, а възможно и в Беларус. Това значи да скъсаме с Москва в бойната ни авациия поне с петилетка по-рано. С други думи, да не поддържаме МиГ-29 до към 2030 г.

Министерството на отбраната вече обяви, че за да скъсаме с МиГ-29, трябва да имаме поне 16 самолета F-16. Според нас това може да стане и по-рано, дори да имаме само осем F-16. Въпреки това, ако България придобие още осем нови F-16 до края на 2024 г. и тези аргументи за оставянето на МиГ-29 до към 2030 г. ще бъдат напълно несъстоятелни.

Явно затова сега командата е саботаж на F-16!

Аргументът на генерала с липсата на подготвен инструкторски състав е най-малкото странен. Първите пилоти, които пращаме на обучение, няма ли да бъдат също така обучени и като инструктори?

Не може ли да се договори със САЩ обучението на повече наши пилоти?

Освен това, неотдавна беше открито и Висше военновъздушно училище.

Истината е, че се търсят от девет кладенеца вода, за да бъде провалена възможна и реална изгодна сделка за още осем нови самолета. Ако сделката за още осем F-16, които да имаме до края на 2024 г. на разсрочено плащане и при по-ниска цена от първите, не беше реално възможна, противниците на F-16 от президентското войнство нямаше да бъдат така мобилизирани. Нямаше да бъдат мобилизирани и тези в парламента.

Новият командир на ВВС днес предаде българските ВВС!

Освен това той си позволи да тръгне срещу собственото си правителство. Един военен не може да върви срещу изпълнителната власт!

Какъв сигнал се излъчва по този начин към стратегическия ни партньор и съюзник САЩ, след като седмица по-рано министърът на отбраната, неговият заместник и началникът на отбраната са били на работно посещение във Вашингтон?

Случаят напомня на репликата преди повече от 20 години на един български генерал, който, бидейки реално против влизането ни в Алианса, беше изпуснал думите за командата "бегом към НАТО".

Иронията в случая е, че именно правителството е предложило президента да издаде указ за повишаване и назначаване на новата длъжност на командира на ВВС.

Още преди дни коментирахме, че пакетните генералски назначения, договаряни с президента, са като сделка с дявола.

Сега той си иска цената - провал на сделката за осем нови F-16 и пренасочване на ресурсите в друга посока... към други проекти.

А между тях и възможната модернизация на стара съветска техника. Например, модернизация на МиГ-29 може да се извърши освен в РСК МиГ и в поне още три фирми в Беларус.

Предвид всичко това, настояваме за незабавното освобождаване от длъжност на новия командир на ВВС!


Поставете оценка:
Оценка 2 от 92 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генерал

    44 318 Отговор
    46 хеликоптера Апачи и 10 броя F-16 са постоянно базираните бойни машини у нас и 12 броя танкове Ейбрамс в американските бази тук. Само 3-4 броя от тези хеликоптери могат да унищожат Българската армия за около 2 часа ако стане ''непослушна'' и тръгне цялата в помощ на Радев, но едва ли ''непослушните'' ще са повече от една дивизия, така че и един Апачи е достатъчен! Вашият Радев знае много добре това и слушка и не желае да стане непослушен много, защото знае какво го чака...И вие протестиращите станахте послушнички вече....

    Коментиран от #2, #8, #34, #129, #137, #180, #181, #192, #196, #219, #220

  • 2 Гост

    177 12 Отговор

    До коментар #1 от "Генерал":

    генерале, а па ти си послушен цял живот, та и отвъд, хората поне се опитват....
  • 3 русенец

    144 14 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: като преди това беше повишен от бригаден генерал в генерал-майор."
    ...
    Генерал-майор и бригаден генерал е едно и също нещо. Мисирки, не дочетох статията, няма смисъл. Не е ясно още какви глупости са написали.

    Коментиран от #68

  • 4 El boko

    174 13 Отговор
    Чакай малко бе какви са тея да ми казват какво трябва или не ?!

    Коментиран от #93

  • 5 гост

    149 17 Отговор
    Генералееее !!! Изпий си хапчетата !!!!!Тия ТАРЛЯСНИЦИ СА ЗА В МУЗЕЯ !!!!
  • 6 choki

    305 26 Отговор
    Атлантическият съвет е вреден за България !
  • 7 jofo

    227 16 Отговор
    от декларацията на Атлантицечския съвет не става много ясно , кой ще плаща самолетите,
    те или българския народ.
    като човек участвал "преговорите" по закупуването на Ф-16, година о половина по късно, още не се знае реалната цена по която ги заплащаме

    Коментиран от #99, #204

  • 8 00000014

    111 15 Отговор

    До коментар #1 от "Генерал":

    Генерал ? .... В тоалетната на ам. база?
  • 9 Гласът на

    56 21 Отговор
    америка: Слушайте професионалистите и не се натягайте излишно.
  • 10 Читател

    243 20 Отговор
    Тия лекета от "атлантическия клуб" са от най-големите предатели на България.
  • 11 хехе

    215 18 Отговор
    Истериците от атлантическия клуб трябва да вземат Плевнелийката - много ще им подхожда. Искали оставката на генерала, щото казал, че трябва да се помисли. Въпросът е: Атлантическият клуб против мисленето ли е?

    Коментиран от #16

  • 12 Потребител

    189 14 Отговор
    Тези от "атлантически съвет" съм ги признал за по-нагли от Ердоган. Току що този генерал ми стана симпатичен.
  • 13 От къде

    128 12 Отговор
    на къде и с какво право такова вмешателство в страната ?
  • 14 Лост

    147 11 Отговор
    До Атлантическият съвет :
    -Ако си поръчаме вторите 8,Локхийд ще ни дадат ли още 8 подарък?
    Нещо много се разбърза съвета.
  • 15 Ученика

    123 7 Отговор
    Политическата класа по цял свят придобива все повече животински черти!
    Никаква мисъл за човешки ценности само сделки, сделки, сделки!
    Ти на мене аз на тебе!
    В блатото на политиката отгоре плува уверено отпадъкът...
  • 16 Историчка

    118 11 Отговор

    До коментар #11 от "хехе":

    Атлантическия съвет действа като комунистите след 1944. Отстраняват се летци, които са казвали истината под предлог, че саботират новата власт и армията. Тия атлантици нанасят удари по армията и ВПК както Бойко Ноев и покойния Алекс Алексиев.
  • 17 От Карабах

    88 12 Отговор
    ясно се видя, че от самолети и танкове вече няма нужда. Самолетите на Армения бяха унищожени още първият ден.
  • 18 Я виж

    99 5 Отговор
    Каквото и да кажеш както и да ги обиждаш тези гьонсурати от АСБ те си знаят едно.Лаят за повече пари и плюят по всичко което не им харесва и не е в компетентността им.Подмазва.чи
  • 19 Шивиков

    74 11 Отговор
    го каза: " Всички от атлантиците са завършили школи на ГРУ в Москва".
  • 20 big

    94 7 Отговор
    Кои бяха тези от атлантическия съвет? А, тези с кремчетата, явно са минали по-големи стоки!
  • 21 Тия

    72 5 Отговор
    Защо вече не ни назначат свой губернатор?

    Коментиран от #170

  • 22 Надблюдател

    16 111 Отговор
    Време е коментариите да бъдат заляти от руски таракани! Дерзайте товарищи, и да виете, и да мячете, България отдавна е избрала пътя на цивилизованите държави! А който не му харесва ,знаете си...чемодан, вокзал, и право на майка си ...! Демократична страна сме, никой няма да ви спре!

    Коментиран от #139, #174

  • 23 Yamaha

    81 6 Отговор
    Сега стана ли ви ясно шпионите от това НПО за кого работят в службите за сигурност спят ли?
  • 24 Професора

    84 7 Отговор
    Слугите на синегогата Евроатлнтически съвет. Работят срещу интересите на РБ да бъдат забранени и обявено за шпионски НПО!
  • 25 Бибитко

    94 12 Отговор
    Американските шпиони от български произход пак се активизираха! За тях милиардите долари, които Борисов щедро дава на Тръмп са само капка от потта на народа! Ако пък някой посмее да оспори това очевидно плащане на "такса спокойствие" с експертна оценка, веднага го обвиняват, че е шпионин на Кремъл. А това се нарича "лов на вещици" и то в условията на прехвалената демокрация, маскирана като откровена диктатура на най-безконтролния премиер в най-новата история на България!

    Коментиран от #36

  • 26 Атлантик

    62 11 Отговор
    ВНИМАНИЕ ВНИМАНИЕ! ГАВАРИТ ВАШИНГТОН!

    Коментиран от #47

  • 27 Лост

    52 7 Отговор
    Жалко, че нямаме истинска дори и малка армия. Да ги съберат всичките от този съвет и да им направят едно военно обучение плюс Джамбазки и тям подобни. В нещо като Биг Брадър, че малко и ние да се развеселим.

    Коментиран от #187, #214, #215

  • 28 Аха

    52 6 Отговор
    И новите ли ще бъдат на цената на F-35?

    Коментиран от #32

  • 29 F16 - КОШМАРЪТ НА БСП

    12 57 Отговор
    АКО ВСИЧКИ КОМАНДВАЩИ НА ВВС СА БИЛИ КАТО ТОЯ ГЕНЕРАЛ....ЖАЛНА НИ МАЙКА

    Коментиран от #166, #213

  • 30 Някой

    16 63 Отговор
    Някои още не са разбрали, че България е член на НАТО, и тези самолети са най-малкото което е трябвало да се плаща досега! Това да не е като Фигуранта-президент, който като шеф на ВВС напазарували за милиарди...Кугъри,Пантери, Спартани....,и нито една пушчица!
  • 31 Све

    65 9 Отговор
    Значи ген.-майор Димитър Петров е умен Българин
  • 32 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    16 53 Отговор

    До коментар #28 от "Аха":

    А РУСКИТЕ КОЛКО НИ СТРУВАТ....САМО РЕМОНТИТЕ ЗА 50ГОДИНИ НЕ МОЖЕМ ДА ИМ СМЕТНЕМ
  • 33 Бас ловя че...........

    18 48 Отговор
    Радко-президентчето дърпа конците на генерала.
  • 34 Гърневски

    54 15 Отговор

    До коментар #1 от "Генерал":

    Добрия американец е мъртвия американец
  • 35 МАЛОУМНИЦИ ДАЙТЕ

    68 13 Отговор
    ТОЛКОВА МИЛЯРДИ ЗА ЛАМАРИНИ. .ОСТАРЕЛИ ТЕХНОЛОГИИ. ..ЗАРОБВАЙТЕ БЪЛГАРИЯ. .ВЗИМАЙТЕ КОМИСИОННАТА. ...НЕЩАСТНИЦИ. .!!..ЕДИН ДЕН ТРЯБВА ДА ИМА ВОЕНЕН. .СЪД ЗА ВСИЧКИ КОЙТО СА ПОДПИСАЛИ. ...

    Коментиран от #41, #45

  • 36 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    18 56 Отговор

    До коментар #25 от "Бибитко":

    А КОЛКО МИЛИАРДИ ДАДОХМЕ ЗА СЪВЕТСКИТЕ ТАРАЛЯСНИЦИ......ПЛЮС РЕМОНТИТЕ

    Коментиран от #193

  • 37 Гърню

    38 9 Отговор
    Вън онова нещо мустафата от България ,може да е опасна задецата
  • 38 ТИР

    46 6 Отговор
    Ние от Северозападна България
    Също Обмисляме да спрем Старите Возила и да поръчаме Бентлита.....
  • 39 хай

    41 7 Отговор
    Нямаме самолети, нямаме безпилотни, нямаме ПВО, нямаме кораби, нямаме ракети....нямаме армия....а вижте съседите....

    Коментиран от #42

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    17 49 Отговор

    До коментар #35 от "МАЛОУМНИЦИ ДАЙТЕ":

    НАЙ ПРОДАВАНИЯ САМОЛЕТ Е СВЕТА , С НАЙ МНОГО БОЙНИ МИСИИ....ИЛИ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ СА БАЛЪЦИ. А ДАЛИ СА ЛАМАРИНИ, ШЕ ВИДИМ 2024, КАТО КАЦНАТ ПЪРВИТЕ ЕФКИ В ДОБРОСЛАВЦИ

    Коментиран от #49

  • 42 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    10 32 Отговор

    До коментар #39 от "хай":

    ДА АМА ИМАМЕ.....ГЛАВНОКОМАНДВАЩ
  • 43 Ахаххаха

    48 15 Отговор
    Странна работа, значи сме готови да съсипем хората и идните поколения от глад и да плащат кредити, само и само да скъсаме с Руските самолети.... странна логика! Трябва да дадем милиярди, за да не дадем милиони за поддръжка! Още по-странно! Само и само да се угоди на някакви американци! Ами ако исните поколения не искат да имат нищо общо с американците илинпък с руснаците?! Много са ви сбъркани сметките! Я си вземете торбичките и кой от къде е....
  • 44 ГОРСКИ

    34 8 Отговор
    Лесно със народна пара, като искате купете ги вие ????

    Коментиран от #48

  • 45 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    15 32 Отговор

    До коментар #35 от "МАЛОУМНИЦИ ДАЙТЕ":

    А ЗА РУСКИТЕ КОЛКО ЛИ ДАДОХМЕ И .......ДАВАМЕ ОЩЕ
  • 46 Karosel

    17 29 Отговор
    Чакаме идеите ефове да пазят родното небе! Грипените освен да кацат на черен път в бустаните друго не могат!

    Коментиран от #51

  • 47 Валери

    1 11 Отговор

    До коментар #26 от "Атлантик":

    Ако се беше научил да пишеш, щях да ти дам +
  • 48 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    14 29 Отговор

    До коментар #44 от "ГОРСКИ":

    ИНТЕРЕСНО ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ГИ КУПУВАТ СИГУРНО С ...НЕНАРОДНА ПАРА

    Коментиран от #52

  • 49 Абе тулуп

    25 9 Отговор

    До коментар #41 от "Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП":

    Првдпочитам да си купя най-модерния самолет последно поколение, отколкото да купя нещо оборотно! Според рвойта логика трябва да избирам между Тесла и Голф! Я марш в ямбол да лижеш! Кратна недоклат... на. На всяка манджа мерудия. От кога адвокатке разбираш от бойна авиация?! тулуп!
  • 50 Глей ти

    32 8 Отговор
    Индия купува 36 самолета Рафал за €8 млрд. Саудитска Арабия договаря 72 самолета Еурофайтър за €4.43 млрд. А ние си запасваме на гол тумбак чифте пищови.

    Коментиран от #55

  • 51 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    9 30 Отговор

    До коментар #46 от "Karosel":

    УЧАСТВАТ В МЕЖДУНАРОДНИ МИСИИ НА НАТО....ВЪЗДУШНОТО НИ ПРОСТРАНСТВО СЕ ПАЗИ НЕ САМО ОТ НАС А И ОТ....НАТО
  • 52 Ахахаха

    21 7 Отговор

    До коментар #48 от "Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП":

    Айде се сипри малко гейке
  • 53 Мутрата от СИК

    22 9 Отговор
    Е абсолютен пътник , физически и политически труп !

    Коментиран от #58

  • 54 Потрес

    29 7 Отговор
    Някой знае ли защо толкова бързат тулупите?! За една година да ни набутат да плащаме Над 10 милиарда за самолети!

    Коментиран от #56

  • 55 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    12 25 Отговор

    До коментар #50 от "Глей ти":

    А КОЯ ПО РЕД Е ПОРЪЧКА НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ....ДЕСЕТА ИЛИ ДВАЙСТА....НИЕ ТЕПЪРВА ИЗПЪЛЗЯВАМЕ ОТ РУСКАТА ВОЕННА ЗАВИСИМОСТ...
  • 56 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    11 22 Отговор

    До коментар #54 от "Потрес":

    РЕШЕНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА. ...АКО ИСКАШ ...ОСЪДИ ГО

    Коментиран от #59

  • 57 тгст

    34 13 Отговор
    КАКЪВ Е ТОЯ ПРОДАЖЕН АТЛАНТИЧЕСКИ СЪВЕТ.ТУК Е БЪЛГАРИЯ И
    НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ РЕШАВА.КОГАТО СИ ОТИДЕТЕ В АТЛАНТИКА ТОГАВА РЕШАВАЙТЕ. СЕГА НЕ!

    Коментиран от #60

  • 58 ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ...НОВ ШАМАР ЗА... БСП

    11 25 Отговор

    До коментар #53 от "Мутрата от СИК":

    КАТО ГЛЕДАМ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ......МАЙ ДРУГ Е....ПЪТНИК

    Коментиран от #77

  • 59 Потрес

    14 10 Отговор

    До коментар #56 от "Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП":

    Първото нещо с новия прокурор! Не се безпокой! Ще виннакараме да плащате всички тулупи! Имамда чукате камъни....

    Коментиран от #61

  • 60 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    12 25 Отговор

    До коментар #57 от "тгст":

    И КВО РЕШИ "НАРОДА"...ПО МИТИНГИТЕ....ЧЕ НЕ СЕ РАЗБРА

    Коментиран от #71

  • 61 Ф16

    8 6 Отговор

    До коментар #59 от "Потрес":

    МАЙ ТАРАЛЕЖИТЕ В ГАЩИТЕ ВИ СТАВАТ ...ДВА
  • 62 Ахахах

    21 15 Отговор
    Герб ще загубят със сигурност всички избори! Просто Борисов влиза в затвора! От сигурно място знам, че ноември Борисов е в затвора!

    Коментиран от #64

  • 63 НАТО........УЖАСЪТ НА РУСОФИЛИТЕ

    15 25 Отговор
    ЧУДЯ СЕ НА ИЗКАЗВАНИЯТА НА НАШИЯ ГЕНЕРАЛ, КОМАНДВАЩ ВВС....ТОЙ ЧУВАЛ ЛИ Е ЗА НАТО....ИЛИ МИСЛИ, ЧЕ ОЩЕ СМЕ ВЪВ ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР
  • 64 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    11 22 Отговор

    До коментар #62 от "Ахахах":

    ТИ БОРИСОВ ГО ОСТАВИ...ТОЙ ВИ МАЧКА ОТВСЯКЪДЕ....ЯВНО ВИ Е МАЛКО

    Коментиран от #87

  • 65 Plamen

    14 19 Отговор
    Гърция притежава 160 самолета Ф 16, турция 260, а ние нямало сме биле къде да сложиме още осем от тях и сме щели да имаме проблеми с обучението на пилотите. По отношение на обучението на пилотите, договора е заедно със първите осем самолета да бъдат подготвени и инструктори,Както и да бъдат доставени и супер модерни тренажори. С такива тренажори, даже и жени биха могли да постигнат нивото за бойни действия, тъй както това е постигнато в Турската армия! Освен това, както беше казал известния на всички генерал Михов, Булгарите сме авиогенна нация!
  • 66 Пречи на грабежите

    14 7 Отговор
    И требва да се махне
  • 67 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    12 23 Отговор
    И КВО ШЕ ГИ ПРАИМ ТИЯ СЪВЕТСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ.....ПОХАРЧИ ЛИ СМЕ МИЛИАРДИ НАРОДНА ПАРА ЗА РЕМОНТИ....ПЪЛНИМ ГУШИТЕ НА РУСНАЦИТЕ

    Коментиран от #190

  • 68 edinbg

    20 5 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Не са едно и също нещо. Генерал-майорът е една степен над бригаден генерал.
  • 69 АМЕРИКАНСКО НИЩО НЕ КОПУВАМ

    19 9 Отговор
    ТОВА КАДИЛАЦИ. .ФОРДОВЕ. .ЕИПЛЕ ТЕЛЕФОН. .ПЪЛНИ БОКЛУЦИ. .КОЛИ САМО ЯПОНСКИ И ТЕЛЕФОНИ САМСУНГ. ....ТРЯБВАЛО Е ДА КУПЯТ КАТО АРАБИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ САМОЛЕТИ. .Е ПРОДАЖНИЦИ СА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ. ....

    Коментиран от #72

  • 70 МИЛИАРДИ ЗА РУСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ

    11 15 Отговор
    И КОЛКО СТРУВА НА БЕДНИЯ НИ НАРОД РЕМОНТИТЕ НА СТАРИТЕ СЪВЕТСКИ САМОЛЕТИ.....КАЖЕТЕ ДРУГАРИ
  • 71 СИКДЖИЯТА

    20 5 Отговор

    До коментар #60 от "Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП":

    Ще види какво реши народа на изборите , вън завинаги !

    Коментиран от #73

  • 72 АМЕРИКА........МЕЧТАТА НА...БСП

    11 17 Отговор

    До коментар #69 от "АМЕРИКАНСКО НИЩО НЕ КОПУВАМ":

    АМЕРИКАНСКОТО НЕ Е ЗА МАЛОУМНИЦИ...ЗА ТЯХ Е ...СЪВЕТСКОТО
  • 73 МИЛИАРДИ ЗА РУСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ

    5 14 Отговор

    До коментар #71 от "СИКДЖИЯТА":

    КАТО ГЛЕДАМ ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ.......

    Коментиран от #78

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 МИЛИАРДИ ЗА РУСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ

    9 15 Отговор
    ЩЕ МИ КАЖЕ ЛИ НЯКОЙ КОЛКО МИЛИАРДА СМЕ ДАЛИ ЗА РЕМОНТ НА РУСКИТЕ САМОЛЕТИ

    Коментиран от #80, #169

  • 76 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    7 15 Отговор
    ТОЗИ ГЕНЕРАЛ ТРЯБВА ДА ДАВА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ, А НЕ ДА МРЪНКА.....

    Коментиран от #81

  • 77 БАНКЯНСКАТА МУТРА

    16 5 Отговор

    До коментар #58 от "ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ...НОВ ШАМАР ЗА... БСП":

    Какви частични избори е спечелел в две села с ромски барони ? Не лъжи троле , а прочети биографията на сикаджията - Буда !

    Коментиран от #108

  • 78 КАТО ГЛЕДАМ МУТРАТА ОТ СИК

    19 5 Отговор

    До коментар #73 от "МИЛИАРДИ ЗА РУСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ":

    Как е спечелил частичните избори ИЗ турските села и столипиновските махали не му завиждам , физически и политически труп и завинаги !

    Коментиран от #106

  • 79 chi

    16 7 Отговор
    Този съвет е сбирщина от некадърници!
  • 80 ПОПИТАЙ БАНКЯНСКИЯ ТОЛУП

    12 4 Отговор

    До коментар #75 от "МИЛИАРДИ ЗА РУСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ":

    Нали води нацията десет години , нали строи с руснаците газопроводи и е васал на турския терорист ?

    Коментиран от #105

  • 81 ГЕНЕРАЛА ДАДЕ ДА СЕ

    10 4 Отговор

    До коментар #76 от "Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП":

    Разбере , че няма да плаща на мутрата от СИК за да бъде откупена властта му - ясно и точно !

    Коментиран от #103

  • 82 Логически, а не граматически

    20 3 Отговор
    Атлантическия съвет моля да забележи, че тук няма атлантически океан, а Черно море. И между другото, ние не желаем самолети от САЩ на тези цени. Проблем?

    Коментиран от #102

  • 83 Лейка

    18 3 Отговор
    На Шкембе Войвода, вече Мечо Пух ли му викате? Барем да знами. Медиите мълчат като пукели. Здраво Захробане става. Да вземат комисионната и после да имат да се отплащат ако ги Нагазят. А от Ной и всички други ще Ручаме Жабетата. Много бързо да влизат в затвора и до живот с Пранги.
  • 84 Перо

    23 2 Отговор
    Кой е Атлантическия съвет за да се меси в работата на МО? Сборище от отрепки,събрани в едно НПО.
  • 85 Behemoth

    13 4 Отговор
    Е сега му е майката Соломон да поеме ВВС!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ❗❗❗

    18 3 Отговор

    До коментар #64 от "Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП":

    Големите букви не компенсират гладкия ти мозък и интелект на примат!

    Коментиран от #101

  • 88 Юри

    17 4 Отговор
    Тези с евроатлантическите ценности да ходят да си живеят на островите от пластмасови отпадъци.
  • 89 Кой е

    12 2 Отговор
    Този Атлан съвет че да ни кара да замълчим? Плачат за съд или за Е ... не? Айде да кажат официялно и да видим.
  • 90 А така

    21 3 Отговор
    Не 8 F16 a 80 F16 трябва да купим, но да ги плати Атлантическият клуб.

    Коментиран от #100

  • 91 Чико

    14 4 Отговор
    Защо не купят еврофайтъри които са по нови?

    Коментиран от #98

  • 92 Само на мен

    9 0 Отговор
    ли ми прави впечатление, че администраторите имат някви размазани неразпознаваеми профилни снимки 😀 Сами се сещайте защо
  • 93 фърхам

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "El boko":

    А искаш ли извън ЕС?

    Коментиран от #104

  • 94 Примерно

    3 0 Отговор
    Защо не си построят сами или са малоумни пияници? Балкански орки дебели с гушки и шкембаци?
  • 95 Ива

    16 3 Отговор
    Защо някакви фигуранти дават съвети на суверенна държава как да отстранява и то генерал ? Как да бъде отстранен - физически или чрез бухалката на каскета ? Ако сте загрижени за сигурността си , платете вие !
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 2 Отговор
    ало атлантическия съюз ало СОЛОМОН ПАСИ а при вас не е и ЕЛЕНА ПОПТОДОРОВА която открадна крем от безмитния магазин на аерогара ВАРШАВА ПОЛША
  • 98 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    2 4 Отговор

    До коментар #91 от "Чико":

    АКО ТИ ГИ ПЛАТИШ

    Коментиран от #118

  • 99 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "jofo":

    ще плащаме ние данъкоплатците на БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #111, #127

  • 100 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    3 8 Отговор

    До коментар #90 от "А така":

    ТОГАВА ЩЕ СЕ ПОДЧИНЯВАШ НА АТЛАНТИЧЕСКИЯ КЛУБ......

    Коментиран от #212

  • 101 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    3 3 Отговор

    До коментар #87 от "❗❗❗":

    Я ПОЯВИ СЕ И БИОАНАЛИЗАТОР
  • 102 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    3 2 Отговор

    До коментар #82 от "Логически, а не граматически":

    ВЛЕЗ В ПАРЛАМЕНТА И ДАВАЙ АКЪЛ
  • 103 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    4 5 Отговор

    До коментар #81 от "ГЕНЕРАЛА ДАДЕ ДА СЕ":

    БАЦЕТО ВИ МАЧКА И ПРЕДИ ДА ДОЙДАТ Ф16....ИЛИ НЕ ЗНАЕТА
  • 104 El boko

    5 3 Отговор

    До коментар #93 от "фърхам":

    ЕС - да, Краваленд, НЕ! :)

    Коментиран от #123

  • 105 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    4 1 Отговор

    До коментар #80 от "ПОПИТАЙ БАНКЯНСКИЯ ТОЛУП":

    СТРОИ С АРКАД...РУСНАЦИТЕ СА БЕЛИТЕ РОБИ НА ГАЗОПРОВОДА
  • 106 ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ...НОВ ШАМАР ЗА... БСП

    2 2 Отговор

    До коментар #78 от "КАТО ГЛЕДАМ МУТРАТА ОТ СИК":

    ЩО БЕ ..БИЕ ВИ И В СЕПТЕМВРИ...ЕДНА ОТ ТИХИТЕ ЦИТАДЕЛИ НА....БСП
  • 107 ииии

    11 3 Отговор
    "Евроатлантически боклуци", това са национални предатели. Единственото което знаят е да плюват Русия, та да се харесат на тези дето им плащат-САЩ. Най малко милеят за роданата, май въобще не им пука за нея.

    Коментиран от #109, #199

  • 108 ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ...НОВ ШАМАР ЗА... БСП

    4 3 Отговор

    До коментар #77 от "БАНКЯНСКАТА МУТРА":

    ВИЖ В САЙТА НА ЦИК.......10 ОТ 16 СА ЗА БАЦЕТО...ТРИ ЗА ДПС

    Коментиран от #136

  • 109 НАТО........УЖАСЪТ НА РУСОФИЛИТЕ

    3 4 Отговор

    До коментар #107 от "ииии":

    УЧАТ СЕ ОТ РУСОФИЛИТЕ
  • 110 Не разбипащ

    7 2 Отговор
    Турция 517, Гърция 305, България 8+8 на хартия?

    Коментиран от #115

  • 111 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    2 6 Отговор

    До коментар #99 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А В ДРУГИТЕ СТРАНИ КАК Е.....
  • 112 Ескадрила

    3 2 Отговор
    16 винаги са над турция, какво правим с тези 16?
  • 113 ФАКТ

    10 4 Отговор
    САМОЛЕТИТЕ СА ИГРАЧКА ЗА РАКЕТИТЕ И ЗЕЛЕНО ЗА ЯНКИТЕ И ГОЛИ ЗАДНИЦИ ЗА НАС.
  • 114 Кой68

    8 4 Отговор
    Този "Атлантически съвет" е проводник на политиката на САЩ и НАТО в България.Така постепенно се заличава идентичността ни като се налага чужда политика и култура..Неусхяхме да се съвземем от СССР и ни връхлетя Евроатрантическите ценности и НАТО....

    Коментиран от #117

  • 115 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    5 5 Отговор

    До коментар #110 от "Не разбипащ":

    ТЕ НЕ СА КУПУВАЛИ СЪВЕТСКИ САМОЛЕТИ....ПЪК И СА МНОГО ПО РАЗВИТИ ОТ НАС......НЕ СА МИНАЛИ ПРЕЗ. ...КОМУНИЗМА......ЕФКИТЕ ИДВАТ 2024.....ЧИСТО НОВИ...ПО ДОГОВОР....СЕГА 6 БРОЯ ЕФКИ ИМАМЕ У НАС..ВРЕМЕННО...ЗА ОБУЧЕНИЕ
  • 116 Колю

    7 2 Отговор
    13.01.2026 пристига първият изтребител ф 16 блок 70 с осем крилати ракети с лазерно насочване произведени в България в заводите си в град Полски Тръмбеш и град Две Могили русенско.

    Коментиран от #120

  • 117 НАТО........УЖАСЪТ НА РУСОФИЛИТЕ

    3 4 Отговор

    До коментар #114 от "Кой68":

    АМИ ДА СЕ ОРИЕНТИРАМЕ КЪМ....ГВИНЕЯ БИСАО

    Коментиран от #173

  • 118 Денис

    5 2 Отговор

    До коментар #98 от "Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП":

    Ето от такива стиснати данъкоплатци като теб няма прогрес

    Коментиран от #122

  • 119 jorj

    6 7 Отговор
    Този е за военен трибунал и то веднага!!!!!!
  • 120 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    2 4 Отговор

    До коментар #116 от "Колю":

    ПАК НЕ ПОЗНА...ОПИТАЙ ОТНОВО

    Коментиран от #150

  • 121 Рефер

    6 7 Отговор
    Кремълските шпиони не са само в руското посолство, а и в Президентството, ВВС, на Позитано,...!
  • 122 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    2 4 Отговор

    До коментар #118 от "Денис":

    АМИ ПЛАЩАЙ ПОВЕЧЕ ДАНЪЦИ...НИКОЙ НЕ ТЕ СПИРА
  • 123 фърчи

    4 3 Отговор

    До коментар #104 от "El boko":

    На тебе ясно ли ти е какво ще стане.Май не ако НЕ икупувате западна техника по една крастаеица в гза и вън от ЕС в посока Азия.Мисля че се изразих ясно бклук селски

    Коментиран от #128

  • 124 МИЛИАРДИ ЗА РУСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ

    5 4 Отговор
    ДОКОГА.....

    Коментиран от #145

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 РУСКИ

    6 6 Отговор
    ШПИОНИН, МАРИОНЕТКА НА МАРИОНЕТКАТА НИЩО ПРАВЕЦ!

    Коментиран от #144

  • 127 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    2 5 Отговор

    До коментар #99 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    НЕ ЗНАМ В ЕВРОПА ДА ИМА. ЧАСТНА АРМИЯ, ПАЗЕЩА ДЪРЖАВА......

    Коментиран от #138

  • 128 Росатом

    3 5 Отговор

    До коментар #123 от "фърчи":

    Привържениците на запада в България обичат преиодипчно да бъдат изтребвани това е от ервоатлантичестките им ценности подтикващиги към садомазохизъм и силни аналн и усещания.

    Коментиран от #132

  • 129 един от стадото

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Генерал":

    ''генерале'', две неща от мене. Тоя контингент дето ни го описваш, българската армия колкото и да е маломощна ще го унищожи за броено време, ако реши. Още по- вече, че цифрите не са верни. На кое летище са дислоцирани тия Апачи и самолети, я да видим. И второ. Те за това ли са пратени тук, да ни възпират или да ни бранят. И за двете не стават
  • 130 Факт

    3 3 Отговор
    Тоя веднага да отива в кауша ще проваля платена сделка.Ето от такива няма пари за болните деца.
  • 131 Росатом

    2 3 Отговор
    Привържениците на запада в България обичат периодично да бъдат изтребвани това е от ервоатлантичестките им ценности подтикващиги към садомазохизъм и силни аналн и усещания.
  • 132 фърчи

    3 8 Отговор

    До коментар #128 от "Росатом":

    Хаха само да посегнете на България и няколко американски балистипни ракети ще направят от Мацкве картофена нива.
  • 133 КАНИ

    7 6 Отговор
    САЩ и НАТО никога няма да позволят Българската армия да е мощна и добре въоръжена с най съвременна бойна техника както е било да 1989 година. До тогава БНА имаше превъзходство над всички съседни държави което действаше и превантивно за евентуална агресия.

    Коментиран от #134, #172

  • 134 ПАОК

    8 8 Отговор

    До коментар #133 от "КАНИ":

    Хаха гръцките Мираж-2000 и ф16 щяха да попилеят миг-29 още тогава.

    Коментиран от #140

  • 135 hahah

    5 4 Отговор
    Боко ще ни набута с още 8 самолета за да се спаси.
  • 136 МУТРАТА ОТ СИК

    4 2 Отговор

    До коментар #108 от "ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ...НОВ ШАМАР ЗА... БСП":

    Спечелел седем цигански и три турски села с по 37 жители - голям успех но частичните избори , горе долу , колкото един вход на триетажна панелка в Столипиново !

    Коментиран от #154

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 ТИ НЕ ЗНАЕШ ЧЕ И МУТРАТА ОТ СИК

    5 1 Отговор

    До коментар #127 от "Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП":

    Е ортак на мафиотите от прехода - Бай Мили , Маргините , Маджо , ама пишеш с главни букви лъжи и лични фантазий по цели дни тук , напразни напъни , унивай се в юрганите дедо !

    Коментиран от #149

  • 139 анадън му

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Надблюдател":

    Стига ве , демократична ли сме вече ?И в какво се изрази демокрацията ни 30 години ако смея да попитам ? И понамали малко героизма (на улицата и на 4 очи ) тук е каруцарско .........

    Коментиран от #185

  • 140 Пилот на МИГ-29

    4 3 Отговор

    До коментар #134 от "ПАОК":

    ГЕРБав, смешен си, и жалък.....много смешен, и много жалък ТУЛУП.

    Коментиран от #143

  • 141 Ролан Гарос

    4 6 Отговор
    Радев и тоя са на издръжка от РСК Миг.Вън руанаците от България
  • 142 Саботира?

    4 2 Отговор
    Или пречи герберастите да краднат.
  • 143 ПАОК

    2 1 Отговор

    До коментар #140 от "Пилот на МИГ-29":

    Ахаха ти ли бе смешник изделие 9-12 недъгав кртен.

    Коментиран от #147, #148

  • 144 🐷 Боко ТИКВАТА

    3 1 Отговор

    До коментар #126 от "РУСКИ":

    ГЕРБав ТУЛУП, както и да се криеш, ПРАВЕЦ не ти излиза от КРАТУНАТА.....хахахаха, ПРАЗНА ТИКВА....хахахаха.
  • 145 ДЕДО НАМОКРИЛ СИ ЧАРШАФИТЕ ПАК

    1 2 Отговор

    До коментар #124 от "МИЛИАРДИ ЗА РУСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ":

    Не се пъни напразно , ВУТРАТА ОТ СИК БУДА е физически и политически труп , страхлив плъх , като теб !

    Коментиран от #152

  • 146 руснаците в Сибир

    4 3 Отговор
    Изгонете още няколко тулупа от руското посолство явно саботират държавата.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    2 4 Отговор

    До коментар #138 от "ТИ НЕ ЗНАЕШ ЧЕ И МУТРАТА ОТ СИК":

    НЕ Е ВАЖНО КОТКАТА ДАЛИ Е ЧЕРНА ИЛИ БЯЛА....ВАЖНО Е ДА ЛОВИ....МИШКИ
  • 150 ДЕДО ЛЯГАЙ СИ

    3 3 Отговор

    До коментар #120 от "Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП":

    Чи ще гръмнеш като пренадут балон , МУТРАТА е пътник към небитието , леш !
  • 151 МАРА

    3 2 Отговор
    СТИГА КОМАНДИ КОЛОНИЯ СМЕ НО СТИГА ДА НИ КАЗВАТ СТИГА БОРЧОВЕ СТИГА САМОЛЕТИ НЕ ИСКАМЕ ДА ПЛАЩАТ И ВНУЦИТЕ НИ СТИГА ЗАТЪВАНЕ В БЛАТОТО СМЕ
  • 152 ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ...НОВ ШАМАР ЗА... БСП

    2 2 Отговор

    До коментар #145 от "ДЕДО НАМОКРИЛ СИ ЧАРШАФИТЕ ПАК":

    ЩО БЕ...ПАК ВИ МАЧКА НА ИЗБОРИ....ЯВНО ВИ Е МАЛКО

    Коментиран от #188

  • 153 ПАОК

    3 4 Отговор

    До коментар #148 от "Пилот на МИГ-29":

    Ахахаха клоун отивяте си пилотите вече се готвят в Сащ на ф-16.Бай Бай Бай
  • 154 ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ...НОВ ШАМАР ЗА... БСП

    1 3 Отговор

    До коментар #136 от "МУТРАТА ОТ СИК":

    ЗА ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ НЕ МИ СЕ ....МИСЛИ...ТОВАРИЩИ

    Коментиран от #163, #165

  • 155 Лош

    3 1 Отговор
    Те от къде са сигурни че слеващото првителство ще плаща лизинга

    Коментиран от #158, #159

  • 156 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    3 5 Отговор
    ИЗПРАТЕНИ СА МЛАДИ ПИЛОТИ В САЩ ЗА ОБУЧЕНИЕ....КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА

    Коментиран от #182

  • 157 F35

    5 2 Отговор
    Купете F-35 след първите F16! Вижте Полша за пример!

    Коментиран от #160

  • 158 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    1 3 Отговор

    До коментар #155 от "Лош":

    ТОЙ И ЛУКАНОВ НЕ ПЛАЩАШЕ И СЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИ.....ГО ИЗРИТАХА....
  • 159 Ще...

    3 2 Отговор

    До коментар #155 от "Лош":

    Ще плащаш или вън от ЕС и в Анадола русофил разпоретен
  • 160 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    2 3 Отговор

    До коментар #157 от "F35":

    ПОЛША СА 45 МИЛИОНА........СЕДЕМ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ......НАС

    Коментиран от #168

  • 161 Сунай

    1 0 Отговор
    Ще се опитам да изпия на всичките ф-16 белия керосин
  • 162 В.В.П.

    4 4 Отговор
    И аз саботирам сделката за ф катаа...И България не е в НИКВО НАТО.... България ще закупи си 30 и суу 35.,след като пратим Атлантици те по дяволите..
  • 163 ДЕДО ЛЯГАЙ ПОД Юргана

    3 1 Отговор

    До коментар #154 от "ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ...НОВ ШАМАР ЗА... БСП":

    И не го мисли много МУТРАТА от СИК е абсолютен политически и физически труп , много се фантазираш , да не гръмнеш памперса !
  • 164 В.В.П.

    1 2 Отговор
    СедессргерберасткиЯТ пидирастлък и атлантическия клуб са предатели. Обслужват интереси на сащ... .Завинаги..
  • 165 МУТРАТА ОТ СИК

    1 1 Отговор

    До коментар #154 от "ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ...НОВ ШАМАР ЗА... БСП":

    И каскета са пътници отвсякъде , бездомни кучета и съд и затвор , моментално от новото правителство !
  • 166 Бибитко

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "F16 - КОШМАРЪТ НА БСП":

    Нали вие - гербаджиите, си имате велик войн в лицето на Шкембе войвода, защо се притеснявате?

    Коментиран от #178

  • 167 Аз съм българче

    5 2 Отговор
    Герб ще ни заробят да плащаме ние и че следващите поколения.
    За тези пари щяхме да купим над 60 турски безпилотници Байрактар последно поколение. За ПВО най-добре щеше да е с 400 или пейтриът. Небето се охранява най-добре с пво комплекси, за пример ешелонираната отбрана Купол на Израел, където и врабче не може прехвръкне. А Боко за да се спаси и угоди на САЩ, ще ни зароби с дългове. Голям тарикат е, за крадец не казвам. Ненадминат е.
  • 168 ДЕДО ОЩЕ ЛИ С И БУДЕН

    4 1 Отговор

    До коментар #160 от "Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП":

    Скачай под чаршафите и лапай хапчетата и не забравяй памперса , да не се удавиш сабалем !
  • 169 Ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #75 от "МИЛИАРДИ ЗА РУСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ":

    Питай Тиквоний.Той държи сметалото на бившия министър на здравеопазването,който бил икономист.А има и един дебел рекламен агент на Била .Може също да ти отговори,ако е трезвен.
  • 170 Замгубернатор

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Тия":

    Амчи стрина ти Херо Мустафата ква е според теб бе?!
  • 171 ценности

    5 2 Отговор
    Тези от Атлантическия съвет , защо не вземат да скочат и да се удавят в Атлантическия океан , ако нямат пари за пътни , да заповядат в Черно море. На голия му тулум и чантата БИЛА , само ескадрила му липсва ма министърчето на войната , че слуша тези Атлантически продажници.
  • 172 NATO

    2 0 Отговор

    До коментар #133 от "КАНИ":

    Ти сериозно ли си вярваш?
  • 173 Кой68

    1 0 Отговор

    До коментар #117 от "НАТО........УЖАСЪТ НА РУСОФИЛИТЕ":

    Ти гледам си се ориентирал натам....Става въпрос за някаква самостоятелна политика,а и вътрешна.......
  • 174 Спас

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Надблюдател":

    Наблюдавщия кравите .Късоглед си,или си платен?Живй си в своя си свят и не ни давай наклон на ...! Ако да лижеш гъ.а на боко е демокрация продължавай щом ти харесва.Но това не се харесва на 80% от хората .А гниди като теб винаги ги е имало ,малко сте,
    нооо във всяко стадо има и мърша!
  • 175 Спас

    1 1 Отговор
    И това ако не е намеса във вътрешните работи на съверенна страна не знам какво е? ....А може и да не сме!
  • 176 НАТО........УЖАСЪТ НА РУСОФИЛИТЕ

    3 4 Отговор
    УЖАС И ЗА....БСП
  • 177 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    3 4 Отговор
    И КВО ШЕ ГИ ПРАИМ СЕГА ТИЯ СЪВЕТСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ....
  • 178 Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    2 5 Отговор

    До коментар #166 от "Бибитко":

    БСП СЕ ПРИТЕСНЯВА. И ТОВАРИЩИТЕ...ЩОТО ЕЛЕГАНТНО ЕЛИМИНИРАМЕ. РУСНАЦИТЕ
  • 179 МИЛИАРДИ ЗА РУСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ

    2 5 Отговор
    ТО РЕМОНТИ И РЕМОНТИ. И ЗА КАКВО....ПОНЕ ДА БЯХМЕ УЧАСТВАЛИ В НЯКОЯ ЛОКАЛНА..... ВОЙНИЧКА

    Коментиран от #189

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Tarnovetz

    4 0 Отговор
    Finland също купува нови самолети но F16 не е поканен – поканени са Gripen, F18, F35, Rafale, Eurofightertyhoon, в момента тези самолети се изпитват над Finland, за да се види кой как реагира на местpните условия. За да се извършат аналитични премятания на якост и умора а също и компютърно моделиране
    Т Р Я Б В А при турболенция да се измерят спектралните плътности на потоците които обтичат самолета по отношение на
    Вибропреместване – виброскорост – виброускорение и съответните амплитуди – при ехтремни метеоусловия, и да се определят честотните диапазони.
    Това което стана у нас беше ужасно скъп цирк

    Коментиран от #184

  • 184 един от стадото

    3 1 Отговор

    До коментар #183 от "Tarnovetz":

    ще вземат Грипена, ще видиш. Метеоусловията и релефа са подобни на Швеция. Пък и не му трябват пет чистачи като на кърлинг да вървят пред него, като на ефката . Финландците са практични хора, чуждото мнение само за сведение..

    Коментиран от #217

  • 185 Някой

    3 1 Отговор

    До коментар #139 от "анадън му":

    Сериозно ли не си разбрал какво значи демокрация!? Или си твърде млад за да не помниш , или си прекалено увреден ,и изобщо няма да го разбереш! Пожелавам ти прав път към Лукашенко , Путин,Мадуро ,и най-вече каймакът...Ким Чен Ун!
  • 186 Чук и Гек

    5 0 Отговор
    Човека просто си казва, че освен покупката, трябва да се мисли за още няколко задължителни неща! Най малкото - кой ще ги управлява тези самолети, след като първите на обучение в САЩ са само 4, ако заминат още, тук няма да останат за парад! Тези, които са вече там, догодина ще започнат полети, но на учебни самолети! Накрая ще стане така, че на пилот ще има по 2 Ф-16!
  • 187 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Лост":

    Същото е да, няма разлика дали ще сме роби на Русия или САЩ. А иначе предлагам, да заменим Ф16 за спасителни хеликоптери.
  • 188 ЩО НЕ СИ ЛЕГШ ДЕДО МУТРАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #152 от "ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ...НОВ ШАМАР ЗА... БСП":

    Е пътник не го мисли толупа изчезва завинаги !
  • 189 СЕДО ЛЕГАЙ ПОД ЮРГАНА

    4 0 Отговор

    До коментар #179 от "МИЛИАРДИ ЗА РУСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ":

    Не мисли да война , а как да не се удавиш в памперса сабалем и помни МУТРАТА от СИК - ЮБуда комунито е пътник , няма връщане !
  • 190 преминаващ

    3 1 Отговор

    До коментар #67 от "Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП":

    Ей сега ще напълним и краварските гуши и ще се зачудим какво да ги правим и тяхните боклуци!
  • 191 БИБИТКО до Безсънният ДЕДО

    4 2 Отговор
    Сикаджията спечели в три села , едното от които с един жител , който беше докаран с джип от реанимационното отделение на Карлуково !
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Criminal

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП":

    Какво си дал бе келеш....... Подариха ни, а от нас се изискваше само поддръжка.......дал бил..........няма да продължавам , че ще ме изтрият........,
  • 194 Камен

    2 1 Отговор
    Това е намеса в политиката на Суверенна България !!! Писна ми да ни е страх да изразим свободно словото си, и не само тук, но и в цяла Европа. Нямаш право да казваш това, нямаш онова, не споменавай това. Лека полека искат да ни направят новите РОБИ.
    Ще имаме право само да слушаме и плащаме данъци.
  • 195 АтлантикКенеф

    2 1 Отговор
    Атлантическия кенеф се размириса отново.
    Подкрепя антибългарските патрЕотЕ от ВМРО и НФСБ, и разбира се, чекмеджето от Банкя!
    Има в чекмеджето - има и за АтлантикКенеф!
  • 196 Казваш

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Генерал":

    България е ОКУПИРАНА ОТ САЩ и се радваш?!
    Ами ти си garbage!
    Мазохист, роб и предател!
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Хайл

    5 2 Отговор
    Вън "атлантическия съюз в България" от страната ни,евреина паси дето орева всичко за да ги довлече тия гадове да тръгва за затвора като национален предател
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 KАКЪВ Е

    4 1 Отговор
    Тоя командир от БА, който отказва да реши къдрови въпрос от втория ден на назначението си? Кога толкова бързо навлезе в цялата материя, че вече има и становище по въпроса?
    Истина е че държавата е на автопилот!
    Как инъче да си обясним назначението на такъв командир?
    В реда на мисли защо ли ми се струва, че е просто говорител на най-извесния пилот РР. Така е и той захитря! Научи, че е рисковано да говори директно- носи му негативи. Затова си намира говорители!
  • 203 резервист

    1 2 Отговор
    Абе някой знаели ги кои са тези анонимници от атлантическия съвет?! Да вземат да си извадят главите из под полата на американския посланик и да си отворят ушите за думите на професионалиста. Щото той е "шофьор на самолет", според определението на оня баламурник Симеонов, а не на автобус "Чавдар". Новите самолети искат специални условия за съхранение и експлоатация. Също така не могат да излитат от къде да е. Да припомням ли какво стана с реакторите дето купихме от Русия и още ръждясват по складовете? Естествено, че трябва добре да се помисли преди да се действа. Началникът на отбраната не заяви ли че това е политическо решение? Той какъв е?!
    А "генерала" е виждал Апачи и F-16 само във компютърни игри или просто се е надрусал.
  • 204 Далеч от това

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "jofo":

    От декларацията , от първия ред още , става ясно , че това са болни мозъци !
    Останалото е политика , за която от нас нищо не зависи !
  • 205 Госあ

    1 1 Отговор
    Какво разбира боен пилот, генерал от ВВС от самолети ! Ама ха ! Веднага да се сложи пожарникар, физкултурник или некой от юзу'ту !
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 НАТО

    1 3 Отговор
    да се освободят руските марионетки и незабавно подписване на договор за 8 нови F-16 Ние сме с вас
  • 211 пешо

    2 0 Отговор
    Другари Атлантици.Не може с условности като "може би,най вероятно и т.н."Без параметри, срокове и цена звучите като-една комшийка каза.
  • 212 А така

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "Ф16.....ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП":

    Ми то и без тях си зависим, а ти, ти си независим от мозъка си.
  • 213 Язе

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "F16 - КОШМАРЪТ НА БСП":

    Да, такива са били и още са такива.
  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Язе

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Лост":

    Не, че нещо, но. Двигателите на МиГ29 версията за БГ са с ресурс 2000 часа. Тези на Ф16 Пепелянка блок 70 са 12000 часа. На МиГ35 и на Су 35 са с по 4000 часа. През последните години руснаците ни доят по схема. Пращат ни редовно самолети нарушители и така ни разходват моторесурса. После ние им плащаме за нови двигатели или за ремонт на старите. Далаверата е от години. Няма да се учудя ако има доста генерали от ВВС, сегашни и пенсиониран на руски шланг. Но Ф16 ако дойдат 16 бройки това ще значи край на далаверата. А от ремонта на тия таталясници изтичат между 100 и 300 млн. на година. Смятате от 2004 до сега 16 г. що пара е изтекла към Русия. Това не е всичко, сумите са доста по големи и за доста по разнообразни неща за армията не само за двигатели....
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Язе

    0 1 Отговор

    До коментар #184 от "един от стадото":

    Грипен не е боен самолет, няма никакви отбранителни качества. Има 4 пъти по малък обсег на действие от Ф16. Радарите му са от стария тип. Половината оборудване +двигателя са американски. Шведите ни продават само самолета, планера за другото да се оправяме. Но това другото е по скъпо от самолета. И така сметката ни нараства значително. Това е добре за Русия. Една държава от НАТО ще си остане без бойни машини за авиацията и с огромен разход за в бъдеще. Това ще запази миговете за още по дълъг период и теча на пари към Москва ще продължи. Чиста работа.
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове