Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 11:32 2 375 39

Нинова: Караянчева петни Народното събрание

  • корнелия нинова-
  • цвета караянчева-
  • оставка

Тя отчете, че последното участие на премиера в заседание на Народното събрание е от ноември 2019 г.

Нинова: Караянчева петни Народното събрание - 1
Снимка: БГНЕС

С думи и с поведение, със самооценка, г-жа Караянчева слага петно върху авторитета на Народното събрание. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в представяне на мотивите за оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева, съобщи epicenter.bg.

"Както вчера обявихме, внасяме искане за оставката на г-жа Караянчева поне по пет причини. Първата - непознаване на Конституцията и неспазване на законите на Република България, какъвто е Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Още с първата си реч пред Народното събрние г-жа Караянчева даде доказателства за това с изказването си, че народните представители тук, са представители само на регионите от които са избрани. По силата на Конституцията всеки избран народен представител, представлява целия български народ. Втората причина, поради която искаме оставката е нарушаване на принципа на разделение на властите", каза още Нинова.

Тя отчете, че последното участие на премиера в заседание на Народното събрание е от ноември 2019 г. "Въпреки многократните ни искания за изслушване на министър-председателя, г-жа Караянчева винаги намираше начин това да не се случи", допълни още Корнелия Нинова. По думите ѝ парламентарният контрол, осъществяван от депутатите от ПГ на "БСП за България" многократно е подценяван, въпросите са отхвърляни, отлагани и на тях не се отговаря не само от министър-председателя, но и от министрите.

"На следващо място - грубо нарушаване на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. От 2017 г. внесени законопроекти от ПГ на "БСП за България" стоят неразгледани и негласувани в зала. При това законопроекти, които са от изключително значение, като например Законът за възрастните хора", допълни още тя и отчете, че законопроектите на опозицията са 22.
"Изключително вредна практика наложихте между първо и второ четене на законопроектите, депутати да внасят поправки, които нямат нищо общо с духа на закона", каза още лидерът на БСП.

"Не на последно място смятаме, че с думи, с поведение, със самооценка, г-жа Караянчева слага петно върху авторитета на Народното събрание. Абсолютно недопустимо е изказването "Когато не харесваш магистралите или строителството на Бойко Борисов - ходи пеша бе". Видяхте каква беше реакцията на българския народ. Това е обида към всички български граждани, с чиито средства се строят тези магистрали и позволете да допуснем, от чиито средства се краде от тези магистрали.

Още по-неприемливо е поведението на г-жа Караянчева в момента, в който получи грозна, неприлична и неприемлива оценка от собствения си лидер. Говоря за онзи разговор, в който тя е определена като една кърджайлийска жена. Няма да цитирам, въпреки че би било точен цитат на премиера. В тази връзка най-нормалното поведение тогава беше да подаде оставка, за да защити честта на парламента и достойнството на българските жени. Вместо това тя написа на стената си във "Фейсбук" - "аз вярвам на Бойко Борисов".

Тя може да му вярва за тази оценка, това е нейн избор, собствено самоунижение, но ние не искаме с присъствието си повече на това място председател на Народното събрание да унижава институцията и да не мисли изобщо за достойнството на българските жени", каза още Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ончу

    4 25 Отговор
    И двете са красиви жени, не бива да се карат.

    Коментиран от #15

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 13 Отговор
    КАРАЯНЧЕВА обиди цяла БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #8

  • 3 Пкп

    12 6 Отговор
    Къ ни въ кефя върете пеш
  • 4 Ха ха ха

    21 16 Отговор
    коза и комунист наяждане нямат !

    Коментиран от #6

  • 5 ВЪРНИ МИЛИОНИТЕ ОТ ИМПЕКСИТЕ,

    13 19 Отговор
    АЙ'ДУК КОСМАТ!😂
    ВРЪЩААААЙ.......
  • 6 Грешиш

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха ха":

    ... две кози, нямащи нищо общо с комунизма.
  • 7 КУРоПАТКА

    17 19 Отговор
    НИНОВА ,ТЯ НЕ ПЕТНИ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ТЯ ПЕТНИ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 3779

    9 17 Отговор
    Петни- непетни, Караянчева ще я държат до последно на поста. И изцепките ѝ ще продължават. Тя не може да се промени.
  • 11 ХА ХА ХА ХА

    17 15 Отговор
    КРАДЕЦЪТ ВИКА: ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!!! ПРИВАТИЗАТОРКАТА НА 28ГОД. ОТ С. КРУШОВИЦА ВЪОБЩЕ НЕ ПЕТНИ БСП!!! КРАДЦИ Д.О.ЛНИ!!!
  • 12 3779

    15 2 Отговор
    От сутринта платените хейтъри сипят само персонални обиди към всички, обаче на Факти това явно се нрави. В постовете на троловете няма изказано мнение, няма гражданска позиция, има само обидни квалификации, вулгарни думи и цинизми. Цели постове с нецензурни думи.

    Коментиран от #34

  • 13 мильончева

    13 12 Отговор
    А Ленчето петни България , ама не я отзовахте.Сега и книжката на БХК ще четем в час на класния.Може да помолите Азис и Радка да водят отворен урок с нагледни обяснения

    Коментиран от #14

  • 14 3779

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "мильончева":

    За Ал Йо нещо ще споменеш ли?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ДКМС - СОРОС

    6 4 Отговор
    ИНТЕРЕСНО, КАК ПРЕЖИВЯВА ОТРОЧЕТО НА МУСТАКАТИЯ ПРИВАТИЗАТОР НА ИМПЕКСИТЕ В...(Стуващия 10 Милиона $).. ПЕНТХАУС В МАНХАТЪН?!? ..ЯВНО,...И ТАМ ДЕБИ'ЛЧЕТО...ПРОДЪЛЖАВА БОРБАТА С "КЛАСОВИЯТ ВРАГ И ЗАГНИВАЩИЯ КАПИТАЛИЗЪМ И ИМПЕРИАЛИЗЪМ"?!???
    Ъ???✊😂
  • 17 Българка

    6 2 Отговор
    Това НС няма авторитет с или без ПКП. Авторитет под 7% Разпускайте сборището. Ако има читава опозиция на протеста- при хората- там е истинската опозиция

    Коментиран от #21, #24

  • 18 chi

    10 4 Отговор
    Не само го петни но и осквернява!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Така така..

    2 7 Отговор
    А ти не го петниш??
  • 21 АААХАХАААААА....ЧЕ ТО ЦЯЛ СВЯТ НАУЧИ

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    ЧЕ.. ПРОТЕСТА..."ФАТМАШКО ЛЯТО" Е НА..ЧЕРВЕНАТА ПРЕСТЪПНА ОЛИГАРХИЯ ОГРАБИЛА БЪЛГАРИЯ И...ЛАКЕИ КАТО...ФАТМАКА, ТРИМЦАТА ОБРАТНИ,БСП И ДЕЕБЪ-СОРО'СПИИТЕ,МА...ОВ'ЦО!
    ЗАТОВА ,..6 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ИЗОБЩО НЕ ВИ ОТРАЗЯВАТ!ЖАЛКИ ПИШМАН ПРЕВРАТАДЖИИ 😂

    Коментиран от #23

  • 22 писна ми

    3 0 Отговор
    Писна ми от всички политици, от нежеланието им да работят, от безумния им стремеж да създават скандали, фалшиви новини, да се плюят и ругаят, да се противопоставят едни на други и пр. и пр. Хей, вие умници, народът ви е изпратил там да работите, да се грижите за тази клета държава , да се обединявате около всичко добро и с разумни и възпитани аргументи да се стремите към благото на всички, независимо кой за кого е гласувал. Как хората и учениците да не се бият по улиците и в училищата, като, вие, които сте най на високо и "цяла България сега вази гледа", вие постоянно проявявате агресивно и нагло поведение, обиждате се като каруцарите в гетата.....затова ли сте там ?Хващайте се на работа и стига вече скандали. Никой от вас не е цвете за мирисане и сте там, за общото благо, а не заради лични и партийни интереси. Невъзможни сте. Как не ви е срам да вземате заплати, как пък не се опомнихте и да се извините на този народ, че не оправдавате доверието му.Направихте ни на луди.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 3779

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Няма опозиция в Бг. И БСП, и ДПС са заедно с ГЕРБ.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българка

    5 2 Отговор
    Когато човек е пр@З, не вади аргументи. Може само да лъже, изопачава и най-вече обижда! Сигурно се видя в огледалото и реши да се опишеш, но сбърка адресанта
  • 27 Точно ти

    5 1 Отговор
    да го кажеш??Срамота...Ама комунист и срам?
  • 28 Рошко

    4 1 Отговор
    Как може да се опетнят 240 лекета,
  • 29 Чичо Колт

    5 1 Отговор
    Народното събрание се петни от присъствието на една обявена със закон за престъпна партия, преименувана, но пак същата, както и от една етническа противоконституционна и антибългарска партия, много от чиито политици не знаят дори български.
    Петни се и от тези, които ламтят неистово за власт и не се спират пред нищо в опитите си да я грабнат, но които никога не са разбрали какво пише над входа на Народното събрание (истинското, а не преправения Партиен дом на престъпната партия).
  • 30 Станко георгиев

    5 3 Отговор
    Не трябва корнелия да говори за морал и драм . Тя е ненадмината в наглостта . Сатрап крадла и лъжкиня
  • 31 като мъже

    4 2 Отговор
    Другарко Лъжа Импексова Ако си курназ излез на телевизионен диспут срещу Антон Тодоров който ще те изобличи с официални документи
  • 32 Баи

    1 1 Отговор
    Караянчева умно момиче да си ходи в кьрджали и да не се появява по телевизията вече , че станахме за срам
  • 33 Анонимен

    0 1 Отговор
    Караянчева всякъде с тая външност ще я приютят и наоълнят банковите й снетки, визирам скайп. Колко ми отвън я по айат мимиардери. Те си падат.. Някои казват, които я познават, че не била нещо особено кога ходила във веселчани, майка й били много сестри, но я правят прически и сие, но си я искат да остане, защото да уреди децата им в софия след висше. Оправяйте се. Не ме еня за България. Всеки търси връзки и кой хитър ок, кой скромен умира болен...
  • 34 Само в едната посока се търпят обидите,

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "3779":

    Отговориш ли подобаващо се трият
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Сел_ска пръ_чка е

    0 1 Отговор
    Великата преватизаторка и добър хотелиер в Гърция. При нея върви червения девиз. НЕ МЕ ГЛЕДАЙ КАКВИ ГИ ВЪРША А ГЛЕДАЙ ЩО ДУМАМ. През следващата година който не почива в нейния хотел в Гърция вън от БСП.
  • 37 КРОКОДИЛА

    0 1 Отговор
    НИНОВА ВЪН ОТ СЪБРАНИЕТО - ОДМАХ ................НА СУД - У ЗАТВОР ДА ОДИ ........................
  • 38 Марков

    0 0 Отговор
    Нинова е дърта курвендия до шия.
  • 39 Марков

    0 0 Отговор
    Путандата Нинова пак се изложи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове