Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 15:06 1 970 7

Няма маркировка и мантинели на пътя във Владайското дефиле

  • владая-
  • път-
  • мантинела

От инициативния комитет са изпратили сигнал до АПИ и ДАБДП

Няма маркировка и мантинели на пътя във Владайското дефиле - 1

Инициативният комитет, работещ за подобряване условията за пътуване по пътя София – Перник отново са разярени поради състоянието на инфраструктурата в участъка Княжево – Владая.
Няма маркировка във Владайското дефиле, липсва и част от мантинелата, което застрашава живота на няколко семейства с деца, които само благодарение на добро стечение на обстоятелствата не са пострадали при инцидент, когато кола изхвърча в двора на къща, в която живеят няколко семейства. Също така проблем е и че знаците са закрити с растителност.

От инициативния комитет са изпратили сигнал до председателя на УС на АПИ Инж. Г. Терзиев и до председателя на ДАБДП Малина Крумова. В писмото, което е подписано от председателя инж. Васил Николов информират, че са получили множество сигнали от граждани, вследствие на които са извършили наблюдение на състоянието на пътната маркировка в участъка от Княжево до с. Владая. Констатирали са крайно незадоволително състояние, както на вертикалната маркировка с множество знаци, изцяло или частично закрити от клони на дървета, така и почти незабележима хоризонтална маркировка, особено в участъка на Владайското дефиле, което е абсолютна предпоставка за ПТП, тъй като в тъмната част на денонощието, както и при валеж, маркировката не се вижда и не изпълнява своите функции по обезпечаване безопасността на движението.

Няма маркировка и мантинели на пътя във Владайското дефиле

От инициативния комитет са получили информация, че маркировката е била временно поставена с нетрайна боя и ще бъде подновена с трайна релефна маркировка при реализацията на проекта за реверсивната организация на движението по пътя Княжево-Драгичево. “Свидетели сме на необосновано и твърде продължително забавяне на реализацията на този проект и затова с оглед елиминиране предпоставките за възникване на тежки ПТП в този участък настояваме за спешни мерки за подновяване на маркировката или незабавен старт на реализацията на проекта за реверсивното движение“ – заявяват като позиция от Инициативния комитет.

При направения оглед са установили и друг крайно обезпокоителен факт, че липсва част от мантинелата, точно в участък, в който автомобил преди време е излетял от пътното платно в двора на жители на с. Владая. Светослав Митов, в чийто двор е паднал автомобилът твърди, че фаталният инцидент бива избегнат, тъй като произшествието се е случило през нощта и никой от живущите в къщата, в която живеят няколко поколения, включително и малки деца, не е бил на двора.

Няма маркировка и мантинели на пътя във Владайското дефиле

На всички е известен фактът, че това е най-натовареният участък в България и какви могат да бъдат последствията от допускане на тежки ПТП в транспортен, социален, екологичен и икономически аспект.

От ИК разчитат и на намесата на АПИ и Държавна агенция за безопасност на движението по пътищата, както и на всички други държавни неправителствени организации, които проявяват загриженост към безопасността на движението.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    4 6 Отговор
    Това ли е ви е проблема?
  • 2 минчо

    9 1 Отговор
    Е СЕГА ЗА ЕДНИ 200 МИЛИОНА ЛЕВА ЩЕ СЛОЖАТ.СПОКО ВСИЧКО Е НАРЕД
  • 3 ГДБОП

    6 1 Отговор
    Само там ли?
  • 4 Защита на личните данни

    6 1 Отговор
    То да е само там...
  • 5 Рошко

    4 3 Отговор
    Маркировката е върху някоя убава къща на некой с положение, скъпичка е съм чувал ама и качествена
  • 6 Гочев

    0 0 Отговор
    Вие проверихте фактите или сляпо се доверявате
  • 7 Мирослав

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "...На всички е известен фактът, че това е най-натовареният участък в България..." - много силно се съмнявам в това твърдение. Поизхвърлили са се.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове